Az OCZ bemutatta második generációs Indilinx Everest SSD vezérlőjét

Hirdetés

Alig egy hónapja kezdtek el szállingózni az első OCZ termékek, melyeket a tervezők a gyártó saját fejlesztésű kontrollerével, vagyis az Everest chippel szereltek. Ehhez a produkcióhoz persze kellett egy kis segítség, de amikor tavaly márciusban felvásárolták a vezérlőket készítő Indilinxet, akkor már lehetett sejteni, hogy milyen irányba szeretne lépéseket tenni az OCZ. Az Everest első nekifutásra még gyengének bizonyult a SandForce vezérlők megszorongatására, ezért az Octane és Petrol meghajtók az áhított csúcskategória helyett csupán az ár/érték kategóriában rúghattak labdába.

Az OCZ azonban nem adta fel tervét, hogy saját gyártású komponensekből ütőképes SSD-ket tudjon gyártani, így az első verzióhoz képest nagyon hamar bemutatták a második generációs Indilinx Everestet IDX400M00-BC kódnév alatt. Az Everest 2 tervezésénél szerencsére a kifogásolt gyengeségekre koncentráltak, így a közzétett értékek igencsak impozánsak.

A javított hardver újratervezett firmware architektúrát is kapott, ennek köszönhetően komoly javulást értek el. Főleg a 4 kB-os véletlenszerű írásnál mért 90 000 IOPS tekinthető jelentős előrelépésnek, ezzel pontosan megduplázták az előd sokszor kritizált, gyengécske képességét. A szekvenciális olvasás 550 MB/s, ezzel eddig sem volt gond, viszont a szekvenciális írás eddigi maximális 400 MB/s-os tempóját sikerült 500 MB/s-ra javítani, így akár a felsőházban is indulhat a cég a vezérlőre építő SSD-kkel.

A termékek megjelenése valamikor a második negyedév környékén várható. Ha minden jól megy, akkor az is elképzelhető, hogy a Vertex 4 szívét már az Everest 2 képzi.

  • Kapcsolódó cégek:
  • OCZ

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés