- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kivizsgálja az Arc meghajtó magasabb többletterhelésének az okát az Intel
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 3D nyomtatás
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
- Fractal Design Focus G Mini ház - minimalista apróság
- Hobby elektronika
- Milyen alaplapot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
vinibali
őstag
minél felhősebb, annál ellenőrizhetőbb...
-
Chrys_
addikt
válasz
Armagedown #24 üzenetére
Ugyanez ugrott be nekem is, minden adatod vándorol a szerverre.
-
edward2
addikt
Akkor én már inkább a Chrome OS-re szavaznék.
-
-
DaaS
csendes tag
Sziasztok!
Nem kell Amerikáig menni, és nem kell várnotok sem, ha ki akarjátok próbálni a technológiát!
Készítettünk Nektek egy demó oldalt, ahonnan valós, teljes funkcionalitással rendelkező Windows 7-eket próbálhattok ki platformfüggetlenül.Annyi krésünk van csak, hogy jelezzetek vissza az oldalon tapasztalataitokról.
Üdv:
DaaS -
attila9988
őstag
Központosított rendszereket lehetne kialakítani, amit a szegény user filléres vasakról piszkálhat
De milyen árakon? Feladod, átadod magad teljesen egy cégnek, és a végösszeg sem lesz az idő múlásával kevesebb, mint ha neked saját cuccod van. Ingyen ebéd nincs ugye tudod. Ez az egész arról szól hogy az önrendelkezést elvegyük a felhasználótól...
-
-
Findzs
addikt
teljesen egyetértek
önellátás erre kéne rágyúrni mert baj lesz, nagy baj
pl. már réges régen be kellett volna vezetni, hogy csak úgy építhetnek új házat ha azon "x" mennyiségű napelem van
egy új ház tervezésénél az a plusz 1-2 száz ezer forintos beruházás amire ráadásul pályázni is lehet elhanyagolható lenne -
A fejlődés nyilván azért "lassabb", mert fenntartható. Az meg a közgazdászoknak azt jelenti, hogy ami lehetne, azt szépen lassan adagoljuk, hogy mindenki minden lépcsőt megvegyen, és akkor több pénzt hoz.
Kicsit körülnézve, mindenben ez látszik.
Amúgy én 2002-3 körül GPRS WAP-on nézegettem a leveleimet egy R320 és egy Psion Revo -n keresztül
-
Misi1979
őstag
válasz
osztraksajt #49 üzenetére
Igen, meg a vodás eri t65-ök. Plusz t68-ak.
(a pannon nem számolt külön pénzt a hscsd-ért (pannondata!), ezért őket választottam anno)Ettől függetlenül akkoriban már egy kicsi fantáziával lehetett látni, hogy x éven belül ide, vagy akár messzebbre is jutunk. Emlékszem, '99-ben épp egy villamoson ültem, amikor az első faxot fogadtam a mobilomra (nokia9000). Miután fogadtam, adathívással felmentem a netre egy adott oldalt megnézni. Máig bennem van az az érzés, amit akkor éreztem, hogy igen, ez a jövő és ennek errefelé kell haladnia. És hogy a tenyeremben van az az eszköz, ami a jövőben rettentően megkönnyíti majd a munkámat (okostelefon, pda, nevezzük akárminek).
13 év elteltével meg itt tartunk, amiről a cikk ír. Jó, jó, de valahol azt érzem, kevés. Szerintem a fejlődés lelassult. Minden gyorsabb, színesebb, szagosabb, de nem annyival, mint amennyit a 10+ év megkövetelne.
-
osztraksajt
őstag
Akkor legyen 11-12 év már majdnem mindegy. Az első GPRS készülék az Ericsson R600 volt asszem ami nagy tételben piacra is került.
Hálózat szintjén említhetjük meg max, a hscsd 4 GSM slotot használt de csak ha volt szabad slot, és pl a westel 3x árat számlázott érte, szóval nem volt éppen egy komoly alternatíva, főleg hogy 1 slot volt rendszerint amit használt is, amivel kicsit lassabb volt mint a sima mert 4 slotnak a összefogó adatait is abba kellett bezsúfolni így kevesebb maradt az adatoknak.
-
-
Misi1979
őstag
válasz
osztraksajt #46 üzenetére
10 éve már volt gprs. Sőt, előtte volt a hscsd, ami azért, ha jól emlékszem, hozta a 43.2kbitet, megfelelő készülékkel.
-
osztraksajt
őstag
Nem kell itt a drága mobilneten rugózni, előbb-utóbb az is emberi áron lesz. 10 éve, de tényleg 10 éve még a mobinet elképzelhetetlen volt hogy számítógéppel használható legyen akár csak modemes net helyett is mind az ára mind a sebessége miatt, még GPRS se volt csak 9600baudos (lefordítom azoknak akik nem tudják mi az: 1,2kbit/sec, azaz az 1 megás ADSL ezred része) percdíjas net ami asszem a westelnél kedvezményesen 25ft/perc áron volt. Most meg 2-3k-ért kapsz UMTS-en, de legrosszabb esetben GPRS-en 2-3 giga forgalmat alá. De 20 éve még vezetékes internet is csak álom volt otthonra, 15 éve vált realitássá a modemes net, és 10 éve az ADSL adta meg azt amit manapság a mobilnet is tud. (egy ideig ott is volt forgalom korlát a legtöbb szolgáltatónál, csak időben vált korlátlanná, ja meg 8-15k volt a havidíj ami akkoriban komoly pénznek számított)
Szerintetek mi lesz pár év múlva? Simán elérhető lesz szerintem a korlátlan mobilnet. Nyilván ezek a szolgáltatások majd ott nyernek értelmet, de a szolgáltatóknak az igények elébe kell menni, mert már akkora a verseny, hogy mire az infrastruktúra megjelenik addigra kész szolgáltatást kell adjanak mert akkora a piaci verseny, hogy a ha a meglévő infrastruktúrára építesz már elkéstél.
-
-
Misi1979
őstag
Próbáltam, a havi 10 dolcsis előfizetést lehet kipróbálom majd.
Durva amúgy, hogy a nagyfelbontású videókat zökkenőmentesen streameli le ipad2-re.. kollégám meg is lepődött, hogy "win7" fut az ipad2-n. Olyannyira valósághű az élmény.
(a játszós része nem érdekel)
-
Távoli asztal. Vagy akár RemoteApp. És?
-
Ren Hoek
veterán
Ez poénnak jó, de amúgy nem sok mindenre. A jó mobilnet borzasztó drága, és pont ahol kéne, útközben, falun, nyaralóban, szarul van kiépítve, és épphogy a GPRS bejön. Ez 2012. Lehet fejlesztenek rajta, de addigra már simán lesznek olyan ARM chipek, amik bőven kiváltanak egy alap PC funckióit. (Szerintem már most is, sőt grafikailag játékgépek is szinte) Ráadásul mobil eszközöknél szerintem irtózatosan meríti ha folyamatos nagy sávszélt igényel a dolog, mintha helyben oldaná meg a gép net kapcsolat nélkül. Kíváncsi vagyok mennyit bír egy iPad ezzel.
Ez a megoldás max B tervnek jönne be, de hogy egy központi szerveren tárolják életem legfontosabb dolgait?
A fontos szolgáltatások, mail, calendar, docs stb ez már most is cloudról megy. Játékra se túl jó, láttam képeket, erősen szét van tömörítve. FPS-nél meg ott a lag amit fizikailag nem hiszem, hogy ki tudnak küszöbölni egyhamar. Filmvágásra, utómunkára, renderelésre megint nem jó, mert a mai lepkefing feltöltési sebességekkel örökkévalóság lenne egy 16 gigás h.264 felküldése.
Különben meg elég paradox az egész, mert a világ jobban járna ha a decentralizált gondolkodás felé indulna el. Ahogy a torrent is működik. Helyi, városi, házi gazdálkodások, erőművek stb.Mai világban teljesen ki vagyunk szolgáltatva a központi ellátásnak. A válságok, államcsődök, majd megtanítják a lakosságot, mi van akkor, ha lekapcsolják az áramot, üresen állnak a polcok TESCO-ban, nincs folyó víz...Sajnos manapság még a falusi házakban is szinte már alig látni tyúkot, veteményest...Pedig egyre fontos lenne, hogy para idején, legalább 50%-ban önellátóak legyünk élelmiszerben, energiában. Balhé idején a cloud lesz az első ami lekapcsol...
Mégis az a véleményem, hogy jó dolog a cloud, de lehet nem éri meg a nagykorúságot, hogy mindenki csak kliensgépekkel fog létezni. Pont a centralizált működések lehetséges leomlása miatt. Vagy túl borúlátó lennék?
-
ddekany
veterán
"Ja bekapcsoljuk a gépet és nemtölt be semmi mert nincs net. Beszólunk a net szolgáltatóhoz hogy nincs net."
És észre sem veszed, hogy mekkora optimista vagy. UPC pl. IP telefont ad sok helyen, tehát ha lerohad a net, fel sem tudod őket hívni. Meg téged se tudnak felhívni. (Igen, persze még van a mobil...)
-
musculus
tag
Alig várom. Az asus transformert a qwerty miatt választottam, de az androidos szövegszerkesztők _majdnem_ teljesen használhatatlanok komoly munkára. Ez talán segíteni fog!
(rdesktop nem játszik, nem szeretem bekapcsolva hagyni a gépet az üres lakásban)Szóval számomra egy megváltással ér fel ez a steamelt win+office
-
Gergosz2
veterán
Szerintem ennek a számítási felhős dolognak akkor lenne értelme ha direkt ilyen célra tenyésztenének ki egy tabeltet,vagy valami netbook félét.
Mert szerintem a többség jobban preferálja mondjuk egy okostelefonon lévő Android vagy iOS rendszert vagy egy laptopon lévő windows /linux Os-t hiszen jóval kiforottabb mint az , hogy egy ilyen megoldással egy butított win7-et használjunk.Tehát szeintem az itt probléma , hogy kinek hasznos egy sokkal több lehetőséget kínáló OS alól egy butított streamelt OS-t használni.
-
Kapszaicin
tag
Miért van az hogy, mindent felhoztok ellenpéldaként kivéve az árat?
Csak körülbelül, fizetem a netet 8000, a gázt a villanyt,m a telefont, a biztosítást a szemétszállítás díját, stb és van még bőven.
Ha most még azért is havi díjat kell fizetni hogy használhassam a gépem, akkor itt hatalmas nagy a *aaar....
Heróóóótom van a felhőő szolgáltatástól és már úgy alapvetően a steamtől, pár éve sokan mondták álljak rá a steamre, nincs karsos cd, se semmi gáz, install és kéész! Automatikus frissít.. Majd feltörték a steamet, megszerezték minden felhasználó adatát, emailcimek jelszavak tranzakció bizonyalatok, s bár nem volt szó róla, de nyilván bankkártya adatokhoz is hozzájutottak!Én nem akarok semmi felhő szolgáltatást! Nincs rá szükségem, hogy megfigyeljenek.
Valahányszor kártyával vásároltok, metro auchan, tescooo, a bank feljegyzi mit vettél, hányat, milyen gyakran vásárolsz, ilyen-olyan márkájú terméket, s reklámcégeknek adják egy az adataitokat, koponyánként 1 dollár vagy ilyesmi áron.
ha a windows is online.....
Nem tom sikerült-e mindenkinek fényt generálnom, de én ezektől tartok! -
Abu85
HÁZIGAZDA
Igen. A gerinchálózat a legnagyobb baj. Ha mindenki ráveti magát erre, akkor használhatatlan lesz az egész. De ettől függetlenül amúgy sem ártana a gerinchálózaton erősíteni.
A tömörítés sokáig meg lesz. Az OnLive és a Gaikai is 60 képet küld vissza másodpercenként. ~900 MB/s letöltési sebesség kell a Full HD-s képek veszteségmentes fogadására. Azaz 7200 Mbps-os internetkapcsolat. Lehetetlen kivitelezni, még helyi hálózat mellett is tömörítéssel kell dolgozni. -
pakriksz
őstag
rdpzni én linuxos gépről szoktam (bár házon belül), szóval linuxra van kliens szóval minden másra is. És nagyon sima volt vele (érdekesség hogy egy vistás notival csatlakozni sem tudok a win7-es gépre, mert valami tanúsítvány idiótaság hibaüzenetet ír. linuxos klienssel meg sima
). Bármilyen desktopozásra jó, szinte olyan mintha ott ülnél. De ha film vagy játék jön... akkor szaggat.
-
pakriksz
őstag
Ehhez egy nagy fejlődés kéne a gerinchálózatokban. AC2-t próbáltam ki rajta, olyan 640*480 szerű felbontásnak látszott, az is erős tömörítéssel, és nem volt így sem valami smooth, na meg a ping miatt késett az irányítás is.
-
smkb
őstag
Jó dolog az OnLive. Én az Androidos kliensen keresztül a Galaxy Wifi 5.0-n ágyból nyomtam a Dirt 2-őt, meg pár konzoljátékot. Teljesen jó, volt... milyen lehet ez USA-n belül??
-
rakloo
aktív tag
Jön az onlive, mint a talajvíz, már csak a fizetést kellene megoldani Magyar honban.
-
Rickazoid
addikt
válasz
Rickazoid #26 üzenetére
Ja és lefelé 4, felfelé meg 0,5 Mb/s a garantált.
Ja és a cikkhez még eszembe jutott, hogy a felhasználható erőforrásokra kíváncsi lennék, mármint hogy hány GiB RAM-nak megfelelő memória, milyen processzornak, videokártyának és hangkártyának megfelelő számítási teljesítmény, stb., áll a felhasználók rendelkezésére. -
Rickazoid
addikt
Én csak arra lennék kíváncsi, hogy ha tényleg elterjeszti valaki a felhős szolgáltatásokat, akkor a hardvergyártók mihez kezdenek? Úgy értem ki venne bármilyen eszközt az abszolút alap és a millió forintos csúcsgép közt, ha az abszolút alap a felhőből nagyjából mindent tud, amire egy izmosabb PC képes csak offline? Nem mellesleg jó magasra kúsznának a felhős szolgáltatások árai. Mondjuk az érdekelne, hogy azok a bizonyos korlátozások a Pro csomagnál mit takarnak? Csak a Marketplace erre szánt verziójából lehet programokat telepíteni? Illetve tényleg jó kérdés, hogy van-e külső hardvertámogatás és ha igen, hogy.
Emellett továbbra is tartom magam ahhoz a véleményhez, hogy általános célú felhasználásra a felhő ma nem alkalmas, pontosabban az emberek nem "érettek meg" a felhő és a számítási felhő általános célú használatára. Itt ma a teljes monitorozás és a direkt manipuláció a cégek részéről szinte törvényszerű, az egyéb kockázatokról nem is beszélve (például egy nagy célpont sokkal vonzóbb a bűnözők számára, mint sok kicsi).
(#25) Tibi86: Én pont nemrég gondolkodtam azon, hogy szüleimhez beköttetem a netet, ők nem használják, de gondoltam olcsóbban kijönnék, mint a mobilnettel hétvégente. Erre 1 Mb/s 2600 + telefon, nélküle (csupaszon) további 1800 Ft. Vagyis 1 Mb/s 4400 Ft/hó. Na én ezt hívom pofátlanságnak, 2500 Ft ehhez képest baráti ár. Itt Pécsen a belvárosban a 8 Mb/s kerül 3200 Ft-ba, modembérléssel, önmagában. Nem a T, azok drágábbak.
-
Tibi86
aktív tag
Jó-jó, de azért megtartanám alternatívának a jelenlegi rendszerem.
Nem tetszik nekem ez a túlzott netfüggőség... valaki egyszer azt gondolja, hogy hopp és onnantól csak pislogunk, hogy hol a net.A másik meg a vidéki 1Mbit 2,5 rugóért.
-
Armagedown
őstag
A Nagy Testvér régi álma vált ezzel valóra , a totális kontroll
-
.mf
veterán
Miért kéne ehhez Win8? Már Win7Pro-nál is be-RDP-zhetsz a mhelyi desktop gépedre otthonról. Terminál-szervert már x éve, évtizede össze lehet dobni, aktív használatban van millió cégnél. Az Office-ból is már rég van felhős, most Office365, régebben BPOS néven.
Semmi új a nap alatt. Max. csak annyi, hogy van szinte nullára korlátozott, de ingyenes, bárki által kipróbálható verzió, s az általános, mostani divatos nevén felhős, azaz terminálszerver-vékonykliens megoldással szemben nincs vállalathoz kötve, ez magánszemélyek és kis cégek felé SaaS megoldás.
-
Terminus_
aktív tag
Kár, hogy az AppStore-ból nem letölthető ez a kliens, pedig kipróbálnám...
-
Timbu
tag
Lassan visszatérünk a számítástechnika őskorába, amikor még termminálok voltak...
-
M3Ny3'T
senior tag
Pécsen nekem T-Online-nal évente max 2x van leállás, egyébként stabil. Javaslom, amint lehet, válts szolgáltatót
nem feltétlen T-Online-ra.Eléggé pofásan hangzik a dolog, Központosított rendszereket lehetne kialakítani, amit a szegény user filléres vasakról piszkálhat (persze nem idén jönne el ez, de megoldható az idő előrehaladásával szvsz). Mondjuk ez abból a szempontból rossz hír, hogy valószínűleg baromi sok rendszergazda veszítené el az állását.
-
HaZse
őstag
válasz
Plazmacucci #10 üzenetére
Nekem itt Szegeden 4 év alatt 1x volt net leállás, mikor a házra a szigetelést és a kábelek ideiglenes leválasztását végezték.
Mac-en az Onlive tökéletesen megy. FPS-nél sajnos van pici lag, de nem vészes.
Windows-on is kipróbáltam és ott is tökéletes volt a játékélmény.
-
G A M E R
csendes tag
Olcsó, stabil korlátlan mobilnettel (csak álmodom) elképzelhető lenne, hogy tömegesen érdeklődnének iránta. Ennek ellenére érdekes,még hasznos is lehet ez a koncepció. Ha folytonosan szinkronizálja a tabletes és az otthoni gépre pakolt a windowst, talán még érdekelne is a dolog, kipróbálás szintjén.
Csak még mindig aggaszt, hogy túlzottan az internetre támaszkodnak. Mi lesz, ha valahol szünetel a szolgáltatás? Nem megy a gép? Komoly cégek azért ezt nem hinném, hogy megengedhetik maguknak. Nem kéne ENNYIRE a nettől függni, mert még gondok lehetnek a jövőben. Pedig minden valószínűség szerint ez lesz. -
-
Gergosz2
veterán
válasz
Plazmacucci #10 üzenetére
Lehet, hogy vidéken rosszabb
nem lehet hanem BIZTOS! Képesek egy megás netet árulni manapság
-
robyeger
addikt
a főcímből kiindulva, de csak addig míg vissza nem lép az árnyékba, a win8 árnyékába. Ott ugyan is, csak egy távoli asztali kapcsolatba kerül a vállalati szerver felé a belépés, a microsoft office-hoz pedig még ez se szükséges, mivel a legújabb alapból felhős alkalmazás
-
Hát a magenta színű szolgáltatónál nekem 4 év alatt kb 2 napig nem volt net, és abból az egyik akkor mikor a kretén munkások átvágtak egy köteg vezetéket valahol pesten.. Szóval annyira nem rossz a helyzet, pedig pest megyei vagyok. Lehet, hogy vidéken rosszabb, ahol a leányvállalatok leányvállalata árulja az internetet.
-
djculture
félisten
Ja bekapcsoljuk a gépet és nemtölt be semmi mert nincs net. Beszólunk a net szolgáltatóhoz hogy nincs net. Szólnak hogy 48 órán belül meg is nézik hogy mitörtént de akár lehet 30 nap is mire kivizsgálják.
Innentöl kb el lehet képzelni mennyire fog csuklani aki ezt a felhős hülyeséget kitalálta.
Oltári baromság, ilyen net szolgáltatások és előírások mellett. -
Apika
addikt
Előbb-utóbb mindent a felhőből veszünk. A gépen csak egy illesztő szoftver lesz. Bekapcsoljuk, bejelentkezik, és gyerünk...
-
Ezt most hogy kell elképzelni? Lesz egy virtuális meghajtó, ahol a dokumentumokat áttölthetem és kezelhetem? Vagy az elkészített dokumentumokat (word, excel, stb) hogy nyerem ki a valós gépemre, pendriveomra? Nyomtatót tudok rá telepíteni? Vagy egy virtuális emailcímmel tudok vele kommunikálni? Van benne fantázia, de nem tudom hogy kommunikál a valós külső eszközökkel a felhőben futó win7.
Valakinek tapasztalat?
-
ViZion
félisten
akkor ezentúl lefagy az iPAD?
-
zola8van8
tag
Akkor ez egy vékonykliens?!
Végre viszi a iPad a Windows-t
ez jóóóó
-
hétalvó
addikt
Akkor menni fog a flash es a silverlight is ipad 2n talan? Nezhetem a phtv-t
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az OnLive Desktop magát a Windows 7-et tölti be a felhőből.
- RASPBERRY PI 400 + Táp + HDMI + SD
- FX-8350 + Gigabyte 990XA-UD3 + Arctic Freezer A30
- Mini PC: 10. generációs intel i5-1035G7, 8GB ddr4, 128GB Tárhely (Bővíthető), Intel Iris Plus, WiFi
- I5 4590, GTX 745 2GB, 500GB SSD, SFF számítógép konfiguráció, eladó!
- Fm2+ lap+AMD A6-5400K Alpine 64 Hyper x +4gb 1600Mhz
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! 1350W Thermaltake Toughpower GF3 Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Újszeru HP 250 G10 - 15.6"FHD - i3-1315U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - 1év garancia - MAGYAR
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF -Számla, garancia, WIN11
- Beszámítás! Dell Optiplex 3080 SFF asztali számítógép - i5 10505 8GB RAM 256GB SSD Intel UHD 630 IGP
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest