- Milyen RAM-ot vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Autós kamerák
- Milyen TV-t vegyek?
- OLED TV topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen alaplapot vegyek?
- Asztrofotózás
Új hozzászólás Aktív témák
-
tecsu
addikt
Ez most off, de ti láttatok már hi-fi reklámképen optimális lehallgató szobát? Tehát olyat, amire azt mondanád, hogy ez igen, én is így helyezném el a hangsugárzókat.
Én ilyet még nem láttam a világ legdrágább hangsugárzóitól, erősítőkön át a konzumer termékek reklámaiban sem.
Pl. az említett Sony reklámban a hangsugárzók túl közel vannak a falhoz, ráadásul legalább az egyik a sarokhoz is közel van (és nem szimmetrikus stb.): -
tecsu
addikt
válasz
IamMenyus #109 üzenetére
Így igaz. "Hülye lenne" harmadáron adni ugyanazt a minőséget.
Persze itt titkos know how-k vannak meg trükkök, hogy tűnjön minőségibbnek a termék illetve a gyártási folyamat például dezinformáló marketinggel stb. de ezekre a trükkökre pont a kevésbé tapasztaltabb cégnek van szüksége, hogy egyáltalán labdába rúghasson.
Tehát ha egy cég hirtelen előáll a spanyolviasz ígéretével, akkor alapból szkeptikusnak kell lennünk - sajnos ilyen ez a fogyasztói társadalom. -
tecsu
addikt
válasz
access_denied #102 üzenetére
Nézd, én írtam, hogy nem hallottam és nem is nagyon ismerem, de tudom, hogy csodák nincsenek.
Nem hiszek abban, hogy az Audio Technica harmadannyiból kihozza ugyanazt, mint mondjuk a hi-fi lejátszókban náluk tapasztaltabb NAD vagy a Rega.
Tapasztalatom alapján úgy vélem, van egy árszint, ami alatt nem lehet kapni / gyártani megfelelő minőségű lemezjátszót. A "megfelelő minőség" persze szubjektív, kinek mi... a minimum azért az, hogy ne tegye tönkre a lemezt és játsza le "rendesen". A (nem fillérb@*ó) lemezgyűjtők többsége is a "drágább" készülékeket ajánlja, nem véltelenül.
Érdemes hobbistákkal beszélgetni vagy olvasgatni a témához kapcsolódó topikokat... -
tecsu
addikt
Őszintén? Szerintem ennyiért nem kapsz rendes, új lemezjátszót.
Általában nem az Olcsó Jánosok gyűjtenek manapság hanglemezt, úgyhogy az ár másodlagos szempont lehet illetve az emberben tudatosulnia kell, hogy ez is egy hobbi, aminek ára van. A jó minőséget MINDIG meg kell fizetni (egy fogyasztói társadalomban, ha még maradt "minőség").
Tehát sokan lemondanak valami másról, hogy invesztáljanak az adott hobbiba.
Nem őrültség jobb autó árát áldozni egy hi-fi cuccba (és teremakusztikára), hiszen hihetetlen élményt ad akár évtizedeken keresztül. Plusz a lemezek...Ha csak digitalizálni kell a régi lemezeket, akkor érdemesebb egy profi környezetben folyadékos berendezéssel feljátszani. Több stúdió és hangmérnök / hangmester vállal ilyen munkát (pl. a kollekcióból bizonyos lemezekért cserébe).
Amellett, hogy a cikkben említett lejátszót konkrétan nem hallottam és komolyabb tesztet, kritikát sem olvastam róla, úgy gondolom, hogy a Rega RP1 lemezjátszó egy BIAS 2-vel, már jobb minőség, és persze a digitalizáláshoz kell egy ilyen. {Tehát így már jóval drágább, mint az USB-s AT, de határozottan jobb (talán már majdnem elfogadható :-D) minőséget kapunk.}
Ezt most találtam, érdemes elolvasni. -
-
tecsu
addikt
LOL Nem a papír volt a lényeg, hanem hogy tehetség is kibontakozhatott, pl. DJ Krush, aki hangszerként használta a lemezjátszókat, vagy anno nem volt két egyforma mix, mert nem egy digitális algoritmus számította a bpm-et és az ütem helyét, hanem a DJ stb.
Nem mondom, hogy művészet volt, de határozottan több volt, magasabb színvonal, mint ami manapság megy.
Elég csak mixeket összehasonlítani.
Techno zenében pl. Jeff Mills - Live mix felvételét A tokyiói Liquid Room klubból vagy Gayle San (egyáltalán nem hibátlan) mixét a Fine Audio kiadásából összehasonlítani egy mai ún. techno DJ mix-szel. Ég és föld.
Vagy pl. Richie Hawtin alias Plastikmant önmagával. Régen és most... az analóg korszaka sokkal igényesebb volt. (A jóság ebben az aspektusban szubjektív, ugye.) -
tecsu
addikt
válasz
Runner_fxr #72 üzenetére
Régi szép idők! :-) Eleve egy "dj" vagy a "producer" is többet tett le az asztalra, mint manapság.
-
tecsu
addikt
Egy lejátszó berendezés az nem hangszer. A lemezjátszót lehet hangszerként használni, mondjuk DJ Krush scratcheléseikor, de alapvetően lejátszás esetében nem az.
Az erősítő (pl. ad egyfajta "meleg", analóg torzítást a csöves, ami kellemesebbé teheti a hangot) a hangsugárzó (leginkább ez módosítja a hangot egy átlagos cuccban) sőt kis mértékben az audiokábel is módosítja a hangot, egyik sem hangszer.
Rosszabb esetben a digitkábel is :-) vagy egy közelben működő hegesztő, és azok sem hangszerek.
A hangszeren egy ember játszik (így vagy úgy)... -
tecsu
addikt
válasz
tha_answer #1 üzenetére
A lézeres lejátszó gondolom digitális, így pont a lényege veszik el a hanglemeznek. :-)
-
tecsu
addikt
A nincs felbontás nem azt jelenti, hogy az végtelen lenne. ;-)
Egyszerűen az analóg és digitális jel különbségére utalt, miszerint a digitálisnak van egy meghatározott felbontása a fokozatosságból adódóan, míg az analógnak nincs, a folytonosságból adódóan. Ennyi.
Ez a különbség a kettő között és mindkettő lehet rohadt sz@r és fantasztikus minőségű is - más-más előnnyel és hátránnyal.
Én jobban preferálom az analóg hangzást - amit sajnos már nem fejlesztenek érdemben - de azt kb. egy könyv terjedelmében tudnám elmagyarázni hogy miért... -
tecsu
addikt
"Vinillemez". LOL
A bakelitlemez már egy kialakult magyar szó, mégha nem is pontos anyag-meghatározás, a köznyelv és a műszaki szleng része, a szaknyelv pedig hanglemezként utal rá. A vinillemez szó viszont egyáltalán nem jó, mégha valamivel pontosabb az anyagra való utalása, mint a "bakelitnek".
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Néha jóleshet elővenni egy kedves, régi hanglemezt és meghallgatni.
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Háztartási gépek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Autós kamerák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nintendo Switch 2
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox tulajok OFF topicja
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Google Pixel 9 Pro készülékek 128gb / 256 gb / 512gb - Szép állapot, garancia, akár beszámítással
- Xiaomi Poco X7 Pro 5G 12/512gb - Makulátlan, garanciális, akár beszámítással
- Xiaomi 14T Pro 12/512gb - Makulátlan, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S25 12/256gb - Újszerű, akár beszámítással
- Eladó Cooler Master Masterliquid ML240L V2 RGB
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256GB SSD + 1TB HDD
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest