Új hozzászólás Aktív témák
-
balazsasd
csendes tag
válasz
mgTerminator #2565 üzenetére
Kedves mgTerminator!
Köszönöm válaszod, de a sokszor leírt leírásod nem müködött. Azt is elmondom hogy miért.
Az eszközre már fel volt telepítve a cwm, ami szeretett volna loopban indulni. Ezt úgy próbáltam orvosolni, hogy a régebben említett dd parancsal komplett wipeolom a 0p3-as partíciót. Ez a megoldás jól müködik amennyiben eredeti rom van a kütyün. Utóbb kiderült nem. És ha nem eredeti, akkor bizony a wipe-olt partícióra nem tudja visszatenni az odavalót a bootloader, így csak a Data wipe lesz ott. Ez a bootloader nagyon okos, ezért az itt általában látható menüben az androidot választja ki magától, sajnos nekem ilyenem nem volt, így a wipeot választotta. A /data(0p7) partíciót haza is vágta pillanatok alatt. Ezután a cwm sem látta már a /sdcard, a /data partíciókat.
Ezekután rá kellett hogy ébrejdek, a cwm (legújabb!!) verziója nem kezeli az extsd-t, csak a belsöt. Jó kis helyzet mi? Nincs sd kártya, a belsö /data nincs, a /sdcard nincs. Még szerencse hogy a cwm megmaradt.
Itt egy kis pánik uralkodott el rajtam, egy kis haraggal. Ekkor jött a hozzászólásom.
Kis nyugi után leültem elé megint és a következöt vettem észre. CWM alatt látja a gép adb szinten. Háhá mondom, ezen futik a lizsnyux. adb shell ... és beengedett. Na itt elkezdtem helyrepofozni a partíciókat.Csekkoltam hogy /etc/fstab-ban mi is hova van csatolva. /data a 0p7 , külsö sd a 1p1.
make_ext4fs 0p7 , létrehozta. felcsatoltam, de ez még édeskevés volt. Egy restart után már a /data müködött és a /sdcard partícíó is helyrejött. A külsö SD kártyára felraktam az asus legújabb romját, azt felmásoltam a kütyüre
mount /dev/block/mmcblk1p1 /mnt
nohup cp /mnt/WW-* /sdcard
Másolás után cwm-el visszaállítottam. Mostmár adott volt az eredeti rendszer a bootloadernek. Most wipe-oltam a 0p3-at, és így már a következö restartnál sikerült neki a bootmenüt felépíteni. Az eszköz mostmár él, és müködik.Mozgalmas szombat délutánnak mondanám a mait.
Új hozzászólás Aktív témák
- Prémium Hordozható Razer Blade Stealth Gamer Laptop 13" Karcmentes Állapotban
- ASUS ZenBook 14 OLED UM3402 - 14" 2.8K OLED 90Hz - Ryzen 7-5825U - 16GB - 1TB - Win11 - MAGYAR
- Acer Aspire 3 15.6" A315-23-A8DS - AMD 3020e, 8 GB RAM, 128 GB SSD, Win 11 Pro
- ÚJ HP OmniBook Ultra Flip 14"OLED 2,8 K 120Hz - Ultra 7 256V - 16GB - 1TB - 2,5 év gari - MAGYAR
- XPS 13 9380 13.3" FHD IPS i5-8365U 8GB 256GB magyar vbill ujjlolv új akku gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A34 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3209, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest