- Vezetékes FEJhallgatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- 3D nyomtatás
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Otthoni időjárás-állomás
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Vezeték nélküli fejhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
#85552128 #49 üzenetére
Én a desktop(os) felvevőjét szeretem benne leginkább, baromi praktikus. Persze ezt más programok is tudják, de ennyire pofonegyszerűen és kézreálló módon másnál még nem tapasztaltam
EZT pl megmondanád (a minősége alapján) egy egy chrome ablakból vettem föl, mikor twich-en ment a bajnokság? (a zúgó hang, meg hogy nincs hang a technikusok hibája volt; éppen azért vettem föl az egészet, hogy később demóból alá varázsoljam valahogy)
-
adise
őstag
válasz
#85552128 #40 üzenetére
ugyanugy lehet választani obs-be quicksyncet, amd vce-t vagy az nvidia megoldását. A legjobb szerintem az x264, de ott ugye a procit használja. De neten látni mintákat mindegyikről milyen obs-el, akár streamelni vagy vinyora. HDD-re nyilván sokkal magasabb bitratet is használhatsz. Beállítási lehetőség elég sok van sajnos nem egy start gomb az egész, szóval érdemes próbálgatni.
-
janos666
nagyúr
válasz
#85552128 #44 üzenetére
Ha a hardware encoder-t használod, akkor nagyjából azonos beállítások mellett (egy közös metszetet nézve) szerintem minden szoftverrel körülbelül ugyan olyan lesz a minőség, hisz az egyetlen különbség az egyes szoftverek közt, hogy melyik mit, illetve miként enged konfigurálni a hardware-en, de egyik sem tud ezen keresztül csodákat tenni, csak apró finomhangolásokat eszközölnek.
A legnagyobb különbség szerintem az, hogy van amelyik: 1: csak néhány szolid preset-et ad, 2: a teljes tartományban enged szabadon bitrátát (és hasonlókat) állítani, 3: a hivatalosan támogatott tartományon kívül is enged kísérletezni (pl. ha névlegesen csak 30fsp-t tud, kipróbálhatod 60-ra állítva, hátha a végén lesz belőle mondjuk átlag 45, aztán te dönthetsz, hogy ez jobb, vagy rosszabb neked, mint a fix 30).MSI AB-vel is lehet használni az AMD és az Intel hardware encoder-ét is. Régen még csak külsős kodek-el ment (vagy nem ment) neki, de úgy rémlik már van neki mindkettőhöz sajátja. Enged állítani bitrátát és quality preset-et, illetve tudsz vele benchmark-olni, hogy az adott beállítás milyen felbontásban mennyi fps-hez elég.
Amennyire itthon kipróbáltam, a 290X-é jobb minőséget ad, mint az i5-2500K féle QuickSync, viszont előbbi nem elég 1080p60-hoz, míg utóbbi igen. Akkor volt használható a QS is, ha nagyon magas bitrátára állítottam, de ettől még lehet értelme, maximumra állítani, aztán később kisebb méretre tömöríteni szoftveresen, illetve az olyasmik, mint pl. a youtube úgyis mindig újrakódol...
-
törölt tag
válasz
#85552128 #40 üzenetére
Ami kérdésre válaszolt, ott az ingyenesen volt a hangsúly. A többivel egyetértek. Pocsék Main@L4.2 nem "minőség" HD felvételeknél (HD alatt mégrosszabb) Viszont a Quicksync-el nekem eddig még kb. csak gondom volt.. És az Action-tól sem voltam elájulva. Bandicam-hoz képest egy retek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óvodások homokozója
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Revolut
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest