Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Oliverda

félisten

válasz shabbarulez #86 üzenetére

Én már akkor sem igazán értettem hogy miért a 2GHz-es változat TDP-jét hoztad fel.

"Viszont ez a 65nm dolgot én nem tartom jó választásnak..."

Mondjam azt hogy ez meglepő? :) Főleg annak tükrében hogy az AMD bármit is lép te azt sosem tartod jó választásnak, ezzel szemben az Intel bármilyen lépésébe gyönyörűen bele tudsz magyarázni bármiféle előre megfontolt zseniális üzleti vagy stratégiai döntést.

Opteron és Phenom téren 2008Q4-2009Q1 környékén átállnak 45nm-re és ennek okán felszabadul némi 65nm-es gyártókapacitás. Nyilván ezt fogják majd kihasználni. Szerintem ez teljesen logikus.

2009 vége pedig még viccnek is rossz lenne. Nehogy már 1.5 év kelljen ahhoz hogy egy már évek óta létező és jelenleg már 3GHz felett működő architektúrát kiadjanak 1.2GHz-en. A tokozáson kell variálni illetve mint ahogy valaki már említette, 1 magos 65nm-es procija jelenleg nincs az AMDnek csak 2 magos gyanánt legyártott amiből aztán az egyik magot letiltották. Ha lenne akkor még eddig sem kellene várni:

AMD to launch low-cost PC processor by year-end

The new CPUs will be officially launched by the end of this year, while related netbook products will begin shipping in the first half of 2009, according to sources at PC makers.

Új hozzászólás Aktív témák