Hirdetés
- Bevásárolná magát az Intel Foundry-ba a TSMC
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Blu-ray lemez tapasztalatok
- Unigine Superposition Benchmark
- Milyen monitort vegyek?
- Hobby elektronika
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Belladella
újonc
Egyet felejtetek el, hogy anno a nem ref 970-esek ára 330 dollár környékén indult ami kb 120ezer Ft volt, ez pedig 380-on indul ref ként tehát az msi,asus stb által kiadott lesz vagy 400 ami olyan jó 140ezer Ft-os induló árat jelent...
-
Egy biztos, NV keményen beárazott. Lássuk, AMD mire jut. Korábban tőlük lehetett várni a jobb árazást, most már ők futnak a zöldek után. Remélem jól tudnak futni, és lehet majd válogatni az ajánlatok között, nem adják fel az árhatcot, és állnak bele a betonba arccal.
-
SylverR
senior tag
válasz
Malibutomi #95 üzenetére
Ugyanaz az átverés benne, mint a Fury esetében, meg a Bulldozer esetében. Érdekes, hogy sokan képtelenek a helyes szövegértésre... Bár ez az igazából nem szöveg értés kérdése. Mit lehet azon félreérteni, hogy még mielőtt kiadnák a kártyákat, és még mielőtt az nVidia bejelentené a sajátját, közlik, hogy MAINSTREAM-be érkeznek? Szerintem ez egyértelmű. Miért nem érkezik a csúcsba? HBM2 késés? Valaki?
-
-
prime77
aktív tag
válasz
GeneraL_XTX #73 üzenetére
Hát igen.Nem ártana ha abbahagynák.
-
Malibutomi
nagyúr
Ez a 480-as kartya lesz, ugyanugy egy lepcsonyivel erosebb az elozo generacional mint NV oldalon. Csak az AMD a kisebb kartyakat hozza eloszor.
Mi ebben az atveres?A sajat kategoriajaban nezd, ez a 380 utodja, szoval sokkal tobbet gyorsul mint a 25% amit kovetelsz.
Ha majd jon 480x/490/490x/Fury2, azok is ratesznek az elodjukre a sajat kategoriajukban. -
Ijk
nagyúr
válasz
ggbuffon1897 #90 üzenetére
Nem lesz 120k-ért 1070. GTX980 áron lesz kb. annál nagyobb teljesítménnyel és a 980Ti-nál gyengébbel. 1080 meg gtx980ti áron lesz kb. valamivel jobb teljesítménnyel. Gondolom pár új dx12-es játékon szépen megveri majd a 980Ti-ot, a maradék 90%-ban meg jobb lesz 20-30%-kal.
-
füles_
őstag
Csak én érzem úgy hogy az AMD-nek 0 hátránya lesz abból hogy a 600 dolláros 1080-nak nem lesz X hónapig párja?Cserébe a teljes alsó kategóriában (Polaris11-R9 470/X) és a középkategória alsóbb (nyirbált Polaris10-480) részében egyedül fognak uralkodni hónapokig.Az 1070-nek meg méltó ellenfele lesz a 480X,ha netán gyengébb is lesz egy picit akkor olcsóbb lesz.És még megjegyeném hogy nem a felsőkategóriát hordják tonna számra az emberek,hanem az alsót és a középsőt
-
- = Zk = -
félisten
" The GTX 1080 will retail for $599 (~£450), $50 more than the GTX 980 cost at launch, while the GTX 1070 will retail for $379 (~£270), again $50 more than the previous generation card. "
érdekes, kiv leszek a nem ref kártyákra
-
ggbuffon1897
őstag
én azért eléggé meglennék lepve ha emészthető áron érkezne mondjuk a 1070 (értsd: 120k környéke), mindezért pedig majdnem dupla teljesítményt vágnának hozzánk mondjuk a 970hez képest..
csak nekem büdös ez a történet ?
a használtpiacról: aki eladja a 970-et h rohanjon a boltba 1070-ért (és tegyük fel FHD-n játszik), arra azt mondom h meg is érdemli
-
Ijk
nagyúr
Érdekesek ezek a találgatások hogy már megjelenés előtt tudják valamiről hogy megváltást hoz a piacra (ami most az NV) és a polarisról már egyesek tudni vélik hogy mekkora bukás. 390 jelenleg és a közeljövőben fullHD-n jóformán mindent elvisz, ha kijönnek egy kicsit jobb teljesítményű kártyával, sokkal kisebb fogyasztással és jobb árazással simán lehet jó vétel, mondjuk úgy a piac 80%-nak. 4k-ra pedig még az 1080 is kevés lesz, arra várni kell még 1-2 évet.
BeZol: HA te nem adsz 100k-nál többet vga-ra akkor nyugodtan szemezgethetsz még év végéig a 970-el és r390-el, legalábbis amíg nem jön az 1060.
-
BeZol
őstag
A GTX 970-es 329 USD, míg a GTX 980-as 549 USD volt, amikor megjelentek 2014 szeptemberben. Az akkori USDHUF árfolyam 245 volt. Tehát 81ezer Ft lett volna gtx 970 esetében. Én 2014 októberi árig tudtam visszanézni, akkor 113ezer Ft-ért nyitott a 970es, majd 2 hónappal később azonos árfolyam mellett lement 98ezerig (ezek minimum árak árukeresőről).
Durván +40%-os árral nyitott a kártya Forintban az USD árhoz képest.
A GTX 980-as 204ezer Ft-tal nyitott (2 hónappal később 185 volt az alja) a 135ezer Ft-nyi dollár helyett, tehát ezesetben a rajtnál +51% ment rá az árra.
Ezek alapján a mostani 274 Ft-os dollárral számolva:GTX 1070: 379 USD = 104ezer Ft --> *1,40 --> 146ezer Ft lesz
GTX 1080: 599 USD = 164ezer Ft --> *1,51 --> 247ezer Ft leszHa az árfolyam 2 hónapig ugyanúgy nem megy semerre, mint 2014 őszén tette, akkor 127ezer Ft-ig várható a GTX 1070-es, míg a GTX 1080-as 224ezer Ft-ra várható augusztusra.
Jó lesz ha jön az AMD most a középkategóriával, mert én biztos nem adok 100ezer Ft-nál többet vga-ra.
Azért milyen érdekes, hogy a kezdetben 204ezer Ft-os gtx 980ast most megkapni 160ért úgy, hogy még mindig megéri nekik (ez kb. 1 év után történt meg), míg a GTX 970es ára már 2 hónap után majdnem elérte a mostani 95ezer Ft-os árat (igaz utána visszadrágult rendesen, mert a dollár erősödött egy jó nagyot).
-
nubreed
veterán
Na még egykis off aztán befejeztem.
A külföldi fórumokon már beindultak az AMD fanboyok. Az elég vicces, hogy már most elkezdik védeni a Polarist. Nagy szarban lehet az AMD ha már most ezt kell tenni. De az elmúlt 6-8 évben ezt már megszoktuk.
Mindenki azzal jön, hogy hát milyen király, hogy az AMD a performance per watt mutatóra megy rá és fele annyi fogyasztásért és kevesebb árért megkapod a 390/x teljesítményét meg hogy lesz hdmi 2.0 meg dx 12 full support.DE
Ez engem mind nem érdekel. Csak az érdekel, hogy miért nem hoz legalább 20-25%többlet teljesítmény stabilan a 290/390/x -ekhez képest (itt már hány éves?.. 3-4 éves architektúrákról beszélünk???).
Már megint mit csináltok AMD??? A ZEN -t is így fogjátok piacra dobni? Itt van nektek a legutóbbi fx széria teljesítménye (mondjuk + 5% legjobb esetben) de fele annyi fogyasztással??Ennyit tudtok???
Ha ettől kezdve egy szereplős lesz a piac, megérdemli az AMD. Többet nem hiszek nekik.De persze várjuk meg a hivatalos Polaris launchot, mindez egyelőre csak spekuláció, de az előjelek nem jók.
-
SybenX
őstag
Lehet megvan az utódja a gtx 770-emnek az 1070.Nagyon brutálisnak tűnik,remélem jövö év elejére vagy ezév végére lemegy az ára 110k köré.
Szerintetek egy i5 4440 elég az 1070-hez? -
nubreed
veterán
válasz
Restless19 #74 üzenetére
Ha ez tényleg így van és az AMD már megint csak egy fogyasztásban sokkal jobb de teljesítményben alig valami (vagy semmilyen) pluszt nem hozó chipet dob piacra a Polarisszal, akkor nagyon de nagyon keményen meg fogják szívni, végleg el fog dőlni a verseny, még azt a kis piaci szegmenst is elveszítik ami eddig megvolt nekik.
-
oAcido
aktív tag
válasz
GeneraL_XTX #73 üzenetére
Ha jól tudom, akkor a dolláron még nincs egy cent adó sem. Az eurós ár pedig már tartalmazza.
-
s4hu|SyD^
addikt
Ezek a húzott tuningos kártyák jelentéktelenek lesznek, ha az alap kártya nevetve visz majd mindent maxon. Legjobb vétel lesz az 1070 még a referencia kártya is.
-
csucsu21
aktív tag
1607mhz alap 1733 turbo boost
lassan ott tart a gpu órajelben mint a cpuk. valyon mennyire lehet majd tuningolni? Kíváncsian várom az első teszteket. -
Restless19
tag
tegnap az az ma hajnalban néztem végig az élő streamet róluk bitang erősek lesznek a 1070 is erősebb a Titan x-nél ergó a 980ti lecsúszik a felső középbe
-
VTom
veterán
Szerintem a használt 970 ára beáll 70-80 ezerre, a 980 100-110 ezerre, a 980Ti 150-160 ezerre és ez fog kitartani év végéig. Ennél lejjebb nem fog menni, max egy-két kivétel lesz.
Az új generáció drágább lesz, mint a Maxwell, nem lesz 100 ezres induló ára a 1070-nek, ezt felejtsétek el. Inkább 150 lesz az, és be is áll a "rend" 1070=használt 980Ti, mint ahogy 970=használt 780Ti.
Aztán jön 200-ért a 1080, majd 250-ért a 1080Ti, 300+-ért meg a titan kategória.
Szerintem ebben lehet gondolkodni, hirtelen árzuhanás nem lesz, sem az nvidiának, sem a kereskedőknek nem érdeke.
-
nubreed
veterán
válasz
nightmanager #65 üzenetére
Ez így van, ezt nagyon beszoptuk a Fury marketingjénél is.
Ettől függetlenül érdekel az aktuálsi AMD táblázat, csak, hogy mit kamutnak össze már megint.
-
prime77
aktív tag
válasz
GeneraL_XTX #64 üzenetére
De de!
Így lesz az gondolom.
Sajnos.
Én is valahogy ennyinek képzelem majd el az árakat.
De ne legyen így! -
lotuska
tag
Szerintetek egy i5 2500k eleg lehet egy GTX1060-hoz?
-
5ent1nel
aktív tag
Basszus, ez nagyon durva lett! Mostantól vagyok igazán kíváncsi az AMD válaszára, már csak az árverseny miatt is (ha lesz...).
Jó lenne ha ott is tudnának ilyesmit villantani. Még úgy is, h az árszintet elnézve ez nem az én kategóriám lesz! -
prime77
aktív tag
Az 1070 olyan 140-170 ezer lesz ,az 1080 meg körülbelül a Ti árán fog menni.
Nem tudom honnan vettek itt 100 ezer forintot az 1070-re.
Kérlek írjátok már be!
Annyi láttam,hogy valaki 450 dollárt írt az 1070-re,700 dollárt meg az 1080-ra.
Ha ez igaz akkor ezt nálunk minimum Euróban kell érteni.
Aztán jönnek még a custom hűtések stb stb.
Nem lesznek ezek olcsóak. -
- = Zk = -
félisten
nebasszunk már szekéren. fél éve vettem meg csóri 980 waterforce-t.... mellé akarok..TAM egy másik 980-at... de így bakker nem nagyon érné meg
sem az AMD sem az nV nem szeretné, hogy én 2 kártyás rendszerben gondolkodjak
-
Interceptor
addikt
válasz
#92888064 #38 üzenetére
Álomvilág, hogy 100K körül fog nyitni az 1070 itthon, hiszen a kinti árra rá kell számolni az itthoni adót plusz a kiskerek által rárakott jó esetben 5-10%-os hasznot. Ha valamilyen csoda folytán bekövetkezne a 100k, akkor néhányan nyerhetnek a váltáson pár tizest ha most sikerül eladniuk a 970-est, cserébe néhány hónapig nem játszanak. Egyéb esetben meg ki kell fizetni ugyanazt különbözetet a váltásnál, ha most adja el, ha nyár végén, mivel a 970 használt piaci ára mindig igazodni fog az új 1070-es bolti árához. Igazából nem látom ebben a történetben a drámát. "a hozzászólásodból egyből leesett, hogy ilyen kártyád van" Attól függetlenül, hogy ilyen kártyám van még más kártyával rendelkező ember is megírhatta volna ugyanezt.
-
vader108
tag
Szamomra az 1080 tuningja lepett meg. 1700rol felhuztak 2100-re 69 fokkal... ha az 1070 is ilyen potenciával rendelkezik ezért az árért.. akkor bestbuy megint. Az AMDnek nagyot kell guritania...
-
GeneraL_XTX
veterán
-
füles_
őstag
válasz
GeneraL_XTX #52 üzenetére
A +15-20 százalékot nem mondanám erős teljesítménytöbbletnek.Ha 980Ti-m lenne nem biztos hogy cserélném 1080-ra
Az első mondatodnak annyi értelme van mint ha én megkérdezném hogy mi értelme van az 1070-nek
-
Grodd
tag
1060-at várom. 970 telesítményét simán hozni fogja szvsz, így 60k-ból lesz egy VR -ready kártya szerintem még az ősszel.
-
nubreed
veterán
válasz
djculture #40 üzenetére
"AMD Polaris 10 performance will reportedly be on par with Radeon 390/390X"
Ha ez tényleg így lesz, ez a kártya szerintem szóra sem érdemes, az AMD zsinórban harmadszorra veri át a népet, lesz@rom, hogy fele annyi fogyasztása lesz a Polarisnak mint a 390/x -nek ha teljesítményben nem képes legalább 25% überelni azt stabilan. Szerintem az AMD húzza le a rolót ha ezzel a foss@l kimernek jönni.
-
djculture
félisten
Én kivárom az AMD kártyáit is és amelyik olcsóbban ad adott teljesítmény dx12 alatt az fog kelleni.
-
törölt tag
(#14) jim bcs:
árak terén még találgatások mennek, de a felhasználók szempontjából jó időszak ígérkezik, mivel olcsóbban jobb teljesítményt kapunk 2 év után. vga terén a legjobb befektetés volt a gtx 970, viszont most szabadulni kell ezektől.(#24) Interceptor
az elmúlt 1 napban 11db 970 hirdetés került fel (ebből ma 6db), nincsenek véletlenek. a hozzászólásodból egyből leesett, hogy ilyen kártyád van. ahogy feljebb írtam, nagyon jó befektetés volt ez a kártya.(#31) akoska07
vegyél két r9 290/390(x) kártyát, és lesz értelme a tápodnak. nyáron akár szaunázhatsz is(#36) GeneraL_XTX
pontosan, viszont okkal akarnak szabadulni. a 980ti hirdetések sem véletlenül szaporodtak el. generációváltásnál szerintem ez természetes.(#39) GeneraL_XTX
így is minimális a bukó 2 év alatt, a mai napig bánom, hogy sóher ge*i voltam megjelenéskor, viszont az amd jól jött fűtési szezonban -
Ragnar_
addikt
Namost akkor lehet, hogy a 1060 meg hozza majd a 970 teljesítményét, és elég lesz VR-re ? Tudnám értékelni egy vásárlással az örvendetes hírt.
-
GeneraL_XTX
veterán
Az a baj, hogy itt (főleg most) saját magatok fogjátok generálni a kártyák piaci árának rohamos romlását, mert bepánikoltok és szabadulni akartok tőle mindenáron, és egymás alá foktok licitálni mert "jajj istenem nem fog semmit érni a kártyám"
kell még legalább 2-3 hónap hogy itt beálljanak az árak, megjöjjenek a custom hűtős modellek a sima verzióból mindkét kártyából.Addig felesleges ugrálni.
-
oAcido
aktív tag
válasz
hszilard666 #29 üzenetére
Jöjjön csak. Majd megint a jobb custom hűtős kártyák 60 egynéhány fokon fognak dolgozni, teljesen hangtalanul
-
válasz
hszilard666 #29 üzenetére
En is pont ezen gondolkodtam. Eladom az 1200W tapot,teljesen felesleges.
-
Drizzt
nagyúr
Ez nem a csucs vga. Csucs vga mostanaban az, ami hihasznalja a 225 - 250 wattos keretet maximalisan. Az jon majd vagy jo fel ev mulva. 980ti-vel nem aggodok. Le fog menni vagy 150-re az ara a varhato teljesitmenyviszonyok alapjan, tehat ugy kell ra tekintenem, mintha havi 5k-ert bereltem volna eddig a csucsteljesitmenyt.
-
hszilard666
veterán
1x8 tűs tápcsati... Már csak azt kell kitalálnom hogy ezentúl mi értelme lesz az 1000W os tápomnak
-
blountex
senior tag
-
Interceptor
addikt
Érdemes kicsit végiggondolni a dolgokat. Az 1070 itthoni ára szerintem 140 körül fog kezdődni. A GTX970 használt piaci ára 80-90k ami maradni is fog nagyjából, nem lesz itt semmi gond mivel továbbra sem lesz alternatívája nvidia vonalon ebben az árkategóriában a 970-nek. A legfontosabb szerintem, hogy a 970-esekkel egyedül az ősszel megjelenő GP106-os szériát nem szabad megvárni.
-
füles_
őstag
Nem lettek rossz kártyák
Várom az AMD válaszát
Aztán még lehet hogy a P10 helyett valami fasza 980Ti-m lesz,ha ilyan jó áron fogják dobálni
-
zolee5016
őstag
tényleges VGA-k szempontjából a GeForce GTX 1080 érkezik a leghamarabb, mégpedig május 27-én. Ez a termék 1607 MHz-es mag és 1733 MHz-es GPU boost órajelet kap, 10 GHz-es effektív órajelen üzemelő GDDR5X memóriák mellett. Ez egy teljes értétű GP104, vagyis az összes részegység aktív benne, míg a fedélzeti tár kapacitása 8 GB, továbbá az energiát egy 8 tűs PCI Express konnektor biztosítja
Na itt elakadtam....ennyire keveset fog enni??? az igen!!
A másik...már a 7-es ref hűtők is tetszettek...de ezt csak elrontani lehet más hűtéssel...csodaszép!!! -
Pöttön
őstag
Azt hittem késöbb fog jönni az új gen, és több időm lesz gyűjteni.
Na mindegy, így talán majd nyár vége felére be áll az ára rendesen, ennek az 1080-asnak. -
nubreed
veterán
Ezekhez az árakhoz még add hozzá a 27% magyar áfát plusz a magyar kisker árrését. Tehát lesz az kb 140 + 200 idehaza.
Ettől függetlenül, lehet hogy ez lesz az a sorozat amikor amd-ről nvidiára váltok. Ha a Polaris 10 csak épp hogy hozza az r390 teljesítményét (igaz fele annyii energiából) akkor nem fog érdekelni. -
jim bcs
nagyúr
(#4) Ad-m
Az túl olcsó lenne és a nagy/kiskerek is akarnak egy szelet tortát, szerintem 115-120k körül lesz a rajt a jobbik esetben az 1070 esetében, de majd meglátjuk. Ha viszont valóban 100k környékén fog tanyázni a GTX 1070 amit én így elsőre elég erősen kétlek, akkor szerintem felrobban a használt piac, GTX 970 felett nagyobb bukók lesznek mint alatta, bár mindkettő fájni fog.
(#13) blu79
Na pont erre tippelek én is egyel alattad, a nagy/kiskerek is akarnak egy szelet tortát mielőtt beáll a piac + ott van az áfa amiben hazánk világbajnok magasan vezet. -
blountex
senior tag
Na, gondoltam kijön majd az új generáció és ilyen 200+ körül fog keringeni megint az ára. Ezután lemegy a 980TI ~150 ezer körülire és az még úgy ahogy belefért volna a keretbe.
Arra azonban nem számítottam, hogy a GTX 1070 ami kb. 100 ezer lesz az alázni fogja a 980TI-t fele annyiért, ráadásul ott az 1080 ami brutál lesz és mennyibe is kerül csupán 162 ezer körül? -
dergander
addikt
Na most felmerül az a kérdés vajon az 1070-es elfogja-e szenvedni azt a csorbát majd mint a 970 szenvedte a 980-astól? Gondolok itt arra a bűvös 3,5Giga gyorsabb majd a maradék 0.5giga iszonyatlassú VRAM-ra. Ezekután az Nvidiába tudod ki fog bízni,mert a felépítés kisértetiesen hasonlít a maxwell-ra. Végülis így jogosan felmerül a kérdés az 1070-es kártyán az utolsó 1 giga VRAM megint lassú lesz?
Most jönnek majd az NV nagyfanok és elkezdik majd mondani hogy felesleges mert úgyse fogod elérni a 7 Gigát... De itt ismétlem nem ezen van a hangsúly. -
-
Mercutio_
félisten
Popcorn bekészítve...
-
rottenbull
senior tag
Take my money.
-
_drk
addikt
'a vállalat elsődlegesen a GeForce 700 sorozattal rendelkező felhasználókat szeretné váltásra bírni.'
Már csak a memória méret miatt is muszáj lesz. Most Mhz-ek ide vagy oda, a 2 GB ram lesz a kevés!
A 700-as széria meg amúgy is 600-as kicsit feljavítva. Ez lesz az igazi váltó kártya nem a 900-as!Ha azt vesszük hogy az összes kártya csak full hd-ra jó. Akkor nem is értem ezt a felárat.
-
törölt tag
100000 forint környékén tx verő gtx 1070 durván leviszi az előző generáció árát. csak az a vicc, hogy még most is 100000 körül vannak a gtx970-ek újonnan, használtan 90-én szeretnék eladni
. szóval kíváncsian várom, hogyan reagál a kiskerek és használtpiac. akinek sok előző generációs kártyája van raktáron, az csúnyán megszívja. ezen infók tükrében nem csodálom, hogy mindenki szabadulni akar 980ti (170-180), 980 (120-140), 970 (85-90) használt kártyáktól. majd kipróbálom 70000 forintos 980ti-t 2-2,5 év garival
-
Anubris
őstag
"Az NVIDIA állítása szerint a GeForce GTX 1080 a saját tesztjeikben gyorsabb két GeForce GTX 980-nál és a GeForce GTX Titan X-nél is"
Más helyeken azt írták az 1070 is hozza a TX teljesítményét:
"Huang also announced the GTX 1070, which also offers staggering performance. Nvidia did not reveal the number of CUDA cores or transistors that make up the GPU in the 1070, but Huang said the card offers 6.5 TFLOPS of floating point performance, and that this card will outperform a Titan X, as well." -
Gyula84
veterán
Az NVIDIA állítása szerint a GeForce GTX 1080 a saját tesztjeikben gyorsabb két GeForce GTX 980-nál
hiszem ha látom -
xmaas
őstag
Ez bazi szep kartya szivesen elfogadnam,majd kivancsi leszek tesztekre mit tud produkalni elesbe
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az új lapkáról és a két új VGA-ról ha nem is mindent, de már sokat lehet tudni.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest