Hirdetés
- Már nem csak vízhűtőket kínál a CPU-kra a Sharkoon
- Az AMD Kínára szabott AI gyorsítója is beleesik az USA új exportkorlátozásaiba
- Elviszi az ARM Artisan Foundation IP üzletágát a Cadence
- Ipari mennyiségű hibát javít az új GeForce driver
- Mindenben erősít az egyszerű AI tartalomgenerálást biztosító Amuse 3.0
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Apple MacBook
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Letarolná a kínai AI igényeket a Huawei CloudMatrix 384
- Home server / házi szerver építése
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
bacsis
Közösségépítő
nahh már települ is fölfelé a BF3, bár elég koccos úgy hogy 40gigás HDD van a gépbe és ezen terül el a Vista is
-
bacsis
Közösségépítő
Hát biza a 939-es procikat a ram vágja haza
500-ig fel kell vinni a ramokat hoyg legyen elég sávszél
Háát úgy néz ki meglesz a gép vége 2,9GHz 2X1giga ram 411-en CL2,5-3-3-6ba... 520 az egyel magasabb szorzó és ott kapásból kifagy
Hát mindegy, így fogom tesztelni a gammákat... NEm tom hogy a Crysis2 meg a badttlefield3 mennyrie elégszik meg 2G-vel Vista alatt, pedig muszáj elsz, mert 3giga rammal 2,7Ghz és cpu órajel a vége eccerűen úgy nem bírja sehogysem a ref clockot 300fölött stabilan tartanikéne egy ugyanilyen csippes DFI hogy lássam, hogy a lap vagy maga a csipszet miatt megy ilyen "gyengén" a tuning
-
lassiee
tag
Kaptam ma 3 db irodai selejt gepet (allapotuk ismeretlen) de a lap ami bennuk van (939N68PV-GLAN), 4x512 ddr1 es mindbe kod alapjan fx53-k vannak
Remelem elnek a gepek. Bar a rendszergizda szerint aki atadta nekem a gepeket agyhalottak(de lehet a srac is az
) A vinyokat szemem lattara egy ehez hasonlo szerkezettel vegezte ki. Sirtam is miattuk.
2 gepet bekapcsoltam biosig eljutnak de ujra is indulnak
Majd hetvegen kiderul mi van veluk.... (akkor lesz egy kis idom)
oPalRx7: Nekem is sfx tap van egy seasonic ss-300sfd az am3 rendszer alatt
Rohogve viszi a 96gt-t es a phenom x2-t
-
bacsis
Közösségépítő
Kapott még egy giga ramot, meglássuk 3gigával hogy száguld a Win
az újabb játékoknak viszont tuti elkél ennyi Vista alatt
kicsit szűkítettem az időzítést hátha, legalább azok legyenek jobbak ha 400fölé nem nagyon megy a ram
na meg ugye most így ugrott az 1T-s Command Rate is
-
bacsis
Közösségépítő
hiába ment a proci gyorsabban a lassabb ramnak "hála" 1ezer pontal kevesebbet dobott
-
bacsis
Közösségépítő
Én is csak azért xarozom a Win7-et mert nem értek hozzá és maradi is vagyok ráadásul
de ezt már párszor átbeszéltük
hogy legyek egy kicsit ON is, sikerült 320-as refi clockot kipréselni a lapból így a opteron 165 2850 körül ketyeg.. viszotn a ramok így 520-on mentek volna és kapásból kifagyott a gép.. viszább kellett vennem még egy osztónyival, így 400körül járnak, stabil a gép... de bakker... a DFI-be ezek az A-data ramok kényelmesen mennek 550körül is itt meg 520-nál fagyottmondjuk a 600-as PAtriotok is cirka 580-ig votlak stabilak
-
oPalRx7
aktív tag
télleg nem tudom mester
nekem pár menüt, az uac-ot, és a tálcát leszámítva úgy működik mint a pista, kevesebb rammal (bár pista sp2 is kb egálba került a win7-tel).
cf-et nézem, vagy bármit. nem volt még olyan progim ami elfutott még pista 64-en, és nem fut el itt (leszámítva a daemontoolst, abból ugye mindig friss kell, win8hoz is mégújabbat kért). pistát amúgy sp1 idejétől használtam addig amig meg nem vettem a win7-et. (a w7beta mellett még ott volt ugye a szintén megvásárolt pista)
a pistát én nem is szaroztam ellentétben más emberekkel, akik hallották hogy szar, és rögtön szarozták. modern cucc volt az, nem is bántom.
win8-at is sokan szarozzák, én is kipróbáltam, nekem se jött be, de nem szar (viszont semmi extra nincs benne a vistához képest, csak hogy lesz ARM-on futó verzió, és lett html5 asztal, html5 progikkal, és elvileg javuló cgpu támogatással) -
bacsis
Közösségépítő
Tényleg kezdeném szokni azt a szaros Win7-et, de banyek itt a Vista felrakás után is egyből megy a CF ott meg sehogy nem akarta
Jahh tuti én vok a béna mert én csak a 3Dmarkhoz a rivatunerhez meg mostmér az MSIafterburnerhez értek
Amúgy megpróbáltam volna meginn a Win7et, csak sajna az alatt nem megy sem az OCguru sem pedig hangot nem tok felküzdeni ráfőleg az ocGuru miatt van gebasz mert 300-at megy a lap biosból Win alól meg 310-315-ig fel tudom rakni ami még 100Mhz és az jelentős egy ilyen gépnél
-
oPalRx7
aktív tag
jól látod
bár SSD-n még nem próbáltam ki vistát, de eleinte 4magos gép, 2x1 ram nem volt fürge vele. (és a hdd se volt őskövület)
amúgy a vista szolgáltatásaival nem nagyon volt bajom, sőt, minimum ezek a szolgáltatások kellenének minden újabb gépre - csak ha ugyanazok a szolgáltatások elmennek kevesebb ramhasználattal is akkor miért ne?
az máskérdés hogy nálad a win7 user errorokat hoz elő
(mást nem tudok elképzelni hogy neked miért van _ennyire_ bajod vele
)
vistával csak az ie10 nem fog működni, de az meg hanyagolható
minden cgpu funkció kihasználható vele, ez a lényeg
-
bacsis
Közösségépítő
Gyerekek! Asszem kezdem megérteni hogy
1: miért lett bukta a Vista
2: miért gyűlöli mindenki
Jaaa hát könnyen ugatok, hogy tökéletesen jó a Vista amíg WD Raptoron lakik 4 giga ram társaságába
ha értitek mire célzok -
bacsis
Közösségépítő
Akkor mindenkinek Vista Powa
-
bacsis
Közösségépítő
nahh már települ is a jó ksi 64bites SP2-es Pista
bár halkan írok iyleneket mert oPalRx7 menekül a kulb-ból -
oPalRx7
aktív tag
még nem, nagyon csak konfogolgatni kezdtem a dolgot, de még nem akarja észrevenni hogy a gpu-n kéne futnia....
(közbe ment oda is válasz)
"Csak a dx10 és fölötte-t használó gyorsítások
"
egy natív dx10 kód kevesebb cpu igénnyel renderel(né) le ugyanazt a jelenetet amit dx9ben meg lehet valósítani, kisebb válaszidőkkel. csak még nem sok natív dx10 fölötti kódot csináltak - amit meg igen (pl unigine) az meg kickass lett.
a dx10 nem csak effekt, és nem gyorsítás ha alatta ott a jóöreg dx9 "mag"
-
bacsis
Közösségépítő
sajna úgy néz ki, pont "megtaláltam kapásból" a végét, mert 600MHz-en instabilak a ramok ,nemhogy fölötte, 500Mhz körül ugye zsír de köztük nem tudok állítani ugye csak 400-as és 333-as osztó van, 500-on meg a szűk időzítéstől hasal el
szal egyenlőre ennyi
Amúgy meg jahh, miondtam hogy a procid gyorsulna ha a ramok mellette min 480-500on döngetnének
-
Sotho
őstag
"nincs DX10 és fölötte a hardveres gyorsítások is kezdik kínőni"
Csak a dx10 és fölötte-t használó gyorsításokA hardver képességei nem változnak attól hogy más os van alattuk (felettük).
SŐŐŐt xp alatt a milkyway csomagok kb 3%-al jobban kihasználják a gpu-t
opal: milky-s privátjaidat olvasod?
-
triklin
tag
Hát igen, a kis szorzó hátránya...
(bár énis 9,5 es szorzóval baszakodok
)
Más:
Adott egy játék, ahol a gpu-k 40-50% on dolgoznak a proci meg 85-95(néha 100%)
Kérdés: Mi limitálja a procit? A fospermet ramjaim, os, user error?
Ha a gpu-t nem tudom kihajtani, legalább a proci dolgozzon már kéremszépen.
-
bacsis
Közösségépítő
Így van, tényleg elmúlt az XP, nincs DX10 és fölötte a hardveres gyorsítások is kezdik kínőni, limitál a 32bites memória címzés, s ugye a 64bites XP alapból felejtős, és amúgy igaziból ennyit lehet felhozni neki hátránynak
de a játékosoknak a DX10-11hiánya egyre nagyobb érvágás, mint pl nekem is.. azért használok Pistát
Még finom hangolom a procit meg a memót azt nyomok egy unigine benchetbanyek.. azt is csak DX9be
akkor ma még lesz egy Pista telepítésem is
270-es refi clock fölé kicsit macerás votl vinni a lapot de már 300-on járok, szal alakul, de min 320-at ki kéen magából préselnie -
oPalRx7
aktív tag
nemtom, engem semmivel se tudtok rávenni hogy jó még az ikszpé. elmúlt, vége, ahogy a win98nak is
-
Sotho
őstag
De tényleg, nálam a 3870 ventivezérlése xp alat tök közvetlen melegszik gyorsul, hűl egyből lassul, win7 alatt gyorsul felzúg mint az állat és úgy marad
szóval hiába van a biosába beégetve hogy milyen fokon mennyi rpm legyen a venti azt a driver olvassa ki és állítja be a karinak, vagy jól vagy rosszul.
-
bacsis
Közösségépítő
A jó öreg XP
szintén a 10.10-es cata el, enabled CF és már megy is
Jahh a Win7 összeomlott azután miután az eszközkezelőből az egyik HD2900XT VGA-t "eltávolítottam", fekete kép restart után emg mindíg írta nem tud elindulni
Nahh szal XP fent van, a másik partícóra meg megy fel a Vista SP2 64bit azt szevasz -
oPalRx7
aktív tag
régi driver vs új driver:
én mindíg frissítek, és általában nem bánom meg, hiába mondják hogy a 3870hez a 10.9 a legjobb. én nem tapasztalom.
10.9-cel pl a dxva lejátszás után midnig fagyott a gép, passz hogy miért. egészen a 11.9 vagy 11.10-ig (4330as laptopnál ez nem jelentkezett pl)
meg mivel vizes vagyok, nem hallom azt se hogy most a vga gyorsítja a flash-t vagy a procin "szaggat" (csak látom, néha hiába a 4 mag, akkor is akadni fog) így csak profitálok az újabb driverek plusz funkcióiból.laptopnál még a cpu órajel-kontrollt is kézzel állíthatom, ami szintén nem rossz feature, és a 11.4 beta kezdetével jelent meg. (igen, az opti órajelét is engedte birizgálni, mivel amd platform driver)
-
triklin
tag
Nemtudom hogy vagytok vele, de amikor drivert rakom fel a ccc-t nem szoktam feltenni, pedig elvileg nekemis be kellene lőni a cf enabledet, de használja így is. Mégis bekellene nekem is?
Amúgy én a helyedben előbb xp-vel próbálnám ki mit tud a két kártya, méghozzá régebbi driverekkel. Utána win7. (visztát hanyagold sztem)
A 10.9 es driver a 3870x2 höz ami (nálam) a legfrissebb és nem hány be. Frissebbekkel Cs sourceban van 200+ fps és mégis akad a játék +olyan mintha speedhackelnék. Minden felgyorsul. Egy tár 2 mp -
bacsis
Közösségépítő
felraktam a 9.12-es catát, aszondja restart után nincs ATI kártya.. de a GPU-Z mind a 2-t látta.. most a 10.12-est próbálom
szerk: a 10.12-esnél nem indul el a catalyst...
Akármennyire is szeetném butítani magam a Win7-el de csak nem megy, továbbra is használhatatlan oprendszer, takarodik rá az XP... bár a DX10-et is ki akarnám próbálni, szal akkor egy Vista is fel fog kerülni azt majd nem lesz szupás -
bacsis
Közösségépítő
... alulról felfelé fára 3X-> kopp-kopp-kopp
-
triklin
tag
Szerinted?
Nekem még mindig az a véleményem róla, hogy magától nem esik le, de ne legyen igazam -
-
bacsis
Közösségépítő
Ejj gyerekek nálam se sokkal jobb a szitu, öszedobtam az At8-32X-et feltelepítettem, 3 uniginét bírt ki az asus 2900XT, 4-edjére fehér kép, restart után csíkzoz, hát ez hihetetlen
-
triklin
tag
Csakhogy "feldobjam" kicsit a topicot
Ezt a gyöngyszemet nemrégen találtam.
beta bios vs. nf4 sli & válogatott fx55----> 1:0
Szívem szakadna meg.
-
Sotho
őstag
-
oPalRx7
aktív tag
én wcg-n belül számolok többnyire, nekik meg nem nagyon van gpu-n futó progijuk. Collatz-fele ugyan van gpu-s program, de az meg nem tudom mit számol, ott csak 1-1 alkalommal dolgoztatok, amolyan tesztelésként
-
Sotho
őstag
Sikerült a hd3870-et bevarázsolni az nf4 ultra lapba, néhány újraindítás bios reset áramtalanítás káromkodás és fenyegetőzés után beröffent azóta hibátlanul fut.
-
bacsis
Közösségépítő
amúgy mivel ebből a lapból 2 is van, ezért az egyik az megy gépnek véglegesen összerakva a dobozos meg szépen pihenni fog tovább a dobozában
-
bacsis
Közösségépítő
srácok nem fogjátok elhinni!
Szereztem full dobozos tartozékos Abit AT8-32X-et
megy is bele 2db HD2900XT -
oPalRx7
aktív tag
ati felől ez a kompatibilitási hiba a gyártók miatt volt 5000es szériánál (6000nél ritka már), mivel nem volt rögzítve hogy milyen tápáramkör kell a gpu-nak, hogy képes legen az agresszív órajel-kapuzásra. főleg a giga, de sapphire kártyákat is súlytotta ez. nVi oldalról csak a 460-560 széria érzékenyebb. Amd-nél azóta már megkövetelik a nagyobb frekin üzemelő pwm-et, és akik betartják a szabványt, azok kártyái hibátlanok is lesznek.
-
triklin
tag
Láttam másik topicban, hogy szeretnél vga-kat tesztelni. gt520 at említetted, de mielőtt megvennéd, bizonyosodj meg róla, hogy működni fog-e a lapban. Ugyanis ati felöl (nvidiát nemtudom) az 5-6000 es szériával gondok vannak kompatibilitás ügyileg. nekem pl 5670 512mb, 5750 és 6850 nem indult a lapban, de egy 5670 1gb meg igen... (nf4 ultra lapban)
Nemtudom nvidiával vannak-e ilyen gondok...
Bocs az okoskodásért, de hátha segít -
triklin
tag
Hát... igen... (bár nemtudom mennyi az ára, de 20-25k ra saccolom)
180as opteron brutál ritka, ritkább mint a 185 ös...
Amúgy ez még a legelső szériákból való darab. Ilyen 180 as opn-jéről még nem is hallottam, csak 165 ös opteronokról, amik ugyanezzel jöttek ki, így gondolom a 180 as is ugyanazt tudhatja (tuningban). -
lassiee
tag
hu azon az aron az az opteron
Annyibol ebayen kijon 2db 165 postaval
-
triklin
tag
válasz
Titagyerek #211 üzenetére
Na akkor megvan a hiba... Én is küzdöttem/küzdök hasonlóval, de nekem nem a proci melegszik, hanem a ram+fet.
Más:
Apróban van egy 180 as opti eladó ....
-
Titagyerek
tag
válasz
Titagyerek #210 üzenetére
megvolt mi volt a baj
valami miatt ha olyannya van nem megy a proci ventilátor most már a rendszerstabilitástesztnél(nincs ennek rövidítése?) 1 órán keresztül futott és 50 fok körül volt végig
biosba állítgattam valamit így most már mindig forog meg gyors-kötözővel odafogattam egy-db 12cm ventit -
Sotho
őstag
válasz
Titagyerek #208 üzenetére
Táp, hűtés.
Meg szar az összes program.
Próbáld: AIDA64 stabilitás teszt de csak az fpu-t piáld be, ezzel együtt indíts egy furmarkot és várj. -
Titagyerek
tag
mért van az hogy rendszerstabilitástesztnél nem hibázik meg ilyenek
de a játékoknál ujraindul(gta4), kékhalál(fallout3)
?????? -
triklin
tag
Kis érdekesség.
Mentem volna kicsit cs funolni, indítottam zenét , afterburnert, coretempet és megakadt valamin a szemem...
Nemlenne szar ez az órajel, nem?(330*9.5 es órajelet megduplázta , vagyis az fsb-t )
Az asztalon lévő rendetlenségért/hülye programokért elnézést, sajnos míg nem voltam itthon más is használta a gépet -
Tim82
félisten
Hmmm, a "régen megvolt"-kategóriába feliratkoznék én is...
X2 4400+
DFI RS482 mATX lapocska
2*1 GB Kingston DDR400
Sapphire HD3650 512 MB GDDR3
Sound Blaster X-Fi Audio
320 GB Seagate Barracuda + 320 GB WD vinyó
FSP 350PNF
Lian Li V300b házMeg némi aprólék: iMon VFD + Hauppauge TV-tuner.
Aztán lecseréltem AM2+ CPU-ra és lapra a belsőt (meg a RAM-ot DDR2-re és 4 GB-ra)... aztán eladtam az egészet jól, mert nem használtam szinte semmire az asztali konfigot az utóbbi egy évben.
-
triklin
tag
bull is bazeg.... mekkora kalap szar lett... Az elgondolás kurvajó, de valami csak nem jött össze egészen nekik... Sebaj, majd hátha kiforrja magát mint a phenom.... Ha a pletykák szerint a bull be is fogta volna a gulfokat, akkoris már késő lett volna... itt az lga2011 is...
Bár szerverekbe szánták, ott valószínűleg megállja a helyét.
Sajnos a 7000 es szériával sincs semmi jó előérzetem... új architektúra...új vram modulok... tmsc... hmm
Inkább hoznának ki pár hiányzó kártyát tesztre még a 6000 es szériához. (6830;6890...)
Remélem nem lesz igazam. -
triklin
tag
3dmark 06 hoz az xp jobb. Ha kipróbálod észreveszed, hogy jóval több cpu score-t kapsz.
oPalRx7:
1280*1024ben játszok, szóval a kártyát csak akkor tudom kihasználni, ha mindent bekapcsolok. Sőt, pl cs source alatt 40 % on mennek a gpu-k, pedig minden fullon, very high on, 8x aa 16af. (legalább kussba van a kártya) Ugyanilyen beállítások mellett már a portal2 99% on használja mindkét magot. (multiban már csak 85-99)
öööö fullhd-t bírja a proci is, köszöni szépen, azzal nincs gondom, bár a dxva-t használom. Bár youtube/vimeo-n is akadásmentes a fullhd. (alapórajelen még csak diavetítés
)
Új hozzászólás Aktív témák
lo Nahh, szóval alapítok egy AMD S939-es Fan klubb-ot, aki akar csatlakozhat, jelezze a fórumba, azt majd jól beírom ide a...
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- EA Sports WRC '23
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A Microsoft beszállt a világ legnagyobb karbonmentesítő projektjébe
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- MacBook Pro 14 M4 Pro 12/16 24GB/512GB SSD - (Space Black) - Csak 1db!
- RTX 5070 Ti OC 16G/ új/ garancia a nevedre/ beszámítás/ ingyen posta/
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- AKCIÓS/GARIS!!! TESTRESZABHATÓ!! GAMER PC -RTX 3060Ti-I7 8700K-16GB DDR4-500GB M2
- Új Bontatlan Poco F7 Ultra 16/512GB Fekete színben. Dual sim
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Samsung Galaxy S25 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest