Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Godefroy

senior tag

válasz bimbiri #128 üzenetére

Örülök, hogy akkor te megértetted miről írok. :R
    Sajnos nem ideális világban élünk, gyakran minden embernek több feladatot meg kell oldania.
    A tapasztalataim valósak.
    Ráadásul ezek nem 120 gépes rendszerek voltak hanem egy 20-50 gépes hálózatot kell elképzelni iskolánként (ahol több volt ott volt is saját rendszergazda mielőtt ezeket e pozíciókat megszüntették volna).

Viszont én a "másik" oldalról az üzemeltetésről azt tapasztaltam, hogy egyre több feladatot kell kötelezően megoldanod pl. nemrég egy középiskolában kerestek rendszergazdát és elmentem az állásinterjúra. A 200 gépes rendszer egymástól 25 kmre lévő két telephelyen(saját autóval) üzemeltetés, beszerzés, karbantartás, írásvetítő, digitábla kezelése (oktatástechnikusi feladat) rendszergazdai feladat lett volna a tanulok regisztrálása, adatainak bevitele (iskolatitkári feladat), elektronikus napló kezelése a 400+ diák jegyeinek bevitele(tanárok nem voltak hajlandóak/nem tanulták meg?), a weboldal karbantartása, video és fotók készítése a rendezvényekről ezek 100+ darabos dvd-s sokszorosítása egyetlen DVD íróval, 4 szerver (Linux, Win2003, Win2008, Novell) üzemeltetése reggel 7 től este 6 ig. Szabadság csak nyáron és 20 napot adtak volna (a 29 helyett ami életkorilag járna) a többit bent kell tölteni nyáron is.
    Ezért adtak volna kb netto 72 000 et mérnöki végzettségre.
    De ez már nagyon OFF.

• hcl

titán

LOGOUT blog

válasz bimbiri #128 üzenetére

Tapasztalat (ismerőstől), a magyartanár karbantartja az iskolai könyvtárat, ha van, meg ha ráparancsolnak :)
    Mindenhol másképp működik sajnos, igazgatója, és tanára is válogatja, ki mit hajlandó megcsinálni :S

Új hozzászólás Aktív témák