Új hozzászólás Aktív témák
-
fatpingvin
addikt
válasz
Busterftw #70 üzenetére
"egy elenyeszo kisebbseg igenye nem indokolja ezeket altanossagban bevezetni es ezt konkretan kovetelni"
ezt engedelmeddel megfordítanám. a nagy többség igénye nem legitimálja a kisebbségtől elvenni a választás lehetőségét, főleg nem egy olyan kérdésben, ahol a választási lehetőség magában foglalja a nagy többség elvárásainak megfelelő opciót.
vedd észre, ami mellett én kampányolok, az abszolút nem zárja ki a nagy többség igényeinek kielégítését, sőt.ha lenne normális felhozatal az alternatívákból, pont nem érdekelne hogy van egy olyan termékvonal amit nem fogok megvenni. viszont nem nagyon van, ami korábban volt azok is lassan tűnnek el, és ez eléggé aggasztó.
"ha mindig azon aggodnek, hogy mi lesz holnap akkor eleg keserves lenne az elet."
egyetértek, ettől viszont még azt gondolom hogy egy gondolkodó embernek veleszületett feladata gondolnia a jövőre is, a sajátjára és másokéra egyaránt.
"De ha peldaul neked ilyen speci kovetelmenyeid vannak pl a munka miatt, arra nincs ilyen speci hardver, ahol garantaltan lehet nem alairott bootloadert betolteni?"
na, végre beszélünk
ÉPPEN HOGY NEM a munka, meg a vállalati környezet a kérdés, hanem a magánéleti szféra, aminek ha tetszik ha nem integráns része lett a kibertér. Tudom hogy uphill battle, mert nagyon kevesen foglalkoznak ezzel a kérdéssel tényleg tudatosan, ez egy dolog, viszont én nem szeretném megvárni azt hogy késő legyen lépni. Ezt félretéve, a kérdésedre a válasz az, hogy egyre kevesebb. nem véletlenül használok egy kb 10 éves laptopot magáncélokra, ugyanis ez még egy olyan platform, amin ezt hellyel-közzel meg tudtam valósítani (ha szeretnél tudsz róla olvasni logouton).
egyébként ha már így kérdezed, a megjelenése óta szeretnék egy Talos II-est, hoy miért nincs ilyenem az szerintem azonnal nyilvánvalóvá válik amint ránézel a RaptorCS termékoldalára és megnézed milyen számok vannak a dollárjel mellett. ez speciel egy ilyen hardver. nagyon kevés ehhez hasonló van, x86 platformon úgy kb 8-10 éve szinte semmi, ami van az vagy kompromisszumos, vagy elavult, vagy megfizethetetlen.
én személy szerint a SaaS modell terjedésével ezt egy teljesen reális kockázatnak látom. 4-5 éve még egyáltalán nem volt jellemző, hogy konkrét technikai eszközökkel akadályozzák a felhasználót az egyes hardvereken tetszőleges szoftver futtatására. gyakorlatilag csak az okostelefonok körében volt ilyesmi. aggasztó tendencia hogy ez elkezdett begyűrűzni a desktop szegmensbe is. nem tudom mi lesz pár év múlva, de nem vagyok túlságosan optimista. figyelembe véve, hogy a legtöbbet használt, hagyományosan desktop platformok és alkalmazások hogyan csúsznak át az egyszer megvásárolt és onnantól használható késztermékből a folyamatosan előfizetős szolgáltatásokba, ez nem túl bizalomgerjesztő. tech nagyvállalatként nagyon nem megérős, ha a júzer meg tudja oldani, hogy ezt az előfizetős modellt kiváltsa AKÁRMIVEL. szeretném azt hinni hogy csak paranoid vagyok. most még megéri olyan hardvert kiadni, aminek a firmware-e még bármilyen bootloadert elindít. a firmware viszont már most alkalmas rá hogy a gyártó kezdeményezésére megváltoztassa a saját működését, a kijátszási próbálkozásokat pedig brickinggel honorálja. szerencsére ere példát még nem tudok a játékkonzolokon kívül, a géming természetesen peremterület ilyen kérdésben, de a lehetőséget jól demonstrálja.egy záró gondolatként: igen, most nem érinti az egyszeri júzereket. még. remélem így is marad, de ha tudok tenni érte akkor nem szeretném a reménykedésnél abbahagyni a dolgot. nem szeretném élesben megvárni hogy igazam lett-e. inkább legyen az hogy bohócot csináltam magamból feleslegesen mint hogy bebizonyosodjon hogy igazam volt és nézünk magunk elé hogy most mi lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Battlefield 6
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Könyvajánló
- Arch Linux
- World of Tanks - MMO
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Eladó/HP ZBook 15 G3 /I7-6820HQ/16GB DDR4/VGA M1000M 2GB/Win 11Pro/15,6" FHD/512GB M.2NVMe!!!
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Szép! Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T2000 4GB
- Lenovo LOQ 15APH8 gamer laptop 15,6" 144Hz, AMD Ryzen 7
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3041, 96% Akkumulátor
- Thomson Streaming Box 240 TV okosító / Számla / Garancia /
- 11 GB-os RTX 2080 TI - HP OEM - garanciával
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 1000GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest