- Milyen egeret válasszak?
- Home server / házi szerver építése
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- ASUS notebook topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen asztali médialejátszót?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
Kolondrum #58 üzenetére
Nem tudom a pontos választ, de úgy tudom, hogy kezdetben 30-80% közt használja az akkukat (legalábbis a Tesla, de felteszem, a többi is), mert egyrészt ekkor kevésbé öregszenek, másrészt az öregedésből adódó kapacitáscsökkenést úgy ellensúlyozzák, hogy ezt a tartományt az akkuélettartam során kiterjeszti az elektronika.
Elfűteni nem hinném, hogy elfűti, mert nincs benne akkora hűtő és teljesítményellenállás.Ha hibrid az autó és olyan a kivitele, motorfék 3-asban még egy opció.
-
-
-
-
Bár az elektromos hajtás és az önvezetés két külön dolog, mágis egyszerre fejlődnek. Szóval: ha elterjed az önvezetés, az drasztikusan csökkenteni fogja a balesetek számát, így az akkutüzek kockázatát is.
Ezen kívül pedig a belsőégésű motorokba, katalizátorokba stb. ölt fejlesztési forrást majd részben az akksifejlesztésbe ölik és megoldják a gondokat.
Ha pedig elkészül a fúziós erőmű (halad ez a projekt is), és emellett bevezetik a kemény CO2-kvótákat, akkor végképp megéri majd elektromos autózni. Szerintem. -
válasz
Chuck Norris #27 üzenetére
Már nem mobilról vagyok...
Szóval mindkettő téves.Az aszinkron motor a legigénytelenebb és egyben olcsó motorfajta. Nem kell hozzá se szénkefe, se állandómágnes. A világ összes megtermelt elektromos energiájának fele ilyen motorokba megy bele.
Szénkefe egyébként is egyenáramú motorokba kell csak, az autók pedig váltóáramú motorról mennek. Ezek ugyanis jobban szabályozhatóak.A fényszóróval kapcsolatban meg igaz, hogy nagy lehúzás volt, de már szabályozással véget vetettek ennek: már ki kell tudni cserélni a kocsihoz kapott szeszámokkal, akár az út szélén is.
-
válasz
Chuck Norris #27 üzenetére
Rosszul tudod
-
válasz
Chuck Norris #25 üzenetére
Nem a szénkefés motor az alternatívája az állandómágnesesnek, hanem az aszinkron (ilyen van a Teslá-ban is). Az állandómágneses drága, cserébe nagy a teljesítménysűrűsége, vagyis kicsi és könnyű.
A szénkefe cseréjét szerintem csak viccnek írtad. Ugye? Szedjük szét a fél autót évente??
Ezeknek a kb. 100kW-os motoroknak külön vízhűtése van, illetve EMI és biztonsági okokból körbe van burkolva az egész. Emellett a motortérben valahol belül helyezkednek el. -
-
Dobok pár videót:
How does an Electric Car work ? | Tesla Model S
Volkswagen e-Up Electric Motor Production
BMW Group Electrification Strategy
BMW Prototype E Drivetrains ProductionBMW i3 Production - Part 1 (akkuösszeszerelés)
BMW i3 Production - Part 2 (elektromos hajtáslánc szerelés) -
-
Árnyékoltak a vezetékek. És amúgy se sérülnek könnyen. Ha mégis, a teljesítményelektronika vezérlése érzékeli és letilt. Balesetkor szintén letilt. A védelmi résznek van egy védelmi része és annak még egy felügyelete (nem vicc).
Az akkuk meg részegységenként (néhány cellánként) alu öntvényben vannak, lehegesztve, vagyis mechanikailag is védettek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen egeret válasszak?
- Home server / házi szerver építése
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Építő/felújító topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Linux kezdőknek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- !MAKULÁTLAN! - ASUS ROG Ally X - 2 ÉV GARI
- Lenovo Thinkpad T14 G5 - i5-125U, 16GB DDR5, 512GB, 14" IPS, MAGYAR bill. - 3 ÉV GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 4th - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Zalman Z9 Zalman 500W
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest