Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
fatpingvin #49 üzenetére
Egyetértek.
Ha megnézed a hozzászólásaimat, akkor láthatod, hogy én nem vagyok ellene, tudom a helyén kezelni. Persze, az ár, az lényeges.Ezt a kártyát nem lenne szabad a csúcskártyák felől megítélni.
Azzal sem értek egyet, hogy felesleges, mert IGP blablabla...
Nem való mindenkinek, de igenis létezik több olyan piaci szegmens, ahová befér, ha jó az ára. -
Biztosan sokkal drágább lesz, mint amire azt lehetne mondani, hogy jó vétel.
Eleve a belépő szint sosem bír a legjobb ár/teljesítmény mutatóval.Ha belegondolok, hogy még a kriptó bumm előtt kifutó 750 Ti-ből lehetett újat (igaz kvázi garancia nélkül) venni a HA-n 25 EFt alatt (vettem is kettőt, aminek az ismerősök néhány hét múlva nagyon örültek), és akkoriban az új, garanciális 1030-asok árai - még a különlegesebbek is - 30 EFt körül tetőztek, akkor ez a kártya - figyelembe véve az inflációt és minden rosszat, ami mostanában történik - sem ér többet, mint ... (Ide kellene írni egy árat, de azt nem merem, amit gondolok. Bocs'.)
-
fatpingvin
addikt
látom egyesek igen hevesen anyázzák...
én ha most raknék össze gépet komoly eséllyel ezt választanám videokártyának. abban a teljesítménykategóriában amiben én vvennék újonnan procit ott nincs iGPU, ez a kártya meg tud CUDA-t, van három videokimenete, 4GB RAM, mi kellhet még ezen túlmutatóan? nekem semmi. esetleg hogy legyen belőle single-slot megoldás. -
hevepapa
senior tag
Hahaha... az öreg (6 éves) GTX 1080-as (8DB) vasam simán megeszi reggelire
-
1dude
senior tag
A teszt pont azt mérte, amit én irtam a zárójeles részben. Intel lapokban átlagban jobb volt a DDR5 játéktesztekben (persze van mindig kivétel, de lehetett ennek az új platform is az oka).
Mostani konfigot rakj össze a DDR5 mellé.
Gigabyte Z690 UD - 180€
Intel i3 Alder - 110€
stbAM5 nagy valószinűséggel nem fog DDR4 -et támogatni, még csak értelme sem lesz DDR4 -ről beszélni a "Rembrandt" (nem tudom mi lesz az asztali APU neve) mellett.
-
Kansas
addikt
De, pontosan jogos, megjelenéskori árat hasonlítok megjelenéskori árhoz., ráadásul ha figyeltél volna, tudnád hogy nem az árakról volt szó számszerűleg, hanem az alkatrészek árainak egymáshoz való viszonyáról.
De mindegy, ez már a mellékvágány mellékvágánya, ne menjünk rajta messzebbre...
-
Kansas
addikt
Ezek 2017-es árak, mikor az 1600X és a B350 új termékek voltak.
100%-ban analóg az összehasonlítás.
Annyi kitétellel, hogy akkoriban a ramok extra drágák voltak, de MoBo/CPU/RAM trióból garantáltan az alaplap lesz a legolcsóbb. Ez nem Intel, itt nincs szükség top alaplapra középkategóriás CPU kihasználásához, egy B650-es lap bőven jó lesz(ha maradnak a nevezéktannál). -
-
Kansas
addikt
"CL érték itt meg nem oszt, nem szoroz"
Dehogynem, másfélszeres freki mellé dupla CL azért nem jó üzlet egy APU esetében.
Szerintem a DDR5 akkor fog magára találni, ha az 5600-6000MT/s-es modulok lejönnek mainstreambe(ahol a DDR4-3000 van mostanság). A DDR5-4800 az a "budget kategória"(mint a DDR4-2400/2666)."Most sarkitok egy nagyot, de még igy is a DDR5 lesz a gép legolcsóbb része."
Kétlem... anno(2017 november végén) is mikor a Ryzen 5 1600X konfigom raktam össze, a 16GB RAM és a CPU ugyanannyiba került, az alaplap meg a felébe.
Most is kb ezt várom: -
-
Van, azért.
Sokan játszanak még kisebb felbontáson 750 Ti-kkel. Azok lassan elkopnak, ha nem akar gépet fejleszteni, csak kártyát kell cserélnie, arra jó. Ha kicsit jobb gépe van, akkor még gyorsulni is fog.
...csak hát az árak.#10 Yani
Az tényleg meglepő, hogy a 6400@PCI-E 3.0-tól is milyen messze van. -
GEIL
addikt
Ennél még a 7 éves GTX960 is jobban teker....
.
A GTX1650-nél lejjebb már nem szabad lejjebb menni....semmilyen gépben.
-
Ennek sok értelmét nem látom.
-
Akelaman
tag
Az a baj hogy az idei procik IGPU-ja kb ezen a szinten van, főleg az AMD-kè...
-
1dude
senior tag
Még hogy chiphiány van...
-
Yutani
nagyúr
Bőven elég lenne az egy kavarós verzió. A TUFa kivitel mókusvakítás és tök fölösleges.
Azt lehet tudni, hogy videós (multimédia) szempontból legalább haszálható?
-
Watchdog
aktív tag
Ajtónyitás valahogy így:
[link] -
jedis
senior tag
Ezeknek maximum a kukatároló ajtaját nyitnám ki.
-
paprobert
őstag
Ezért a teljesítményért 2013 környékén kellett ennyit fizetni dollárban.
Ez egy hulladék, IGP szint, belépőnek hazudva.
-
Semplar
őstag
Hurrá! Nem lesz több VGA nélküli "GAMER" gép kínálaton.
-
Yany
addikt
Ennél jobban nem is lehetne összefoglalni, hogy a papírnehezék funkción kívül semmire nem való, és ebben semmi túlzás nincs. Még a kiherélt 6400-ast is sikerült nagyon messze alulmúlnia: [1630 @ HUB]
-
snecy20
nagyúr
Árban kb. 3x-osa lesz a valamikori 1030-ak 20-25.000 HUF-jához képest.
-
tibaimp
nagyúr
A sebessége is egy vicc! A 1050 szintjén van kb. [link]
-
varmi2
nagyúr
Az ajtón kopogtatnak az ASUS GeForce GTX 1630-as VGA-i
Nem is érnek többet. -
LK
addikt
Kopogtasson csak, az ajtó zárva marad.
-
Kansas
addikt
válasz
Acélfarkas #3 üzenetére
Amikor 45-50e-t lehet kérni egy GT1030-ért és 85-95e-t egy GTX1050Ti-ért újonnan? Hogy a bánatba ne? Indul majd vagy 100e-nél, aztán majd beáll 60-80e környékére, lesznek akik venni fogják, alighanem ugyanazok, akik a 1030-akat is vitték.
-
Kansas
addikt
Nem mondom, még ha félmagas vagy passzív(vagy félmagas passzív) verzió lenne belőle... na de "Gaming"? WTF?
Kedves ASUS, nem véletlenül 1630 a típusszám, nyugodtan kezeljék a GT1030 szellemi utódának... -
Acélfarkas
őstag
Ezt a kártyát komolyan megéri a gyártóknak legyártani?
-
anulu
félisten
az "ipari hulladék" minősített esete...
-
Lacccca87
addikt
Kicsit szanalmasnak tartom hogy ebbol a kategoriabol is csinalnak kvázi "gamer/tunning" opciot. Tok felesleg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Egy ITX-es vasakba való, valamint két TUF logót hordó variánsról lebbent fel a fátyol.
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480 - i5-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest