Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
VIC20
őstag
Japán cégjapán cégHamburgi központú Német céghamburgi központú német cégA mellékneveket kis kezdőbetűvel írjuk. Mindig. Akkor is, ha nép nevéről vagy országról, városról van szó.
-
törölt tag
Sub.
-
Geri Bátyó
addikt
+ (#10) aquark
Arra azért figyeljetek, hogy a Parkernek sem a hagyományos golyós betétje folyik, hanem a finomabb tintával és porcelán golyóval rendelkező Roller. Persze ennek sokkal szebb az írásképe és használni is sokkal jobb. Én 21 éve használok egy Roller betétes tollat. Arra kell vigyázni, hogy huzamosabb időre ne állítsd fejre (napok).
szerk: aquark: A Zebrát nem szeretnéd, mert kifejezetten vékony. Én szeretem, pedig nagy kezem van. A Rotringból is csak az eredeti Tikkyt szeretem, ami még sokkal vékonyabb.
[ Szerkesztve ]
"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
petipetya
nagyúr
Ha fontos a geek faktor, akkor ajánlom a Xiaomi Mijia Pen-t is, amelyből van alumínium változat is.
Habár mindkettővel rendelkezem, a mindennapokban jelenleg egy nagyon egyszerű, fekete Parker Jotter golyóstollat használok. Éppen megjelent rajta egy csak kitapintható, de nem látható karc vagy repedés, ám engem ez már zavar. Éppen úton van egy innen azon az áron, amennyinél többet nem ér.
[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
-
Nekem még nem volt igazi Parkerem, nincs személyes tapasztalatom, de azt mondják, más kárán tanul az okos. Én ajándékba veszek egyet minimum, de gondolkodom, hogy nem az eredeti betéttel adom oda.
A Pelikán golyóstollai nagyon tetszenek, van köztük olcsó is, pl Bigtouch 450Ft, az itt is szereplő fullfekete Stola I. kb. 3600 Ft, gondolkodtam is a vételén, de idehaza nehezen beszerezhető. Nagyon szép még a Pelikan K40 Pura, de az kb. 20eFt, nekem nagyon drága. Van viszont egy "másik Pelikán" (??) ami töltőtollakat gyárt horribilis áron, ráadásul azok csúnyák is szerintem.
Most egy új bejegyzésen gondolkodom, régen, iskolában noname töltőtollakkal írtam, hogy szebb legyen az írásom. Most egy elég olcsó (a töltősök általában drágábbak) Schneider Smart töltőtoll tesztelésén gondolkodom, érdekelne a dolog.
-
Geller72
veterán
-
-
wody21
tag
+ 1 bazinagy a Rotring Tikky-re.
Nekem egy "kéktestű", kéken fogó darabhoz volt szerencsém. Előző munkahelyemen sajnos kénytelen voltam egyszer-kétszer néhány sort lekörmölni, és ezzel egész öröm volt firkálni - pedig én aztán nagyon régóta a kizárólag digitális formában történő szövegelés' híve vagyok... Édesanyám eredeti Parkerei elbújhatnak, nálam ez a Rotring toll szimplán mindent visz. -
törölt tag
Huhh, az irodában nálunk is ez a csíkos van.
Otthon meg a Zebra 301 (4 darab), az bevált. Ritkán használom őket, de amikor kell, akkor fog mindegyik. Ennyi nekem elég is. Ami most eszembe jutott, hogy a fekete színű nehezebben indul meg. A piros és a két kék teljesen oké.
[ Szerkesztve ]
-
Sziasztok!
Zebra nem volt a boltban, ahonnan rendeltem.
Csoszogi:
Halottam, hogy a Parker folyik, ami azért is rossz hír, mert ajándékba szerettem volna adni egyet.A Schneider Haptify viszont kívános, kár, hogy kimaradt, nem is drága, egyébként a Viscoglide tinta nagyon tetszik, jól csúszik, szépen fed,stb.nem csak reklámduma.
-
törölt tag
+1 a Zebra F-301-re. Viszonylag olcsó, vékony, szépen fog és nem utolsó sorban, jól kattog
-
csoszogi
tag
Én nemigazán ajánlom a Parkert. A net a spéci itt is említett blog (golyóstoll) és az ottani hozzászólásokban, vagy a munkatársamnál is előjön az a hiba, hogy igen gyakran kifolyik a betét végén a tinta.
Ez annyira tipikus parker betét hiba, hogy én senkinek nem ajánlanám szívesen, és nem is oldották meg az utóbbi években a problémát a Parkernál. Egy ilyen prémium betét esetében az egy is sok...
A szerzőnek:
Toll: nekem is nagy kezem van, amit próbáltam és ajánlhatok:
Vagy:
De én jobban szeretem a kupakos tollakat, amiben a BIC verhetetlen. Van vékonyan vastagon fogó is, és 3-4 év után is ha előveszem a fiókból egyből ír. Olcsó és jó.
[ Szerkesztve ]
-
Bird
addikt
Klasszikus prémium hivatali toll az,felüdülés a kék- piros csíkos Signetta után.
[ Szerkesztve ]
.:A konzolozás körülbelül olyan, mint a Canon / Nikon: amelyiket előbb veszed a kezedbe, azt szokod meg.:.
-
e=mc²
őstag
Nekem a Zebra F-301 jott be de nagyon.
Ambulimax Provider
-
Tim82
félisten
Magam részéről +1 a Rotring Tikky-re. 2013-ban vettem 6 darabot belőle (3 db fekete és 3 db fehér "testű" toll), ezek egyelőre még az eredeti betétekkel máig mennek. (Regényeket nem, pár oldalas jegyzeteléseket viszont nagyon rendszeresen bírniuk kell.)
Valamilyen oknál fogva a fehér példányokon csúnyán kopik a fogást elősegítő gumibetét, ezt leszámítva kb. tökéletes tollak.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
DonElvis
aktív tag
Iskolás koromban ICO (?) töltőtollat használtam, nagyon szerettem. Cserélhető patronos volt, lehet drágább volt a "fenttartása" mint a normális golyóstollaké, de három nagyságrenddel szebben írtam vele, mint a golyóstollak bármelyikével. Hogy ez miért volt el nem tudom képzelni.
Ami nem számít, az nem érdekel
-
Sziasztok!
Domonkos: Műkedvelő rokk.nyugdíjjas vagyok.
Freiherr: Tervezem (olcsóbb) Parker beszerzését, egyenlőre egy IM van tervben, esetleg Urban. Nem tetszik a Parker üzletpolitikája, mert úgy tudom, Kínában gyártat fillérekért, és aztán drágán árul, meg ugyanolyan, de színben, mintázatban stb. kicsit eltérő tollakat szélsőségesen eltérő árakon ad, ugyan arról a gyártósorról...
-
Freiherr
őstag
Parker tollakat próbáld ki, természetesen eredeti betéttel. Nem olcsó, viszont drága, de az írás élménye kiszabott minőségi, öröm használni.
Back to the future
-
Domonkos
Ármester
Cool. Bar nem tudom, hogy a sajat nevemen kivul legutoljara mit irtam tollal. Most a fiokbol elokotorva megtalaltam a legutoljara hasznalt uni-ball signo 0.5omet. Olcso zseles tollhoz kepest szerintem jol fog.
BTW amiket eddig begyujtottem mindenhonnan ajandek tollakat szerintem eletem vegeig ki fognak tartani. En nem tervezek tobbet ilyenre kolteni. Te mit csinalsz hogy bemutatot is irsz roluk??[ Szerkesztve ]
Gender of electrical connectors is defined by the pins.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gaming notebook topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- Horgász topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Politika
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- Meta Quest 3 128gb +kiegészítők! (Garanciális)
- Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI DSG LED facelift, új vezérlés, sérülésmentes
- Dell Latitude E6330 laptop (14/i5-G3/8GB/320HDD/MagyarVilágítós)
- Fujitsu Lifebook E752 laptop (15,6/i3-G3/4GB/320HDD)
- Lenovo Thinkpad L390 laptop (14FHD/I3-G8/8GB/256SSD/Win11)
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest