- Vezeték nélküli fülhallgatók
- SSD kibeszélő
- Androidos tablet topic
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Azonnali informatikai kérdések órája
- OLED TV topic
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Léghűtés topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hogy is néznek ki a gépeink?
Új hozzászólás Aktív témák
-
vati
senior tag
válasz
Hun'reeth #46 üzenetére
"Vannak akik többszáz videókazettát tárolnak otthon egyszerűen mert pl. olyan korúak és abban az időben ez volt a egyetlen lehetőség erre."
Csatlakozom.... 315 db VHS kazettám van otthon. Ebből vagy 15 családi videó, a többi film. Jórészt olyan, amit 1/ soha nem adtak ki nálunk DVDn, és jó eséllyel már nem is fognak 2/ ha mégis, nem szinkronosan, pedig tudom, hogy készült szinkronja 3/ egyátalán nem jelent meg DVDn és jó eséllyel nem is fog (művészfilmek) 4/ lejártak a jogai nálunk, TV-ben sem várható, hogy majd fölvegyem.
Szóval, rengeteg ilyen-olyan okból értékes anyag van, ami csak VHS-en hozzáférhető. Ezért nem hülyeség archiváló eszközt piacra dobni.
"A többségének nyilván nem kenyere a tuneres digizés de szeretnék az anyagaikat átmenteni. Ez nekik van."Inkább azoknak alternatíva, akiknek reménytelenül meghaladja a számtech. képességeit egy tunerkártya beszerzése, telepítése, belövése, ezért csak 1db kábelt hajlandók bedugni a gépbe.
A mai jobb tunerkártyák már nem olyan szivatósak a hangelcsúszással meg a zajosodással mint akár a pár évvel ezelőttiek. Nemrég behúztam néhány kazettát egy PVR2000-el (hardveres mpeg2 kódolást tud) nincs hangelcsúszás, a minőség is kielégítő. Egy 2003-as gyártású másik, szintén hardver mpeg2 kódolós kártya (Snazzi) viszont nagyon megszivatott, képtelenség volt vele normálisan felvenni VHS forrásból.
A tunerkártya+lejátszó ma már működőképes alternatívának látszik, persze olyannak aki otthonos a PC világban hogy használja. Nekik ez a cucc 50000 Ft-ot nem ér vsz. 20e körül van jó tunerkártya, 0-10eFt körül VHS lejátszó. -
Hun'reeth
őstag
Komolyan néha nem értek egyeseket. Ez egy szakmai topic ez meg egy célhardver. El kéne rugaszkodni a saját kis világtól emberek. Vannak akik többszáz videókazettát tárolnak otthon egyszerűen mert pl. olyan korúak és abban az időben ez volt a egyetlen lehetőség erre. A többségének nyilván nem kenyere a tuneres digizés de szeretnék az anyagaikat átmenteni. Ez nekik van.
Szerintem jó kütyü bár talán csak volt annyi eszük, hogy hátul is van usb csatiés kicsit drágább mint kéne de ez van. Nyilván nem fognak többszáz milliót eladni belőle.
-
törölt tag
USB-s fonográfot nem tervez még valaki?
-
kem
addikt
Mikor lehet kapni?
Az, hogy kint 40, az azt jelent, hogy itthon 60k lesz, a médiában meg 180k?
PC nagykerek tudnak majd ilyet szerezni?
Csomó jópofa eszközről olvasok itt PH-n, de nagyrészüket sehol se láttam még élőben.
Nekem viszont kellene egy ilyen. -
BSOD
senior tag
Az oroszok csináltak annakidején videostreamert (videostreamer kártyát) 'aszem 4 gigát lehetett egy 180perces kazira archiválni. Most fordult a kocka...
-
demagóg
aktív tag
válasz
Vevőjelölt #38 üzenetére
Ha valaki olcsó megoldást választ az adatmentésre, akkor erre is gondolnia kell. Profi cégnél ez nem fordulhat elő.
-
Male
nagyúr
válasz
Vevőjelölt #38 üzenetére
Nagyon ráérhettek azok a számtech-boltosok...
Persze, rápillant... de a tartalom nem valószínű, hogy érdekli... (legalábbis engem soha nem érdekelt).
-
Vevőjelölt
tag
-
Aprósólyom
addikt
húhhh, mit tárolsz 90 db VHS kazin? Még 180 perces esetén is kegyetlen sok. Hány szalagavatód volt?
Szerintem ha igazán kiértékeli az ember, hogy mi az igazán fontos az utókor számára, akkor alig kell pár VHS-t digizni.
Egyébként, amit írtak már, az ilyen cégeket tényleg fullra nem érdekli a tartalom. Nem fogják kihasználni. Én magam is dolgoztam egy darbon ilyen cégnél, a haverom csinálja. Elinditják, és vesz. A DVD-re kidobnak 10 percenként egy könyvjelzőt, ha máshogy nem rendelkezik róla a megrendelő, hozzá kilopják a megfelelő képet a menühöz és kész. Sok megrendelés esetén azt hiszitek nézik, mi a tartalma? Elég nekik teljesíteni a pár napos határidőket, mikor benn van sok sok tucat megrendelés egyszerre. Hidd el sokkalta jobb...
Gondolj csak bele ennyiért milyen kis vacak magnót adnak a pénzedért. Még ha picivel többe is jon ki az ember (az említett szelektálást beleszámolva) akkor is megéri, mintha az ember az ablakon dob ki 40-50e Ft.
-
M@trixfan
addikt
Maradok a magnó + DV kamera megoldásnál. Inkább szerkesztem DV-ben és a végén eldöntöm, hogy akarok-e h.264-et csinálni belőle.
-
nap
addikt
Egy ideje mar kaphato vhs/dvd kombo. Digitalizalni talan az is megfelel.
Egyszeruen kezelheto es meg szamitogepre sincs hozza szukseg. -
MBazsee
tag
Kövezzetek meg, de nekem akkor is tetszik ez a kütyü, bár az ára lehetne kicsit Magyar-barátabb!
-
Male
nagyúr
válasz
Vevőjelölt #30 üzenetére
Szerinted ott ülnek, és figyelmesen végignézik a felvételeidet digizésnél? Elhiheted, rohadtul nem érdekli őket, hogy mi van a kazettáidon...
-
Vevőjelölt
tag
válasz
Aprósólyom #28 üzenetére
És mivan akkor hogyha nem szívesen mutogatnám a VHS felvételeimet idegeneknek?
-
n6230i
tag
válasz
Aprósólyom #28 üzenetére
Vegyük azt, hogy kb 1500-ért archivál egy "cég" VHS-t DVD-re. Na most nekem van itthon kb 180 (!) db VHS kazim. Jó nem kell mindet archiválni csak mondjuk a felét -> 90*1500... azért ha azt vesszük a 40-50000-ből még mindíg jobban jönnék ki.
-
Aprósólyom
addikt
Szerintem szánalmas ötlet, ennyi pénzből az átlagember, átlag kazettáját kiarchiváltatja egy céggel DVD-kre, jobb m inőségben, és még nem is nekem kell vele dolgozni.
Ha meg ezt megveszi az ember mit csináljak vele? Nyissak antik múzeumot. Szerintem szánalom... Pár ezerért már archiválnak VHS kazikat DVD-kre. (ráadásul rendes minőségi fejegységekkel dolgoznak, ebben meg mi lehet? Valami sz*r.
-
KTTech
veterán
Software oldalon nem igazán megoldható az időalap korrekció... Elég nehéz SW-ből kezdeni valamit azzal a képkockával, amit eldob digitalizálásnál a hardver. A zajszűrés, tömörítés már mehet SW-ből, ez igaz. Nem hiszem, hogy gondot okozna egy mai jobb gépnek egy valósidejű VBR MPEG2 vagy bármilyen más tömörítés, 720x576-os felbontásban.
-
kvp777
tag
"Főleg akkor, ha külön meg kell venni az időalapkorrektoros videót"
Egy 5000 forintos tunerkartya is kepes erre, csak szoftver oldalon kell megoldani, tehat ekkor a kepfelismerest es a tomoritest is a cpu fogja vegezni. Vannak ra ingyenes szoftverek amik tokeletesen kezelik meg a szabvanyhoz kepest 15%-os csuszasu 288p-s kepet is.
Viszont a cikkben szereplo termek tokeletes lenne, ha kepes kezelni a tomoritest is, tehat ha a gep terhelese nelkul general dvd felbontasu, tomoritett file-okat. Ennek alternativajakent tunerkartyabol pedig az az idealis, amelyik a hangot is digitalisan kezeli (tehat hangkartyakent is megjelenik a gepen). Mindemellett, ha van automata vezerles, tehat berakom a kazettat, visszatekeri es beolvassa egy file-ba, akkor mindenkeppen jobb megoldas mint a tobbi. Ha viszont csak egy usb-s tunert raktak a videoba, akkor nem jelent alternativat.
-
KTTech
veterán
Főleg akkor, ha külön meg kell venni az időalapkorrektoros videót (az enyém 89E-be került, Pana SVHS)... ebbe talán már bele van építve az is. Egyébként meg lehet nézni a szinkronhiba csíkokat és az eldobált kockákat. (Külön időalapkorrektor meg q*rva drága, vagy az időalapkorrektoros digitalizálók sem olcsók: lásd Canopus ADVC300 kb. nettó 135E-be fáj).
-
Degeczi
nagyúr
-
1010
őstag
40ezer
hát ha csak 1alakolommal klel csinálni akkor 1 tv tuner jobb lehet
-
orbano
félisten
Most komolyan csak az előlapon van USB kimeneet? Ezek hülyék...
-
BSOD
senior tag
-
BSOD
senior tag
válasz
wassermann #14 üzenetére
Pont nem azt mondtam hogy ne menj a tenger fenekére. Ha nem megy palackkal, menj úgy, ahogy egyszerűbb és olcsóbb. Mellesleg a másik "merűlőalkalmatosságodat" használhatod "repűlésre" is...
A piacgazdaság pedig nem arról szól, hogy gyártsunk minél több szemetet a fogyasztó választási igényeinek kielégítésére, hanem (elméletileg, természeretesen sokkal tobb szempont van) a jobb, versenyképesebb termékek uralják a piacot (az csak a magyar sajátosság, hogy minden sz@rt megveszünk, mert "olcsó").
-
jasohn
tag
Ezek szerint aki nem szakács ergo nem mozog otthonosan a konyhában az ne is főzzön magának pudingot, hanem vegyen egy cukrászdát jó az másra is. Igen a cukrászda termeli a pénzt...
Egy 4 éves gyerek sem tud biciklizni, vagyis nem mozog a profi utcai bringások közt otthonosan, mégis meg szeretne tanulni cangázni, akkor ne tegye??? -
wassermann
addikt
BlueDeath: " Aki nem mozog otthonosan az ne akarjon ...
Miért is? - A szocalizmusban kellett mindenkinek ugyanolyannak lennieés ugyanazt gondolnia ... most már vannak szabad, más utak. Ez így szerintem nem túl szép megközelítés!!!
pl. én nem tudok palackkal búvárkodni, ezért ne is akarjak más módon lejutni a tenger fenekére mert ez ált. csak búvároknak szokás ... de én akkor is egy felfújható, átlátszó zsebtengeralattjáróban gondolkodomi, mert az nekem jóval egyszerűbbnek tűnik!
-
Ns, igen. Lényeges, hogy VHS-re legyen h264.
-
fiATHaLON
őstag
válasz
wassermann #8 üzenetére
Istenem, hogy hány gyesen lévő anyuka jött már hozzám,
hogy mivel tudna digitalizálni... Nem kevés.
Végre tudok mit mondani nekik. -
Ste
addikt
ez hatalmas
-
wassermann
addikt
Igen-igen, tuti nem csúcsmegoldás, de ez a kompakt eszköz nem is a hozzáértőknek vagy a legkiélezettebb minőségre törekvő guruknak készül:
Azoknak tökéletes aki mindenféle tanulgatás, utánaolvasás nélkül konvertálni akarják korábbi VHS-kazettáikat. Ezzel valószínűleg egy nagymama vagy egy gyesen lévő anyuka is elboldogul. -
törölt tag
Hát azért a videomagnó+tuner megoldás és ez nem ekvivalensek. A tuneren majd állítgatod a felvételd, csúszik a hang, nem csúszik a hang, stb.
Ez meg egy kompakt eszköz, rádugom usb-re, felteszem a programját, és gombnyomás és már digitalizál is.
-
jasohn
tag
Jó kis cumó azoknak akik nem mozognak annyira otthonosan az IT területen, de mégis szeretnék otthoni kazijaikat áttenni mondjuk dvdre.
A millereknek meg csak az számít hogy ez egyben van és nem külön a két dolog. -
szente
addikt
megnéztem a weboldalát.hát ezek a cuccok nagyon gagyik
[link] <--ez pl egy kiherélt dj lemezlejátszó(talán egy numark).megnéztem a "dj" cuccait is.hááááát.... nagyon -
bteebi
veterán
Szerintem nem rossz ötlet.
Az a baj, hogy itthon nemigen lesz 50000 Ft alatt kapható
.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az ION Audio komplett archiválórendszere a számítógépen kívül minden szükséges eszközzel rendelkezik az erodáló szalagokon lévő filmek lementéséhez.
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- TP-Link RE650 AC2600 (RR650) WIFI hatótávbővítő
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 4th - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- SEAGATE ST6000NM0034 6TB 7.2k SAS HDD, nettó 15747Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Apple iPhone 16 Plus / 128 GB / 100% Akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 1TB SSD Quadro T1000 W11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest