Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
satee76
aktív tag
Nem ,én AMD-s vagyok, tehát én lennék a legboldogabb ha most valami nagy sikerülne, de közben azért reális is próbálok lenni. Igaz, hogy szorongatta az AMD az Intelt 2004-ben, de én azt is írtam valamelyik bejegyzésben, hogy az elmúlt évek tapasztalatára alapozom a véleményem.
Ami persze lehet hibás következtetés is.De igazán öröm ilyen emberekkel kicsi vitába szállni, mert sokat lehet tőletek tanulni.
Köszönöm -
dezz
nagyúr
Hááát, ahhoz képest, hogy a te procid is AM2+-os...
Bocs, úgy írtad azt a szöveget, mintha te is ama képzeletbeli "elit klub" oszlopos tagja lennél...
"De azért azt ismerjük el, hogy a desktop proci jelenlegi felosztása a két gyártó között elég beszédes."
Miért, most éppen nem is állnak olyan rosszul.
"És egy vagy két új termékcsalád meg új architektúra ezt nem fogja 1-2 éven belül kiegyenlíteni."
Úgy véled? Akkor esetleg elevenítsük fel, mi történt az Athlon 64 piacradobása után...
Igaz, most azért valószínűleg nem lesz annyival jobb az AMD proci az Intelnél, hogy minden fondorlat ellenére kiegyenlítődjön az állás.
-
HERR Z
veterán
mivel a gyártókat meg az embereket is megvette kilóra az intel teknikailag hiába lenne több évig jobb az amd az se nyomna sokat a latba...(lásd 2004-2007)
És hiába kapnak rekordbirságokat, még ígyis bőven pusszba vannak, és megéri nekik
am2: HT 1000, am2+: HT 2600[ Szerkesztve ]
-
satee76
aktív tag
"(+ az AM2+-osok is mennek AM2-ben.)"
Mármint proci ?
Akkor még az lenne a kérdésem, hogy mi a különbség egy AM2-es és egy AM2+-os proci között?Az hogy mi a különbség az AM2 és az AM2+-os lap között azt értem, de nem tudtam, hogy a procik között is van AM2 meg AM2+-os.
dezz#131: Engem biztos nem, ha megnézed az alaplapomat, Intel csak a PIII-as korból látsz.
De azért azt ismerjük el, hogy a desktop proci jelenlegi felosztása a két gyártó között elég beszédes. És egy vagy két új termékcsalád meg új architektúra ezt nem fogja 1-2 éven belül kiegyenlíteni.[ Szerkesztve ]
-
Tomcat
őstag
Erre csak annyit tudok mondani hogy valószínűleg meggyőzően nagy volt az aktatáska tartalma és nem holmi "Nokia-s doboz" volt csupán.
A nagyvállalatoknál sajnos így működik és még sok helyen érvényben vannak ezek a bebetonozott beszerzési források. Annyi a szerencse benne hogy általában addig tartanak amíg a megkent döntéshozók a pozíciójukban maradnak, vagy távoznak a cégtől. Ugye azt is mondják hogy "Fejétől bűzlik a hal.", ami itt azt jelenti hogy elég a legfőbb fejest meggyőzni és a hierarchia miatt az egész vállalati beszerzési láncon végigfut mint alaptétel. Aki persze ellene próbál beszélni azt máris eretneknek nyilvánítják és ha ez esetleg túl harsányra sikerül a HR máris lepontozza. A többi ezután meg már adja magát. Ezért lapít mindenki ezekben a helyzetekben.
A legjobb persze az hogy ma már a legtöbb szerződött nagyvállalati beszállítónak van AMD-s alapú megoldása szinte minden területre az Amerikai (és EU) trösztellenes törvény miatt, de semmit sem ér addig amíg a legtöbb esetben személyes kötődés a döntés motiválója.Tomcat
-
dezz
nagyúr
"Én úgy gondolom hogy az Intel olyan mint az Apple. Jók a termékek, a legjobbak, de drágák. Ha viszont megveszed, érezheted, hogy egy elit klub tagja vagy."
Jahh, szuggesszív marketing (powered by corruption) = fél siker. Az Intel jól tudja ezt, végülis, a P4 idejében is bevált... Csak tudod, nem mindenki szereti ezt a mind controlosdit. Esetleg próbálj ellenállni annak a beléd plántált kényszerképzetnek, hogy az AMD sosem lehet jobb az Intelnél...! Már ha nem kerített teljesen a hatalmába ez az "elit klub"-os mánia.
-
satee76
aktív tag
"És? Ha nem tudnád, az Athlon II/ Phenom II procik mennek AM2 és AM2+-ban (ha jött hozzájuk új BIOS) is, mivel biztosítható volt a DDR2 ramokkal való kompatibilitás, a DDR3 mellett."
Tudomásom szerint az Athlon II/Phenom II procik (AM3) CSAK az AM2+-al kompatibilisek, az AM2-es alaplapok csak AM2-es procikat támogatnak.
-
dezz
nagyúr
Elfelejtettem linkelni a Crayhez:
Cray Unleashes XK6 Supercomputer with AMD's Next-Generation Opteron "Interlagos" and Nvidia Tesla.
(Érdemes megnézni a Related newst is.)Itteni cikk: A Cray újra a csúcsra törhet az XK6-tal
-
dezz
nagyúr
Ja, a sw devről még annyit, hogy miközben az Nvidiának máig nincs normális OpenCL 1.1 drivere, az AMD-nek már tavaly nyár-ősz óta van, továbbá számos OpenCL-es fejlesztést támogatnak. Esetleg vess majd egy pillantást a jövőheti Fusion Developer Summitra, lesz néhány komolyabb bejelentés végeselem analízis témakörben is.
-
dezz
nagyúr
válasz Energie X #99 üzenetére
Szerintem egy komoly procihoz, abból is Black Editionhöz (szorzózármentes) nem fognak levelibéka hűtőt adni... De ha akarod, használhatod a régi hűtődet is!
(#108) satee76: "akkor azért necces lesz, ha az AM3+ tokozásba hirtelen eltűnnek a procik (új fejlesztések) és minden átáll mondjuk AM4-re? AM2 és AM3 közötti váltás egyértelmű volt, hisz oda új gyártási csíkszélességgel jöttek a AthlonII/ Phenom II-k."
És? Ha nem tudnád, az Athlon II/Phenom II procik mennek AM2 és AM2+-ban (ha jött hozzájuk új BIOS) is, mivel biztosítható volt a DDR2 ramokkal való kompatibilitás, a DDR3 mellett.
A 939->AM2 közötti átjárhatatlanság oka az volt, hogy a DDR és a DDR2 között túl nagy volt a különbség, elsősorban feszültségben.
Ha a DDR2/DDR3-hoz hasonlóan megoldható lesz a visszafelé kompatibilitás DDR3/DDR4 esetén is, továbbá elégségesnek tartatik még a 2-csatornás memória, akkor valószínűleg megint az lesz, hogy az AM4 tokos procik működni fognak AM3+-ban.
De azt hiszem, mindez még egy kicsit odébb van...
(#86) antikomcsi: Éppenséggel adhatták volna kicsit drágábban a procikat az elmúlt években is. Onnan lehet tudni, hogy olcsóbban adták annál, amennyiért adhatták volna, hogy önmagukhoz képest most a legnagyobb a desktop piaci részesedésük...
Egyébként az Athlon 64 és Athlon 64 X2 korában komoly gyártási kapacitáshiányban voltak, így a kellő profitot csak a magasabb árral lehetett biztosítani.
(#121) nebali: És ha a Dell AMD-s gépeket certifikál? Ha a Craynek jó, akkor talán nekik is jó lesz...
(#123): Pl. az Intel saját compilere (ami domináns pozícióban van az x86 compilerek között) alapból nem hajlandó normális kódot generálni AMD-re, de nem azért, mert nem tud rá jól optimalizálni (ez ugye még nem is lenne elvárható), hanem szándékosan rosszabb kódot fordít, mint amilyet amúgy tudna. Ezt onnan lehet tudni, hogy trükkökkel rábírható...
Apropó, ahhoz mit szólsz, hogy a Bulldozer már támogatja az FMA-t -- az Intel pedig majd csak 2013-ban a Haswellel? Úgy tudom, ilyen végeselem számításoknál jól tud jönni. Igaz, ilyesmit legjobb ma már a GPU-kra bízni, de azért nem árt, ha a proci is be tud segíteni, sőt egyes esetekben azt igen hatékonyan teheti.
A durván megírt kód egyébként ASM lenne...
-
nebali
tag
válasz atti_2010 #122 üzenetére
nálunk az is komolyan közrejátszik, hogy némely compiler és ffd véges elemes analízis intelre van iszonyat kigyúrva, ugye évek dominanciája. hiába erős az amd ha elvérzik a durván megírt kód miatt. mert persze van tpc-c meg stb de az nem minden, főleg egy x cégnek.
rengeteg munka vár az amd-re (sw dev) de ez az arch szerintem lelépik az intelt a legdurávbb opteronjai, én egy olcsó 4p rendszert szeretnék, de ha a '4p in 2p' itt is menni fog akkor annak meggyőzőnek kell lennie.
Tyan s2692(FS D1809),2x Xeon5310 1.6ghz@2ghz,4GB667FB-Dimm,S3Trio64V+ 1Mbyte +ati 5770,8x36GdiskRAID 0 :) 15k scsi+256m hbaPCI-X 560/560M/s
-
atti_2010
nagyúr
Rendszergazda tanfolyamra jártam mikor megkérdeztem miért nem használnak AMD-s procikat, majdnem kirúgtak miatta, ilyen szénpontból rendkívül konzervatívak annyira hogy tabu beszélni olyan rendszerről ami nem Inteles, egymásközt persze megosztottuk az AMD-s tapasztalatokat de a tanárok hallani sem akartak róla, mivel hogy az Intel támogatta őket nem csodálkozom rajta, de miért nem jut ez eszébe az AMD-nek? Amúgy meg éljen az IPV 6 cím most legalább összevissza jönnek be a weboldalak, nem tudtam miért , hát most megy a próba.
[ Szerkesztve ]
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
nebali
tag
@atti_2010 Így van, itt sincs gond gen1-es gépen 5770-el persze 800sp
@tomcat: heló srácok, imádom az amd-t, de tudjátok meg hogy bent a cégnél dual xeon 5160, dual xeon 5470 és dual gulftown 5650 gépek vannak (úgy érzem elértem az életben amit akartam ) quadro kártyákkal; nem szerver hanem ws-ek. 100 kolléga van. a régi gépek x6800 és p4 3.8ht-k voltak. méghogy nincs piaca?
egy ilyen gépnek 2-5k euro az ára.
firegl amd helo? (régi hp c8000-es gépben x1-256p kártyáink voltak ! ) meg az nvidia is halott? ja egy fos quadro 2000 (ami kb 9800gt v 8800) is 100k huf. omg itt s keményen kellene versenyezni újra a platform reményében és erejében.
nincs egy db amd proc sem a cégnél, pedig fillérekből építhetnék nekik dual magny-courst VM-hez. tudod mi volt a válasz a HQ-ból? -nono, only dell/korábban hp certif intel; peaceTyan s2692(FS D1809),2x Xeon5310 1.6ghz@2ghz,4GB667FB-Dimm,S3Trio64V+ 1Mbyte +ati 5770,8x36GdiskRAID 0 :) 15k scsi+256m hbaPCI-X 560/560M/s
-
judek
tag
Had jöjjön már, ne húzzák itt az embert
-
atti_2010
nagyúr
Nézd meg menyi a különbség a PCI-E 8X és A 16X között 1%, szerinted pár % ki fogja lecserélni a PCI-E 2.1-et 3.0 ra? Én biztosan nem!
[ Szerkesztve ]
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
Tomcat
őstag
válasz #65675776 #100 üzenetére
Lehet hogy igazad van, de talán a vastagabb pénztárcájú vevők sem igazán tolonganának az 1000$-os CPU-k vásárlása esetén akár a tengerentúlon vagy Nyugat-Európában sem. Szóval elképzelhetőnek tartanám hogy így jutna annak akinek kellene egy ilyen.
Egyébként ahogy olvasom most már lényegtelen, ha igaz a fentiek alapján hogy párszáz dolláros árakon méregetik majd mindegyiket akkor biztosan szélesebb rétegekhez eljuthat világszerte.
Na jó, talán a fejlődő országok felhasználói a 100$-os havi keresetükkel tényleg nem potenciális célcsoport.Tomcat
-
hohoo
senior tag
pedig de azzal foglalkozott... a megosztott egység, és memória is éppen azt célozza, hogy a lehető legnagyobb teljesítményt hozzák ki a lehető legkisebb pénzből... a64-nél és k7-nél is ezt célozta... és mindenben verték a zintelt, főleg az a64.
T-home extra csomag monopolterületen 6500 ft/hó, versenyterületen ahol Digi vagy UPC is van pedig 2990 ft/hó. Köszönjük!
-
atti_2010
nagyúr
Mivel megváltozott a teljes arhi ezt foltozgatásnak nem igen lehet nevezni, pláne ha nem akarod magad lejáratni.
-
atti_2010
nagyúr
válasz Oliverda #110 üzenetére
Köszi Oliverda megadtad eme napnak az értelmét, már kezdtem csüggedni hogy mire fogom költeni a pénzem, most ez a gond is lekerült a vállamról.
-
antikomcsi
veterán
-
Oliverda
félisten
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
atti_2010
nagyúr
Nyugodtan befektethetsz egy rendszerbe mert garantálom hogy jövőre nem lesz DDR4 vezérlő de gyanítom hogy még 2013-ra sem pláne DDR4 modul elfogadható árban, nézd csak meg menyiről indult anno a DDR3.
[ Szerkesztve ]
-
satee76
aktív tag
válasz #65675776 #104 üzenetére
Most nincs ez így van.
De ha most belefektetek mondjuk 100 K-t egy új rendszerbe, és jövőre itt van DDR4 (úgy tudom a Samsung már gyártott kísérleti jelleggel ilyen memóriát) akkor azért necces lesz, ha az AM3+ tokozásba hirtelen eltűnnek a procik (új fejlesztések) és minden átáll mondjuk AM4-re? AM2 és AM3 közötti váltás egyértelmű volt, hisz oda új gyártási csíkszélességgel jöttek a AthlonII/ Phenom II-k. Nyilván a Bull egy hosszabb ideig jelenlevő architektúra lesz. Én csak azon agyalok, hogy nehogy úgy járjunk mint a 939-nél. (Pl. 3500+ A64
Winchester (939) aztán 3500+ Orleans (sAM2)Pusztán elméleti feltevés.
Hát remélem atti_2010 ez így is lesz. (DDR 2001, DDR2 2004, DDR3 2008) 4 év egy teljes új fejlesztésre elég.
[ Szerkesztve ]
-
atti_2010
nagyúr
Ha 2 éven belül érkezik a DDR4 akkor annak kb 4 évre lesz szüksége hogy normális áron lehessen kapni 4 év múlva meg simán cserélsz deszkát egy új foglalat miatt.
-
satee76
aktív tag
Még egy dolog ami számomra elgondolkoztató.
Most van AM3+ 942 PIN csatlakozós. Nyilván DDR3. Mi van ha 2 éven belül piacra kerül a DDR4?
A teljes deszka, proci és RAM triót újra kell majd cserélni, tehát nem lesz lehetőség a lépcsőzetes átépítésre.Gondolom vagyunk egypáran akik Socket A után váltottak 939 pinesre és nem kell leírnom mit éreztünk az AM2-es debütálásakor. És akkor is váltás oka egyértelműen a DDR2 volt.
-
KKaresz45
senior tag
Az a baj ezzel, hogy egyszerűen nem éri meg minőségi hűtőt csomagolni a proci mellé. Óriási az árverseny. Ha elolvasod a kommenteket akkor láthatod, már most mennek a találgatások, hogy fog viszonyulni a bull ára SB-hez. A vásárlóknak ez a legfontosabb szempont, az ár/érték arány. Ha minőségi hűtőt tennének mellé, és az 10%-kal megdobná az árat, akkor az is csak az Intel malmára hajtaná a vizet.
Megoldás: tesznek mellé egy hűtőt, ami még éppen jó, akinek meg jobb kell, vegyen külön.
-
atti_2010
nagyúr
Értem én de mondjuk egy jobb procihoz nem szégyen venni egy valamire való hűtőt pláne hogy az AMD a 939 óta ugyanazt használja, még mondja valaki hogy nem felhasználó parti, Intel azt is kicserélte az 1156 foglalatnál pedig semmi nem indokolta.
-
őstag
válasz atti_2010 #92 üzenetére
Hát de vannak az olyan emberek is mint én. Nem biztos, hogy egyből a legnagyobb FX-et fogom megvenni, hanem csak egy kisebbet. Ahhoz meg nyilván szeretnék egy korrekt procihűtőt, és ne nekem kelljen utánajárni, hogy melyik hogy hűt, mennyibe kerül. Kifejezetten a gyárira vagyok kíváncsi. Pl itt van az, hogy ismerőstől sikerült vennem még anno egy soha nem használt hőcsöves gyári AMD hűtőt amit a 6400+-hoz adtak Szépen teszi a dolgát. Nyilván itt is adnak valamilyen hőcsöves hűtőt hozzá. Ismerősöm mondta mert van benne bőven tapasztalata, hogy az új 955-ösökhöz adott gyári cooler pl rosszabbul hűt mint az enyém (neki is pontosan ugyanolyan van mint nekem). Én meg kíváncsi vagyok, hogy jobb-e vagy sem.
* Új Galaxy S21 FE tokok és üvegfóliák * adatlapomon
-
atti_2010
nagyúr
Hát ez az, egy 6 magos változat is bőven elég de akkor azt meg kellene kapjuk úgy 40k környékén ami hihető lenne hiszen anno az X3 is ott körül kezdték el árulni.
[ Szerkesztve ]
-
zapok
aktív tag
Az utóbbi 10 évben nem volt AMD-m, de már nem is lesz. mondja a troll
Anyám tyúk, avagy az ember tragédia.
-
siriq
őstag
Meg mindig nincs 1000 oras BF3 nev, kozben mar masok is erdeklodnek utana... Mar bevallottan nincs 1000 ora neki... Varjunk Dec 31-ig a Mantle-a.
-
atti_2010
nagyúr
válasz antikomcsi #91 üzenetére
Persze igazad lehet de azt se állítsa senki hogy az Itel annyival jobb mint amennyivel drágább, ere adok egy példát: G6950 proci tesztekben annyit nyújt mint egy x3, de realitásban meg sem közelíti, és ebben senki nem tud megrengetni mert személyesen próbáltam.
-
atti_2010
nagyúr
válasz Energie X #89 üzenetére
Azért itt már több száz dolláros procikról beszélünk(szándékosan nem írtam 1000-et nehogy igaz legyen) nem hiszem hogy egy akár 100$ hűtő megvásárlása lenne a gond.
-
satee76
aktív tag
válasz atti_2010 #88 üzenetére
A próféta szóljon belőled, de sajnos az elmúlt évek tapasztalata alapján úgy gondolom, hogy jó lesz az FX-es széria, de hogy a felső kategóriás Inteleket megfogja, azt nem nagyon tudom elképzelni . Az Intelnek meg meg van az a vásárló rétege, aki a felső kategóriát megveszi, nem hiszem, hogy az AMD új procijai miatt árat csökkentene. De bármi megtörténhet...
Én úgy gondolom hogy az Intel olyan mint az Apple. Jók a termékek, a legjobbak, de drágák. Ha viszont megveszed, érezheted, hogy egy elit klub tagja vagy.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Arra azért kíváncsi vagyok, hogy ezekenek a prociknak a gyári hűtője mennyivel jobb mint a mostani 4magosoké
* Új Galaxy S21 FE tokok és üvegfóliák * adatlapomon
-
atti_2010
nagyúr
válasz antikomcsi #86 üzenetére
A felső kategóriában megnyomhatják, de a többit nem nagyon mert igencsak rosszul áll az a bizonyos széna, viszont ott az Itelnek is szépen fogott az írószerszáma talán most ez változhat.
-
satee76
aktív tag
válasz antikomcsi #86 üzenetére
"Nem jókedvében adja ennyiért, hanem mert nincs más választása."
Szerinted kit érdekel, hogy miért olcsóbb. Az sem érdekelt senkit, hogy a hibás négymagosokból miért csinált 2 magosat, a lényeg, hogy ALTERNATÍVÁT nyújt, olcsóbban.
Az Athlon XP-k a maguk idejében, sőt 2004-ben is az egyik legjobb ár/érték arányú procik voltak a piacon. Én is akkor "tértem" át. (és most a Barton-ról beszélek nem a Palomino magosokról)
-
antikomcsi
veterán
Felejtsétek már el ezt az amd a jó árú gyártó dolgot. Nem jókedvében adja ennyiért, hanem mert nincs más választása. Az Athlon XP-k, A64-ek egyáltalán nem voltak olcsók, sőt az X800, meg például az 1950XT-sem volt olcsó mulatság. Ha megint nyeregbe kerülnének, megnyomnák a tollat, ne legyenek kétségeid.
-
satee76
aktív tag
válasz atti_2010 #82 üzenetére
Szerintem mindenki így van ezzel. Azért az AMD legfőbb alternatívája mindig is az ár volt. Lehet hogy gyengébb egy adott kategóriában mint az Intel, de olcsóbb. Ha mostani FX széria magas áru lesz, még akkor is szerintem bukta ha felveszi a versenyt a csúcs intelekkel.
Ha sokat akarok költeni akkor Intelt veszek. Nem azt mondom, hogy fillérekért kell a piacra dobni, nyilván a fejlesztésnek ára van, de ha elszállnak, könnyen eredményezhet visszaesést.
Szerintem....
-
Tomcat
őstag
válasz atti_2010 #80 üzenetére
Tudom sajnos hogy ez így van. Viszont anno vettem én is egyszer 1000$-os S939-es FX-et ami jelentősen befolyásolta a közvetlen környezetemet a döntésben egy esetleges gépvásárláskor. Ha tényleg jól sikerült lehet megint vennék én is ennyiért, de nem azérthogy az elsők között legyek magyar FX tulaj hanem azért mert amúgy is fejlesztenem kellene már szinte mindent.
Tomcat
-
atti_2010
nagyúr
Sajnos az ilyen hardwerfanok nagyon kis százalékát adják az eladásoknak, az AMD-nél is ugat a kutya a pénz meg beszél.
-
Tomcat
őstag
válasz atti_2010 #77 üzenetére
A startégiai döntés érthető és logikus is, de én tulajdonképpen néhány ezer darab teszt/előszéria példányra gondoltam amik már tökéletesek és szériaérettek és az NDA letelte után a tesztoldalak/PowerUser-ek hozzájuthatnának szigorúan egy-egy példányhoz a tömegtermelés beindítása előtt. Ezek ugye később jelentős értéket is képviselhetnek a használtpiacon.
Mindegy, álmodik a nyomor. Most ért a bilibe a kezem!
Zeratul: Az a baj, hogy sok fórumon világszerte többen is téves információkat terjesztenek szándékosan az új AMD szériáról és annak teljesítményéről és ez jelentős számú bizonytalakodót késztet a konkurencia megoldását válsztani, mintsem hogy megvárják mi lesz az eredmény. Jómagam is türelemre intek több vevőjeltöltet hogy csak akkor döntsenek a gépet illetően amikor már kint lesznek a megbízható összehasonlító tesztek.
[ Szerkesztve ]
Tomcat
-
Zeratul
addikt
Ha elkezdik szállítani az Opteronokat úgyis csinálnak benchmarkot vele, a nagy számtech oldalak aki kaptak a mintapéldányból meg már rész letesztelték csak az NDA lejártáig nem hozhatják nyilvánosságra. Az meg hogy néhány HC Home (L)User elégedetlenkedik nem nagyon érdekli az AMDt.
-
atti_2010
nagyúr
Mivel nincs rálátásunk az egész ügyre ezt megmondani szinte lehetetlen, szerintem kiszámolták hogy ha elveszik a Llanot-tól és az Opteront-ól a gyártókapacitást nagyobb veszteségük lesz mintha később küldik a Buldózert.
-
Retekegér
HARDVERAPRÓD
Hozzátok a kötelezőt: várjuk már, kíváncsi leszek az árára stbstb.
Btw, az órajel fordítottan arányos a leterheltséggel? Vagy ez pont az integer, ill. a floating modulok kihasználtságából adódik?
<< Heimdal >>
-
Tomcat
őstag
Érdekes hogy az Opteron vonal felfuttatása jelent meg mint magyarázat a késésre. Azt értem hogy az AMD inkább az Opteron-t szeretné visszahelyezni abba a pozícióba ahol korábban volt mivel az utóbbi időben eléggé visszaestek az eladásokban és ezeken ugye jóval nagyobb a profitjuk a magasabb MSRP miatt. Viszont azt nem értem hogy miért nem csináltak egy Soft Launch-ot amivel (esetleg) elvehetnék néhány harsány kételkedő egyéntől a negatív hozzáállást a szériával kapcsolatban és (talán) jóval több érdeklődő egyénre is szert tehetnének akikből később ugye potenciális vevők lehetnek. Ha már készen van az első jól működő szériaérett stepping és vannak jól működő csúcspéldányok is akkor mi lett volna az akadálya annak hogy piacra dobjanak egy kisebb szállítmányt? Valamit még esteleg optimalizálnak, vagy a kihozatali arány gyengébb az elvártnál?
Tomcat
-
Zeratul
addikt
válasz szabomihaly2 #71 üzenetére
Az hogy pl. szerverben nem igen van szükség lebegőpontos számításokra, ott az műveletek 99% integer művelet.
-
szabomihaly2
csendes tag
Mi értelme egy 4,4 Ghz-es fixpontos egységnek???
Tudtommal a nagyobb számításigényű feladatok (játékok, fizikai számítások, konverziók...) mind FPU-t használnak.
Nem mondom, hogy nem lenne haszna (pl.: rar tömörítés), de ezt ki használja gyakran??? -
atti_2010
nagyúr
Nem csak meg meg kell szabaduljak ettől a tetű Inteltől, ami nem könnyű mert a fenének se kell, biztos mindenki tudja hogy évente 2x vált foglalatot..
-
atti_2010
nagyúr
Úgy látom már megint banki kölcsönből kell hardwert vegyek.
-
dezz
nagyúr
Cikk: "A teljes lapkát vizsgálva a négymagos Sandy Birdge egy órajel alatt maximum 64 FLOPS teljesítményre képes 256 bites AVX utasítások mellett, míg maximum 32-32 FLOPS a sebesség 128 bites AVX, vagy 128 bites SSE kód mellett. A nyolcmagos, vagy négymodulos Zambezi processzor mindhárom esetben képes elérni a maximális 64 FLOPS-os órajelenkénti teljesítményt, ami a Flex FP erőssége."
A FLOPS azt jelenti, FLOP/second, itt viszont FLOP/ciklusról van szó!
Az első képnek jobb lenne talán ezt berakni, mert itt az is látszik, hogy a feszt is modulonként lehet szabályozni. (Itt is megtalálható, illetve talán ez a forrás.)
[ Szerkesztve ]
-
kerelo
aktív tag
"Ha emlegetik a i7 2600K-t, akkor csak jobb lesz" Csak attól függ milyen áron?Emlegetni mindent lehet,konkrétumot kellene inkább mondani
Lássanak hát csodát,kicsik és nagyok,a becsületes ember én magam vagyok "bendeguz"
-
CYBERIA
senior tag
válasz Donvit078 #57 üzenetére
Én is azt néztem. Hát vagy nem annyi, vagy nem szokványos a hűtés.
APU: AMD, MB: AMG :) A peresztrojka nálunk olyan gyors, hogy már ma jobban élünk, mint holnap! | Tudja Mohnke, a nyugati demokráciák dekadensek. Előbb-utóbb alulmaradnak a szigorúan fogott keleti népekkel szemben. | Volvo och SAAB beundrare. | A vér nem válik vízzé.
-
Puma K
nagyúr
Nekem ez tetszik a legjobban! [link]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Donvit078
tag
19 celsius fokos érdekes....
vegetáriánus vagyok...csak növényevő állatokat eszek
-
nandon
tag
válasz hackeeeee #48 üzenetére
Télleg... a VID egy alap beállított érték (Voltage IDentification?) a 'Core voltage' mutatja az aktuális értéket! Lehet, hogy ez a megoldás!
- Bár megtévesztő lehet szerintem, az eltérő terhelés alatt pörgő magok frekvenciái és szorzói alatt a fesz. alapértéket mutatni... Most nézem viszont, hogy a második (mag)sorban már 'Voltage' szerepel...
- És ott van még az architektúrából eredő kérdés (persze lehet, hogy csak nekem az); Nyolc magot emlegetnek, de az egy modulban lévő két mag annyira összetartozik, hogy energiamenedzsmentjük is 'közös' lehet? Javítsatok ki, ha valamit rosszul gondolok...[ Szerkesztve ]
RISC86 Power
-
-
nandon
tag
Érdekes... úgy látszik a magfeszt nem veszi vissza, amikor alacsony órajelen jár... Persze lehet, a (monitorozó-)progiban a detektálással van probléma...
RISC86 Power
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Petike1007 #45 üzenetére
Hát de itt szerintem nem pont az a kategória lesz, mint régen..
Jól hangzik ez a dolog, kíváncsian várom az árakat.
Véleményem szubjektív...
-
Petike1007
tag
Az árára kíváncsi leszek...bár az FX-ek sose tartoztak az olcsó kategóriába
Nem az a lényeg honnan jössz,hanem hogy mit iszol...
-
Boxi88
őstag
Mindig felreppen egy kis kósza hír... de semmiről nem mondanak semmi konkrétat... így kell kiéheztetni a népet!
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A 8 magos Sandy Bridge-E nem a Bulldozertől függ. A fogyasztás óriási probléma. 8 maggal kisebb az órajel, mint 6 maggal. Ezért van csak hatmagos Sandy Bridge-E az asztali terveknél. A Bulldozert is hátráltatja ez, de pontosan ettől tud minden integer magot turbózni, ha lekapcsolnak a lebegőpontos feldolgozók. A Sandy magja erre nem képes, így a közös ütemező fogyasztása általános, és a TDP keretet nyilván nem lehet túllépni.
A Xeonoknál lesz nyolcmagos kivitel. A legfrissebb ütemterv szerint 3 GHz alatt lesz az órajel. Az asztali hatmagosok 3 GHz fölött lesznek.[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
lvb
aktív tag
Az a minimum, hogy jobbak kell lennie, mivel nem az i2600K ellenfele lesz, hanem remélhetőleg a csúcskategóriának, az LGA2011-es Sandy-E -knek. Én legalábbis bízom benne, mert csak pár hónap különbség lesz megjelenésben. És csak így van rá esély, hogy az Intel kiadjon 8 magos Sandy-t LGA2011-re belátható időn belül, és ráadásul olcsóbban az 1 utas 8+8-as Xeonoknál. Legalábbis az Intel útitervében nem láttam 8 magos Sandy-E-t.
-
Gerisz
addikt
Remélem a fémdobozos forgalomba kerül és nem csak drága pénzes extra lesz. Jó lenne egy ilyen, azt nem a szekrénybe dobnám be hanyagul.
-
mdraco
őstag
Ha emlegetik a i7 2600K-t, akkor csak jobb lesz
-
Med1on
aktív tag
Szomorú lettem, hogy még mindig nem tudunk egy megbízható adatot sem a teljesítményről. Most pedig egy pillanatra felcsillant a remény...
Nagyon jók az architektúra boncolgatások (tűrhető az egyik srác Logoutos Bulldozer elemzése is -biztos ismered ), de a puding próbája mégiscsak az evés.A semmi az a valami, ami azáltal van, hogy nincs.
-
jani32
tag
Nagyon ügyesen kommunikálnak: úgy mondanak teszteredményt, hogy közben tulajdonképpen nem mondanak semmi beazonosítható konkrétumot...
(Vigyorgok, de közben nagyon csalódott vagyok, mert többet vártam az E3-tól Bulldozer tekintetében...)
-
NLZ
tag
Ejj, látom végül nem azok a vad kinézetű dobozok lettek. De azért még reménykedek, hogy a végleges más lesz.
-
BiP
nagyúr
válasz Badman 4ever #8 üzenetére
Igaz, pongyolán fogalmaztam, de természetesen arra gondoltam.
-
Med1on
aktív tag
10 perce még jó volt. A kép itt is megtalálható, de már a szöveget is másolom.
"Auf der Computex gab AMD unter NDA bekannt, dass man den FX-Brand für die "Scorpius"-Plattform wieder verwenden wird, heute erschien passend zum Fall des NDA die Pressemitteilung. Zudem wurde eine Präsentation hinter verschlossenen Türen gezeigt, hier gab AMD sogar Leistungswerte preis. Im AES-Benchmark von Truecrypt 7.0a erreicht eine nicht näher benannte Bulldozer-CPU demnach über 1.600 MB/s, wohlgemerkt inklusive AES-Hardware-Beschleunigung. Der Phenom II X6 1100T schafft mit 797 weniger als die Hälfte. Da AMD die MB/s nicht näher definiert, ist unklar, wie sich der Chip im Vergleich zu einer "Sandy Bridge"-CPU positioniert. Ein Core i5-2500K etwa kommt auf knapp 2.700 MB/s, ein Core i7-2600K auf fast 2.800 MB/s."
A semmi az a valami, ami azáltal van, hogy nincs.
-
Med1on
aktív tag
A teljesítményről árulkodik ez a kép.
Összevetésképpen:
Core i5-2500K ~ 2.700 MB/s
Core i7-2600K ~ 2.800 MB/s[ Szerkesztve ]
A semmi az a valami, ami azáltal van, hogy nincs.
-
mghltm
addikt
johetnenek mar a diak alapjan igeretesek
still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc
-
keIdor
titán
Ha tényleg király lesz, és netán jobb lenne Szandránál, akkor hosszú évek után először visszatérek AMD-re LGA1366-ról.
Core 2 Duo E6600 előtt volt utoljára AMD-m, 5 éve kb. vagy több.¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
adamka16
őstag
1-2 éve erősen felborzolta a kedélyeket az FX proci (FX-5000)
-
LackoMester
addikt
Na ez elég igéretesnek tűnik, türelmesen várom az elsö teszteket.
ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz
-
buzus
aktív tag
Ha csak megszorongatják az Intel csúcs processzorait, már akkor hatalmasat léptek előre a "gyenge Phenomokhoz képest úgy gondolom. Érzem úgy kell nekik most ez a siker mint egy falat kenyér. Llano és a Bulldozer is nagyon nagyon ígéretes egyenlőre.
-
MLaca
őstag
DNF
http://mlzphoto.hu/
-
Osibaa
senior tag
A cikket olvasva az volt az érzésem, az AMD végre nem azzal foglalkozott, hogy olcsón előállítható procit csináljon, hanem jót akar készíteni, kerül amibe kerül. Meglátjuk...
"40 mikron? Kik gyártják ezt? Hangyák, hogy lássák?"
-
Fücsök007
őstag
Remélem igazak az állításaik, és végre méltó ellenfelet állít majd AMD a felsőkategóriás intel prociknak. Én még arra lennék kíváncsi, hogy ha szükséges, akkor kiadnának-e 150W-os TDP-jű procikat is?
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Húú, az a fekete fémdoboz a tartalmával töltve nagyon jól mutatna itt az asztalomon is
Everybody lies.
-
Badman 4ever
őstag
Maximum az első x86 alapú processzor, ami eléri a 4 GHz-et, ugyanis az IBM Power széria már rég elérte ezt: IBM POWER7
Sőt: IBM POWER6
It was released on June 8, 2007 at speeds of 3.5, 4.2 and 4.7 GHz, but the company has noted prototypes have reached 6 GHz. POWER6 reached first silicon in the middle of 2005, and was bumped to 5.0 GHz in May 2008 with the introduction P595.[ Szerkesztve ]
Android: elavult, mókolt Linux kernelre rágányolt virtuális gép. Macrohard SpyDOS 11 - Something went wrong. :( Vigyázat, a pingvin harap! Házi szerver Tualatin Pentium III-S 1.4 GHz alapon, Ryzen nagyvas, Bulldozeres AMD laptop és Pine64 PinePhone - Arch Linux mindegyiken. Ender 3 Pro rules!
-
F34R
nagyúr
hhm várjuk , árazásra még kíváncsi leszek ha nem húzós akkor kosárba
-
BiP
nagyúr
Jól emlékszem, hogy ez lesz az első forgalomba kerülő proci, ami hivatalosan eléri a 4Ghz-et?
szerk: gyorsan utána is néztem, most olvasom, tegnapi hír, hogy az intel bejelentett egy Xeon E3-1290-et, ami Turbo core-ral eléri a 4ghz-et
[ Szerkesztve ]
-
Yutani
nagyúr
Az AMD csupán annyit mondott, hogy a Bulldozer méltó lesz a nagy múltra visszatekintő FX márkanévre.
Akkor bizony tényleg nagyon jó lett!
#tarcsad
-
whiteman0524
aktív tag
Nah. Végre valami kis infó. Ez is jobb mint a semmi
[ Szerkesztve ]
-
FeRRaR1
őstag
Várjuk!
A következő gépemet erre szeretném alapozni, és így az Athlon 3200+ után ismét vissza nyergelünk AMD-re
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.70GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.60 GHz) Processzor
- AMD Ryzen 5 7600 (3.8-5.1 GHz, 6 mag, 12 szál, 65 W)
- ÚJ, 3év Gar! AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest