- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- HP notebook topic
- LG LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen processzort vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Gaming notebook topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Male
nagyúr
Még ha ez igaz is ( nem ellenőriztem, és vannak kétségeim ), akkor sem lehet azonos teljesítményűnek nevezni, max a legalapabb dolgokban... az nem mérvadó teszteredmény, ami nem használja ki rendesen a proci tudását.
Ennyi erővel a korábbi nVidiás x87-es részek miatti lassú PhysX is reális képet adott a teljesítmény viszonyokról... pedig ugye nem.... vagy éppen tesztelhetnétek a legújabb csúcs VGA-kat Quake2-vel, aztán alig lenne jobb, a mai kártya, mint az 5-6 generációval korábbi, csak mi értelme van? -
Abu85
HÁZIGAZDA
Nagyjából ma már tudnak annyit a kis magok azonos órajelen, amennyit a nagy magok. Itt a fő különbség, hogy az igen extra dolgokban, mint az AVX, elmaradnak. Vagy nem támogatják, vagy nincs annyira széles SIMD-jük mint a nagyobb magoknak. Illetve a működésben is úgy készítik fel a kis magokat, hogy nem kell 2,5-3,5 GHz fölött dolgozniuk. De ha szimplán azonos órajelet nézel, akkor egy Jaguar, egy Silvermont, vagy egy Cortex-A15 nincs messze attól, amit egy Sandy mag tud egy átlag alkalmazásban. Sőt, néhol jobb eredményre is képesek lehetnek.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Male
nagyúr
Ebben inkább az a vicc, hogy ez alapján egy első generációs i5-ös mag clock2clock azonos teljesítményt tud, mint a hírbeli Atomnak szánt mag... pedig ez sem éppen valószínű.
(most megnéztem melyik ez a Geekbench... hááát, ez az, aminél nagy adatbázis, azonos procival millió különböző eredmény, hatalmas szórással... jobb nem alapozni rá)
-
MZperX75
addikt
"Lefutattam a testet egy 4 Ghz-es egy i5 750-en es megnyugodva lattam 3-4 szer gyorsabb"
Akkor már miért nem 1ghz-en van 1.4ghz-en tesztelsz? Vagy nem akarsz pofára esni,ha már 3x 4x nagyobb órajelen tesztelsz....3x-4x nagyobb eredményt kapsz 120W-os fogyasztás mellett
[ Szerkesztve ]
-
duke
aktív tag
Lefutattam a testet egy 4 Ghz-es egy i5 750-en es megnyugodva lattam, hogy 3-4 szer gyorsabb azoknal a proceszoroknal. Nehezen viseltem volna, ha kiderul, hogy valami okostelefon gyorsabb az asztali gepemnel.
-
cairojack
aktív tag
Szerk:
"Az 1,46 GHz-es alapórajelen üzemelő négymagos Atom Z3770 eredményeit az alábbi táblázat részletezi."
Tehát ezt alapórajelen mérték? És Burst módban ennek a dupláját tudja? Mer akkor jó lesz ez. De ha ez a Bust mód, az nem faxa.
[ Szerkesztve ]
4 col fölött minden phablet... nekem 4 colnál nagyobb telefon, soha az életben nem kellene. Ha fizetnének se...
-
stratova
veterán
Die vollen 1,4 GHz erreicht der Prozessor nur bei Single-Thread-Belastung, mit jedem zusätzlichen Thread sinkt die durchschnittliche Frequenz um circa 100 MHz ab. Wir sprechen an dieser Stelle ganz bewusst von einem Durchschnittswert, da alle vier Kerne ständig zwischen Basis- und Turbo-Taktrate schwanken.
Eszerint attól, hogy nincsen Turbo Dock (a fent említett fix. 1.4 GHz mind a négy magon) ha nem is folyamatosan de még működhet a Turbo Core.
A6-1450
CB 11.5 Single 64: 0.33
CB 11.5 64 Multi 64: 1.02A4-5000
CB 11.5 Single 64: 0.38
CB 11.5 Multi 64: 1.49 -
Abu85
HÁZIGAZDA
Az A6-1450 TDP-je 5,9 watt. 8 watt akkor, ha 1,4 GHz-re kapcsol mind a négy mag, de akkor 1,4 GHz-et jelezne a bench.
(#25) lenox: Akkor 1,4 GHz-et írna ki a progi, mert a Jaguar NEM! támogat turbót. Az vagy 1 GHz-en megy, vagy 1,4 GHz-en, és fixen mind a négy magon. Ezért van az A6-1450-nek két TDP-je. Egy 5,9 wattos, ami az 1 GHz-hez tartozik, és egy 1,4 GHz-hez tartozó 8 wattos.
Az Acerek cTDP-sek, vagyis le vannak konfigurálva, hogy csökkentsék az alapórajelet, így kisebb lesz a fogyasztásuk. Ez is lehetőség ennél a lapkánál.[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
stratova
veterán
Mivel ez egy CPU részt összehasonlító cikk, a GCN-re nem tértem ki.
De a felvetés abszolút jogos főleg annak fényében, hogy egyre több alkalmazás használ GPU-s gyorsítást. Valószínűleg Atom is funkciókban gazdagodott, de Temash-ban egy PC/notebook platform funkcionalitása lapul kicsiben.[ Szerkesztve ]
-
MongolZ
addikt
Atom / Jaguar / 5410
Floating Point - LU Decomposition (egyszálú skalár) 487 970 494
Floating Point - LU Decomposition (többszálú skalár) 1560 949 1033A másodiknál mi indokolja az AMD gyenge szereplését?
-
lenox
veterán
arra vagyunk kíváncsiak, hogy mire képes a lapka, és nem arra, hogy mire képes egy gyenge dizájn.
Ezzel csak az a gond, hogy szerintem lattal 2 acer es 1 samsung eredmenyt, az acerek 2000 koruliek a samsung meg 2700, es rafogod a designra. De van ott 2000-es eredmeny azzal a samsunggal is, csak akkor meg nem mondtak meg a proci tipust, csak hogy quad core 1.0 GHz, up to 1.4 GHz. Szoval szerintem nem kulonbozik a design nagyon, hanem az eredmeny fugg az orajoltol. Van tobb eredmeny is meg, szepen skalazodik az orajellel. Szoval szerintem a 2700 az 1.4 GHz-hez tartozik.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ez az EDK2-es csomag, bele is írtam a hírbe, hogy ez a második fejlesztői kit. Ez már elvileg a végleges órajeleken fut. A régi csomag az nem fejlesztői rendszer volt. Az csak működött. Az EDK2 már burstol is 2,4 GHz-ig, ami úgy néz ki, hogy a végleges lesz, de az alapórajel az 1,46 GHz. Azt nem tudom, hogy ebben a tesztben ment-e a burst.
A Jaguar és a Cortex-A15 esetében a legjobb pontszámokat másoltam be, hiszen arra vagyunk kíváncsiak, hogy mire képes a lapka, és nem arra, hogy mire képes egy gyenge dizájn. Az Exynos 5410 esetében is van egy rakás gyengébb eredmény. A Jaguar nem alkalmaz hagyományos turbót. Azon az órajelen fut végig, ami ki van írva. Maga a dokkoló úgy működik, hogy amikor dokkolod, akkor feldobja az órajelet 1,4 GHz-re és nem turbóban, hanem állandóra.[ Szerkesztve ]
-
lenox
veterán
Mennyire biztosak a korulmenyek? Csak mert pl. a multkor 1.1 GHz-es alaporajellel volt az atom, de 2.1 GHz-es burst moddal, erre meg azt irtak, hogy 1.46 GHz burst nelkul. A jaguarnal meg van a turbo dock, es amugy 3 geekbench pontszam van a siteon 1900-2700 kozotti eredmennyel, ami alapjan en azt mondanam, hogy az 1900 van 1.0 GHz-en, a 2700 meg 1.4 GHz-en.
-
Balala2007
tag
válasz Jim Tonic #12 üzenetére
Szemelyes velemenyem szerint a Jaguar core a Dual K8 ota a legjobb AMD cucc.
Miutan mar publikusak az Optim Guide-ok, keszitettem egy kis tablazatot, ami onkenyesen kiragad par jellemzot a Saltwell (SLW, old Atom), Silvermont (SMT, new Atom), es Jaguar magokbol, programozoi szemmel, a legfontosabb SIMD-FP utasitasok Latency/Throughput ertekeit feltuntetve, plusz a mert/rebesgetett cache latency-ket.SLW SMT Jag
Integer InO OoO OoO
Float InO Dec OoO
Mem InO Dec OoO
ADDSS 5/1 3/1 3/1
ADDPS 5/1 4/2 3/1
MULSS 4/1 4/1 2/1
MULPS 5/2 5/2 2/1
ADDSD 5/2 3/1 3/1
ADDPD 6/6 4/2 3/1
MULSD 5/2 5/2 4/2
MULPD 9/9 7/4 4/2
L1D latency 3 3(?) 3
L2 latency ~16 14(?) 25+InO = In-Order
OoO = Out-Of-Order
Dec = Decoupled (sorrendben kezd, de szabadon vegez)[ Szerkesztve ]
AIDA64.com
-
stratova
veterán
Exynos 5 Octa (4x Cortex A15 terhelésre és 4x Cortex A7 üresjáratra) TDP-jét 3-4 W-ra becsülik. Anadtech mérése szerint 4 W-nál korlátoz le.
Atom Z3770-nél a TDP még nem ismert az SDP 2 W
A6-1650 (Temash) TDP 8 W, SDP 4.75 energiamenedzsmentjén a Mullins fejlesztés csiszol.[ Szerkesztve ]
-
Yany
addikt
Ezen a piacon a teszteredmények kizárólag akkor érnek valamit, ha melléjük tesszük, hogy pl. a tesztek futtatásakor mekkora energiamennyiséget igényeltek. Ha az AMD pl. 2x annyit fogyasztott, mint a Samsung, vagy az Intel terméke, akkor totál értelmetlen az összehasonlítás.
Erről van információnk? (nem a hivatalos TDP értékek a lényegesek, hanem a valódi fogyasztás)
szerk.: Látom, ezt már többen is felvetették. Amíg csak a teljesítményről vannak adatok, addig sajnos max. bulváranyag ez a hír.
[ Szerkesztve ]
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
Male
nagyúr
Az oké, hogy az Intel megoldása gyenge FPU-ban, de azért a tizede, az nekem gyanús, illetven a tesztelt AMD is gyanúsan gyenge az A15-höz képest itt (fele/harmad teljesítmény).... szóval itt nem az Intel eredménye a gyanúra okot adó mértékben kiugró/irreális, hanem az A15-é.
Balala2007: Köszi! Akkor lehet, hogy erről van szó, és tényleg ez okozza. (vagy nincs hiba, és az Intel épp lefizette a fejlesztőket, hogy az új verzióban jobban teljesítsem? )
-
Teljesítmény/Wattban hogy állnak ezek hárman?
I did nothing, the pavement was his enemy!
-
nagyúr
Meglepően jó az AMD. Még a végén tényleg lesz X64 korszak a mobileszközökben. Kéne minden érték mellé egy fogyasztási adat is.
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
djculture
félisten
Mindegy legalább ez az Atom próbálja felvenni a versenyt, az eddig ilyen néven futó termékek a legrosszabb termékek voltak amit valaha látott a világ.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ez a Silvermonttól várható volt. Amióta az Intel bemutatta azóta megy a vita, hogy miért nem gyúrták ki az FP részt, mert így a Jaguar és a Cortex-A15 erősebb. A Jaguar még AVX-et is támogat, bár ezt a Geekbench nem használja. A Cortex-A15 pedig egy szörnyeteg ebből a szempontból, ami szintén ismert.
A Silvermont az FP esetében alig fejlődött a Saltwell maghoz képest, és ezt az eredmények is alátámasztják. Mondjuk így is túl alacsony, de az várható volt, hogy itt nem tudja majd a Jaguar és a Cortex-A15 tempóját.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Több, mint kellemetlen...
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
rastawicc
tag
Lassan el lehet ásni az atomot.
La Mastre.
-
Zoli0726
aktív tag
Azért szerintem elég király, hogy az Arm proci már megközelítőleg hozza, sőt ahogy elnézem, az intelt le is hagyja teljesítményben, nem gyenge. Jó lett volna beleírni a cikkbe, hogy mi mennyit fogyaszt.
-
Male
nagyúr
A Sharpen és a Blur image részen nem lehet, hogy valami más is beleszólt? Mert kicsit irreálisnak tűnnek az eredmények első ránézésre (netán az ARM-nál a GPU számolta ).
-
törölt tag
Intel inkább adjon már ki K-s Haswell - Pentiumot meg - i3-at. Előbbit sub 20k, utóbbit sub 30k árral és akkor megint barátok leszünk .
-
titán
És ha azt nézzük, hogy az 5410 egy éves modell (tavály jelentették be, idén már termék is van rá jó pár hónapja), akkor elég kellemetlenül le van maradva az intel, meg az AMD is.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
Új hozzászólás Aktív témák
- Szappanos topik (Dettol, Xiaomi, Lebath...)
- Google Chrome
- Gyúrósok ide!
- Íme az új Android Auto!
- Külpolitika
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X3D - Tálcás - Új, 3 év garancia - Eladó! 88.000.-
- AMD Ryzen 5 5600 BOX - Új, 3 év garancia - Eladó! 40.000.-
- I5 6400 Processzor eladó 3db
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
- INGYEN FoxPost! Intel Core i7-13700KF LGA1700 processzor (hűtő nélkül) - 12 hó garival! -