- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Házi hangfal építés
- Házimozi belépő szinten
- Projektor topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
Új hozzászólás Aktív témák
-
Boxi88
őstag
Tetszik! Határozottan tetszik!!!
-
Móci
addikt
-
priti
addikt
Ez is több, mint a semmi, de hogy gyárilag miért nem lehet magasabb órajelet és feszültséget támogatni egy merészebb hűtővel, azt sosem fogom megérteni. A 65W-os procikhoz adnának valami téglát egy 12cm-es ventivel és nyugodtan hozzá lehetne adni 1GHz-et az órajelekhez. Semmi gond nem lenne garanciaidőn belül, több értelme lenne, mint a 6 magnak.
Hardverlesen
-
törölt tag
Én azon a véleményen vagyok, hogy aki platformot nem vált gyakran (sokan vagyunk így), annak teljesen jó választás az i5 is, egy megfelelő lap (P55), egy i5-750 és jó RAM-ok sokáig használhatóak lesznek, jó példa a Q6600 is, már vagy 3 éve jelen van és még mindig helyt áll. Mire egy i5-750-et "kukázni kéne", addigra az AMD jelenlegi megoldásai is oda jutnak, szerintem. Pláne, hogy itt a PH!-n sokak számára a gépet leginkább megterhelő dolog a játék és játékra használják a gépet, itt meg az X6 sajnos nem olyan jó, mint szeretnék, de ez nem az X6 sara. Ha valaki most vesz akár AM3 + Phenom II X4, akár LGA1156 + Cire i5-750 konfigot mindkettőt minimum 2 évig biztosan tudja használni, és sokan ha félkonfigot (lap + CPU + RAM) vesznek, akkor egyben veszik, nem szőröznek alkatrészenkénti cserékkel. Ha meg mégis marad ugyanazon platformon akkor is találhat magának olyan procit, amivel fejleszthet, ha másképp nem, akkor használtan. Leginkább a PH! tagokat vettem alapul, nem vettem ide a laikusokat.
-
Móci
addikt
Én sem váltok gyakran, az biztos. Nem is igazán azzal van a baj, hogy hamarosan vége lesz az 1156-nak, hanem azzal, hogy szerintem túl hamar lesz kiadva az 1155.
Jó, persze, nem rossz dolog egy i5-ös konfig, s egy jó ideig még bőven használható lesz mindenre, amire a felhasználó akarja, csak azért idegesít a dolog. El voltunk kényeztetve a 775-el, az a baj. Igaz, ott a chipsetek lettek cserélgetve nagyon sűrűn, de legalább egy foglalatba ment az olcsóbb, és a felső kategóriás proci, s egy jó lapba idővel komolyabb teljesítményű cpu-t is vehettünk.vhunor: pasziánszra, aknakeresőre talán elég lesz.
mmdms: ott szerintem az FX szériás procik voltak az abszolút csúcsok, ha jól emlékszem.
[ Szerkesztve ]
"...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."
-
subaruwrc
félisten
400 dolláros 980x-szel hamarabb elnyerné a szívemet
-
törölt tag
Hát azért a 775 sem volt leányálom, nemcsak a chipset váltások miatt, hanem a VRD szabványok miatt is, mert a régi 775-ös lapok (Intel 915G/P, 925X, 945G/P, 955X, 975X chipsetes) alapból VRD 10 tápfeszültség-szabályzó résszel készültek, ami miatt csak Pentium 4 alapú procik mentek benne, a Core 2 procikhoz már VRD 11 kellett (ami finomabb feszültség szabályzást és alacsonyabb feszültségértékeket tett lehetővé), amit megfejeltek egy új chipsettel is (965G/P), persze időközben néhány 945G/P és 975X lapból kiadtak új revíziót, hogy képesek legyenek fogadni a Core 2 procikat. Tehát sarkítva mondhatnám azt, hogy időközben az LGA775 le lett cserélve egy LGA775 v2.0-ra.
[ Szerkesztve ]
-
Móci
addikt
Szerintem volt, ha jól tévedek. FX-53, FX-55...
Itt lehet keresgetni.EarL 007: mondjuk az is igaz, de ha azokat a chipseteket nézzük, amik már fogadták a Core szériás processzorokat, akkor egy kicsit jobb a helyzet.
Egy a lényeg: mindenki azt vesz, amit akar. Jelenleg az AM3 tűnik kicsivel jobban fejleszthetőnek, de hogy meddig, az kérdés.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
-
Quan-Chi
őstag
meg is van a következő procim I7 920-at akartam, de i7-875K lesz belőle
kajaidőben kérem ne zavarjanak! 8:00-22:00
-
Móci
addikt
válasz partyphoto #16 üzenetére
Mondj ilyeneket, még a végén elkezdek rajta gondolkodni...
dízelracer: az már igaz, de én inkább az i3/i5 párosra gondoltam.
-
priti
addikt
Az i7 meg kegyetlen forró, melegebb lett most a tetőtéri szobámban koradélután, felment 25 fokra ahogy megsütötte a nap a tetőt, le is fagyott a vasam korábban tesztelt és azóta stabil 4GHz-en pár óra után, most tehetek magasabb fordulatú ventit a radira, vagy nyomhatom be a klímát. Lehet én is eladom nyárra a csába, nagyon forró Két 5770-es GPU-n meg egy D0 920-on van blokk és ez a 3 blokk megeszi a kétsoros duplaradit két 12cenyós ventivel, 20 fokos szobában még semmi gond nem volt Nyáron nem fogom 20 fokon tartani a szobát mert az többe is kerül meg az ember hőérzete más ha kinnt 35 fok van, bemész egy 20 fokos szobába és fél óra alatt úgy megfázol mint a szél, szóval nem ajánlom senkinek az i7-et. Magjában melegszik el sajnos.
Hardverlesen
-
bitblueduck
senior tag
A grafikonokon milyen szépen látszik, hogy a feszültség emelésével négyzetesen nő a fogyasztás
An open mind is like a fortress with its gates unbarred and unguarded.
-
Levin01
őstag
Évek óta AMD pári vagyok, ezután sem lesz másképpen
-
X@b3e
addikt
1366-al mi lesz? Nem mintha nagyon kellene a szorzózár elhagyása, így is alaposan meg lehet rángatni őket.
dízelracer - "A Core i7 az Core i7 mindegy, hogy 1156 vagy 1366." - ezzel azért vitatkoznék...
Levin01 - egészségedre. és?
[ Szerkesztve ]
... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.
-
dízelracer
őstag
Képletesen értve természetesen. Úgy értettem, hogy 3-4évig még biztosan megfelelő teljesítményt nyújt játékok alá egy 1156os Core i7 processzor is. Ha eltekintünk minden egyébtől és csak a teljesítményt vesszük alapul, a mostani Phenom II X4 processzorok hamarabb "elavulnak" nála.
-
kpal
nagyúr
válasz #19617792 #13 üzenetére
Én is gondolkodok i7 920-on de valahol irták hogy a pár game nem idult el a HT miatt és kicsit valahogy zavar mert nem 2évre lenne a gép. Vagy veszek jobb lapot és Quad procit és azzal jó lesz pár évre .
Egyértelmü az intel a legerősebb az meg mindegy hogy rövid életüek leszenek ugy is bukta van minden.
X@b3e:ha igaz jövőre az nyugdijas lesz de én akkor is intelt veszek az erő velük van.
[ Szerkesztve ]
-
fLeSs
nagyúr
-
priti
addikt
válasz dízelracer #21 üzenetére
Mindegy milyen radi, vagy több vagy gyorsabb venti kell nincs mese, passzívban hiába dolgozik 25 fokos szobában. Az a baj, hogy ha felmegy a rendszervíz pár fokot az már elég ahhoz, hogy pofára essen. Sittet meg nem tárolok különben se, hogy néz már ki egy félig rohadt sitthordó hűtője? Á hulladék Opelt különben sem szeressem, csak japán 16v ,1.6+, vagy V6... más szóba sem jöhet, szóval Antesz nem szimpi, nem vagyok tagja az Opeles egyházközségnek. Beülsz egy 10 éves V6-os Galant-ba és az még autó. Egy 10 éves Opel meg egy igazi sitthordó.
Hardverlesen
-
törölt tag
Ha olcsóbb lesz mint itt PH-n a 920D0 akkor megéri
Nagyon szimpatikus ahogy nincs szorzózár, de azért a 200-as "FSB" jobban hangzik mint a 133-asAzért i7-920 D0-át nem fogják lehagyni: 1.25v/4Ghz/DDR3 1200(+50%) 1,27v/4,4Ghz/DDR3 1333(+67%)
-
Mikiller
aktív tag
Mindig ezt látom, hogy 1156 hamarosan megszűnik,ok, de a 1366 sem lesz hosszabb életű, mert itt van a nyakunkon a 1155.
Tök mind1 mit vesz az ember, 1-2 év és elavult. -
fLeSs
nagyúr
A Phenom II X6 megjelenése máris érezteti a hatását, másként nem csökkentett volna árat az Intel. Ezért kell a verseny.
Nemtom, hogy az i7-870 eltűnik-e, végülis sok értelme nincs egyszerre a kettőt forgalmazni.
De az i7-875K alacsony árazása miatt az i7-860 ára is csökkenni fog, és még talán a 920/930 is esik majd egy keveset. Az i7-940 árának elvileg a 875K-hoz hasonlóan felére kell csökkennie.
Arra leszek kíváncsi, hogy ezek után kijön-e egy i7-880 vagy vmi hasonló proci.Az i7-860 50 rugó környékén már egész jó üzlet lenne.
[ Szerkesztve ]
"I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
addikt
Nem egy ismerősöm van akinek Tualatinja, socket 478-as Celeronja, Barton magos Athlonja, Apámnak pl egy Socket 754-es 3000+os A64-ese van. Nyílván itt power userek vannak, de akkor is! Amit ma megveszel még használhatod akár 5 évig is ha nem csúcsra állított grafikájú aktuális top game-ekkel és hardvert kívánó munkával töltöd a napjaidat. Igaz, Én is AM3-ra váltottam AM2(nem+os, alaplap csere tuti kellett volna ha új procit szerettem volna bele)-ről, hogy tovább bírja majd. De csak ezért nem megvenni egy i3/i5-ast/öst balgaság.
Az energia takarékosságra is jó odafigyelni! De, ha ennek fejében minden évben bevásárolsz akkor szart nem érsz vele. Se a környezetedet nem kímélted, se a tárcádat.[ Szerkesztve ]
Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
proci985
MODERÁTOR
"BCLK megváltoztatása elállítja a rendszer többi komponensének órajelét is"
viszont mellette növeli a sávszélt, bár az ezekkel is megoldható. ha tovább lehet jutni szorzózár nélkül, akkor viszont lehet megérik.
a i7-875 még jónak is tűnik, bár szerintem még mindig drága.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
addikt
válasz Joachim21 #34 üzenetére
WRÁÓW!
Lebomlik az agyam. Épp arra mutattam rá, hogy ha mindig az újra törekszünk azzal se vagyunk előrébb bizonyos területeken.
Nem cáfoltam semmit! Pont hogy erősítettem amit mondtam.
Többen írták, hogy az energiatakarék meg milyen fontos. Na erre gondoltam, hogy persze ez fontos is. Tehát ha már újat vesz az ember(mert meghalt a régi, vagy mert már tényelg annyira lassú, vagy akármi más miatt) akkor érdemes odafigyelni a takarékos dolgokra. De annak nincs értelme, hogy minden évben takarékosat vegyünk. Nem érted? Ha vásárolsz ma egy takarékos dolgot, akkor 5 év használattal (vagy többel) még mindig lehet jobban jössz ki vele, mintha cserélgetnéd azt a hülye gépet. Értve?[ Szerkesztve ]
Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
anulu
félisten
jól tévedsz, de ezek nem S939-esek, hanem 940-esek voltak, SledgeHammer maggal, ha jól dereng vissza (uhh de rég volt már...)
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
anulu
félisten
csúnyán átvágtak i7-860-am van, és minden játék megy rendesen, amit kipróbáltam (pedíg az nem kevés )
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
anulu
félisten
pár hete raktam össze új konfigom (adatoknál). i7-860, LGA1156 és egyáltalán nem bántam meg. ha valamilyen játék nem fog menni rendesen, az a VGA miatt lesz.
az előző, Q6600-as rendszer pedíg bemászott a sarokba servernek VGA csere óta valahogy feltűnően halk (ment bele egy 8400GS a 8800GTX helyett )
[ Szerkesztve ]
-
J4N!
tag
Ez nagyon beteg
-
mrhitoshi
veterán
valaki tud valamit a fogyasztói árukról ?
PS4
-
F e Z o
veterán
5 GHz léghűtéssel, azért figyelemre méltó.....
[ Szerkesztve ]
H2O über alles!
-
Gál István
senior tag
Nagyon jók ezek a procik, ez nem vitás. De a tuningosok szíve eddig is az Intelé volt.
-
denieBoy
tag
Nagyon nagyon szimpatikus ez az i5!
Árban ez mit jelenthet?[ Szerkesztve ]
DaVe
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.