- Milyen széket vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen processzort vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
atti_2010
nagyúr
válasz #65675776 #26 üzenetére
A Giga lapokon oda is jutottak FET-ek, amikre ha bordát raktak volna igencsak megnehezedik már egy átlagos cooler felhelyezése is
Igazad lehet de nem én mondtam nekik hogy úgy helyezzék el a FET-eket, tudom hogy azok feleslegesen vannak rajta de akkor is legalább a látszat kedvéért, legközelebb már csak pillanat ragasztóval rakják be a FET tranzisztort is?
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
vanye
senior tag
Az ilyen "nagy", Enzotech-es bordák a hírben szereplő alaplapok esetében a déli hídnál már akadályoznák egyes videokártyák beszerelését. Szal szép és jó dolog a nagyobb hőleadással bíró hűtők felszerelésének szorgalmazása, csak éppen felesleges, ha egyszer azok nem alkalmazhatóak kompromisszummentesen.
Stern des Südens!
-
tjaca
csendes tag
Ok!
Köszönöm mindenki segítőkész szándékát, holnap tesztelgetem a lehetőségeket...
OFF...
I see dead people...
-
szacsee
nagyúr
Lehet ahogy írták a kártya nagyobb hőt termel.
A helyedben kipróbálnám, hogy egy 12cm-es ventit a VGA-ra állítok alacsonyabb fordulaton.
Nálam is víz van és amíg a házamat nem fúrtam faragtam szét, addig így volt.
Jutott levegő a ramokra, a proci mosfetjeire és az északi hídra is.
A mókuskerekeknél pedig mindenképpen halkabb. Esetleg megtámogatod egy Zalman MFC-2-es potméterrel (külön is lehet venni ilyen ventilátor szabályzót, amit a drágább Zalman hűtőkhöz adnak) és kedved szerint beállítod. Esetleg az északi híd feszültségén csökkentesz... bár ha jól rémlik NF chipset, így nem csoda, ha fűt.
Mindenesetre próbáld ki bármilyen ventivel... jobban jársz!
Ha beválik akkor rögzíted műanyag kötegelővel a hátsó ventikerethez, illetve a HDD tartó lemezeihez (tartósabb mint a postásgumi és kibírod anyagilag, ha fél évente gép szétszedésnél cserélni kell) -
antikomcsi
veterán
Ha megnézed a géped, láthatod, hogy a gpu az előző vga-nál is ott helyezkedett el, mint az újnál. Viszont a GT200B-nek talán más a venti szabályzása, mint eddig a G80-nak volt, és lehet a driver magasabb hőfokot enged neki alapon.
És mivel a gpu pont a chipset alatt van, a több termelt hő okozhatja ezt a változást.
Próbáld ki, hogy MSI Afterburnerba beállítod, hogy a vga 100% venti fordulattal induljon. Ha a chipset hőmérséklet nem emelkedik ennyire, meg is találtad az okot.
-
tjaca
csendes tag
Hali!
Igen ilyen a centrifugál, csak a procit vízzel hűtöm...
Kicseréltem tegnap a videókártyát azóta ilyen magas a hőfok. Előtte 62 celsius volt.
Lecseréltem a 2db GTX 8800-at 1db GTX 275-re. Tehát a takarás nem hinném, hogy több lenne. Amiket ajánlottál azért megnézem, és BOCSI, hogy szét OFFoltam a topicot.Rendes arcok vagytok, csak ez a topic válaszolt...
I see dead people...
-
szacsee
nagyúr
Ha centrifugál alatt ezt érted (nem reklám) , akkor vigyázz, nehogy szembe dolgozzon a procihűtő ventilátorával. Gigánál az egyik hőfok pl az ITE chip hőmérséklete volt.
Nézd meg az alaplap manualjában esetleg, hogy a Super I/O chip hol van, és fújass rá levegőt, ha lejjebb megy, akkor nyert ügyed van és megtaláltad. Lehet épp a VGA takarásában van és azért ilyen meleg, vagy valamilyen PCI kártya rátakar és megáll a légáram ott. -
tjaca
csendes tag
válasz antikomcsi #21 üzenetére
Szia!
Köszi a segítséget
Egyébként eredeti borda és centrifugál is rajta van...
OFF
I see dead people...
-
szacsee
nagyúr
válasz atti_2010 #15 üzenetére
Szerintem ezen felesleges vitázni.
Ezek ha jól sejtem nem 8 magos procit készülnek meghajtani.
Nem nagyon követem a Liano és Bulldozer híreit.
Gondolom APU @ CPU+ IGP kerül bele nem Bulldozer, tehát előfordul, hogy nem 130W-os TDP-s proci fog rajta csücsülni.
Nem szeretnék kötekedni, bár lehet úgy fog lejönni....
Volt már izmosabb 4 magos procid és tuningoltad is?
Ha nem akkor kérlek kerüld a fenti kijelentést.
Tök felesleges HP illetve borda, ha csak nem 130W-os cuccot hajtasz benne.
C2Q idejében is lazán elvolt a P35DS3-ban a B3-as Q6600 illetve a P5K vanillában is.
1,4V felett kezdett zenélni a deszkán a mosfet, de alapon nem volt semmi nyűgje.
Azóta fejlődött valamit a technika gondolom, így max dizájn-elem a nagy borda ha kisebb procit használsz. Felőlem akár AK-47 tárat is tehetnek a mosfetekre akkor is letojom, mert ahogy berakom a gépbe az alaplapot kb leszarom hogy néz ki... ennyi.Ha meg jót akarnának az alaplapgyártók, akkor nem jobbra-balra hajtogatott lemezdarabot (Asus), vagy dombornyomott lemezzel fedett bordát ala Gigabyte & Asrock & MSI tennének rá, hanem berendelnének Enzotech-től pár százezer mosfet hűtőt azt jónapot.
Ha valaki azt mondja van annál szebb/jobb az kezelésre szorul... -
antikomcsi
veterán
Ez attól függ mennyire szellőzik jól a házad.
Ha nagy benne a huzat akkor lehetne alacsonyabb is, ha kevésbé mozog a levegő, akkor normális, hogy melegszik. Rajta van a lapon az eredet borda? Ha igen akkor csupaszon, vagy fel van rá pattintva a kis kiegészítő centrifugál venti?
Ha több friss levegőt tudnál mozgatni a chipseten lévő borda rész körül, biztos lejjebb menne a hőmérséklet. Esetleg le lehetne szedni a bordákat, és újrapasztázni, de azután is jobb légáramlást kéne létrehoznod.
Annyira azonban nem kell aggódni mert némely chipseteknél nem kirívó a magasnak vélt hőmérséklet.
A továbbiakban javaslom, hogy itt, vagy itt kérdezz, mert ez a topik valóban távol áll a témától, és kicsi az esély, hogy segítséget kapsz.
-
tjaca
csendes tag
Sziasztok!
Lehet, hogy rossz helyre teszem fel a kérdésemet...no de ha tudtok válaszoljatok légyszives..
Az Everest-et használom csekkolni a gépet és a hőmérsékletnél van 1 érték az SPP System Platform Processor ami nekem olyan 73 Celsius az Everest szerint.
Asus Striker Extreme lapom van még 2008-ban vettem.
Szerinted ez az érték aggasztó?Válasz előre is köszi...
I see dead people...
-
-
törölt tag
válasz atti_2010 #15 üzenetére
Ezen Asus lapokon nem látok bordát a foglalat mellett. Az inteles lapokra meg felesleges lenne hivatkozni, teljesen más a felfogató rendszer.
Egyébként ez vihar egy pohár vízben, semmit sem befolyásol. Érdektelen szempont lapvásárláskor. Legalábbis gyakorlati szempontból részletkérdés.
-
atti_2010
nagyúr
válasz #65675776 #14 üzenetére
Azért ezt a hatalmas feladatot a Biostar, Asus, ECS, MSI elég könnyen és frappánsan megoldotta, talán Gigáék kérhetnének pár mérnököt kölcsön ha bajba vannak.
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
-
.mf
veterán
Hmm nagyon kell az a teljes lapon végigkígyózó hőcső, hogy a fesszabályzók melegével fűtse a déli hidat...
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
- = Zk = -
félisten
csinicsodák
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
atti_2010
nagyúr
Nekem már a második meg is felel akár, meg az MSI-re vagyok kíváncsi, a Giga itt is leszerepelt csak a mosfetek felére jutott a hűtőből hogy sz@rnának sünt, nem mintha amúgy érdekeltek volna.
-
V!ck
senior tag
WÁÓÓÓ Felkészültek 2 szem alaplappal? Ezt nevezem... mondjuk lekésve nincsenek semmiről Úgy látszik öregszem, az én elképzeléseimnek bőven elég egy mATX-es lap 1 szem PCI-E foglalattal Főleg ASRock fog érdekelni és ha baráti lesz az ára, a legerősebb A8 APU-val. Minél közelebb vagyunk a starthoz, annál jobban böködi az oldalam a kiváncsiság...
Egyszer azt hittem, hogy tévedtem, de tévedtem.
-
antikomcsi
veterán
Majd 30.-án bejelentik, hogy elstartolt. Ez is csak olyan papír start lesz, mint a mobil rész.
Teszem hozzá, hogy sajnos, mert érdekelne a dolog, pont vevő lennék egy jó kis LIanos notira.
-
UnSkilleD
senior tag
ha még ebben a hónapban ki akarják adni akkor sietniük kell
"Az internet olyan, mint az MTV: annak idején az MTV nagyon trendi volt, aztán hirtelen elavult” - Prince
-
zsigus
őstag
"Érkeznek azonban a termékhez készülő alaplapot(k)"
Én is jobban örülnék egy mATX-es (vagy akár miniITX-es) kiszerelésnek, bár ezek sem rosszak, egy átlagos, nem játékra használt gépnek jó alapja lehet bármelyik lap.
"Az asztali piacon a Lynx platform lesz bevetve, aminek a debütálása még ebben a hónapban megtörténik, de többet erről jelenleg nem mondhatunk."
Gondolom a bemutatásra gondoltatok, vagy már a konkrét megjelenési dátumra? (költői kérdés volt), mindenesetre vagy egy olyan sanda gyanúm, hogy a bejelentésre készül valami a boszorkánykonyhátokban.
Több információt nem árulhatok el. (vicc)[ Szerkesztve ]
-
szacsee
nagyúr
Ígéretesnek tűnnek első ránézésre.
Remélem felélénkíti a hw piacot az AMD új processzorcsaládja.
Személy szerint ebbe a szegmensbe az mATX deszkákat részesítem előnyben.
Fogyasztásra lennék kíváncsi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Trump és Altman is reagáltak a DeepSeekre, a fél világ ezzel foglalkozik
- Sweet.tv - internetes TV
- Milyen széket vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen processzort vegyek?
- Februárban megjelenhet a HyperOS 2.1 nemzetközi verziója
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat