Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Joci10

őstag

válasz Busterftw #123 üzenetére

Egy MI kutató cég azt állította, hogy a kezdő munkahelyek felét elveszi az MI. Nem én, hanem az, aki ezzel foglalkozik. És ez csak a kezdő munkahelyekről szól.
    A tendencia az, hogy az MI több munkahelyet szüntet meg, mint amennyit létrehoz. Ennyit állítottam, te meg az ellenkezőjét. Leírtam, hogy az az állítás, amit mellétettél 'konkrét' adatként miért nem az (hanem csak egy állítás). Direkt említettem, hogy elég megnézni, hogy hány olyan munkahely van, aminél leépítenek az MI miatt, és azt megnézni, hogy mennyi új lesz miatta. Azon kívül a statisztikát is megtámadtam (emlékszel a Hofi által is elmondott kommunizmusban játszódó viccre, aminél a malacok születéseinek száma hogyan alakult, és mi lett a vége?). De mindegy. Úgy látszik, neked beragadt valami, és akkor sem lehetne meggyőzni, ha az MI kutatók mondanának konkrét adatokat (mert ők már jártak a jövőben).
    A tendencia meg megint csak nem jelent semmit. Ha ránézel az óceán szintjére, majd percenként ismét fél napig, akkor az azt jelenti, hogy folyamatosan egész nap csak áradni fog (az apályt meg a tendenciákat nem látók találták ki megtévesztésként)? Ha a bitcoin tegnap is meg tegnapelőtt is emelkedett, akkor örökké emelkedni fog, és egyáltalán nem lehet, hogy holnap esni fog? Na, pont ennyit jelent a trend a jövőre viszonyítva. De említhetném a PC gaming halálát, mert már 20 éve folyamatosan ezt jósolják a tendenciák alapján - aztán ez mégis él és virul (kb. úgy haldoklik, mint a nyugat - azért haldokolnék én is ennyire :D ). Vagyis említettem (és más is említette itt, ebben a fórumban, nem csak én), hogy most van egy nagyobb váltás, ami megakaszthatja a statisztikai trendeket. Te nem fogadod el, mert eddig működött a rendszer, ezért ez után is működni fog. Én meg (sokakkal együtt) viszont megkérdőjelezem ezt a véleményt, mert olyan a váltás, ami hirtelen jött, és nagyot változtat - és itt sem működik az a bizonyítás, hogy 'eddig nem történt más, most sem fog'.

• ddekany

nagyúr

válasz Busterftw #123 üzenetére

Ha holnap telibe nyomja egy kisbolyhó a földet, ami okoz pár évnyi telet a por miatt, akkor szerintem éhínség lesz. De az utóbbi 200 év tendenciája ezt nem igazolja, aszerint egyre kevesebben éheznek. Szóval a kérdés, hogy mennyire csak még egy kis fejlődés az AGI (ha meg tudják csinálni), vagy inkább áthúz egy alapvetést, ami sok ezer évig igaz maradt (hogy az ember mindig szükséges munkaerő, mert semmi nem rendelkezik hasonló intelligenciával), és így hajadra kenheted a 200 éves tendenciát.

Amúgy az univerzum fizikai szabályai kegyetlenek, és nem tud senki előállni neked jövőből származó konkrét adatokkal. Csak a múltból van. Ez van...

Új hozzászólás Aktív témák