Hirdetés
- Házimozi haladó szinten
- Hisense LCD és LED TV-k
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Apple notebookok
- Gaming notebook topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- ZIDOO médialejátszók
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
dezz
nagyúr
A plazma pixelek intenzitása csak nagyon szűk tartományban szabályozható analóg módon, ezért digitális modulációval állítják elő az árnyalatokat. Erre szolgálnak a subfieldek. (Részben ettől van a bizsergés.) 60 Hz mellett általában 10 subfield van (erre mondják, hogy 600Hz-es frissítés), ami 10 bites precizitást tesz lehetővé (2^10=1024 intenzitási fokozat) komponensenként. 120 Hz-es frissítésnél (3D-hez is ez kell) már csak 5 subfield fér bele a 600 Hz-be. 2^5=32... Ez olyan kevés, hogy ditherezést is bevetnek, ami tovább növeli a bizsergést. (Lehet, hogy ezeknél az új modelleknél már 12 subfield van 60Hz-nél és 6 120-nál [64 fokozat], de az sem túl sok.)
Nem tudom, az IPS és a full-HD alapú passzív 3D hogy jön ide, OLED volt az összehasonlítás alapja.
-
erdoke
titán
Mi a gond a színmélységgel?? Van viszont, akinek 3D-ben a Full HD felbontás kellene, csak nem találja a passzív kókányolásoknál. Aztán panaszkodik, hogy a másik "csak Full HD". Még mindig jobb, mint a "félhádé".
Amit nem bírok az IPS-ben, az a feketének kinevezett szürke, és glow. Feltéve, hogy nem felhős az edge LED, mint állat...A legjobb aláírás a héten
-
dezz
nagyúr
válasz Santiagain #23 üzenetére
Az nyilván csak sokadik, de van ott más is. Meg hát csak full-HD.
-
dezz
nagyúr
Szerintem itt a kisebb méretű 4K LCD TV-kről van szó, amihez valószínűleg a Panasonic gyártja a paneleket.
Egyébként a Samsung OLED megoldása valóban nem vált be (drága gyártási eljárás, kék pixel degradáció, csálé színtér, kis kihozatal), viszont az LG-é (fehér OLED+színszűrők) jónak tűnik.
(#5) Bundyta: Ki a fenét érdekel a Barátok közt meg a Jóban-rosszban? Mi értelme az ilyen hsz-eknek?
(#7) erdoke: Jó dolog a nagy kontraszt és alacsony fekete, de a kép bizsergése és a fogyasztás sem mellékes, meg 3D-ben a színmélység...
(#21) ivana: Miből gondolod, hogy ott is megvan a színhűség probléma?
[ Szerkesztve ]
-
Möhe
addikt
Igen ,ez teljesen jó nézet. Valószinüleg ez lehet a pakliban,mert senki nem hangoztatja,hogy " már nincsenek gyermekbetegségei a technológiának,minden oké, csak még drága..."
Jah és ha nem smart,és felhő szolgáltatással,meg jutyúk lejáccóval jön ki,lóf....t sem ér,mert az nem trendi.
-
wolfman
veterán
Itt inkább az lehet a baj, hogy elhamarkodottnak érzik az OLED bevezetését, mikor van UHD meg minden csillivilli sz@rság, ami egyelőre vonzóbbnak számít mint az OLED. Persze ezermilliószor szebb képe van egy OLED TVnek, meg jobb is lenne, csak sztem eladhatóbb az UHD név mint az OLED. Így most stoppolni akarják a cuccot és kiaknázni a maradék lehetőséget is a LED panelekből, aztán jün az OLED. Persze csak ha igaz a hír.
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
bteebi
veterán
Ez a panel amúgy UHD felbontású? Logikusan annak kellene lennie, de a cikk erről nem írt. A méret már teljesen rendben van, remélhetőleg az ár is fog alakulni. Lassan...
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
M@trixfan
addikt
Na igen, erről van szó, hasonló jutott nekem is eszembe. Én még azt is sajnálom, hogy pár éve nem indultak meg konzumer vonalon a 65-nál nagyobb 1080p plazmák. Pedig referencia készülékek régóta vannak már, de szerintem egyáltalán nem akarta a Panasonic leszorítani ezzel a "kisebb" plazmák árát. Valószínűleg a gyártási költség sem lineárisan nő a panel méretével. Egy 80-as plazma már házimozi, méghozzá olyan minőségben amit megvetíteni csak nagyon ideálisra alakított szobában, legalább belépő high end projektorral lehet. Jó, nyilván projektorral még nagyobbat vetít az ember, otthoni átlagos méretű szobában ez 100-120".
[ Szerkesztve ]
twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
kromatika
veterán
65 hüvelyk Komoly.
-
gianni85
veterán
válasz szabi__memo #1 üzenetére
ezek? soha. A plazmákat majd 5-10 év múlva.
-
elefant
őstag
távol álljon tőlem, hogy kritizáljam a kollégát, de "A Samsung és az LG hibáját leginkább a Sony használhatja ki, a japán konszern ugyanis idejében felismerte a 4K készülékekben rejlő lehetőségeket és hónapok óta ezeket reklámozza, illetve vezeti be. A vállalat jelentős mértékben profitálhat ebből a több hónapos előnyéből és megerősítheti a pozícióját."
ez egyszerűen nem igaz. az LG volt az első, amely UHD tévét dobott piacra, még a konkurenseknek, így például a Sonynak is ők adták a paneleket (legalábbis a 84 hüvelykes változat esetében). Még a Sharp is megelőzte a Sonyt a saját fejlesztésű UHD terén. Ráadásul pont a Sony az amelyik összefogva a Panasoniccal és az AU Optronics-szal gőzerővel fejleszti a 4K OLED paneljét.....
na midnegy, majd meglátjuk.
-
-
erdoke
titán
Nem is annyira az az érdekes, amit mondanak, hanem amit nem... Pl. hogy mennyivel kevesebb az élettartama a kék subpixeleknek, milyen a színhűsége, ill. színtér lefedése a panelnak, mennyire érzékeny a beégésre, stb.
Én kifejezetten kíváncsi vagyok, hogy a kezdeti horror ár mellett bevállalja-e a Panasonic az 5 év garanciás akciót, amit korábban rendszeresen bedobott a plazmáknál. Van egy olyan érzésem, hogy a 1,5 millás 55-ös OLED tévék mellé ilyesmi még jó ideig nem jár majd.A ZT60-nal olyan fekete szintet és kontrasztot értek el a plazmával, ami erősen degradálja az OLED ezen előnyét, gyakorlatilag a videofileket se nagyon izgatja már a dolog. Mindeközben a színhűség, a mozgás megjelenítése, a technológia kiforrottsága (tartósság, megbízhatóság, gyártási ár) olyan előnyöket kínál, amit a kedvezőbb fogyasztás sokáig nem fog tudni ellensúlyozni. Csak a marketing, az már a világos állóképre való LCD-t (ledtévé!) is eladta...
[ Szerkesztve ]
A legjobb aláírás a héten
-
Ueda
senior tag
Az SG.hu-n azt olvastam, hogy az OLED-del baj van. Akkor most, ez hogy is van ?
OS : EndeavourOS KDE . . . . . . Parancs menü : https://pastebin.com/u/txt444
-
Bundyta
tag
válasz stranger28 #3 üzenetére
Felesleges emiatt izgulnotok: a barátok közt, meg a jóban-rosszban széthúzva és felskálázva 8k-ban is ugyan olyan...
Egyébként meg arra vagyok inkább kíváncsacsi, h a 8k-s videókat milyen gépen vágják/effektezik/renderelik le? Mert tuti, h 4c+HT 4GHz sem túl gyors hozzájuk. Esetleg erről valami cikk? Milyen sw-t használnak? Authoring-hoz Sonic Scenarist? Valami info?
A pénz nem boldogít. Pláne, ha nincs.
-
student
őstag
válasz szabi__memo #1 üzenetére
10év
-
Möhe
addikt
Az akkori reklámszlogent felhasználva amihez anno *uzuki stift-et adtak.
A legnagyobb OLED megjelenítő végre elérhető,és mellé ajándékba egy Budai apartmanlakást adunk ajándékba, mindössze havi 1,200,000.- ft-ért, 20 évi ingyenhitellel.
De hogy ON is legyek:
Végre leszállhatnának a gyárak is a földre,és nem csak a pélómutogatás (legnagyobb,legvékonyabb.....) járna a fejükben,hanem a tömeget szolgálnák ki,akkor esetleg még lenne ebből bevétel is. Mert ebből a méretből ziher hogy nem lesz sláger,még vagy 5 évig ha nem kamuznak az adatokkal. Így is késnek 5 évet minimum,az ő ígéreteik szerint is. -
szabi__memo
nagyúr
Kiváncsi leszek mikorra váltják az LCD-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Házimozi haladó szinten
- Hisense LCD és LED TV-k
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- XPEnology
- Hobby rádiós topik
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Karácsonyi pofára esés
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest