- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen videókártyát?
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Apple notebookok
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Danex
addikt
válasz fatpingvin #41 üzenetére
Illetve nem árt figyelembe venni hogy jó eséllyel tuning ramok lesznek extra fesszel plusz a DDR5 ramoknál már maga a ramon van a táparamkör is.
-
fatpingvin
addikt
nemtom akkor te mit csinálsz a gépen, én a minap egy intenzívebb terhelés közben megnéztem kíváncsiságból, a hűtőbordákkal együtt is majdhogynem égették a kezemet, be is állítottam rájuk egy radiális ventit amíg a háló trénelt.
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
ceia
őstag
És legalább pwm-esek a ventik?
it's more fun to compute
-
Csepy
őstag
Ennek a "műtésnek" a kapcsán az egy betű jut eszembe, csak sokszor:
ííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííí
Ezt fogja a kedves user hallani állandóan...
Regards: Csepy
-
tserrof77
őstag
válasz 7Heads Drago #36 üzenetére
A nap hozzászólása
Két informatikus beszélget: Neked milyen hosszú volt az eddigi legjobb kapcsolatod? Válasz: 8Mbites DSL 2 év hűségnyilatkozattal :)) Laptopszerviz (is)
-
ncc1701
veterán
válasz fatpingvin #27 üzenetére
A gépemben ha megfogom őket, még csak nem is langyosak.
-
Hanibata
csendes tag
Nem azt írtam, hogy feladja magát a ventillátor, hanem ha benyalja idővel a port, akkor a hatékonysága sem lesz több egy lócitromnál. Kérdés, hogy milyen minőségű ventit raknak rá és milyen RPM-re hegyezik ki. Köszönöm a Corsair X280 házammal megvagyok, sajnos mivel panelban vagyok, annak ellenére, hogy rend van itthon, mindig volt egy finom por réteg a konfigban.
0-24 unalmamban is itt lógok..
-
Frozen
addikt
Nem megy be a por, mivel papiron es szivacson is at van szurve a levego jobb hazak eseten. Mondtam nem az alsó kategoriaban kell hazat venni es ezzel nincs gond. De egyebkent egy cpu vagy gpu ventilator vagy akar egy haz vetilator sem all be egy olcsobb hazban 1 ev utan ahogy egy laptop ventilator sem... Max ha nincs takaritva normalisan a lakasban es egy retekdomb. En meg senkitol nem hallottam sok sok even keresztul hogy megallt volna egy venti. 10 eves laptopok vannak a szuloi hazban soha nem volt szetszedve kifujjva mai napig hibatlanul megy egy sima olcso 70e acer volt sok sok eve....
[ Szerkesztve ]
Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
Hanibata
csendes tag
Ahogyan a többiek hozzászólását is olvastam, ha az a pici ventillátor idővel benyalja a sok port ( Megjegyzem hiába vezettem el gondosan a kábeleket és tágas térben helyezem el a mesh alapú gépházam, akkor is bejön a por a koszos városi levegő miatt szellőztetéskor ) akkor meg defekt a ventillátorok hatékonysága és ugyan ott van a dolog. Nagyon nem ástam bele magam az új DDR5 szériába, hogy mennyire forrósodnak, engem vígan szolgál a DDR4.
ui: Ránézésre az egész still-je a ramnak egy olcsó Aliexpresst sugároz, de esküszöm fejben fogom tartani és nézni fogok róla egy review-ot.
[ Szerkesztve ]
-
Frozen
addikt
nekem nincs vele bajom ,bár pont a memoriából oldalról semmit nem láttni szinte,max akkor ,hogyha a cpu ra valami vízes blok vagy valami kicsi aio van szerelve. Bár soha nem értettem az rgb lényegét mivel oldalról kell nézni a gépet akkor a kábelek meg hátul jönnek ki,ergo ha elforgatod az asztalon a házat akkor a csunya kábeleket is fogod látni ha csaka psu meg amonitor van akkor is..
A porral nincs gond rendes házat kell venni nem a 10-20e kategoriát és haosnlókat.Szerintem jól fognak kinézni ettől függetlenül és legalább nem forrosodnak majd fel.[ Szerkesztve ]
Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
Hanibata
csendes tag
Esküszöm mint valami majálison lőtt lézer pisztoly..
-
Frozen
addikt
Siman kibir tobbet is..., Csak meg megfelelo minosegu lapzopot vesznek sokat es az olcso ventilatortol varnak sokat...
Egyebkent egy memoria nem nagy szoval itt valami igazan pici venti lehet majd ami egyes telefonokban is uzemel pl...
-
tserrof77
őstag
válasz fatpingvin #27 üzenetére
Igen, PONT EZ a lényeg, hogy ott megfelelően megtervezett hűtésük van. De ezen a bazári optikai tuningos v@ckon minden ez, hacsak nem jól megtervezett avulási pont
Két informatikus beszélget: Neked milyen hosszú volt az eddigi legjobb kapcsolatod? Válasz: 8Mbites DSL 2 év hűségnyilatkozattal :)) Laptopszerviz (is)
-
tibaimp
nagyúr
Mindenki próbálja a fanless/smart fan technológiát nyomni, erre a RAM-okra tennének ilyen jó hangos kis méretű ventiket. Nem sok értelme van.
Többet ér, ha a házad kialakítása olyan, hogy előre felszerelhető nagy méretű házventi és az átküldi a levegőt az egész lapon, többek között a RAM-on is.A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
Dester31
tag
válasz BlindMind #15 üzenetére
Én szereztem egy ilyet. Volt 4 darab (4x8 GB) Klevv DDR3 memóriám, amik 2400 MHz-en mentek gyárilag, ez nem volt túl gyakori akkoriban. Viszont rendesen forrósodtak a bordák, főleg a négy együtt (amikor még kettő volt, nem volt gond). Muszáj volt ráapplikálnom egy ilyet.
Ez a két pici ventilátor érdekes elképzelés, de ugye a por egyrészt, másrészt a hangja milyen lehet, ha egyszer rendesen beindulnak...Des
-
hardzsi2
aktív tag
Nem csak az a baj ezzel, hogy feltehetően hangos /lesz/, hamar elkopik/bedöglik, ráadásul még egy extra elem, amellyel szoftveresen törődni kell, hanem az összes komponensre külön-külön ráaggatott és szoftverből menedzselt apró aktív hűtő helyett a teljes gépház hűtését célszerű hatékonyan megoldani.
Persze megértem a gyártót, hogy kihoz bármi mókusvakítást, amiért külön -és még több- pénzt elkérhet, de ez akkor is szánalmas; fókuszálna inkább a jobb (gyorsabb és/vagy alacsonyabb késleltetésű és/vagy kisebb feszt igénylő) RAM modulok előállítására, mintsem zenélő, motoros karácsonyfát aggasson minden RAM-ra...
flood-resistant mirror driller (cuccok: Skylake NUC és Xbox One X)
-
Czeky
Arcképgyáros
Jó picik a ventik, cserébe nehezen cserélhetőek.
So you think it's really good, yeah? You should try making the bloody thing up; it's a real pain in the arse.
-
Rendes hűtőnek megkérik az árát. https://www.arukereso.hu/szamitogep-huto-c3094/corsair/dominator-airflow-platinum-rgb-led-cmdaf2-p395762771/#termek-leiras
A Doctor nem hal meg, csak átalakul. https://www.youtube.com/watch?v=0C3zgYW_FAM https://www.youtube.com/watch?v=AZ7oROlf5ys
-
KaitouP
nagyúr
Hát ez nagyon gejl. De legalább hű a nevéhez.
Magyarország legnagyobb PlayStation specifikus weboldala: https://playstationcommunity.hu
-
BlindMind
tag
Nekem is pont ez jutott eszembe anno az AM2+ lapomban Dominator-ok voltak, sokáig akartam rá ezt a hűtő keretet, csak nem volt túl racionális az ára.
Ez majd 20 éve profibb megoldás volt mint ez a mostani...
ASUS Crosshair V Formula Z FX990, BIOS Mod with Samsung EVO960 M2 SSD + FX8350 , NOCTUA NH-D15, 4x4GB DDR3 G.SKill Ripjaw Z 2400MHz C10, ASUS GTX 1060 6GB, Seasonic F. Platinum 650PX , SilverStone Temjin SST-TJ11
-
őstag
Mit érdekel a ventillátor, a lényeg hogy led is van rajta!
izé
-
nexplo
őstag
-
Apollyon
Korrektor
Tipikusan az az elborult termék, ami 20 év múlva mehet majd Bacsis vitrinjébe.)
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
fanti
addikt
Na ez az az irány, ami felé én már nem megyek tovább...
Azt hittem a hülyeségnek van valahol határa... -
Danex
addikt
Gondolom azért szabályozva is vannak és jó eséllyel csak nagy terhelésnél tekernek benne, úgy pedig tovább tart azért.
A régi rack-ek pedig 24/7 100%-on taráltak és a technológia se volt ennyire precíz mint ma, a laptopok pedig sajnos inkább méretre mennek (vagyis pont az ellenkezője, hogy vékony legyen) és feszt teker bennük a ventilátor, mert a CPU boost miatt egyből felszökik a hőmérkéslet. -
Fred23
nagyúr
Nem kell. Majd még ezeken is cserélgetni kelljen a ventit...
-
tserrof77
őstag
+1 Ezekről a jó öreg mobil rack ventik jutottak eszembe, max fél év és cserélhetők voltak. De elég a mostani, vékony laptopok hűtőire ránézni. 1-2 év alatt annyira kikopnak, hogy sok a garancia időt sem bírja ki (pláne egy 3 év garisnál)
-
ROBERTOH
őstag
Ennyire melegednek a ddr5-ös memóriák?
ez a kedvenc aláírásom
-
nexplo
őstag
Ezek az icipici ventik nem lesznek hosszú életűek a portól szerintem...
Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn! :)
Új hozzászólás Aktív témák
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- BestBuy ruhás topik
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- Napelem
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Crucial Ballistix 8gb ddr 3 kit
- Kingston HyperX Predator RGB 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz
- Kingston HyperX Predator 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz
- Új, felbontott Kingston FURY 32GB (2x16GB) KIT DDR5 6000MHz CL36 Beast White RGB EXPO - 10 év gari!
- Új, felbontott Patriot Viper Elite 48GB (2x24GB) DDR5 6000MHz CL36 RGB TUF Gaming XMP - 10 év gari!