- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen alaplapot vegyek?
- Asztrofotózás
- Egérpad topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Androidos fejegységek
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoli03
őstag
válasz
KurtCobain #154 üzenetére
Nagyon sokat számít, hogy milyen hőmérsékletű az akkumulátor. Például 25 °C-on 20% a kapacitásvesztés 1 év után, 40 °C-on meg 35% (100%-os töltöttségen). Szóval közel se biztos, hogy az akkuval van a gond. Amibe márkás cellákat raknak, azok most is igen jó minőségűek. Inkább a laptop hűtésével van gond, a tervezés (például elégtelen, rosszul megtervezett hűtés), és a használat (például nem biztosított szellőzés) miatt.
-
zoli03
őstag
válasz
FollowTheORI #90 üzenetére
Li-Ion-nál nincs csepptöltés meg ilyenek, nagyon érzékeny a túltöltésre. Az más kérdés, hogy a szoftver mikor jelzi feltöltöttnek. Nem tudom, hogy pl egy telefon hogy számolja az akku töltöttségét, de valószínűleg feszültséget mér csak. Így a 100% mindig az előre beállított feszültségnek fog megfelelni, stb. Nekem így logikusabb, ami nem jelenti azt, hogy így is van.
-
zoli03
őstag
válasz
Atom_Anti #92 üzenetére
Egyikből miért rendeltél védettet, míg a másikból simát? Védett: van benne egy elektronika (ettől hosszabb is lesz), ami megakadályozza a túltöltést, túlmerítést, túl nagy áram kivételét.
#89 saril: nem az élettartam az érdekes, hanem a kapacitása. Kb 1-1,5Ah-t tudhat az általad linkelt akku. Az meg nem fog változni, ha gyakrabban veszel.
-
zoli03
őstag
válasz
Atom_Anti #76 üzenetére
Pl XTAR WP2 II, vagy vannak más XTAR-ok is (XP4, WP2s, stb).
Miért erőlteted az eBay-t? A linkelt akku kb 2500 Ft/db, kegyetlen drága. Wallbuys-on 2700 Ft egy pár Sanyo, és most van -12%-os kupon is rá (SWIATELKAWB). Vagy 3750 Ft-ból kijön egy pár 3400-as Panasonic, még ez is sokkal olcsóbb a linkelt Samsungnál. Ráadásul a linkelt Samsung 4,3V-os.
-
zoli03
őstag
válasz
stevewonder #66 üzenetére
0,7C-t ír a Panasonic az NCR18650B-re (a többi márkás cellát is lehet kb ennyivel tölteni). A legtöbb normális töltő 1A-rel (vagy kevesebbre lehet állítani kisebb méretű cellákhoz) tölt, az nagyon messze van a 0,7C-től, fele sincs, szóval nem lesz semmi baja. Én biztos, hogy nem várnék arra egy délutánt arra, hogy 0,5A-rel töltse fel az akkut a Nitecore.
-
zoli03
őstag
Nekem van két eléggé szar kínai Li-Ion cellám, legalább egy éve nem töltöttem fel őket (ráadásul védettek is), és az egyik feszültsége 3,96V, a másiké 4,00V. Ilyen feszültségnél átlagosan 60-80%-os töltöttségen vannak a Li-Ion akkuk.
Amiket írtam számokat, nem gyártók oldaláról másoltam. Ez nem a számokkal játszás, nem olyan, mint a ráírt kapacitás, amikor lehet többszörösét írják rá a valósnak.
-
zoli03
őstag
"Mielőtt nekifogunk ezen lehetőségek tárgyalásának, fontos kiemelni, hogy a lítiumion akkumulátoroknak is van önkisülése, tehát idővel vesztenek töltésükből; ez havi 5-10%-ot tesz ki."
Ez azért nem egészen így van. Máshol eléggé eltérő számokat írnak, meg a saját tapasztalatom szerint se ennyi:
"Li-ion cells typically lose 8% of their capacity for the first month and then 2% for subsequent months."
"5% in 24h, then 1-2% per month (plus 3% for safety circuit)"
"Low self-discharge rate (about 1.5% per month)"
"New Li-Ion batteries typically self-discharge 3 to 5 percent the first month and 1 to 2 percent each following month, although most Li-Ion batteries have built-in electronic control circuits that run constantly and increase the discharge rate an additional 3 percent per month."
"The self-discharge of the Li-ion battery is five percent in the first 24 hours after charge and averages 1 to 2 percent per month thereafter."
Ezek alapján inkább havonta kb 2% az önkisülése a második hónaptól.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Bemutatjuk a lítiumos akkumulátorok működését és pár hasznos tippet is adunk élettartamuk javításához.
- Külpolitika
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Villanyszerelés
- PlayStation 5
- Assetto Corsa EVO
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Razer Blade 15 gamer laptop megvigyázott szép állapotban.
- Különlegesség! ASUS ProArt StudioBook Pro W500G5T i7 9gen NVIDIA Quadro RTX 5000 MAX Q 16G
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
- ThinkPad T14 Gen2i 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB DDR4 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Precision 5540 15.6" FHD IPS i7-9750H Quadro T1000 16GB 512GB NVMe magyar vbill új akku gar
- A Surface Go Type Cover 100% magyar
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Zalman I3 Edge EVGA 550W
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- iKing.Hu - Apple Retina Macbook Pro 16 - 2019 - Használt, megkímélt
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest