Új hozzászólás Aktív témák
-
D4rkAv3ng3r
senior tag
-
D4rkAv3ng3r
senior tag
válasz
Namelesske #56 üzenetére
Aha csak az elkerüli a figyelmedet, hogy a hivatalos csomagkezelőbe csak ellenőrzött csomagok kerülnek. Amint találnak vírust el is bukik és soha az életbe nem kerül be. Ez nem torrentsite, itt nem lehet feltölteni a programokat csak úgy a vakvilágba.
Az interneten lévő .deb (vagy akármi pl. .rpm) csomagokért meg senki sem vállal felelősséget.
Más részről nem kevés ember (~programozó) azokat a programokat továbbfejleszti, szerkesztgeti így a gyanús kód elég hamar kiderülne és eltávolításra is kerülne.Szóval lehetne próbálkozni csak nem jönne össze.
Ezt nem flémkeltésnek szánom, de légyszíves hülyeségeket ne írjunk már csak úgy.
-
D4rkAv3ng3r
senior tag
válasz
Sweet Lou 6 #100 üzenetére
Ha nem tárolsz olyat a gépeden és nem root-ként vagy bejelentkezve állandóan akkor nem kell feltétlenül.
-
D4rkAv3ng3r
senior tag
válasz
Sweet Lou 6 #20 üzenetére
Próbáltad beépített win alaplapi driver-ekkel? Nekem az ASUS lapomhoz katasztrófálisan szarok a hivatalos ASUS által kiadott 64 bites Vista és 7 driverek, így nem is telepítem őket soha, szerencsére 7 felismeri a hardvert így működik normálisan. Vistánál ez még nem volt, így csak 32 bitest tudtam használni annó (azt is vettem meg.)
-
D4rkAv3ng3r
senior tag
Nem csak az. Linux a kernel felépítése miatt boot-ol gyorsan. A monolitikus kernel tartalmaz, minden drivert stb. így elég ha az betöltődik utána gyakorlatilag csak pár dolognak kell. Ezért gyorsabb sokszor a Linux. A programok mérete is kisebb, sok program mindenestől pár száz kB vagy 1-2 MB, még sok Win-es társa több MB. Elég azokat összehasonlítani amelyik program mindkét platformra elérhető. De nem nagy probléma ez, meg a 2 OS felépítéséből adódik. Az biztos, hogy ahogyan többen is észlelik a Win több RAM-ot eszik ez tény. Persze lehet faragni belőle. A boot-időt még csökkenti, hogy nem kell tűzfal/vírusirtó/spyware.
Az Aero-t meg nem célszerű kikapcsolni, mert sok program ami már arra lett optimalizálva, grafikai bugokat produkál. pl. Winamp-nál is sok skin betűi olvashatatlanná válnak és csak lila pacák lesznek (Nem driver hiba, nV és ATI-nál is ezt produkálja.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dobozos gamer MSI Prestige 14 /i7-1185G7/16GB/512 SSD/GTX 1650 4GB GB/FHD/IPS/Gari/
- HP Spectre x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 16" -60% i7-1360P 32/2TB Intel Arc A370M 4GB UHD OLED
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -60% i5-1135G7 4Mag 16GB /512GB FHD IPS
- Samsung Q80T 55" QLED - 4K 120Hz VRR / FreeSync / HDMI 2.1
- ÚJ HP ENVY 17 Nagyképernyős "Kis Gamer" Laptop -45% 17,3" Brutál i7-13700H 16/1TB Iris Xe FHD IPS
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest