Új hozzászólás Aktív témák

• bimbiri

tag

válasz bambano #77 üzenetére

""Sajnálom, de nem érzem feladatomnak, hogy megmagyarázzam mi értelme verseket tanulni.": apró probléma, hogy nem is ezt kértem tőled. Te, mint tanár, nem érted a kérdést? A diákjaid kérdéseit se?"

Én azt kérdeztem: minek megtanulni kívülről ilyen józan észt, oktatási szükségletet és pedagógiai igényt ennyire túlhaladó mértéktelen mennyiségű verset. Nem könyvtár a fejem. Pláne érdekelne a válaszod, ha hozzáteszem, hogy ez messze nem humán szakos osztály volt, sőt.

Idéznék a #34. hozzászólásból:
    "amikor én érettségiztem, 160 Ady versből tudtam legalább 3 versszakot könyv nélkül idézni.
    fogj hozzá, magyarázd meg, ennek mi értelme volt?""

Én erre írtam, hogy nem érzem feladatomnak, még akkor is ha te ezt felsőbbrendűség sugalmazásának veszed. De ha durvábban fogalmaznék azt is mondhatnám, hogy ne utasítgass, főleg ne ilyen felsőbbrendűséget sugalmazóan!
    Egy saját állítása szerint valamikor tanárként is dolgozónak ezt magyarázni kelljen?
    Az alap állításodban 3 versszak könyv nélküli idézését írtad, ez lenne a pedagógiai igényt messze túlhaladó mennyiség?
    "most következik tőled a magyarázat a 160 versre, hogy miért nem a zsebemben van a digitális tudástár, miért a fejemben az analóg."
    Miért következne? Milyen 160 versre? Ady 160 versére? Vagy 4 év alatt kellett 160 verset megtanulnod? Ezt a kérdést tényleg nem értem!

" errefelé szoktak és azért, mert készségtárgy. ráadásul ez az osztály sem humán szakos, viszont itt is van pár dacos csakazértis tanár, aki megmutatja, hogy egy matek-infó szakos osztály csakazértis az ő tárgyát fogja tanulni matek meg infó helyett."
    Vannak idióta tanárok, egyesek szerint én is az vagyok. ~300 hallgatóm közül van aki kedvel, van aki utál. Nem lehet mindenkinek egyformán megfelelni. Műszaki képzésen tanítok és a sok gimnáziumból, közgazdasági középiskolából érkezőnek gyors a tempó és magasak a követelmények.

A kötelező irodalom választás szintén tanár szintű döntés (bizonyos határokon belül). De attól, hogy neked az És mégis mozog a föld jobban tetszik/érthető még nem indokolja annak a választását. Emlékeim szerint adott témakörből több hasonló könyvet adtak meg, ami közül az egyiket volt kötelező elolvasni. Tehát a diáknak is volt döntési szabadsága. Ha ez nálad nem volt meg, akkor szintén az idióta tanár esete forog fent.

A mesteremberek megtalálása nem egyszerű voltát szerettem volna szemléltetni. A tanár is mesterember. Csak nem az autóját/lakását/stb... bízza rá, hanem a gyerekét. Nagyobb a felelősség, mégis sokkal kisebb a megbecsülése. Erről ők maguk is tehetnek, de a szülők nagy része úgy gondolja tévedhetetlen a gyereknevelésben és baj esetén a tanár a hibás. Miért hiszi el az kétkezi mesterembernek, hogy ért a szakmájához és miért nem hiszi el a tanárnak?

"Azért az egy érdekes pillanat lesz, amikor engem akar valaki meggyőzni a tisztaszoftver akció balfékségéről... de próbáld meg, legyen egy jó napja a topictársaknak..."
    Dehogy akarlak meggyőzni! Nincs semmi értelme, csak parttalan szóváltás lenne. Különben is csak beleugatunk a nyomorba, a döntéshez semmi közünk nincs.

"" Ez gépenként 3000 Ft évi bérleti díjat jelent, operációs rendszer és irodai programcsomagra.": ez egy igen fals és rossz adat, a költségek érdemi részét kifelejtetted a számításból."
    Csak egy linket kérnék szépen a valódi adatokról, esetleg a tételes költséglistáról, hogy ne maradjon ki az érdemi rész!

Új hozzászólás Aktív témák