Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• balazsasd

csendes tag

válasz mgTerminator #2565 üzenetére

Kedves mgTerminator!

Köszönöm válaszod, de a sokszor leírt leírásod nem müködött. Azt is elmondom hogy miért.

Az eszközre már fel volt telepítve a cwm, ami szeretett volna loopban indulni. Ezt úgy próbáltam orvosolni, hogy a régebben említett dd parancsal komplett wipeolom a 0p3-as partíciót. Ez a megoldás jól müködik amennyiben eredeti rom van a kütyün. Utóbb kiderült nem. És ha nem eredeti, akkor bizony a wipe-olt partícióra nem tudja visszatenni az odavalót a bootloader, így csak a Data wipe lesz ott. Ez a bootloader nagyon okos, ezért az itt általában látható menüben az androidot választja ki magától, sajnos nekem ilyenem nem volt, így a wipeot választotta. A /data(0p7) partíciót haza is vágta pillanatok alatt. Ezután a cwm sem látta már a /sdcard, a /data partíciókat.
    Ezekután rá kellett hogy ébrejdek, a cwm (legújabb!!) verziója nem kezeli az extsd-t, csak a belsöt. Jó kis helyzet mi? Nincs sd kártya, a belsö /data nincs, a /sdcard nincs. Még szerencse hogy a cwm megmaradt.
    Itt egy kis pánik uralkodott el rajtam, egy kis haraggal. Ekkor jött a hozzászólásom.
    Kis nyugi után leültem elé megint és a következöt vettem észre. CWM alatt látja a gép adb szinten. Háhá mondom, ezen futik a lizsnyux. adb shell ... és beengedett. Na itt elkezdtem helyrepofozni a partíciókat.

Csekkoltam hogy /etc/fstab-ban mi is hova van csatolva. /data a 0p7 , külsö sd a 1p1.
    make_ext4fs 0p7 , létrehozta. felcsatoltam, de ez még édeskevés volt. Egy restart után már a /data müködött és a /sdcard partícíó is helyrejött. A külsö SD kártyára felraktam az asus legújabb romját, azt felmásoltam a kütyüre
    mount /dev/block/mmcblk1p1 /mnt
    nohup cp /mnt/WW-* /sdcard
    Másolás után cwm-el visszaállítottam. Mostmár adott volt az eredeti rendszer a bootloadernek. Most wipe-oltam a 0p3-at, és így már a következö restartnál sikerült neki a bootmenüt felépíteni. Az eszköz mostmár él, és müködik.

Mozgalmas szombat délutánnak mondanám a mait.

Új hozzászólás Aktív témák