Új hozzászólás Aktív témák
-
Avicularia
veterán
válasz
littlemole #2214 üzenetére
-
Avicularia
veterán
válasz
MaCS_70 #2192 üzenetére
Talán ha más SOC-al szerelik és nem szúrják el az I/O sebességet, ami az egész akadozást okozza ,akkor nem lenne rossz, mert a konstrukció nem lenne rossz, hogy szétválasztható a tablet és a bill.
Ugyanezzel a tegra3-al a htc one x jóval gyorsabb volt és nem akadozott pár mikrolagot leszámítva.
De az anyaghasználat is elég sok kívánnivalót hagy maga után, ahogy huppog és benyomódik a hátlap. Ráadásul nálam az előlap is mozgott a bal alsó sarokban, mondjuk ezt a szerviz orvosolta. Azóta is röhögök ha valahol egy mondatban olvasom az asus és a minőség szavakat.
Asszony galaxy2-es 10-es tabja sokkal minőségibb benyomást kelt mikor kézbe veszi az ember. -
Avicularia
veterán
válasz
FrankóStein #2184 üzenetére
Én őszintén örülök, hogy megszabadultam tőle. Én is sokszor gondolkodtam, hogy a falhoz vágom. Aztán eladtam szerencsére és vettem egy dell latitude e6230-at. Igaz nem tablet, de sokkal jobban kiszolgálja az igényeimet és nem akadozik
-
Avicularia
veterán
Van valaki aki megvette az asphalt 8-at itt? Low grafikán is rendesen szaggat, természetesen performance módra van állítva a tablet. Le is szedtem, nehogy már csak very low beállítást birjon el.
-
Avicularia
veterán
válasz
ace_ventura #2089 üzenetére
Nincs vele tapasztalatom, de több helyen láttam ilyen véleményt, talán a saját topikjában is.
A tf300 már a htc one x mellett is lassú és akadozó volt, de most hogy htc one-ra cseréltem még nagyobb a különbség. Igaz most ez is ment tegnap szervizbe, mert hibás a kamerája. Htc-vel mostanában mindig megjárom, a one x is kétszer volt szervizben fél év alatt. -
Avicularia
veterán
válasz
Keresztapper #2087 üzenetére
Néztem azt is, de sokak szerint az is akadozik és nem kicsit túlárazott. Egyébként tetszik, csak félek, hogy ugyanúgy csalódást okoz mint a tf300. Snapdragon 800-al kellene valami jó kis tablet.
-
Avicularia
veterán
válasz
mgTerminator #2085 üzenetére
Eléggé, csak nem tudom mit vegyek helyette. Új nexus 7 lehet jó lenne, de hát az is asus
-
Avicularia
veterán
válasz
mgTerminator #2083 üzenetére
Enyémet egy tízessel kevesebbért el lehet vinni dokkolóval, csak még meg kell majd hirdetnem.
-
Avicularia
veterán
válasz
Gabeboy74 #2075 üzenetére
Rootnak és egyedi romnak semmi köze egymáshoz, pláne itt ,ahol garancia eldobása nélkül nem is tudsz custom romot használni, viszont root-ot igen. Már csak a titanium backup miatt megéri rootolni. Ott a helium, ami nekem nem tudta visszaállítani az alkalmazásaimat, buktam is minden mentésemet amit azzal csináltam, mikor még nem volt ez a motochopper root lehetőség. Ezenkívül számos alkalmazás van amihez nem árt a root, de te csak oszd itt az észt
-
Avicularia
veterán
válasz
mgTerminator #2034 üzenetére
Ezért a hozzáállásért soha többet semmilyen asus terméket nem veszek.
[ Szerkesztve ]
-
Avicularia
veterán
válasz
szepi23 #2016 üzenetére
Régebben írtam, hogy beküldtem javításra a dokkolót mert fagyott illetve újraindult vele a gép elég sokszor.
Xda-n is elég sok embernek volt ugyanilyen hibája, szóval nem egyedi probléma volt.
2 hétig volt ott, utána visszaküldték hogy nincs semmi hibája és bevizsgálási díjként fizessek 700 svéd koronát (24,5K)
Kivertem a balhét a boltban és mondtam, hogy nem fogom ezt az összeget kifizetni inkább megyek a fogyvédhez. Aztán végül a szervizes beírt valamit a gépébe és közölte, hogy nem kell kifizetnem az összeget.
Szvsz kritikán aluli az asus garanciáztatása és nem csak Magyarországon.
Nálunk is az asszonynak egy galaxy tab 2 10.1-e van és sokkal kellemesebb kézbe venni, nem nyöszörög mint az asus, aminek mozog a hátlapja.
A tablet is volt már javításon, mozgott a hátlapban az érintőkijelző a bal alsó sarkában, szerencsére ezt megcsinálták, de egy idő után mozogni kezdett a hátlap, illetve elrepedt mindkét horony amibe a dokkoló kapaszkodik.
Szóval soha többet semmilyen asus cuccot nem veszek, megfogadtam. -
Avicularia
veterán
válasz
mgTerminator #2012 üzenetére
Gyári állapotban a transformer viszi az ntfs-t a hox pedig nem. Szóval akkor ez nem kernelfüggő?
Enyémre is kellene egy beárazás dokkolóval együtt.[ Szerkesztve ]
-
Avicularia
veterán
válasz
Keresztapper #2007 üzenetére
NTFS külső wincsi simán megy rajta usb-n keresztül, sd kártyát még nem próbáltam ntfs-re formázni, de gondolom azt is tudja kezelni.
-
Avicularia
veterán
válasz
MrPetya19 #2002 üzenetére
Mókolt valamit a samsung az androiddal? Akkor ez még nagyobb baklövés, mert álló módban keresgélheted a fizikai gombokat. Söt én szoktam fejenállva használni a transformert ,amikor az ágyban fekszem és töltőre van dugva.
Igazad van, nincsenek kapacitív gombok, megnéztem gyorsan youtube-on. Nagyon ramatynak néz ki szvsz.[ Szerkesztve ]
-
Avicularia
veterán
Nem értem minek rá fizikai gombok. Ha elforgatod a tabot álló módba, akkor kb. teljesen használhatatlanok és egyébként is ott vannak a kijelzőn, szóval a samsung erősen bakot lőtt ezzel. Meg a hardver is mintha nem annyira akarna fejlődni, nincs fullhd, csak a 1280x800 illetve 7 collon 1024x600. Közben 5 collon meg nyomják a fullhd-t
[ Szerkesztve ]
-
Avicularia
veterán
válasz
mgTerminator #1992 üzenetére
Akad pár
[link]
-
Avicularia
veterán
válasz
mgTerminator #1989 üzenetére
Itt nagyon olcsón adnak használt note-okat, de nem akarok megint ugyanilyen felbontást, ha már veszek új gépet, akkor mindenképp fullhd, ez alá nem megyek. Samsung tab3-as széria pedig szerintem katasztrófa a fizikai gombjaival. Asszem marad az xperia z.
-
Avicularia
veterán
Megnéztem, 10.6.1.15 van fent most, rámásoltam a 10.6.1.8-at a microsd-re és újraindítás után megjelenik a system update detected felirat. Nem fogom megcsinálni a downgradet, szóval lehet nem működik végül, de egy próbát megér. Eddig nekem mindig ment ilyen módszerrel.
-
Avicularia
veterán
válasz
Keresztapper #1980 üzenetére
A legutóbbit nem raktam fel, de ugyanazzal a firm-el nem foglalkozik ami éppen fent van, úgy nem lehet újrarakni. Előző letölt, kicsomagol és felrak microsd gyökerébe. Újraindít és kiírja, hogy talált frissítést. De visszább írták, hogy nem lehet downgradelni. Lehet a legutóbb változott a bootban valami, nem tudom, nem próbáltam újrarakni a legutolsó romot.
Legfőképp szeretnék már ettől a cucctól megszabadulni, elvileg szombaton érkezik a boltokba xperia z tablet, veszek egy olyat vagy talán egy nexus 10-et, de ebből az asusból fullra elegem van. -
Avicularia
veterán
válasz
Keresztapper #1975 üzenetére
Egyel korábbi rom visszaflashelése?
-
Avicularia
veterán
Begurultam, szerintetek mondjuk 50K-ért el tudom adni? Ezen a repedésen meg a kijelzőn lévő pár pöttyön kívül nincs baja.Július végén lesz 1 éves.
-
Avicularia
veterán
válasz
mgTerminator #1968 üzenetére
oké, ezt nem tudom, samsungot még nem gariztattam
-
Avicularia
veterán
válasz
mgTerminator #1966 üzenetére
Hozzáteszem, hogy amit írsz samsung garancia az itt svédben carry in, neked kell eljuttatnod a szervizbe vagy ahonnan vetted és ez a telefonokra, tabletekre mind vonatkozik [link] Asus tablet ugyanez, ahol vettem oda kell visszavinnem, nem jön futár érte.
Szóval nincs olyan prémium szolgáltatás mint otthon. Dell laptopok is otthon mind 3 év garival kerülnek forgalomba, itt inkább csak 2 évvel adják őket. Illetve pld a fujitsu lifebookot is otthon 2 év garival adják, itt csak 1 évvel árulják alapból. Csak mert Magyarországon minden sz@r sok ember szerint[ Szerkesztve ]
-
Avicularia
veterán
válasz
kaciokos #1964 üzenetére
Persze meg fogom próbálni, de azután hogy huszonxezret akartak fizettetni azért mert nem találtak hibát a dokkolóban mikor beküldtem javításra, nem sok reményt fűzők hozzá, fizetni meg nincs kedvem érte.
Nekem nagyon-nagy csalódás ez a cucc, soha még egyszer asus cuccnak még a közelébe sem megyek. Pedig régen az alaplapjaikat szerettem.[ Szerkesztve ]
-
Avicularia
veterán
Tegnap vettem észre, hogy mindkét aljzat jobb oldali széle, amibe a dokkoló kapaszkodik el van repedve, várhatóan ki fog törni mindkettőnél a keret
Pedig sose volt leejtve, csak használom rendesen, naponta viszem magammal tokban hordva és 1 év alatt megadta magát a keret. Gondolom as asus nem cseréli mivel fizikai sérülés. -
Avicularia
veterán
1-2 napja kiesett a billentyűzetből az alul középen lévő kis gumi tüske. Lett a kijelzőn jópár apró pötty amiről volt már itt a topikban szó. Ilyenkor kár, hogy nem gorilla glass a kijelző. Ilyen kis gumi izé miatt jól összebacódott a kijelzőm
-
Avicularia
veterán
válasz
Unbaised-Ben #1924 üzenetére
De itt ő szerinte nem lehetett volna visszakapcsolni utazómagasságon sem.
Mintha a mythbusterben tesztelték volna ezt is és valami olyasmire emlékszem, hogy minden utasnak egyszerre 3 telefonon kellene beszélnie hogy meg tudja zavarni a gép elektronikáját.
Persze repülőmódba teszem én is a telefonomat mikor repülök, de egy ütődött stewardess miatt nem fogom kikapcsolni teljes repülési idő alatt. Jó hogy az akksit nem akarta a jónéppel kivetetni -
Avicularia
veterán
válasz
Unbaised-Ben #1922 üzenetére
Repültem olyan járaton, ahol elmondta a légikísérő, hogy a repülő mód nem engedélyezett, mindenkinek ki kell kapcsolnia a mobilját. Aha, na persze
-
Avicularia
veterán
válasz
Unbaised-Ben #1872 üzenetére
Egyébként valahogy a dokkoló a hiba forrása. Ha leveszem a tabot róla és úgy használom akkor kevésbé akadozik és valahogy jobb a rendszer teljesítménye. Modjuk külön vettem a bill és a tabletet, de nem volna szabad befolyásolja a működését.
Mindegy egyszer begurulok és a falhoz vágom, a biztosító úgyis kifizeti -
Avicularia
veterán
válasz
kaciokos #1870 üzenetére
Jó neked, hogy nem volt soha fagyásod, vagy újraindulásod, nekem napi szinten van. Szóval neked még sose volt olyan, hogy bármelyik böngésző hosszú másodpercekre lemerevedik és nem reagál semmire a kijelző?
Ami még nagyon idegesítő, ez kb 2 upgrade óta van. Mikor felinstalláltam egy új programot és elindítanám sokszor nagyon hosszú idő telik el, nagyobb programnál simán 2 perc is lehet mire elindul a program. A program nem válaszol bezárja az alkalmazást ablak minden alkalommal feljön mikor újonnan installált programot indítok. Volt már hard reset, minden, de szűz gépen ugyanúgy előjön ez a hiba. Ha jól emlékszem a 4.2-es frissítés óta csinálja.[ Szerkesztve ]
-
-
Avicularia
veterán
válasz
mgTerminator #1859 üzenetére
Ja igen jó hogy írtad, soha többé semilyen tegrás eszközt ne is lássak. És a másik ami nagyon nem tetszik, bár ez nem csak az asusra vonatkozik a zárt bootloader, amit csak garanciavesztéssel tudsz feloldani.
Ahogy elnézem a laptopoknál is lassan ez lesz ezzel az UEFI biossal, jó hogy még ki lehet kapcsolni, gondolom már nem sokáig. -
Avicularia
veterán
válasz
Wallad10 #1857 üzenetére
hehe,majd rájössz..
sokszor szénné akadja magát, böngészők hosszú másodpercekre befagynak, I/O sebesség a béka segge alatt van ettől tud olyan szépen akadni
az biztos, hogy nekem ez volt az első és az utolsó asus tabom, de nem hiszem hogy bármi mást is vennék ettől a gyártótól. -
Avicularia
veterán
hehe,vártam valami ilyesmit,de mindjárt kettőt is
-
Avicularia
veterán
válasz
littlemole #1768 üzenetére
Gyors teszt telefonnal, hang kicsit ótvaros a videón, de normálisan szól a tévén gond nélkül.
[link] -
Avicularia
veterán
válasz
littlemole #1766 üzenetére
Bár a mostani frissítéssel még nem próbáltam, de eddig nálam a hanggal nem volt probléma hdmi-n keresztül.
-
Avicularia
veterán
-
Avicularia
veterán
válasz
FrankóStein #1745 üzenetére
Rom csereberéhez nem értek, gyári romom van. Viszont az xda tele van segítség,tégla lett a tabletem topikokal, szóval csak óvatosan.
-
Avicularia
veterán
válasz
FrankóStein #1743 üzenetére
Van rá jó pár program, pld.ROM toolbox pro, de szerintem ha magasabb órajelen akarod járatni ahhoz kernelt is kellene cserélni. Gyári kernelbe a max 1300 MHz amit be lehet állítani.
-
Avicularia
veterán
válasz
FrankóStein #1741 üzenetére
Gondolom, hogy arra gondoltál, csak amit félre lehet érteni azt félre is fogják
-
Avicularia
veterán
válasz
MrPetya19 #1728 üzenetére
Jogos
Egyébként ott a Carbon nevezetű program, az root nélkül vissza tudja állítani a mentést. Htc one x-en tökéletesen működik root nélkül is . Sajnos TF300-on nem megy, nem tudja visszaállítani a mentést. Kipróbáltam most rootolva is, de akkor is belefagy a visszaállításba, szóval a programmal van gond. -
Avicularia
veterán
válasz
FrankóStein #1726 üzenetére
Pld backup programokhoz is kell a root általában, egyébként nem tudja elmenteni a programok beállításait, mentéseit. Telefonon szokszor csak root-al működik a hangrögzítés telefonálás közben, de lehet kernelt is cserélni kell hozzá. Egy csomó mindenhez jó jöhet, de azért lehet nélküle élni.
Biztos el lehet rontani egy androidos készüléket rootolással, de én még ilyennel nem találkoztam, pedig már jópáron végrehajtottam hasonló galádságot. -
Avicularia
veterán
válasz
FrankóStein #1724 üzenetére
Hehe azt szokták mondani, ha nem tudod mi az a root, akkor nincs rá szükséged
De félre a tréfával, ha custom romokat akarsz telepíteni ahhoz nem elég a root jog, mindenképpen nyitnod kell a bootloadert, ekkor ugrik a garanciád is. -
Avicularia
veterán
Ha érdekel valakit, akkor van megint egy klikkes root bootloader nyitás nélkül. Én már fel is dobtam.
-
Avicularia
veterán
válasz
2ofthem #1700 üzenetére
Mint már írtam, szvsz rohadt lassú egy ssd-s laptophoz képest. Főleg most, hogy valami probléma van a legutóbbi update óta, rettenetesen belassult nekem, van hogy programok 1 perc után indulnak el, addig homokórázik sokszor. Már kb 3x nyomtam gyári visszaállítást, de ugyanolyan szar. Sokszor legszívesebben a falhoz vágnám
Az biztos, hogy soha többet nem veszek asus cuccot. Asszony galaxy tab 2 10 collos tabletja sokkal fürgébben reagál mindenre.[ Szerkesztve ]
-
Avicularia
veterán
Full HD film lejátszása szerintetek miért akadozik, ha wifin próbálom?
Ha ugyanezt a filmet laptopon lejátszom NAS-ról akkor tökéletesen megy, tehát a wifinek van elég sávszélessége. NAS-router kábelen keresztül, router-laptop wifin keresztül az adat útja.
Tableten akadozik. Ha külső wincsire rakom a filmet és arról játszom le, akkor megy röccenés nélkül. -
Avicularia
veterán
válasz
2ofthem #1675 üzenetére
Konkrétan szétakadja magát a tablet torrentezéskor, durvábban akad mint mikor installálsz valamit a marketről.
Használhatatlanra lassul néha nálam, szerencsére vettem most egy zyxel nas-t, abban nagyon jól megy a torrent, bár eddig sem a tabletet használtam torrentezésre. -
Avicularia
veterán
válasz
hozolek #1670 üzenetére
Ha nem ajánl fel frissítést akkor le kell töltened az asus oldaláról, kicsomagolni a zip-et, kapsz egy másik tömörített állományt ezt fel kell másolnod a microsd gyökerébe és újraindítani. Akkor megtalálja és tudsz frissíteni. Illetve a mostani update-nél át kell nevezni a zipet,mert különben nem találja meg.Kicsit visszább a topikban le van írva mire kell átnevezni [link]
Viszont ha így frissítesz, az minden adatodat törli a tabletról, míg az OTA frissítés nem.[ Szerkesztve ]
-
Avicularia
veterán
1 terás samsung ntfs wincsit szoktam használni vele, tökéletesen kezeli, mintha egy laptop lenne.
Passzolok nem ismerem mostanában a magyar boltok kínálatát túlzottan
Itt svédben elég drága még mindig, nem is árulják együtt a dokkolót a tablettal már. KB. 465€ az ára a 16 gigás szettnek külön megvéve. -
Avicularia
veterán
válasz
ace_ventura #1637 üzenetére
Akkor azok tuti használtak voltak. Nekem is le voltak fóliázva a dobozok amikor vettem őket (külön vettem a tabletet és a dokkolót).
-
Avicularia
veterán
válasz
Unbaised-Ben #1591 üzenetére
Dice player nekem jobban bejött, és simán kezeli az samba-t.
-
Avicularia
veterán
válasz
mgTerminator #1583 üzenetére
Természetesen van, ettől függetlenül nem működik a dolog. Update előtt ez jól működött.
-
Avicularia
veterán
válasz
mgTerminator #1579 üzenetére
Gondoltam kipróbálom, hátha javít valamit.
Este újrahúztam a gépet, most úgy néz ki jobb lett, bár még mindig gondolkodik néha egy-egy programnál.
Ami viszont megmarad és rohadt idegesítő, hogy úgy néz ki egy bizonyos standby idő után a tablet elveszti a kapcsolatot a dokkolóval. Nem reagál a billentyűvel való bekapcsolásra, ha pedig bekapcsolom a tableten lévő gombbal nem mountolja a dokkolóban lévő sd kártyát. Csak a tablet ki illetve visszarakása segít. -
Avicularia
veterán
Nem hinném, kb fele van fent az újrarakás előtti progiknak és nincs új. Azóta csinálja mióta van a 4.2.
És van ez a dolog, hogy én mindig a space-el szoktam bekapcsolni,de most egy bizonyos standby idő után nem reagál a billentyűkre, csak a bekapcsoló gombbal lehet bekapcsolni. Szerintem itt más probléma lehet.
És cold boot-ot sem tudok nyomni neki
Most lementettem mindent a asus backup progival, megint hardreset, aztán meglátjuk mi lesz. -
Avicularia
veterán
Megőrjít a cucc
2 napja raktam újra, de szétakadja magát. Pár perc után egyszerűen nem lehet billentyűlenyomással, vagy touchpaddal bekapcsolni, csak a tableten lévő bekapcsológombbal. Amelyik program régebben indult el az indításkor sok másodpercet gondolkodik. Néha a beállítások megnyitása 10.15 sec-ig tart.
És ráadásnak, ha felinstallálok egy programot ,akkor első induláskor van hogy percekig a fekete képernyőt bámulom, az android többször felkínálja, hogy bezárja az alkalmazást mert nem válaszol. Aztán pár perc után elindul az alkalmazás.
Kivették a cold boot-ot és hiába kerestem nem találtam semmit ezzel kapcsolatban. Xda-n sem írnak semmit erről.
Ma ott tartottam, hogy falhoz vágom, a biztosító úgyis kifizeti -
Avicularia
veterán
Tegnap de megszívtam a carbon-al. Akadozott a gép,mondom csinálok egy resetet, az mindig jó szokott lenni erre. Lementettem minden appot carbonnal amit sajnos csak a hox-on próbáltam ki, tf-300-on nem.Hoxon tökéletes. Hát itt nem tudja visszaállítani az appokat, belefagy a visszaállításba. Direkt megvettem a play-ről a prémiumot kb.1000 ft, de azzal sem megy a visszaállítás. Aztán láttam, hogy a visszajelzésekben is írják különböző asus tabletesek, hogy nem működik a program.
-
Avicularia
veterán
Nálam lett egy idegesítő késés minden program indulása alatt ami nem volt az előző romban. Ha mér megy akkor valóban gördülékeny, de programindításoknál hajlamos elgondolkodni kicsit.
-
Avicularia
veterán
válasz
mgTerminator #1523 üzenetére
Köszi
Ez mire volt jó hogy így eldugták -
Avicularia
veterán
válasz
mgTerminator #1518 üzenetére
Korábban linkeltem képet, abban benne van a kernel verzió.
-
Avicularia
veterán
Jól látom, hogy eltűnt a cold boot lehetőség?
-
Avicularia
veterán
válasz
Unbaised-Ben #1507 üzenetére
Nekem is pozitívak a tapasztalatok. Pld. azt vettem észre, hogy sokkal jobban megy a multitaszk, valahogy nem zárja be olyan hamar a háttérbe rakott alkalmazásokat.
-
Új hozzászólás Aktív témák
ma Az Asus táblagépétől ismét koppant az áll: a TF300 széria tagjai elegáns formatervvel, bivalyerős processzorral és Android 4.0-val támadnak.
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- HiMedia lejátszók
- Futás, futópályák
- Robotporszívók
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Rendszergazda topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- ThinkPad P1 Gen4i 16" 4K érintő i7-11850H T1200 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Dell Latitude 5490 Intel Core i5-8350U
- Dell E7450 i7-5600 és Dell E7470 i7-6600 működő alkatrészek.
- 81 Eladó Hp 250 g7 i5 8 gen laptop FHD 256SSD 16GB RAM Zsír új akkuval a képek szerinti állapotban
- 80 Eladó Dell Inspiron 3593 15.6" FullHD laptop, Intel Core i7-1065G7, 8GB, 512GB SSD Új Akkuval!
- Dell Latitude 5520 5521 Magyar világítós billentyűzet DLM20F9 - használt, kopott
- HIBÁS Macbook Pro 16 2019 i7 32GB 512GB
- MSI Cyborg 15 15.4 RTX4060 i713620H 24GB DDR5
- Dell Latitude 5420 5520 Precision 3560 RJ40G 15.2V 63Wh 4 cella notebook akkumulátor - használt
- DELL XPS 9320 I7-1260P 16GB 512GB Újszerű! Jó akku!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest