Új hozzászólás Aktív témák
-
vhw
addikt
Valódi főellenségek? - inkább csak olyan boss-ok nincsenek, amelyek "főszereplők", amik csak egyszer és csak egyszer fordulnak elő.
De ettől függetlenül minden különlegesebb ellenféllel való első találkozás beillik "boss fight"-nak. Amíg az ember rájön hogy is lehetne őket hatékonyan/gyorsan hűvösre tenni.
(persze utána ezekkel az ellenségekkel/ellenség típusokkal később újra és újra összefutunk, akkor már nem okoznak olyan meglepetést, és a nyerő taktika is meg lesz már ellenük) -
M0RGI
őstag
"Dokumentumok - My Games - Alice Madness Returns - AliceGame - Config könyvtárban található AliceEngine.ini"
Na nekem ilyen nincs sehol, game meg az első harc után slideshow-hoz hasonlít, pedig nem szar a gépem. Mit lehet tenni?
-
julius666
addikt
Nos az én verdiktem (a Caterpillar-os pályánál félbehagytam a játékot, mert sajnos meguntam és nincs olyan sok időm, így csak az az előtti részekről tudok véleményt mondani. Talán majd egyszer folytatom):
Ez bizony egy hihetetlenül nagy kihagyott ziccer.
Talán a Vistaboy által is elkapkodott kiadás az oka, talán hogy McGee a grafikai designon kívül messze nem olyan kreatív mint a látványnál, de a műfaj szerelmesein és McGee fanjain kívül jövőre már senki sem fog emlékezni erre az alkotásra, annyira "semmilyen".A látvány helyenként kétségtelenül zseniális és letaglózó. A valóságbeli részeknél illetve amikor belépünk csodaországba, vagy amikor először meglátjuk a Hatter's Domain-t, szabályosan összeszartam magam. Ezen kívül is vannak jobb jelenetek, de sajnos a játék többségében monoton a környezet. És nem igazán értem miért, de a nagy pályák közé bepakolták "az omladozó csodaország"-os részeket, amik már-már illúziórombolók az ürességükkel és jellegtelenségükkel. Szvsz simán kihagyhatták volna őket, ezek nélkül is elég hosszú lett volna a játékidő. Pláne hogy vannak idegesítően izzasztó részei.
Grafikán magán rugózni felesleges, platformernél ez nem sokat számít, a kötelezőt abszolút hozza.A hangulattal nincs komolyabb probléma, köszönhetően a látványnak. Az aláfestő zenék lehettek volna azért jobbak. De a valóságban eltöltött pillanatok zseniálisak, kár hogy túl kevés. Szívesen megnéznék egy a Viktoriánus Angliában játszódó horrorisztikus krimi-játékot McGee tollából.
Hangok tekintetében nem értek egyet Vistaboy-jal. A szinkronok minősége nagyon gagyi (nem is értem, kb. mintha az én itthoni mikrofonommal vették volna fel őket), ráadásul a szinkronszínészeknél is sokszor kilóg a lóláb. A háttérzenék meg silányak, jellegtelenek egy-két számot kivéve.
Sztori: pfff, lényegében nincs is. Habár nem játszottam végig, de más kritikákat olvasva úgy tűnik nem lesz továbbra sem nagy durranás. Nagyon látszik, hogy McGee-ék akartak egy újabb Alice játékot és ahhoz izzadtak össze valamit, nem pedig jött egy zseniális ötlet és abból lett az új Alice. Gáz, nagyon.
Játékmenet: ahol a játék leginkább elvérzik. Gyakorlatilag semmi változatosság. Az hogy belepakoltak 1-2 semmi újítást nem hozó minijátékot, az nem változtat ezen a tényen. És nem azzal van probléma hogy ugrálás/harc váltogatja csak egymást. Mert mi más lenne egy platformerben. Hanem hogy semmi kreativitást, változatosságot nem próbáltak belevinni, végig ugyan olyan. A környezet adottságait egyáltalán nem próbálják kihasználni (pl.: víz alatt), ugyan azok az ellenségek gyakorlatilag végig (jön 1-2 új, de minimális számmal). Ha végigtoltad a Hatter's Domain-t, végigtoltad a játékot lényegében. Ez pláne annak a fényében szar, hogy a pályák és a játék piszok hosszú. Az egyetlen oka hogy nem döglik meg az unalomtól az ember, hogy a gagyi, láthatóan kontrollerre kitalált harcrendszer miatt néha mocskosul nehezek tudnak lenni a harcok (meg a gyűjtögetősdi is mindig ott van ami azért ösztökéli az embert, de ez ott van más platformereknél is). Ki-ki döntse el ez mennyire pozitívum.
Összességében 7/10 nálam, de csak azért, mert a látványt nagyon értékelem, meg mert a műfaj szerelmese vagyok (mielőtt valaki rámfogná hogy a műfajjal van a problémám igazából, nem a játékkal), a Psychonauts a mai napig az egyik kedvenc játékom. Aki egy jó platformerre vágyik és ez a "groteszk látvány" kevésbé fogja meg, annak ez bizony 5/10-nél nem lesz jobb. Az említett Psychonauts-hoz képest a kanyarban sincs sajnos. Kár pedig nagyon, könnyen új kedvenc lehetett volna, számomra az év csalódása.
-
gabi133
aktív tag
Azt hiszem ez a rész javításra szorul.
"nem értem, miért nem tudták a játék többi részét sem hasonlóan megcsinálni."
...részét is hasonlóan... nemde? -
( V )
veterán
itten meg most akciós!!! ( a kód EADM - ben is aktiválható )
-
sum-blink
aktív tag
http://alicefans.wordpress.com/
Illetve, akinek hiányozna a kézikönyv:
http://sum-blink.deviantart.com/art/Alice-Madness-Returns-casebook-250909078
-
Gebriel
veterán
-
doncortio
senior tag
Nem az az agresszív fajta, de nagyon becsületes és tiszteli másnak a tulajdonát. Hál' istennek
Én meg azt képzeltem el, hogy smokingba ül én meg ezt mondom: "Don Perényi tégy igazságot!" - "Idejössz a házamba, szívességet kérsz és még Keresztapának se szólítasz. De ne aggódj. Menj haza, és én majd igazságot teszek"
-
DeFranco
nagyúr
-
doncortio
senior tag
válasz
Plazmacucci #13 üzenetére
Te is vitrinben tartod a kincseidet?
Nekem 48PC-s, 3 Xbox360-as (hajdan 11 volt, de amikor eladtam az Xboxot ez a maradék megmaradt/nem voltam hajlandó megválni tőlük
) és három évadni GameStar melléklet terpeszkedik a polcon tokban
Én csak 18 vagyokAzaz leszek
Számomra is szent és sérthetetlen amit megveszek. Vitrinbe jelenleg: Mass Effect 2 Collectors (x360), Halo: Reach Legendary, Gears of War 2 Collectors
-
-
doncortio
senior tag
válasz
Plazmacucci #11 üzenetére
Áá, nekem is hiányzik
Az a baj, hogy uncsitesómnak kölcsönadtam a lemezt, hogy felrakja. De mikor két hét múlva számonkértem már ő is kölcsönadta az osztálytársának. Na ekkor egy,ásután kb ilyen lett az arckifejezésem:
Mondtam neki, hogy sürgősen szerezze vissza (amúgy is én vagyok erőfölényben
), mert ez milyen már, hogy a kölcsönadott cuccot továbbadod másnak. Mondta, hogy oké, de másnap hívott, hogy az osztálytása is továbbadta a szomszédjának és a szomszéd srác pedig valaki másnak (!!!!!!!). MIFÉLE GERINCTELEN ALAKOK LAKJÁK AZT A VÁROST???!!! Na ekkor döntöttem úy, hogy saját kezembe veszem az irányítást. Apámtól elkértem a bomberjét, napszemcsi fel (nyár volt, na), motorra felpattanok és MINDEN egyes állomást végigjártam mire meglett a játékom! (Annyi legalább enyhítette a lelkibékémet, hogy láttam a sok kis *** arcát amikor megláttak engem
) A lemez tiszta karc volt, a kézikönyv meggyűrődött, a tok megrepedt. Ekkor döntöttem el, hogy SOHA a jó büdös életbe nem adom máskor kölcsön egyetlen játékom senkinek. Mentem is az uncsitesómhoz kártárítést követelve, de azzal védekezett, hogy a legjobb barátjának adta kölcsön. Mondtam, hogy nem érdekelt, miféle gerinctelen alak adja tovább a kölcsönkapott dolgot másnak (pedig még a lelkére is kötöttem, hogy két szeme rá, mert különben...). Hál istennek a blokk is megvolt és mondtam neki, hogy vagy térítse meg a károm vagy vegyen egy újat, de nem volt hajlandó. Ekkor fordultam a naybátyámhoz, hogy tegyen igazságot. Történet elmesél, keze lendül, uncsitesóm a földön. Az apja szépen kioktatja, és mondja, hogy egyezzünk meg. Én elmondtam azt is amit uncsitesómnak ("...vagy térítse meg a károm vagy vegyen egy újat...") és mondta is, hogy holnap az uncsitesóm azzal kezdi, hogy a saját zsebpénzéből vesz egy újat és el is hozza hozzám. Minden jó, ha a vége jó
)) Nem hánytam a szemükre, hogy ez nekem mennyi lelki sérelmet okozott (
) meg benzinköltséget, de úgy éreztem az uncsitesóm megkapta a büntetését (még a buszjegyet is meg kellett vennie, mert nem egy településen lakunk
).
-
-
doncortio
senior tag
válasz
Plazmacucci #9 üzenetére
"Szerintem ez nem para, az összes U3 engines játék ilyen." (a textúrakipakolás)
Egyetértek veled, még a Gears of War 2 is nagyon vicces amikor a multit tölti a szemünk előtt
Kb. Quake III grafikából lesz állkoppanás
"Szerintem is ocsmány az a játék. Nekem a kedvenc U3 grafos játékom most a Haunted: Demon's forge. Ott nagyon eltalált a grafika."
Játszottam azzal a játékkal is, valóban szép, de nekem ami legjobban bejön grafikailag és U3 engine-t használ az a Gears of War 2 (nemhiába, az Epic tud villantani a saját motorjával! Sőt most jön a GoW 3, na az
), de multiplatform téren a Batman: Arkham Asylum ami szerintem csinos
-
Jó teszt! Bár nem hiszem, hogy olyan klasszikus lesz mint az első.
Nem tudom meg van e említve, de engem idegesített, hogy könnyen be lehet ragarni falakba, ajtófélfákba."Az Alice 2 másik problémája, hogy a pályák betöltődésekor lassan rajzolja ki a textúrákat, ezért néha zavaró, ahogy visszatöltést követően pár másodpercre szüksége van a motornak, hogy kipakolja a mintákat."
Szerintem ez nem para, az összes U3 engines játék ilyen.
@doncortio
Szerintem is ocsmány az a játék. Nekem a kedvenc U3 grafos játékom most a Haunted: Demon's forge. Ott nagyon eltalált a grafika.
-
Angel1981
veterán
Nagyon jó kis játék!
(Bár AMD VGA tulajok szívhatnak a Physix-szel...)
-
Televan74
nagyúr
Kösz a tesztet. Az olvasottak alapján , belekerül a megvásárolandó játékok csoportjába nálam.
-
doncortio
senior tag
Jó kis teszt, köszi
Egy C2D E2160+8600GT pároson elfuta? -
Tirexi
addikt
Nem is tudtam, hogy készítesz teszteket.
Nice. -
Gebriel
veterán
Remek teszt. Gratulálok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- droidic: Így beszélhetsz élő emberrel EA supportban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xbox Series X|S
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sorozatok
- További aktív témák...
- BANKMENTES részletfizetés ASUS TUF F16 FX607JV-QT212 Tesztvideó a leírásban Nézd meg működés közben
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest