- Hobby elektronika
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- LG LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Projektor topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- ZIDOO médialejátszók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
silentzsolt
csendes tag
Vettem egy ilyet. Nagyon faja darab. De ami az agyamat kivitte az a rögzítés. Az egy tréfa!!!
Konkrétan az én lapomba nem is lehet beszerelni. Ha csak valaki nem telekinezissel próbálkozik.
A CPU nálam tele,körbe van építve coolerekkel. A lebontásuk nélkül lehetetlen beépíteni. (villáskulccsal kéne meghúzni??!!) Én simán beszereltem az előző Alpenföhn alapra amivel tökéletesen ment.
Maga a bazi nagy kockafej viszont jól megy, szuperál, de azért "magas" RAM-ot nem lehet beszerelni a ventitől (waze megint egy akadály)
Összegezve: JÓ, de abszolút nem praktikus, nem szerelhető, nem felhasználó barát!!
Üdv Zsolt! -
DarkFater
tag
válasz
DarkFater #26 üzenetére
ha már itt tartunk....
A kavarodásért a cikk is felelős.
idézem:
"A 120 mm-es átmérő maradt, de a szélgép immáron nem a Shadow Wings család sarja."Namármost a tény:
Eddig ugye Silent Wings volt, most meg az olcsóbb Shadow Wings.
Tehát vagy úgy kellene javítani a cikket, hogy:
"A 120 mm-es átmérő maradt, de a szélgép immáron a Shadow Wings család sarja."
VAGY
"A 120 mm-es átmérő maradt, de a szélgép immáron nem a Silent Wings, hanem a Shadow Wings család sarja."
Hmmm?
-
gagyi67
csendes tag
Teljesen egyetértek Eleven82 véleményével.Be ollóztam a Bequiet oldalálol a 120 mm Shadow wings Sw1 PWM adatait illetve a 120 mm Silent Wings PWm adatai
SHADOW WINGS SW1 PWM
Dimensions (L x W x D), (mm)120 x 120 x 25
Fan speed @ 12V (rpm)1500
Air flow @ 12V (cfm, m3/h)50.5 / 85
Air pressure @ 12V (mm H2O)1.63
Noise level @ 12V (dB(A))18.9Silent Wings 120mm PWM
Dimensions (L x W x D), (mm)120 x 120 x 25
Fan speed @ 12V (rpm)1500
Air flow @ 12V (cfm, m3/h)50.5 / 85.8
Air pressure @ 12V (mm H2O)1.63
Noise level @ 12V (dB(A))16.5Zsébernardo
Mint látható 2,4 dbA a különbség köztük és ez az Ipon -nál + 2000 Ft-ba fáj.
Egyébként kiteszel a szobában egy decibel mérőt és teljes csendet gondolsz akkor is 20 dB körül mérsz.
Alapvető fiziológiai szabály ,hogy a decibelek nem összeadódnak hanem mindig csak a hangosabbat hallod.
Tehát az hogy 18,9 vagy 16,5 szerintem már nem releváns ebben az esetben. -
E1even
senior tag
válasz
#00137984 #22 üzenetére
Mint fentebb leírtam én pozitívan csalódtam benne. Halk (a Coolink Swif2 120P elbújhat mellette hangban) is és jól is hűt. Ezek a saját tapasztalataim.
-
törölt tag
Techpowerup-on találtam, hogy több féle verzióban szállítják (800-1500-2200 RPM). Az élettartam és zajszint adatok is eléggé megoszlanak a tesztekben. A termék dobozán levő adatokat ezért érdemes előtte átnézni, nehogy kellemetlen meglepetésként érjen amikor már használatba van véve és nem azt kapjuk amit az elődje a Silent Wings nyújtott.
-
E1even
senior tag
válasz
#00137984 #19 üzenetére
Szerintem ne MaximumGame tesztjeit vegyük már alapul...
Szvsz nem mérvadóak.
Tessék, akkor itt van egy másik teszt a zajszintjéről.Itt vannak a venti adatai (a hűtő dobozáról írom):
Shadow Wing PWM 93.3m3/h - 2,1mm/H2O - 20,7 dB(A) - 200 000 óra élettartam -
ZS3NI
őstag
Nagyon tetszik a shadow rocknak ez a fekete színe. Csak amiatt venném meg, ha nem hűtene már most is egy alpenföhn brocken
-
E1even
senior tag
válasz
#97716736 #13 üzenetére
Azért nézzük már meg az árakat is.
A hírben szereplő hűtő ára újonnan 15k körül vagy alatta fog alakulni, a Noctua-t meg nem lehet kapni újonnan 20k alatt.
Én az előző (SR1-es) verziójához 9,5k-ért jutottam 2 hónaposan, újonnan is 13k körül alakul az ára.
Azért ez nem mindegy. És annyival nem rosszabb, mint amennyivel kevesebbe kerül. -
gagyi67
csendes tag
Nekem egy I5 3570K 4,8Ghz egy Cooler Master TCP 800 van és 2 db Be Quiet Shadow Wings Sw1 PWM ventivel hajtom és tökéletes zajtalan idle-ben 29-34 C fok Prime 95 kinozva alig lesz hangosabb és max 69-72 C fok között ugrál.
Elötte Noctua NF F12 PWM volt de kipróbáltam az Enermax TB Silence PWM illetve az Enermax Cluster-t és a Cooler master Excaliburt is. Messzemenőkig a Be quiet terméke a legjobban teljesítő darab.
Lehet a hogy a noctua fanok most morogni fognak de a leghangosabb volt az Excaliburt kivéve.
Egy kis technikai adat a ventikrőlBe quiet Shadow wing PWM 85m3/h 1,63mm H2O 18,9 dbA
Cooler Master Excalibur 140m3/h 3,53mm H2O 30 dbA
Enermax Cluster 90,1m3/h 1,07mm H2O 14 dbA
Enermax TB Silence PWM 121m3/h 1,67mm H2O 12 dbA
Noctua NF F12 PWM 93,4m3/h 2,61mm H2O 22,4 dbAÖsszefoglalva A Be Quiet hűtők, ventik és tápok a prémium termékek közé tartoznak és emiatt nem az olcsók közé tartoznak.
-
SirRasor
addikt
Query: miért jó a réz+alu? (legalábbis ez csúcskategóriás hűtőnek néz ki) Nem a full réz a legjobb? Úgy tudom, hogy az alu lassabban tudja felvenni és leadni a hőt, mint a réz. Vagy a hőcsövek ennyire sokat nyomnak latba?
-
proci985
MODERÁTOR
nem hinném.
cikkhez: remélhetőleg ennél már sikerül eltalálni a talp kialakítását és a méreteihez/árához mérten fog hűteni is.
Patice: Thermalright HR02 Macho, Silverstone Heligon a célra szerintem jobbak. de ha már amúgy is raksz valahova ventit a gépbe, akkor érdemes azt oda pakolni, ahol a hő termelődik.
-
TOM-202
senior tag
Ez esetleg két jobb ventilátorral elboldogulna a 220W TDPs FX-9000-el is...
-
Indy69
aktív tag
Szerintem egy tuning nélküli I3,I5 simán elbírna ,megfelelő kereszthuzatos házban,de azért ezt nem arra találták ki mert elég sűrű a lamellázása ,viszont egy halk kis fordulatos ventivel nem lehet zajos.Nálam ez van [link] ezen [link] és nagyon frankó most 375rpm megy de 800 többet nem szokott pörögni
-
Orf3usz
tag
Az első mondatból kimaradt egy "nem".
Háromszor visszaolvastam hogy miért nem találom értelmét
-
Patice
nagyúr
Venti nélkül, passzívan vajon mekkora TDP-vel bírkózna meg?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest