- A gyári kábelek fontosságára hívják fel a figyelmet az új GeForce-ok gyártói
- Gyártófüggetlen módon oldja meg a részletes geometria problémáját az AMD
- Hardvereket szállít a virtuális fuvaros
- VGA-t károsító ASUS deszkák: a gyártó kínai részlege komolyabban veszi a dolgot
- Helytakarékos rackmount NAS sziluettje bontakozott ki a QNAP felségvizein
Új hozzászólás Aktív témák
-
ukornel
aktív tag
válasz
shabbarulez #8 üzenetére
[Szarkazmus ON ]Köszi, hogy fölhívtad a figyelmemet a guglira, még sohasem hallottam róla korábban [Szarkazmus OFF]
Megnézted a SemiWikis linket a hozászólásomban?
"Global Foundries is the world’s second largest foundry. [...] In recent years UMC has fallen from second in the foundry rankings to fourth just behind Samsung (although some rankings still have them slightly ahead of Samsung)." -
törölt tag
Ez az angol cikk jó csak megérne egy magyarázó cikket magyarul a prohardveren mert így gogle fordítóval nem az igazi
[ Szerkesztve ]
-
mikej95
aktív tag
Azt viszont nem tudják, hogy mi nem tudjuk azt, amiről ők úgy tudják, hogy tudjuk.
-
Egon
nagyúr
Anno nV-nek és az ATI-nak is gyártottak, lásd pl. itt.
Egy időben még azt is elképzelhetőnek tartottam, hogy az nV első számú gyártópartnerei lehetnek (mivel a TMSC-nél sorbanállás volt), de ők is sokat bénáztak a node-okkal, így valszeg megszűnt a kapcsolat."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
shabbarulez
őstag
A 20nm-es fejlesztést nem igazán lehet csak úgy kihagyni. A foundryk 14/16nm-es hangzatos marketing elnevezései ugyanúgy a 20nm-es node-ot takarják FinFET-tel kiegészítve, de az alapjukhoz szükség van a 20nm-re, azt nem tudják kihagyni vagy megspórolni.
-
shabbarulez
őstag
Elég lett volna beírnod a gugliba hogy: "foundry ranking 2014" és máris első találatnak megkaptad volna a választ. 2014-ben visszajöttek a 2. helyre.
-
Kihagya?............hmmmm
tökjó.2009-ben kizárt csaló tag után kaptam 1 feketét:(
-
Sondi1986
addikt
Másodikak? Még soha nem hallottam róluk.
-
.DLL
veterán
Ebben az értelemben mit jelent a node?
(P.H.)
-
törölt tag
Ez a Samsungnak valami konkurenciája ? Sose halottam még róluk.
Se az Nvidia sem az AMD nem lép a 20 nm re.úgy látszik ez a 20nm valamiért tabu -
ukornel
aktív tag
"Az UMC meglepetésre kihagyja a 20 nm-es csíkszélességet, [...] a világ második legnagyobb bérgyártója azért dolgozta át [...]"
Úgy tudom, az UMC utoljára 2011-ben volt a második legnagyobb. 2012-ben és '13-ban a GlobalFoundries megelőzte, sőt, 2014-ben talán már a Samsung is.
Wiki
SemiWiki[ Szerkesztve ]
-
Angel1981
veterán
" a 20 nm-es opcióra nincs túl nagy igény"
Valószínű, hogy mire ők elkészülnének vele, addigra már nem lenne - illetve el lennének késve vele.
Magyarázzuk a bizonyítványunkat.
Új hozzászólás Aktív témák
ph A vállalat egy huszárvágással a 16 nm-re ugrik, mivel a 20 nm-es opcióra nincs túl nagy igény.
- Gyúrósok ide!
- Samsung Galaxy Ring - gyűrű-kúra
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Milyen okostelefont vegyek?
- XPEnology
- 3D nyomtatás
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- OpenWRT topic
- További aktív témák...
- Alpha Industries
- Garanciális, újszerű HP Elitebook 840 G10: i5-1345u/16GB DDR5/256SSD/1000nit display
- GAMER PC! 2070 Super/Ryzen 7 3800X/32GB RAM/500GB SSD + 500GB HDD
- Asus ROG Phone 7 Ultimate + tartozékok
- FRISS LISTA!!!! SPÓRÓLJ SZÁZEZREKET! Új és bontatlan gamer laptopok! Legion ROG strix Omen Predator
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest