Új hozzászólás Aktív témák
-
Krystal_s
addikt
Nem tudtam, hogy azonos márkán belül egy jobb minőségű otthoni gépbe és az üzleti szériába külön más minőségű, más gyártótól származó akksit tesznek.
Most rákerestem neten a 180ezer kategóriás Dell gépemre és egy 300-400ezres üzletire, mindkettőben Sanyo akksi van. Szerintem szerencse kérdése ki, mit fog ki, mert még azonos géptípuson belül is lehetnek eltérések...[ Módosította: radi8tor ]
-
Krystal_s
addikt
Egyik Notebookomhoz 2db akksi van. A gép 2 éves, második akksit másfél éve kaptam, tehát egyik 2, a másik 1,5 éves. Az elsőt folyamatosan használtam (normálisan) és megvétel után pár hónappal már 10% körüli volt az elhasználódás értéke, ezért kellett a másik. A másikat szinte egyáltalán nem használtam, párszor beraktam a gépbe, hogy töltsem, merítsem...hűvösebb szekrényben feltöltve tároltam.
Mégis jelenleg a 2 akku (ugyanaz a márka Compal, méret stb) elhasználódás értéke szinte egyforma, 20%-30%. Időtartam is.
Ezért bárki bármit ír itt, sokszor a személyes tapasztalatok teljesen mást mutatnak a használattal kapcsolatban.
Szerintem a mostani akksik minősége egyre rosszabb a régiekhez képest. Lehet páran kifognak jobbat, de a tapasztalat azt mutatja, hogy márka, használat, töltési idő, ciklusok teljesen mindegy, úgy viselkednek, mint ami be van kódolva (Tervezett Elavulás), hogy kb 2-3 évig működjön és kész. Beszélhetnénk a nagy fejlődésről is, hogy milyen nevetségesen keveset bírnak a mai fejlett technikához képest, ami szerintem többre lenne képes, csak valakiknek nem éri meg.Azt is sokan írták, hogy nem szabad teljesen lemeríteni. Na igen, csak hogy az elektronika néha hülyeséget mutat és olyankor egy teljes lemerítés szükséges lehet. Biosban megvárni, amikor a gép kikapcsol, majd full feltöltés és az elhasználódás értéke kevesebb lesz, azaz javul az akku időtartam egy időre. Nálam legalábbis.
Másik gépem, pár hónapos. Van hozzá akku kezelő program, ami szerintem nem is működik jól (Dell Quickset) mégis miután feltelepítettem, meghülyítette az elektronikát, mert sokszor a Windows hátralévő időnek 200 órákat ír ki. Újraindítás, vagy töltőre rakás után jó lesz, aztán megint kezdi. Most töröltem a programot.
Írhatnám, hogy na ezt nézzétek, itt kezdődik a minőség.
De sajnos nem így van. Szerintetek mi okozhat ilyet, hogy egyik nap 200 órákat ír ki, másnap normálisan 6-7órát?
Amikor hülyeséget ír a rendszer, akkor más programok sem jelzik jól. Mi okozhat ilyet ?
Új hozzászólás Aktív témák
ph Bemutatjuk a lítiumos akkumulátorok működését és pár hasznos tippet is adunk élettartamuk javításához.
- MacBook Air M1 8GB/256ssd/Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 87%/p4239
- Utolsó darab - 1M helyett - MacBook Pro Retina 14 M4 - 10C CPU / 10C GPU / 24 GB RAM / 1 TB - MAGYAR
- Eladó XD Design Bobby Hero Spring, Yellow laptoptáska
- Macbook Pro 13" - 2020, 4 mag i7, 32/512GB, touchbar - garancia ( 901)
- Macbook Air 15" M3 - 2024, 16/256GB, bontatlan, Apple garancia ( 101)
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E746 - i5-6GEN I 4GB I 500GB I 14" HD I DP I W10 I Garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i7-8G I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest