Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Rickazoid

addikt

válasz Rickazoid #26 üzenetére

Ja és lefelé 4, felfelé meg 0,5 Mb/s a garantált.
    Ja és a cikkhez még eszembe jutott, hogy a felhasználható erőforrásokra kíváncsi lennék, mármint hogy hány GiB RAM-nak megfelelő memória, milyen processzornak, videokártyának és hangkártyának megfelelő számítási teljesítmény, stb., áll a felhasználók rendelkezésére.

• Rickazoid

addikt

Én csak arra lennék kíváncsi, hogy ha tényleg elterjeszti valaki a felhős szolgáltatásokat, akkor a hardvergyártók mihez kezdenek? Úgy értem ki venne bármilyen eszközt az abszolút alap és a millió forintos csúcsgép közt, ha az abszolút alap a felhőből nagyjából mindent tud, amire egy izmosabb PC képes csak offline? Nem mellesleg jó magasra kúsznának a felhős szolgáltatások árai. Mondjuk az érdekelne, hogy azok a bizonyos korlátozások a Pro csomagnál mit takarnak? Csak a Marketplace erre szánt verziójából lehet programokat telepíteni? Illetve tényleg jó kérdés, hogy van-e külső hardvertámogatás és ha igen, hogy.

Emellett továbbra is tartom magam ahhoz a véleményhez, hogy általános célú felhasználásra a felhő ma nem alkalmas, pontosabban az emberek nem "érettek meg" a felhő és a számítási felhő általános célú használatára. Itt ma a teljes monitorozás és a direkt manipuláció a cégek részéről szinte törvényszerű, az egyéb kockázatokról nem is beszélve (például egy nagy célpont sokkal vonzóbb a bűnözők számára, mint sok kicsi).

(#25) Tibi86: Én pont nemrég gondolkodtam azon, hogy szüleimhez beköttetem a netet, ők nem használják, de gondoltam olcsóbban kijönnék, mint a mobilnettel hétvégente. Erre 1 Mb/s 2600 + telefon, nélküle (csupaszon) további 1800 Ft. Vagyis 1 Mb/s 4400 Ft/hó. Na én ezt hívom pofátlanságnak, 2500 Ft ehhez képest baráti ár. Itt Pécsen a belvárosban a 8 Mb/s kerül 3200 Ft-ba, modembérléssel, önmagában. Nem a T, azok drágábbak.

Új hozzászólás Aktív témák