Hirdetés
- Apple MacBook
- Mini-ITX
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Projektor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
moonman
titán
ha 10 gigát megevett volna a .net 4 frissítés (ami igen érdekes lenne, tekintve, hogy a standalone telepítő alig 50 MB-os) azt gondolom csak észrevettem volna. a flight simulator-ban meg gondolom nem a programfájlok foglalnak 12 gigát, hanem a map-ek. amúgy mennyiért vetted?
-
Sanyix
őstag
Ó te neked tényleg van annyi eszed hogy arra támaszkodsz amit ott kiír? LOOOOLL te "szakember" nem tűnt még fel, hogy ezeknek kb annyi köze van a valósághoz hogy semmi? Ráadásul a legtöbb programnál az a rész tök üres
Tudod én ezért nézem a szabad helyet a partíción telepítés előtt és után[fail]
skubizzad a flight sim x méretét! Csak 12GB-nyit tévedett és az az alap telepítés semmi mod -
nem_tom
őstag
Frissítéseket nem szoktam telepíteni, csak nem kapom el.
(#4) RepeatSector: Egy haveromnak meg egyáltalán nem is volt semmi védelme. Mikor kérdeztem róla valami hiba folytán, fogalma sem volt míg ki nem derült, hogy nincs. Úgy netezett.
-
JoolsNOS
veterán
Erről beszélek, hogy mindig stabil a rendszerem. Nincs lassulásom, nincs fagyásom, nincsenek furcsán működő programok.
De nem vitát akartam indítani, hanem elmondani, hogy nekem régóta nincs gondom ezzel. Illetve akkor amikor még update on volt (ez utoljára kb 5-6 éve volt)akkor lassabbnak éreztem az egész cuccot.
Sokan mondtátok, mennyi veszélye van, de nem fogom megváltoztatni, mert a saját tapasztalatnak jobban hiszek. -
moonman
titán
1. ha semmilyen védelmed nincs, nem lehetsz benne biztos.
2. az eszedbe sem jutott, hogy a rendszer maga és a programok többsége is folyamatosan letölt, cache-el egy csomó mindent? ott a rendszervisszaállítás és a lomtár, ezek is nagy helyet foglalhatnak. a Windows frissítések alig növelik a rendszer összméretét, cserébe elengedhetetlenül fontos javításokat tartalmaznak.
3. ha idő előtt búcsút akarsz mondani a stabil rendszernek, csak csináld.
4. az, hogy te nem a Windows védelmi eszközeit kapcsoltad ki, hanem nem frissíted magát a rendszert. sokra mész egy friss antivírussal, ha az OS-ben méteres lyukakat hagysz nyitva.
5. nyilvánvalóan nem akar minden nap új explorer-t felrakni, havonta egy alkalommal van frissítés, sokszor még újraindítani sem kell a rendszert.a frissítések, bocsánat "szemét" által okozott lassúság teóriád is nyilvánvalóan téves, és hozzánemértésről árulkodik. azokat a rendszereket minden valószínűség szerint a szakszerűtlen használat és felhasználói hibák sorozata lassítja le.
a modern Windows-okat lehet antivírus nélkül is biztonságosan használni, de nem szabad abba a tévhitbe esni, hogy a rendszer semmilyen karbantartást vagy frissítést nem igényel, mert a jószerencse megvéd. a biztonsági frissítéseket nem viccből adják ki és nem is azért, hogy teleszemetelje vagy lelassítsa a rendszert.
-
Gabás
addikt
1. nemcsak USB-n keresztül terjedő vírus van a világon (lásd botnetek)
2. a frissítés nem foglal ennyit, az összes letöltött fájl törölhető, ilyenkor csak a frissítés visszavonásának lehetősége vész el
3. felesleges
4. a virusírtók alapoznak a biztonsági frissítésekre, nem próbálnak olyan veszélyeket szűrni, amiket a frissítések már rég betömtek
5. ??? internet explorer jön kb. kétévente, windows explorer meg csak az új operációs rendszerrelmég valami?
-
JoolsNOS
veterán
Na látom sokan lehurrogtak:
1: sohase vagyok fertőzött. (sokan vittek tőlem már dolgokat és nem volt panasz)
2: azért rakja tele szeméttel, mert mikor wint telepítesz kb foglal 5 gigát, fél év használat után meg 10et. És nem hasznos dolgokkal tömte tele.
3: mindennap használom a ccleanert.
4: mi a paradoxon a win(kikapcsolt) és a védelmi eszközök frissítésében?
5: mi abban a jó, hogy minden nap új explorert meg ilyeneket akar felrakni.
Kb 2 hetente megyek olyanokhoz gépet "szerelni" akinek be van kapcsolva a frissítés és nyavajog, hogy halál lassú a gép. Kb a lassulás felét a win szemete okozza.
jöhetnek az újabb kövek.
De azt is tudom, hogy ez egy alapfunkció. De nekem nem jön be. Ennyi. Sohase volt bajom. Nem 2 éve nincs ebből problémám.
De nincs harag.
Igazából csak kb 13 éve nincs gond, mert akkor nyomattam a dos helyett először 95öt. -
-
Sanyix
őstag
válasz
attila9988 #17 üzenetére
tényleg ezt teszi, több perc vinyórecsegés szép számban tűnnek el a megabájtok, akár 100-as csomagolásban. pl a .netet is lehet update-nek nevezni, na a 4.0-ás telepítése win7-re nálam 1,5 gigát tűntetett el tartósan, lemezkarbantartós törlések után is, ami egy vicc...
De hát az m$ mindig is a bloatwarek mestere volt az adobe mellett. -
Sanyix
őstag
válasz
#24737024 #13 üzenetére
Van mind2
és a warez világban is gyakran mozgok. 3 éve nincs irtó és nincs vírus sem.
Viszont nem kapcsolom ki az uac-t, plusz gyakran nézek a task managerre (főleg mert minden kiterjesztett képernyő bekapcsolás után az explorer.exe a dwm-el karöltve 1 mag 100%-on járóst játszik, ezért ki kell lőni és újraindítani
-
JoolsNOS
veterán
A win updatet én sem szeretem, mert telerakja szeméttel a gépet
Viszont van frissülő nodom, tűzfalam, spyverem, és antitrójaim. Gondom meg lassan 20 éve nincs
-
attila9988
őstag
válasz
RepeatSector #4 üzenetére
A vírusirtó-tól nem tud cs-zni
Ez marhaság.. a vírusirtónak semmi köze ahhoz hogy ő mivel játszik, legfeljebb akkor ha a gép teljesítménye a határértéken mozog a játék minimum követelményeit figyelembe véve. Más esetben legfeljebb a tűzfal az, ami magasabb válaszidőt eredményezhet a csomagvizsgálat miatt.
-
törölt tag
Te nem linuxos vagy? Kicsit azért más a fertőzés veszélye azon a rendszeren. Persze minimális hozzáértéssel Windowson is megthető ez a magabiztos lépés, azonban az átlagfelhasználónak mindenképpen az az előnyös, ha megfelelő védelmi szoftverek vannak a gépén. És persze felelősen internetezik, ami ugye a warez világában nem is olyan könnyű.
-
ntomka
nagyúr
"A nagyszámú fertőzés annak is köszönhető, hogy a Confickerből folyamatosan jelennek meg új variánsok"
Kíváncsi volnék hány programozó
t fizetnek megcélja, hogy ez így legyen... -
Rickazoid
addikt
Be kéne lassan vezetni a megbízható forrásból történő telepítést és a böngészőkben a kikapcsolhatatlan védelmet, és akkor jelentősen csökkennének ezek a problémák, illetve a felbukkanókat könnyebben lehetne orvosolni.
-
zazahoho
őstag
én ismerek olyan vállalkozót aki céges gépre nem telepít semmit,mert lassul a gép
-
maláj
addikt
válasz
vírusírtó is tud olyat, hogy "game" mód
ámbár ilyet még nem hallottam, hogy 1 alap ESS-től megugrik a ping -
Morden24
nagyúr
válasz
Like I said...
Talán vírusirtót kéne cserélni. Vagy csak annyi időre kikapcsolni, amikor épp Csézik. Vagy már attól magas a ping, hogy a vinyón van? -
törölt tag
Szerintem M.o ezzel Európában lassan egyedülálló lesz. Na igen ,valamiben ki kell tűnni ... Bár gondolom Albániában is hasonlóan rózsás a helyzet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB AIO Enigma XL Seasonic 650W
- Samsung Galaxy Watch5 Pro,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest