Új hozzászólás Aktív témák

• bambano

titán

válasz Yoshida #65 üzenetére

win domain kontroller: mivelhogy a domain kontroller teljes technológiáját korábban meglévő, működő rendszerekből "integrálta" az ms, elhiheted nekem, hogy unixon is lehet központi user menedzsmentet csinálni, pont olyat, mint ms-ben. Más kérdés, hogy unixban voltak korábban is központi menedzsment eszközök, lásd sun yp és nis. Ms-nél ad replikás erdőket kezelni szerintem sokkal nehezebb, mint unixon központi konfigot menedzselni. Amikor egyszer össze kellett "guberálnom" egy központilag menedzselt levelezőrendszert linuxon, ráment két napom, de csak azért, mert semmi ilyen kész eszközt nem használtam, hanem megfaragtam mindet 0-ról.

A jó exchange szakember mocskos drága. Úgy értem: az, aki valóban ért is hozzá. És a jó egyéb ms szakember is nagyon drága. Nem hiszem, hogy ebben a linux eltér, jó szakember mindkettőre kevés van. Más kérdés, hogy sok vérpistike is okleveles kettősklikkelőnek hiszi magát, mert fel tud rakni egy windowst, emiatt közepes vagy kontár kategóriás windows szakember nagyságrendekkel több van, mint közepes linuxos, ezt elfogadom.

Ja, ha van annyi esze, előre kezd fórumot olvasni és olyan cuccot vesz, amit alapból kezel a linux. Én pl. a melós gépemre nem tudtam triviálisan felrakni az xp-t mert nem kezelte rendesen a sata drivert. Úgyhogy egy halovány próbálkozás után le is gyalultam az egészet a francba.

A debiannak magasan a legjobb a csomagkezelése, minden általam ismert oprendszer közül. MAGASAN.

Új hozzászólás Aktív témák