- AMD Catalyst™ driverek topikja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- NVIDIA® driverek topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Monitor hiba topik
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Novemberi hardverkavalkád
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali informatikai kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
MZperX75
addikt
Pirx kapitány jut eszembe erről!
[ Szerkesztve ]
-
babkukta
senior tag
ez qrva jól néz ki!!!! Bár a szobámban kicsit kockán mutatna
Üdvözlettel, Tibi
-
elefant
őstag
ú de jól néz ki!
-
Sicilian
addikt
Ötletes dolog, jól nézhet ki élőbe is.
nothing is true everything is permitted..
-
M0ng00se
őstag
Néhány "épület" tetején azok az összekapcsolt lapok, nem a kismegszíktó egyik tartozéka?
V6
-
zsolt501
nagyúr
Nekem a számítógép alkatrészekből készült kép (kollázs) esetén Hemmert János jut az eszembe.
Két kép a munkásságából.
[ Szerkesztve ]
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
snecy20
nagyúr
Elképesztő. Sosem jutott volna eszembe, pedig van egy pár kiló régi kacat itthon.
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
energy4ever
addikt
Jol nezne ki ezekbol egy terepasztal.
-
MittuDomain_
őstag
válasz energy4ever #10 üzenetére
Igen, terepasztal, ahol a kis vonatok átmennek a régi Intel déli hídon )
Si tacuisses, philosophus mansisses.
-
Execᵀʰᵀˢ
tag
válasz MittuDomain_ #12 üzenetére
-
DrojDtroll
veterán
Tökéletes dísztárgyak.
-
tecsu
addikt
Művészetnek hívni azért erős..
https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw
-
hemaka
nagyúr
Jól néznek ki.
-
zsolt501
nagyúr
Mi a művészet... [link] Szegeden már volt ebből botrány.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
korion
senior tag
Tudom,h nehéz elfogadni,de hidd el könnyebb lesz!
ha gyufából várat,v pc házat építesz az is művészet!
ha fogsz egy darab vásznat és leköpöd színes ételfestékkel az is az!(erről még nem hallottam,lehet újat találtam ki )sőt az egyszerű mindennapi rutint-dolgokat is lehet művészien csinálni!
sőt.....
+3670-365-3097 Inkább sms vagy viber!;)
-
törölt tag
A csatlakozókon lévő arany értékessé is teszi, mindamellett hogy jól is néz ki.
-
gebro
aktív tag
Jól néznek ki. Van fantáziája, az már biztos.
-
törölt tag
Jól néz ki
-
paperboy
senior tag
Ez az igazi művészet...
-
tecsu
addikt
A liberalista felfogás szerint, mivel minden szubjektív, nincs abszolút jó és rossz, hasznos és haszontalan stb.
eszerint minden lehet művészet, csak nézőpont ill. befogadás kérdése.
Számukra egy darab szar, ipari zajok, egy megerőszakolt nő és a kiállított nagy semmi is művészet. (Tehát a szó definíciója lényegét veszti és bármire ráhúzható.)Normális felfogás szerint a művészetnek szigorú szabályai vannak (amiket fel is lehet rúgni, bizonyos feltételekkel) és a befogadónak vertikális, szellemi / lelki csatornát nyit a szakrális szférák felé, vagyis egyfajta spiritualitást közvetít, ami lehet pozitív vagy negatív.
Az ún. modern művészetekig ez utóbbi meghatározás volt érvényes, azóta inkább az előbbi...
-
1tom
aktív tag
Jó ötlet. Jól néz ki.
Bunkók kiméljenek! Amiga rulez always!
-
Tamás9x
őstag
A cím megtévesztő, helyesbítenék: " Amikor az elektronikai hulladékból művészet születik"
De nagyon ötletes, tetszik
https://www.youtube.com/@kisstontour
-
caprine
senior tag
Több tonnányi ilyen alkatrész között nőttem fel, de azért ez már nekem is kissé túlzás. Én művészetnek ezt nem tartanám, de újrahasznosításra jó. Számomra a művészet az, aminek valami belső mondanivalója, + szépsége van, mint a zene, de ez nem az a kategória.
Ha saját szívedben nem találsz békét, nem fogod azt megtalálni a világon sehol. (SCKG)
-
80hun
addikt
Csodás alkotás.
-
Vesa
veterán
Ez eleve off, mivel a "képeken" nem csak számítógép alkatrészeket használt az alkotó -a cikkben szereplővel ellentétben-, sőt, sokkal inkább áll mindenféle kacatból (autó felni, szemüveg, ajtózár stb.).
Most attól tekintsünk el, hogy kinek mi jut erről eszébe, esetleg tetszik-e vagy sem...Ízlés dolga...Számomra ebben semmi művészet nincs...Szimmetriát érző ember összeragasztja bármikor...
A tudomány a valóság költészete!
-
mufi
senior tag
Azta időmilliomós hétszázát. Nem semmi alkotások.
Creed Aventus 500 ml splashre keresek jelentkezőket.
-
Béééla
őstag
Nem is értem hogy a rambókés miért nincs még itt.
Bélabá
-
nagyúr
Ez klassz. Elnézegetnék egy-két ilyen alkotást az asztalomon.
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
Kreatív
"It was me on that road. But you couldn't see me.Too many lights out, but nowhere near here.It was me on that road. Still you couldn't see me.And then flash lights and explosions"
-
dabadab
titán
"A liberalista felfogás szerint"
Azert az bajos, amikor valaki egyetlen meg nem ertett szobol kiindulva probalja megmagyarazni a vilagot. Gondolom szerinted a 2300 eve elt Csuang Csou is "liberalista" (o konkretan taoista volt), ahogy nyilvan Shakespeare is liberalista hevuleteben irt olyat, hogy "beauty is bought by judgement of the eye".
"Normális felfogás szerint a művészetnek szigorú szabályai vannak"
Ahol normalis == amit te gondolsz
DRM is theft
-
Angel1981
veterán
Kreatív, és jópofa!
-
emmm
őstag
Biztos?
-
Ghoosty
őstag
Én nem tudom, erre gondolt-e, de én is elvárnék valamilyen mércét arról, hogy mi művészet és mi nem. Mert ha nincs ilyen mérce, akkor üressé válik a művészet szó.
A saját példám: Nagyon szeretem a tavaszi időszakot, mert rengeteg féle zöldség elérhető megfizethető áron. Ilyenkor, ha szendvicset készítek, mindig igyekszem megfelelő színösszeállítással készíteni, néha formákat is felhasználok egy-egy példányhoz. Mondhatni, művészi szendvicset csinálok. Jó érzés ránézni, ha kész van, már kaptam több pozitív visszajelzést is. Sajons/szerencsére rövid életűek a "műveim".
Most én "szendvicsművész" lennék? Nem hiszem, nem is ilyen céllal készítem, hanem csak jó érzés csinálni. Viszont tudnék olyan művészet definíciót megalkotni, ami alapján művészet amit csinálok.
Igazából nem tudom megfogalmazni. De annyira nem is lep meg, mert számomra ugyanolyan értékes egy eredeti Monet, mint egy másolat/hamisítvány.
-
veterán
Jól néz ki de csak ennyi.
duree54
-
bteebi
veterán
Ezek a képek jóval kreatívabbak, mint a felhőkarcolók, annak szerintem olyan nagyon sok művészi értéke sincs. Ettől függetlenül jó, és tetszik is. Az viszont nem kérdés, hogy ha választanom kellene, akkor sokkal inkább ezek kellenének, mint az. De tulajdonképp jöhetne mindegyik. Lehet, hogy kellene venni néhány tönkrement RAM modult és 1-2 alaplapot alkotás gyanánt . Az asszony biztos nagyra értékelné a nappaliban .
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
Vesa
veterán
Szubjektív, de azok a képek egyáltalán nem nevezhetők kreatívnak. Csak nézd meg, egyszerűen oda van hányva mindenféle hulladék teljesen szimmetrkiusan egymás mellé, ahogy az adott tárgy formája engedi. Ráadásul számtech alkatrész alig van, javarészt mindenféle kacatból áll. Ezt a 6éves gyerekem megcsiálja segítség nélkül, ebben így semmi művészet vagy kreativitás nincs.
A néhány hsz.-el alább található RAMbó késben önmagában több fantázia van, mint abban a két képben együttvéve.
[ Szerkesztve ]
-
bteebi
veterán
Teljesen jogosak a megjegyzéseid. Ezzel együtt is jobbak szerintem a linkelt képek (pontosabban nekem jobban tetszenek), mint a cikkben lévő felhőkarcolók. Teszem hozzá még egyszer, szerintem azok is jók , bár tény, nem túl kreatívak/művésziek. Az utóbbi egyébként, hogy nem művészi, inkább dicséret, mint kifogás.
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
zsolt501
nagyúr
A szépség relatív, amúgy a művésznek több díjnyertes alkotása is van, ami nemzetközi díjat is kapott, illetve művészetet oktatott, szóval kinek mi tetszik ez szubjektív dolog.
[ Szerkesztve ]
-
Lolka Bolka
aktív tag
Nagyon beteg, de ettől (is) jó!
-
Vesa
veterán
A szépség lehet relatív, viszont a kreativitás és a fantázia jól mérhető és értékelhető. Az általad linkelt képekben sajnos semmi kreatív nincs, teljesen ötlettelenül, maximális szimmetriával vannak egymással szembe állítva azonos alkotóelemek, melyek egy teljes egészet alkotva sem utalnak semmire, nem közvetítenek, nem jelképeznek semmit...
Ha leszórok neked egy halom páros alkatrészt, Te magad is összeállítasz ilyet, mint ahogyan bárki más is, mert nem történik más, mint minden tárgyat egymással szembe állítasz egyszerűen a formája alapján. Pl. ott egy telefonkagyló ami ívelt, akkor a köztes részbe keresel egy olyan alkatrészt ami oda passzol, ezt letükrözöd vele szembe és megkapsz egy pont ilyen képet. Elnézést, tényleg nem bántásból írom, de ez rettentő kevés, ez így nem nevezhető kreatívnak...[ Szerkesztve ]
-
zsolt501
nagyúr
Már ne is haragudj, de te most engem pécéztél ki művészetismereti oktatásod tárgyaként, mert akkor rossz fába vágtad a fejszéd.
A cikkben lévő műalkotások fasorban sincsenek az általam betett képekhez mérten, ráadásul a cikkben szereplőket is össze lehet bármikor rakni, sőt ha nagyon szőrszál hasogatók akarunk lenni manapság már bármit össze lehet rakni.
De én itt le is zárom veled a vitát, mert te olyanról akarsz vitatkozni ami megint csak szubjektív, és a cikkben lévő képek sem többek az általam betettnél, semmivel sem fejez ki többet, és semmivel sem több, de nekem ezek jobban tetszenek.
-
tecsu
addikt
Valamit (igazából az egészet) félreértetted és mi ez a gyerekes, offenzív stílus? :-O
Röviden: A liberalizmusnak természetesen voltak előzményei, nem a semmiből jött. Bizonyos felfogás szerint a történelem során két háttér (vagy erő) határozta meg az eszméket, a tradicionalitás és az antitradicionalitás.
A belátható idők során ez utóbbi - általában - erősödött és mondhatjuk, a liberalizmusban csúcsosodott ki.Nem kell esztétikát tanulni ahhoz, hogy belássuk, a szépség nem teljesen relatív. Genetikai és kultúrális determinációja is van. Az előbbi szerint a törzsfejlődésünk során ért erős benyomások (mint pl. veszélyek) jelei belénk ivódtak (pl. - leginkább nők - kígyótól, nagy póktól való viszolygása; az erőteljes, hegyes vonalak kevésbé, míg a kerekded lágyabb ábrák jobban tetszenek babáknak stb.)
Kultúrális hatás a szépség megítélésére pl. a kor nőideálja és a hasonló milliárd példa.
A környezetünk, a világ felépítése pedig mindkét ágon hat(ott) ránk, a természetes arányok, formák keltik pozitív (pl. aranymetszés egy festményen, harmóniák egy zenében) ill. ezek ezek ellentéte a negatív benyomást.
Ezek bonyolult kombinációja akár katarzist és más, összetett érzéseket idézhet elő a művész interpretálásában.https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw
-
tecsu
addikt
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Építő/felújító topik
- NVIDIA® driverek topikja