- CPU léghűtés kibeszélő
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple notebookok
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen egeret válasszak?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezetékes FÜLhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
razsa
aktív tag
Nekem lassan 1,5 éve megvan a 12,1 colos Asus 1215ösöm, 2magos 1,5ös Atom procival. Találtam hozzá egy olyan vga drivert ami kihozza a jóöreg GMA-ból a maximumot: 720as HD filmeket nézek vele vígan, ha kedvem szottyan COD2özök, vagy GTA SanAndreasozok egyet rajta csak a gőz kieresztése végett és netezek.
Amit viszont soha nem fog helyettesíteni nekem egy tablet: megírtam rajta a szakdolgozatomat, videót, képet szerkesztek vele és van rajta 250gigabájt tárhelyem. Ezen kívül ugyanúgy tudom vinni mindenhova magammal mert nem nehéz, nem nagy, plusz az akksija simán kibír wifi nélkül 6-7 órát, wifivel inkább 5öt.
Tabletre tuti nem cserélném le, már csak a billentyűzet hiánya miatt sem, ha cserélek ugyanilyen méretű, max 13,3as notebookra.
-
kisbrekes100
tag
Végre.
[ Szerkesztve ]
-
brekes
tag
Sokáig bírták hehe
-
Ati1979
veterán
Igen végül is lehet benne valami igazság.
10-12,5" közötti gép valóban jobban elférhet egy táskában. Azzal meg én is egyetértek, hogy a vékonyság az marketingfogás. (+ ezzel együtt jár a rossz hűtés + gyenge akksi idő + nem cserélhető akksi)
Szerintem a legjobb méret, a 12,5" vagy 11,6" ha hordozza napi szinten az ember. Nem véletlen a legtöbb kisméretű üzleti szériás gép is 12,5". Elvétve van 11,6" is. Pl. Hp 2170p.
-
Benőke
őstag
13,3 Már nagy egy 11,6 -os netbookhoz. Nem csak az áruk hanem a méretük is fontos a netbookoknak. NEm a súly meg a vastagság ami lényeges hanem a méretei. Lásd telefonok. Súlyra meg vékonyságra mennek de 5" telefont nem lehet zsebre vágni mert túl széles lassan. Hiába 1,5kg alatti egy 13,3 -as noti, még mindig túl nagy. Amióta megvan asszonynak a 11,6 Netbook azóta rájöttem hogy mi a francnak nagyobb? MAx 12,5" de az már nagyon max, az is csak azért mert komoly hw -el is szerelik. 14" notim van de súlyban és méretben sem vagyok megelégedve vele. Súlyán lehetne faragni, meg vannak is könnyebbek de méretben nem sokat. A Vastagsága csak esztétikum és marketing a francot sem érdekli ala telefon.
-
margithid
veterán
Az ultrabookok igazi lényege a vékonyság, ez a trendi mostanában, lásd telefonoknál is mi van.
Aki strapabíró gépet akar és masszívitást az Thinkpadet vesz, aki hordozható gépet, az mondjuk egy acert 200k-ért vagy esetleg egy ilyet ha van több pénze.
A 300k-s zenbooknak sok értelmét nem látom, max villantani lehet vele, de akkor meg inkább apple.
Pár év és az ultrabook és sima notebook egybe fog forrni, az alkatrészek egyre kisebbek lesznek, talán már nem vagyunk messze a passzív hűtéstől se, normális teljesítmény mellett.
A tábláknál is hasonló lesz, egy ideig méregdrágán fogják árulni, aztán leesik az áruk. (remélhetőleg) -
Ati1979
veterán
Igen akkor csak két opció volt. Vagy a félmillás üzleti gép vagy a netbook. Aki nem engedhette meg magának az előzőt és is kis hordozható gépet akart csak a netbook maradt. Mára ezek mellé bejöttek az ultrabookok és a tabletek.
Valóban közrejátszott az üzleti szériás gépek árának a csökkenésben a netbook, de a valódi ok egyszerűen a technika fejlődése. 5-6 év eltelt és kijött 3 generációnyi i5 / i7 processzor folyamatosan letörve a core2 árát.
Az akkori fél millás gépek mára már csak kb. 80 ezret érnek. A teljesítményük meg hozza a mai netbookok szintjét. A minőségük meg messze felette van. -
klaczi
aktív tag
Annó minden subnoti "üzleti szériás" volt. Tehát rohadt drága. Az első EEEpc egy p3 szintjét hozta mégis vitték mint a cukrot. Most azon az áron a C2D szintje megy egy két collal nagyobb kijelzővel, és nem netbooknak híják. Tehát a szubnotik árát simán letörték. Persze vannak most is baromi drágák, de legalább lehet válogatni a pénztárca függvényében.
-
DaveJr
őstag
Azt hittem nálatok iPad-ek vannak hamár azzal ki lehet váltani a notebookot.....
Nem tudom most hogy jött elő az ár. De 70K alatt volt. Nem sokkal több mint 1 kilo. De a lényegen ez nem változtat....tablettel nem lehetett volna kiváltani azt amire kell. Mint ahogy te is írtad nem írnál több oldalas doksikat tableten...
Nem tudom nálatok hogy milyen netbookok vannak de nálam kb másfél hónapot volt a kis Asus és abból kb 3 hetet a dobozában volt és nem merült le az akksija.Isten és a programozók versenyt futnak egymással. A programozók egyre hülyebiztosabb programokat készítenek, Isten pedig egyre hülyébb embereket.
-
Alex91
félisten
Tesod netbookja meg kerult 70k-ba? Nagyakksival milyen nehez? (Mert nalunk a 14 db netbook hasznalat nelkul is 1 het alatt csonta merul, olyan jo az akksijuk...)
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
DaveJr
őstag
Majd sztem erre a kérdésre térjünk vissza 1 év múlva. Ha még akkor is elérhető lesz új Chrome-os laptop akkor végre van áttörés. De az elmúlt jó pár év nem azt mutatja hogy a Windows és Linux "uralmat" meg tudná törni bármi is. Pláne nem az átlag felhasználok körében.
Alex91: Tesóm netbookja 8 órát kibír nagyaksival.
Tabletet általában nem munkára veszik az emberek. Netbookot nem egy esetben arra vetek.[ Szerkesztve ]
Isten és a programozók versenyt futnak egymással. A programozók egyre hülyebiztosabb programokat készítenek, Isten pedig egyre hülyébb embereket.
-
Alex91
félisten
Eleg esz erveket sorakoztattam fel, szerintem...
1. Persze kis SSD, de nem Win-t kellett volna ra tenni...
2. Miert a netbook egy nem uj kategoria? Pont az volt a gond, hogy kicsi Windowsos notiknak arultak. Pedig a tablet is mutatja, hogy Windows nelkul is megveszik az emberek. Es igen, lehet rajta netezni, facebookozni, jatszani, zenelni (zenet szerezni is), filmet vagni, filmet nezni, skypolni, es igen szoveget szerkeszteni is (bar szakdolit biztos nem ezen irnek ). Es mig egy netbook bir 2 orat, addig pl. az iPad 10-et is...
[ Szerkesztve ]
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
dabadab
titán
"Próbálkoztak más oprendszerekkel de eladhatatlan"
FYI: "laptop" kategoriaban most karacsonykor a Chromebook volt a bestseller.
DRM is theft
-
DaveJr
őstag
1. Mivel az SSD jelenleg drága, sőt mikor a netbookokat azokkal szerélték még drágábbak voltak teljesen logikus döntés volt elhagyni őket mert ahhoz hogy olcsón adják baromi kicsi tárterületet tudtak belerakni.
2. Nem tudom miért kevered a tabletet egyáltalán a notebook/netbook kategóriával. Más eszközök más célra más operációs rendszerrel. Naná hogy nem fognak egy laptopra Androidot rakni. Próbálkoztak más oprendszerekkel de eladhatatlan mert az emberek a 20 év alatt a winhez szoktak hozzá.
Úgy nézem te teljesen elvakult vagy az Apple-lel és az iPaddel. Így totál értelmetlen veled vitatkozni mert ész érveket nem tudsz felsorakoztatni. Csak megsúgom az iPaddel semmit se váltottak ki. Teremtettek egy kategóriát (ami mellesleg már 2001ben is létezett).
Amúgy érdekes, de hiába a nagy tablet őrület az egyetemen (info kar) 98%ban mindenki netbook/notebokkal a hóna alatt mászkál. Még nem láttam olyat aki iPad-en próbálta volna megcsinálni a C++-os beadandóját vagy a dokumentációt megírni. Ellenben a fent említett két típuson nem egyszer.Isten és a programozók versenyt futnak egymással. A programozók egyre hülyebiztosabb programokat készítenek, Isten pedig egyre hülyébb embereket.
-
nekem sony netbookom van (vgn-p11z) ami gyárilag vistával érkezett. Sony erős felhasználói nyomásra megoldotta többé kevésbe az XP downgradet, mert azért a vista gyalázatosan működött együtt a Z520-as procival. Javult a helyzet, amikor win7 került rá, de itt is inkább a bugos driverek okozták a fő gondot, első körben. Utána persze jöttek nagyobb igények is és bár a 720-as filmek még elmentek egy alacsony frame drop rate mellett, a felirat lejátszást már hanyagolni kellett. Ha pedig mindezt hálózaton megosztott gépről kellett lejátszani, akkor nézhetetlen lett az egész. A youtube lejátszás mára teljesen felejtős lett, hiszen az új adobe flash nem támogatja a hardveres gyorsítást/lejátszást ezzel a konfiggal, így a GMA500 kb tök feleslegesen csücsül a gépben. Ez volt a pont, ahol megkérdeztem a sony-t, hogy ugyan mikor lesz normális Win7 driver a géphez, mert egyrészt vicc, hogy a HSDPA modem csak akkor működik ha a bt vagy GPS is be van kapcsolva (hol is kell mobil internet? ahol nincs konnektor, nagy előny hogy felesleges mobil eszközöket le lehet kapcsolni...), illetve a GMA500 drivere is idejét múlta. Ha már az ember kiad egy rakat pénzt egy "márkásabb" gépre, akkor szeretne érte támogatást is kapni. Erre egy szép válasz jött, hogy ez a gép vistára volt tervezve, azzal jól működik és bár a világ fejlődik, ők nem fognak új drivert írni. Sajna idegből töröltem a levelüket, de legalább megtanultam, azt kapok amit veszek, nem pedig amit elvárok érte.
mint kis hordozható gép, csodálatos. az hogy mára a két ablakos böngészés sem megy, vagy XP használatra kényszerítés a megoldás, hát kár érte.
Füle -> 9. BRSZK -> 2024. Június 22-23. (hamarosan beérjük a Fast and furious sorozatot)
-
Ati1979
veterán
A subbnotik árát nem nyomták le annyira szerintem. A mai napig egy üzleti szériás 12" subnoti 3-4 ezer körül kezdődik.
Nem az akkori állapotról, hanem a mostaniról beszélek. (2-3 éve nem volt annyira rossz választás a netbook, mert abban az ársávban nem lehetett mást kapni. Ha laptopról beszélünk)
Használtan vannak régi core2 -sek egy árban (vagy jobb áron) az új netbookokkal.
Szerintem nem a piac telítődése az oka a bukásnak, hanem az, hogy a kategória nem tudott alkalmazkodni a piac fejlődéséhez. (jobb display, SSD)Igen valóban el lehet lenni ezekkel. De pl. 70 körül lehet kapni használtan Hp 2530p laptopot. Szerintem, ennél ár / érték arányban egyszerűen nincs jobb netbook.
-
Alex91
félisten
1. SSD azert kell bele, mert mire ez elindul, addig a tablettel mar kesz is vagyok. Nem erezte volna az ember, hogy gyenge a CPU, hanem csak azt, hogy hasit (jo, ez azert tulzas ). Nem kellett volna nagy, az elsoben SSD is volt, csak aztan kezdtek a HDD-ket beletenni.
2. Miert, iPad-en, Androidos tableten is Win fut? A masikat itt szurtak el, mert egy jo rendszert kellett volna ala pakolni, ami az eroforrasokkal is jobban banik, mint a Win.
Nem noti potlot kellett volna kesziteni, hanem valami mast... Erdekes, de az Apple a tablettel meg tudta ezt tenni, az Asusnak a netbook-kal nem sikerult...
-
dabadab
titán
"Nincs igazán mit siratni ezeken a szarokon. Alig drágábban már pofás szubnotikat lehet kapni"
Ez persze nem igaz. Ami tenyleg pofas (mondjuk egy Thinkpad x230, ami mondjuk joval nagyobb, mint egy 10"-es netbook es talan nem is annyira strapabiro, viszont sulyban kb egy kategoria) annak az arabol egy raklap netbookot kapsz.
A netbookkokkal kb. az egyetlen valos problema az ertelmetlenul korlatozott kepernyofelbontas volt (a nem valos problemak meg abbol adodtak, hogy olyan dolgokra akartak oket hasznalni, amikre nem jok), de egyebkent hatarozottan megvolt a maguk helye a palettan.DRM is theft
-
törölt tag
Várható volt, csak azok az "extrák" hiányoztak belőlük amik megkönnyítették a mindennapi használatot.
/Sebességtől eltekintek/Olyan 8-10 alkalommal találkoztam ezekkel(ezek közül 1-volt brazos, a többi atom!), és a tulaj általában idegroncs volt mire életre könyörögte a felhasználói felületet. Valószínű ők sem ezt akartak venni
[ Szerkesztve ]
-
klaczi
aktív tag
Nem szúrtak el azok semmit. Telitődött a piac. Aki ilyesmire vágyott megvette és használja. A családban az első generációs nebookokból vásároltunk és köszönik szépen jól vannak.
Akkoriban a core 2es subnotik ára a fél milához volt közel. Azoknak az árát rendesen lenyomták. A célközönségnek pedig fontosabb a táska márkája amibe beleteszi
Jó kis irodai gépek ezek.Ahogy látom szépen lehet velük dolgozni. Lassacskán, de mindent megcsinálnak és a felületük meg a rendszer lehet ugyanolyan mint az asztali gépnek.
Persze most ugyanannyiért picit nagyobbat és gyorsabbat lehet kapni, de ez minden számtech eszköznél így van.
A kategória eltűnik a szubnotik(hívjuk ahogy akarjuk) pedig megfizethetőbbek lettek. Ennyi! -
Ati1979
veterán
Szerintem amúgy, ott szúrták el ezt az egész netbook dolgot, hogy nem tudtak alkalmazkodni a piaci igényekhez.
Először is SSD alapból. Nem kell nagy belőle. Másodszor igazán beletehették volna azokat az ips kijelzőket ezekbe a netbookokba, amik már az 50 ezres tabletekben vannak. Oké megdobja az árat ez egy kicsit, de szerintem megérné a felárat.
Egy ilyet sem láttunk sajnos.Az a baj, hogy sokan arra asszociálnak a netbook név hallatán, hogy olcsó és gagyi. Pedig az utóbbinak nem kellene feltétlenül igaznak lennie.
Másrészt Brazossal kellett volna szerelni ezeket, nem Atommal.
Ma úgy áll a dolog, hogy egy régi, 12"-os alacsony fogyasztású core2-s üzleti gép minden tekintetben jobb vétel bármilyen netbooknál.
-
margithid
veterán
válasz AxBattler #48 üzenetére
Lesz hozzá billentyűzet is, ezért sincs értelme már a netbooknak. Persze ár tekintetében 3szorosra kell eleinte számítani
De akinek nem fontos az érintőkijelző, annak továbbra is ott vannak a 11.6"osok.musculus
Jó kis cucc is!
Nem lenne 2 netbookom, el is gondolkodnék rajta, de jelenleg teljesítmény kell, igy asztaliban gondolkodom.[ Szerkesztve ]
-
tome.jr
addikt
Kb. 2 éve mikor a legnagyobb volt a hype bátorkodtam beírni valamelyik netbook cikkbe, hogy 1-2 éven belül teljesen kifut a dolog, majd egy újabb aktuális slágertermék veszi át a helyét. Akkor el lettem könyvelve hülyének.
-
DaveJr
őstag
Nem. A baj ott kezdődik hogy a saját igényeidből indulsz ki.
1. SSD: Nővérem azt se tudja eszik-e vagy isszák ahogy sokan mások sem. A lényeg hogy tárolni tudja az adatait. Baromira nem érdekli hogy 20 vagy 7 mp alatt tölt be a windows és az se igazán érdekli hogy milyen eredményt ér el a benchmark programokban.
2. Egy átlag felhasználónak Windows kell mert a haját tépné 1 Linux kezelése közben. Ahogy nekem is az idegeimre ment az új Ubuntu gyári dockja....le is cseréltem.Az Atomra én azt mondom hogy egy szemét. Én Brazost használtam tényleg a legalapvetőbb dolgokra. És azt mondom a jelenlegi gépemmel összehasonlítva (4mag, SSD, HD5850) hogy igenis használható a sebessége egy 64bites win7tel.
Egy tablettel pláne nem hasonlítanám össze mivel az iPad-en nem fogok egy 50+ oldalas dokumentumot írni. Az nem arra van.Isten és a programozók versenyt futnak egymással. A programozók egyre hülyebiztosabb programokat készítenek, Isten pedig egyre hülyébb embereket.
-
Alex91
félisten
A baj ott kezdodott, hogy:
1. Kikerult beloluk az SSD...
2: Rajuk kerult a Windows...
Nem lenne rossz, de az olcsok nem ernek semmit. Kis teljesitmeny, alacsony akku ido. Hasznalhatatlan. Az iPad1 (a legelso) is jobban hasznalhato egy olcsobb Atomos Asusnal. Tapasztalat.
-
margithid
veterán
Az irreális érte. Ezen az árszinten viszont jó választás lehet.
Én azt gondolom ilyen ajánlatok mellett nem gond ha kihalnak a 10"os főleg atommal szerelt gépek, tényleg felesleges és szerintem nincs is rá kereslet.
Aki ahsználható kis gépet akar windowssal annak itt van az acer, aki meg csak facebookozni, videótnézni, emg hasonlókat, annak egy tablet is megteszi 40-60k-ért, szvsz jobban jár mintha egy atomos gépet venne ennyiért. -
margithid
veterán
Azért egy 11.6"-os acer nem drága, nagyon jó, keveset fogyasztó pentium procival és 4 GB Rammal.
Azért ez egy erős ajánlat 100k alatt, és bizony odaver nem csak az atomnak, de a brazosnak is.
87k-ért is van már celeronnal. Ilyenkor meg is értem, hogy megszünnek a 10"os atomok. Ki venne akár 60k-ért is, ha kicsivel többért van ilyen amivel HD filmezés se gond és dolgozni is normálisabban lehet vele. Hordozhatóság meg szeritnem nem olyan vészes szvsz.
Még a 4 magos brazos útód ami jó lehet, egy ilyen méretű és 100k alatti notiban![ Szerkesztve ]
-
Benőke
őstag
válasz Mercutio_ #29 üzenetére
Nem tudom melyikre értik, mert a cikkből ez nem derül ki. Másrészt a 11,6 -os gépeket is netbooknak hirdették a cégek. Volt olyan ami 11,6" méretben volt de nem csak hogy nem netbooknak hívták vagy hívják, hanem az ára is ennek megfelelő. Ezek lehet megmaradnak, de a netbook nem csak kicsi volt hanem megfizethető is, még ha arányaiban nem is volt annyival olcsóbb mint amennyivel kisebb vagy gyengébb volt egy notebooknál.
-
addikt
A 10"-nak megmaradni nem sok értelme lenne (olvashatóság), a 12" pedig megmarad, ez esetleg annak érvágás, aki minél kisebb gépet akart. Volt 10" gépem, de gyorsan váltottam 12"-ra, és ez a 2" is sokat jelentett, külső méretben, súlyban nem akkora változás.
-
ZIL
tag
Nincs igazán mit siratni ezeken a szarokon. Alig drágábban már pofás szubnotikat lehet kapni, ami azért bőven több funkcionalitásban.
-
DaveJr
őstag
Egy Brazos procis netbook bőven elég arra hogy netezzen az ember, filmet nézzen és néha doksit szerkesszen. Nővéremnek vettünk netbookot és ő kb ennyire is használni. A lényeg az volt h ha utazik bedobhassa a táskájába és ne egy 2 kilós laptopot kelljen cipelnie. Nála ki is merül az otthoni gép használat ennyiben.
Az a baj hogy sokan itt magukból indulnak ki. Aki már ilyen témákhoz szól hozzá az nem átlag felhasználó, naná hogy nem látja értelmét ennek a kategóriának mert már több mindenre használná a gépet. De az emberek 60%-ának sztem bőven éleg egy olyan szintű hardver mint amit egy Brazos nyújt. Az Atomot meg inkább temessük el.
Isten és a programozók versenyt futnak egymással. A programozók egyre hülyebiztosabb programokat készítenek, Isten pedig egyre hülyébb embereket.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Ezt osztom. Barátnőmnek egy ASUS Eee-je van, és gyakori helyváltoztatáskor, utazáskor munkára, szövegbevitelre, szövegszerkesztésre nem tudja kiváltani egy tablet, se fizikai billentyűzet, se egér, a fogása és stabilitása sem arra való, nem beszélve a megszokott programok hiányáról.
Arról nem beszélve, hogy egy netbook 1,3 kg, egy laptop meg legalább 2,5-3 kg, ami egy órát kézben/táskában tartva már egyáltalán nem mindegy. -
Mercutio_
félisten
Kicsit félreérthető a cím - persze így több a kattintás - mivel a gyártók itt a 7-10" közötti cuccokat értik netbook alatt, míg a userek egy része az azonos procival (atom, atom+ion, Brazos) szerelt 11,5-12,1"-os kijelzőjű megoldásokat is ide sorolja.
Mivel ez utóbbi nem szűnik meg a dolog nem akkora érvágás, de szvsz 2 magos brazossal szerelt olcsó 10"-os kijelzőjű netbook-oknak sok helyen lett volna létjogosultsága, azonban mivel az atom-os szutykokat nyomták mindenhol így egy idő - és a rossz tapasztalatok - után fel sem merült mint alternatíva a vásárlókban a netbook.Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Benőke
őstag
Lehet hogy a piac nem tudja életben tartani de kiváltani nem lehet őket. Tablet közelítőleg sem alkalmas a kiváltására a notebook meg nagy lesz hozzá. A Kis méret is az előnyök között volt. Egy 14-15" Notebook közelítőleg sem lesz jó. Tableten pedig lehet van több ezer alkalmazás aminek jó 3/4 része szemét kategória, de akkor is csak érintő kijelzős, azzal vacakolni egy szöveg megszerkesztésén, persze van külső bill amivel a Tablet elveszti a tabletségét. Aztán jönnek a különböző Windows és Linux alá elérhető alkalmazások teljes hiánya.
-
Alex91
félisten
Talan egyedul az aruk volt alacsony, a tobbirol inkabb ne beszeljunk !
-
Djuree
félisten
hát ennek nem örülök, tetszettek a netbookok
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
Zugi
aktív tag
Totál nem értek egyet azokkal, akik úgy leszólják a netbook-okat. Nagyon is megvan a helyük a használatra. A tabletek nem tudnak mindent kiváltani. Böngészésre, játszásra tökéletes egy tablet, tervezek is egy olcsót venni úgy játszásiból, ágyban fekve böngészni vele, de amikor utazgatok, akkor sosem a 15"-os notebook-omat cipelem, ami itthon a fő gépem, és félteném is ha az egyben tűnne el, hanem egy kis táskában egy normál billentyűzetes kis 10"-os netbookomat! Egy repülős útnál minden gramm és cm számít, ott mindig élvezem a kis netbookomat. Egy dual core-os, NVIDIA ION grafikus kártyás 2 GB RAM-os, HDMI-s full HD-s Asus készülékkel nekem ne mondja senki, hogy nem lehet ellenni. Teljes értékű Win7 Home Premium van rajta és az összes szoftverem teljes értékűen, ami az asztali notebook-omon is. Ezt mikor tudja egy tablet kiváltani? Ha kell vállalati VPN-re becsatlakozok, aminél a netbook-nál nincs probléma mobilnet kapcsolatot összehozni ha épp nincs wifi, és céges levelezéseknél bármilyen csatolmányt szerkeszteni Office alkalmazásokkal, képszerkesztőkkel, ha kell hosszabban is gépelni beléjük. Tárhelyére bármennyi cuccot letölthetek, magammal vihetek, utazásoknál akár a fényképezőgép napi terméseit rögtön lementeni, stb. És ugye ezzel a kis netbookkal mindezt olcsón kaptam meg!
Szóval kompakt méretben lesz továbbra is igény ilyen gépekre olcsó áron, majd rájönnek a gyártók ebben a tablet őrületben, ami szintén nem emelkedhet a végtelenig, lesz egy tetőzése, mert (tablet-netbook relációban) egyik nem váltja ki a másikat! A kompromisszumokat pedig viselni kell, hogy lassabbak egy notebook-tól.[ Szerkesztve ]
-
Integra
titán
soha el sem szabadott volna kezdődnie... egy rohadt nagy környezet szennyezés, ennyire volt "jó", másra nem.
[ Szerkesztve ]
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Ati1979
veterán
Nem nagy veszteség...
-
paramedic
aktív tag
Vagy maradhatott volna valóban olcsó, linuxos kis gép... :-)
-
banhammer
veterán
Van Isten!
\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/
-
Chp
őstag
Troll on: Nem számít, amúgy is gyűlölöm a notebookokat. Troll off.
-
margithid
veterán
Na azok jó kis cuccok szerintem, elfogadható teljesítménnyel, alacsony fogyasztással, jó aksival 90-100k körül vannak.
Amúgy az ezalatti kategória maradjon is meg a tableteknek 7-10"ig azoknak van értelme.
Csak idővel jöjjön majd win8 pro-s tablet is megfizethető áron!
Amúgy nekem van egy lassan 3 éves msi wind u123-as netbookom, sok panaszom nincs rá, win7tel megy.
Tartalomfogyasztásra viszont egyértelműen jobb egy 10"os tablet ez nem kérdés.
Sok embernek egyébként felesleges is lenne notebook vagy asztali gép, megveszi majd a win8 pro tabletet és max összeköti egy monitorral és billentyűzettel.
Csak félek az az idő még messze van, hogy egy átlagember meg tudjon venni egy win8 pro tabletet
Egyébként olvastam, hogy valami kis fogyasztású 4 magos apu fogja váltani a brazost, na azt el tudnám képzelni egy 10"os tabletben, vagy egy 11.6"os notiban![ Szerkesztve ]
-
Gusztáv
addikt
Na igen, de sajnos az AMD-s gépek jóval drágábbak. Meg pl az Acer-nél vannak az Atom mellett Celeron és Pentium procis, 11,6"-os gépek is, ezeket is általában a netbookokhoz sorolták.
Laci
-
félisten
-
atike
nagyúr
Csoda, hogy csak most jutottak erre a felismerésre... Nem ismerek olyat, aki huzamosabb ideig tudta volna használni a netbookját akár kedvtelésre, akár munkára... Pedig több ismerős is vett. De pár hónappal később el is adta mind...
-
DaveJr
őstag
Na ja... egy 11.x" notebookoknak én is nagyon örülnék pláne olyan árszinthez közel mint egy netbook volt. Az még egy nagyon használható méret kategória normális felbontással.
-
félisten
Fákk, szóval mégis igaz a hír!
Nem örülök, szerintem azért lenne igény ilyen gépekre. No nem a 10"-os, Atom-os förmedvényekre, de a 12"-körüli Brazos-os gépek azért használhatóak.
És mi lesz a Vivobook-okkal? Most jöttek ki vele Asus-ék!
És mi van a többi gyártóval? A Lenovo azért elég rendes gépeket tett le az asztalra (X131e, E130, E135, S206, és elődeik), velük mi a helyzet?"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
.mf
veterán
Talán csak nem összefügg az előző hírrel, hogy az Intel nem is tervez W8-as drivert az Atomokhoz?
A Brazost azonban én szintén netbooknak tekintem, cpu-teljesítményben ehhez van közelebb (mondanám, hogy hasonló, de sokan megint fel fognak hördülni), s abból is készültek hasonló méretű, sőt, azonos gépvázat használó testvérmodellek.
Azt viszont sajnálom, hogy "normál" méretűekre térnek át, mert az szinte biztos, hogy 15" tepsit fog jelenteni, s az ultrabookok is inkább 13.3"-től kezdődnek, így azalatt megint egy űr van, 12.1-12.5"-esek csak az üzletiek között vannak, amik sokkal drágábbak. Valami Ivy ULV Cerkás vagy ULV Trinitys 11.6 vagy 12.5"-esnek örültem volna még...
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Pharaoh
aktív tag
Amire jók voltak, arra a tabletek sokkal alkalmasabbak.
-
SzlobiG
félisten
Nagyon helyes értelme amúgy se sok volt.
-
Psych0
őstag
Hihetetlen, hogy eddig bírták...
"As an online discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches 1."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- Dell Latitude 5190 laptop (14FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Win11/Excellent)
- Laptopok alkatrésznek
- Új Lenovo L0Q Gamer Tervező Laptop 15,6 -30% AMD Ryzen 7 8845HS 16/512 RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- ACER Aspire E15 HDD nélkül
- Eredeti Dell Laptop Töltők 130-180 Watt !
- Lenovo T14 G1 i5-10310u 16Gb ram, 256Gb NVme, 1 év garancia, számla
- Dell 5320 i5-1135G7 16 Gb Ram 256 Gb NVMe, érintő kijelző 12 hó garancia, MINT AZ ÚJ !!!
- HP X2 1013 G3 Core i5 8250U 16Gb Ram Win11 Tablet 120HZ kijelző Garanciával
- Toshiba i5-4200 8Gb ram, 256Gb tárhellyel, számlával, garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest