Hirdetés
- RAM topik
- Samsung LCD és LED TV-k
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Milyen videókártyát?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen széket vegyek?
- Fujifilm X
- 3D nyomtatás
Új hozzászólás Aktív témák
-
.mf
veterán
válasz
macilaci78 #39 üzenetére
Pedig nekik is jobb lenne: több piacra tudnák ugyanazt a terméket eladni...
-
Gergosz2
veterán
igen de a furatokat nem egyesével furogatják ki.
Mondjuk biztos már sokkal okosabb gépek vannnak manapság mint 5-10éve, pl foxconn teljesen automatizálta a gyártósorai egy részét.
De azért látszik , hogy nem szeretik elforgatni az alaktrészeket mert ritká látsz ilyen megoldást. Tényleg csak indokolt esetben használják.
-
deicide
veterán
Ha megnézed az Octane tesztjeit a neten, láthatod, hogy pl az 512GB-s változat tudja tömöríthetetlen adatokkal a 400mb/s-t, vagyis elveri a Samsung 830-at. Az indilinx vezérlős cuccok az őskor óta jobbak szekvenciálisban bárminél. A több, mint 2 éves OCZ solid2-m is tudott 200mb/s-t bármilyen körülmények között, az szintén indilinx vezérlős volt, jó lesz ez a sorozat...
-
Reggie0
félisten
A furat kor alaku, azt nem muszaj elforgatni, de annyival forgathatod, amennyivel szeretned
Egyebbkent a problema abbol fakadt regen, hogy a gepek adott d abszolut pontossaggal rendelkeznek x es y iranyban egyarant, akkor az ezekkel 45 fokot bezaro tengelyekre 1.41*d pontossagot tudnak csak elerni. De mamar ez nem problema, mivel joval nagyobb a pontossag mint akkoriban.
-
Gergosz2
veterán
villamosmérnöknek tanulok , belénk még azt sulykolták hogy kerüljük a tengelyektől eltérő tervezért mert nem nagyon komálják a smd beültetők , furatkészítés miatt meg stb.
Bár kisebb mértékben biztos nem annyira jelentős , de mondjuk egy kínai alaplapgyártó óriásüszemben biztos észre lehet venni.
-
BiP
nagyúr
Nincs ezzel semmi gond, nem a samung itt az egyetlen eszes. Olvasásban már verdesik a sata3 határait, nincs hova fejlődni, kb. felesleges is (legalábbis szekvenciálisban) Ezért gyúr mindenki az írásra, mert az a mostani ssd-k gyenge pontja, ott van még fejlesztési lehetőség. No meg a 4K.
.mf: Ha valóban nem tömörít, akkor brutális eredmény ettől az Indilinx 2-től.
-
-
-
.mf
veterán
-
cer
tag
Na akkor csatlakozom az eddid nem megválaszolt nagy kérdéshez, amit Fr3eWar és Bip már felvetett.
Tömörít ez a vezérlő???
ServerWorks
Egyébbként minnél több csatlakozó annál jobb, csak örülhetünk neki. Én egy PCIE x8 csatit is rátennék. -
Departed
őstag
Csak a Samsung számára egyértelmű hogy a mezei user-nek elsősorban az olvasási sebesség számít, nem az írási?
Szóval felőlem írkálhatnak írási sebességben javulást marketing anyagban, akkor is tudni fogom hogy a Samsung 830-as a legjobb választás továbbra is. Mert a lényeget szem előtt tartva fejlesztették.
Ilyen próbálkozások mellett nem hinném hogy megváltozna az elégedettségem az SSD-mmel kapcsolatban a közeli vagy távolabbi jövőben. -
staccato
tag
"Hogy néz már ki ez a panel, a keresztbe rakott ic-vel" szerintem egy SSD-nél ,kb a 100-dik szempont hogy hogy néz ki
Már lassan itt is a dizájn számít
Sok hozzászóláson csak csodékozok,amikor egy alaplap hoz oda írják hogy hu de csúnya,vagy tök jól néz ki.Mintha ez annyira számítana.Na ezért van az hogy a töltény hüvelyes,meg pisztoly elakú ,chipset hűtésű lapokat,dupla áron eltudják adni,mint ugyan azt a lapot,normál külsővel.
-
kerekfej
őstag
Az 500MB/s-es írás, ha 0-ákkal teli fájlokkal tudja csak produkálni akkor ez csak egy újabb Sandforce, de átnevezve. Magyarul megint csak a marketing (hazugság) megy.
Tommer Samsung 830
-
Tommer
tag
Amúgy lehet én nem látom rendesen,
de ez az Octane sem egy rohadt olcsó SSD.
Most ugye ehhez az Octane -hez képest
beszélnek megduplázott teljesítményről.
Akkor az mennyibe fog kerülni?(Egyes helyeken ahol kapni, ott 1db OCZ Octane 128GB
olyan ~55.000.-Ft. Most ez akar olcsó lenni?
Vagy én vagyok eltévedve?
Akkor inkább már egy Samsung 830.)Kíváncsi leszek mit sikerült összehozni Everest 2 néven.
-
Tommer
tag
Itt egy kis "tesztecske" ha már a témánál vagyunk!
Ez az Octane -
zetecR
addikt
válasz
Tonyius777 #14 üzenetére
Ha nem tömörít, akkor sirály a cucc.
-
Tonyius777
tag
Kíváncsi vagyok, hogy ezeket az értékeket konstanson be tudja e majd tartani, vagy majd előjönnek a lassulások némi használat után.
De ügyesek csak így tovább.
-
banhammer
veterán
A hardver megvan, most már csak a softver mérnökökön múlik a dolog, hogy mennyire biztos firmware-t írnak a vasra.
Mert mostanában elég sokat olvasni a rosszalkodó firmware-ekből adódó hibákról, adatvesztésekről.
-
.mf
veterán
válasz
ServerWorks #1 üzenetére
Szerintem, nekem szemre nem miniPCIe-nek tűnik, hanem 1,8"-es méretű a nyák (ld. néhány Samsung is ekkora a 2,5"-es dobozon belül, meg még pár másik), és egyik oldalról 2,5" SATA, másik oldalon viszont 1,8" mSATA csatlakozói vannak, így mindkét méretkategóriában használhatják ugyanazt a nyákot. Sőt, örülnék, ha gyártásba is így kerülne, 1,8" méretben, viszont mSATA mellett másik oldalon normál SATA csatikkal is.
-
BiP
nagyúr
Ez is tömörítős technikával dolgozik,mint a Sandforce? Vagy ez alapból tud ennyit?
Amúgy szerintem is a jobb és rövidebb huzalozás miatt csinálják így.
Ilyet már láthattunk gpu-knál is, ott sem véletlen.(#5) Dragon3000: Sőt, mivel az SSD-k inkább teljesen burkoltak, így inkább sosem fogja látni.
-
Amacs
aktív tag
válasz
ServerWorks #1 üzenetére
A nem végleges termékeken gyakran vannak olyan interfészek, amik a véglegesen már fölöslegesek lesznek. Nem hiszem, hogy arra gondolnának a srácok, hogy majd mi tudjuk használni mSata szabványon keresztül főleg, hogy varranty void ha szétszeded, ellenben a tesztelés időszakában nekik jól jöhet.
zka67: Akár mennyire is furcsán néz ki, minél közelebb vannak egymáshoz az áramköri elemek, annál kisebb a késleltetés. Ha a kialakítás miatt tudnak egy kis pluszt adni teljesítményben, attól kezdve felőlem úgy néz ki belül, ahogy csak jól esik neki.
-
zka67
őstag
válasz
ServerWorks #1 üzenetére
Hogy néz már ki ez a panel, a keresztbe rakott ic-vel...
-
ServerWorks
aktív tag
Jól látom, hogy az egyiken a SATA mellett miniPCIexpress csatoló is van?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A kritikus értékek jelentősen javultak. Akár a csúcskategóriába is jó lehet?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest