- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi haladó szinten
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Androidos tablet topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
dezz
nagyúr
Arról egyébként miért nem beszélsz, hogy a Samsungon csak 1 bemenet van, a HP-n 3, de egyszerre az is csak egy képet tud megjeleníteni. Mindkettőn csak a fényerő állítható gombok vannak. Talán a Samsungnál lehet PC-ről állítani a többit, a kommentek szerint a HP-n nem, a videokártya beállításait lehet használni. A Dellnek is van 30"-ese, az ilyen szempontból még rosszabb. Nos, a tökéletes intenzitásszint-visszaadás, a dupla kép, és a profi beállítások együtt miért ne érnék meg pl. egy grafikusnak?
-
dezz
nagyúr
Én nem saját hsz-re hivatkoztam, és nem csak egy 1,3-as szám szerepelt ott, hanem konkrét árak. Nem tudom, honnan szedte őket, aki írta.
Megnézheted a NEC árait is, nagyságrendileg olyasmi, mint az EIZO. Mit is tud, amiért emberek, nem is kevesen, képesek ennyit fizetni? Nos amiket eddig néztem, szintén több bittel dolgozott, mint 8 (per comp.)...
Azt írod, ugyanaz a panel. Ez csak félig igaz. Az LCD monitorokban rendszerint két fő elektronikai elem van: bemeneti panel és panelvezérlő panel, utóbbit a panellel együtt (arra szerelve) szállítja a panelgyártó a legtöbb OEM-nek. Nos az Eizo-nál ez is saját chipen alapul, így nem csak az előfeldolgozás 10+ bites/comp., hanem maga a panelvezérlés is ilyen.
Sasszem? Ehhez nem éles látás kell, hanem a színárnyalatok, illetve világossági szintek látása. Mondd csak, a hi-color (16 bit) és true-color (24 bit) módokat meg tudod különböztetni?
-
dezz
nagyúr
Figyelj, az, hogy a megjelenítés a kerekítési hibák miatt 21 bites (komponensenként legaláb 1 bit elvész), vagy korrekt 24, illetve a monitoron végzett beállításokkal együtt 30+, az kicsit többet számít a precizitás szempontjából, mint hogy S-IPS vagy S-PVA penelos-e a monitor.
Ha még mindig nem érted, akkor megpróbálom egy példával illusztálni: kicsit fontosabb, hogy lyukas-e a gumi, mint hogy Mercedes vagy BMV. Kapís?
Ha esetleg szembesülnél az egoizmusoddal, akkor így fogalmaznál: "számomra nem jelent akkora különbséget, hogy számomra megérje az árkülönbözetet".
"ráadásul LCD-ben sose volt vezető az Eizo."
Hát eldobom az agyamat. Minden tekintetben az Eizo LCD monitorai vezetnek.
A "sima" monitoraik is a legjobbak (egyébként pl. az Overdrive megoldást is ők fejlesztették ki és használták először), és akkor még ott van a még komolyabb Graphics series és a Medical series.Vagy talán úgy értetted, eladásokban - nos az lehet, nem éppen olcsójánosoknak gyártanak.
[ Szerkesztve ]
-
dezz
nagyúr
Már az én monitorom is 10 bit/komponenses, és kiszúrja a szemem a különbség a hasonló, de 8 bites panelokhoz képest. A 6 komponenses kalibrálás is elég jó dolog. A többi hasznos beállítási lehetőségről nem is beszélek.
Fenntartom, hogy butaság volt, amit írtál, viszont te nem tarthatod fenn, hogy én csak a jó csengő adatokat nézem, és az alapján beszélek, mert hogy ez nem igaz, és elég otromba szöveg volt.
[ Szerkesztve ]
-
dezz
nagyúr
Marketing duma a lóf*szt, bakker. És elmész a francba a lekezelő szövegeddel. Nekem meg 5 éve van (S-IPS panelos) Eizo-m, és szerintem csak a vak nem látja a különbséget a sima 8 bit/componentes, és a 10+ bites vezérlés között (bár sokan a natív 8 bit és a 6 bit + FRC között sem látják - ezt legalább látod?). Gratulálok, hogy te jobban hiszel holmi teszteknek (bár szerintem nem arra vonatkozik, amit írtak, amit gondolsz), mint a saját szedednek. Mellesleg 5 éve írtam már kimerítő összehasonlítást a TN, xVA, és (S-)IPS között.
ps. erm, edit helyett új lett.
[ Szerkesztve ]
-
dezz
nagyúr
"Valószínűleg ebben is Samsung panel van, ahogy a korábbi 24-es Eizokban. Trükköznek még az elektronikával, a tesztek szerint nem sok előnye van."
Uhh, ezt a butaságot, már bocs.
A Samsung 8 bit/komponenses színfeldolgozással dolgozik, ez meg legalább 14. Ez tényleg semmi. Nem beszélve a 6-komponenses kalibrációról."Alaposan bekalibrálva viszont alig van különbség. Állítólag,"
Nem kell mindent elhinni, amit vakok és gyengénlátók monitorokról írnak.Bash: A stand választható.
[ Szerkesztve ]
-
BRinyo
aktív tag
És ki ad 5év garit rá? Mert eizo-ra van 5év, másra meg nem nagyon. Meg meg kellene nézni, h a grafikusok mennyire vesznek samsung-ot vagy eizot. A komoly grafikusok inkább kiadják a (sokkal) több pénzt egy eizo-ra. Én nem nagyon értek hozzá, hogy miért, nekem bőven megfelel a dell ips panelja is...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- iPhone-t használók OFF topikja
- Anime filmek és sorozatok
- GTA VI
- Motoros topic
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- TCL LCD és LED TV-k
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Házimozi haladó szinten
- iPhone topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest