Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen notebookot vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Philips LCD és LED TV-k
- DV digitalizálás
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Oliverda #227 üzenetére
Egyszerűen csak nem értettem hogy miért bűvészkedtél a számokkal. Miért is kellett hirtelen a műszeres mérésről és a szorzásról pár innen-onnan összeszedett félig-meddig hasraütésszerű szám kivonására váltanod.
Azt írod hogy próbáltál rávilágítani az általam jobbnak tartott módszer hátrányára, de mindezt olyan konfigurációk fogyasztási értékeivel ami annak nem felel meg. Ugyanis ha figyelmesebben olvastad volna mit írtam, akkor láttad volna hogy a méréshez minél kisebb fogyasztású chipsetet/alaplapot ajánlottam.
Persze ha igaz hogy az általad felhozott, AMD processzor nélküli 132W fogyasztású rendszer ide tartozik, akkor kénytelen-kelletlen elhiszem neked hogy egy működőképes Phenom II rendszer legalább 60-70 Wattal többet fogyaszt mint egy hasonló teljesítményű Intel Quad. Ez van...
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
#95904256 #217 üzenetére
"Egyrészt egyszerűbb megoldani ( csak bedugom és már mérek is ), másrészt mivel ugyanazzal a műszerrel mérek, így egyfajta mérőköri hiba kiesik."
szerk.: Ezt úgy értettem hogy ugyanott van a műszer mindegyik mérésnél. Vagyis a tápegység előtt. ( ... mielőtt még belekötnek ebbe a mondatba is.
)
-
törölt tag
válasz
Oliverda #214 üzenetére
Jogos felvetés hogy ha már a CPU-k fogyasztásat akarjuk összevetni, akkor ne egy komplett gép -, illetve kettő (egy AMD és egy Intel) - fogyasztását mérjük és hasonlítsuk össze, de ez meglehetősen nehezen kivitelezhető. Az általad linkelt tesztben is leírják hogy az értékek feltehetően 10%-nál kisebb hibával rendelkeznek az idle és 5%-nál kevesebbel a terhelt méréseknél. Persze AMD vs. AMD illetve Intel vs. Intel összevetésben ez a hiba nem jelentkezik, hiszen a mérőkörök ( alaplap + műszerek ) ebben az esetben ugyanazok.
Másfelől a sima hálózati fogyasztásmérővel történő mérésnek is vannak előnyei. Egyrészt egyszerűbb megoldani ( csak bedugom és már mérek is ), másrészt mivel ugyanazzal a műszerrel mérek, így egyfajta mérőköri hiba kiesik. Persze itt meg jönnek helyette újak ( pl. a tápegység különböző terhelésnél más hatásfokkal dolgozik, eltérő a chipset fogyasztása, stb. )
Jobban preferálom egy komplett platform fogyasztásának a mérését, hiszen a CPU köré mindenképp kell tápegység, RAM, háttértár, alaplap. Amiből igazából csak az utóbbi okoz jelentősebb mérési hibát a chipset miatt. Talán érdemes lenne az általad is említett alaplap teszteléssel megkeresni hogy melyik AMD illetve Intel chipset (alaplap) eszi a legkevesebbet, majd azzal összevetni egy-egy platfrom fogyasztását.
Azzal nem értek egyet hogy minél nagyobb fogyasztású alaplapot, videokártyát kellene használni egy teszthez, mert ez csak növelné a mérési hibát.
-
törölt tag
"akosf: szép-szép az atom-ion páros, de azért messze van a játék közbeni teljesítménye egy 2.5ghz-es X2-es proci és egy HD3870 párosának a tudásától.
Ha nem játszanék, akkor valószínűleg még mindig a régi 2.4ghz-es Northwoodom használnám a visszavett órajelű gef6200-esemmel."Ha a játék közbeni fogyasztás a lényeges számodra, akkor inkább a videokártyák fogyasztását lenne érdemesebb nézegetned, nem a processzorokét...
De a processzorok terén érdemes lehet még kipróbálni egy Yonah vagy Merom-L magos processzort, hozzávaló alaplappal. Nekem több ilyen gépem is van, 25-40 Watt körül esznek (én csak alaplapi videokártyát használok). Mobil processzorhoz 2500 forint körül hozzá lehet jutni, az alaplap sajnos ennek többszöröse, mert többnyire csak e-bay-en lehet kapni és 50 dollár alatt nem nagyon adják... de szerintem ez még mindig megfontolandó.
-
törölt tag
"Komolyan mondod, hogy van olyan intel cpu - lap páros, hogy ha arra cserélnék, felét vagy harmadát fogyasztaná a gépem? Mert ha ez igaz akkor én lehet tényleg kicserélném az alaplapot-procit (annak idején kisebb fogyasztása miatt vettem AMD-t)."
Ez esetben ezt érdemes lesz megnézned: Intel ATOM + Nvidia ION
-
törölt tag
"En tobb fele fogyasztasmerobol valasztottam ki a legjobbat. A tesztelok nagy resze vesz 1-et, es hasznalja. Nagyon durva kulonbsegek vannak. Pl a 40W-os monitoromat egy draga, markas muszer 17W-nak meri, de egy olcso gagyi jo erteket mutat."
Ha a műszered bizonyíthatóan a műszaki adatlapon megadott tűréshatáron kívüli pontossággal mér, akkor vidd vissza és cseréltesd ki. Egyébként van egy olcsó, jó teszt amivel az otthoni fogyasztásmérők egyszerűen ellenőrizhetők. A hagyományos izzók fogyasztása alig 2-3%-kal tér el a névleges értéküktől. Csak rá kell dugni egyet...
-
törölt tag
CrossFire™ Xpress 3200 (for Intel) - Specifications ( az AMD/ATI oldaláról )
-
törölt tag
"Milyen platformot használsz asztali számítógépedben?"
VIA C7 + VIA CN700...
Már megint kimaradtam egy jó kis szavazásból...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Hardverújdonságok és érdekességek bemutatása mellett az ősi kérdésre keressük a választ: Intel vagy AMD?
- Netflix
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Politika
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Peugeot, Citroën topik
- Iqos cigaretta
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- JBL PartyBox 200 használt bluetooth hangfal! Erőteljes hangzás!
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac 27" 2020 i7 128GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- PROHARDVER matricás ház ingyen elvihető
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Windows 10 pro Retail aktiváló kulcs!
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest