Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
akkor mégis megpróbálom.
középiskolában tanulsz egy csomó költőről. ezek közül egy Ady. Ady Endrének van egy csomó verse, ezek közül egy csomót tanultunk (a következő mondatban található infók alapján ez a szám magasabb, mint 160). Az általunk tanult Ady versek közül kiválasztott a tanár 160 darabot, amiből legalább 3 versszakot meg kellett tanulni kívülről. Tehát a 160 darab versből volt valamennyi, amiből csak 3 versszakot tudtam (nem összesen, hanem versenként), volt egy másik részhalmaz, amiből meg 4-5-6 versszakot is tudtam. Hogy megértsd, csak neked összeszorzom: 160*3 az 480 versszak, ha több, mint háromnak veszem az átlagot (fentiek miatt megtehetem), akkor mondjuk 160*4=640 versszakot tudtam kívülről csak Adytól.További könyvnélküli ismeretet vártak el más, nem Ady Endre által írt versek terén, illetve ehhez jöttek még nem vers formájú könyvnélkülik, pl. Tiborc panasza teljes terjedelemben a Bánk Bánból és társai.
Na ez volt nálunk irodalomból a szint, egy spec. mat osztályban.
Ezt én összevetettem, légy szíves, te is vesd össze a saját állításoddal, miszerint 20-30 verset kell ismerni egy írótól (ezt alsó hangon ötszörösen teljesítettük túl) és 2-3 verset kell tudni kívülről, ezt meg vagy ötvenszeresen teljesítettük túl.
Ezek után tedd fel magadnak a kérdést: miért gondolok rosszat a pedagógusokról és fentiek alapján tegyél kísérletet a megválaszolására.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Építő/felújító topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- 3D nyomtatás
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Sorozatok
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- AKCIÓ! FEHÉR ipad pro 13" M4 billentyűzet, VADIÚJ! EU-MAGYAR átvilágítós (lézeresen)
- HP 840 G8 Workstation (gamer célra is) dupla CPU Xeon Gold 6134 64Gb
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus Gaming 16-S0017NH 16 notebook - R5 7640HS 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4050 6GB WIN1
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest