- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
economist
tag
Ha a saját HP gépemről lenne szó, amit használok irodában, otthon, útközben, vonaton megbeszéléseken stb. állandóan hordozva télen-nyáron, szó nélkül azt mondanám, hogy biztosan igazuk van. De párom egy száraz panelszobában használja asztali gépként 20-25 fokban egy állványban, sosem hordozza, sosem viszi ki hideg-melegben. Mivel csak ő használja, tudja jól, hogy nem borított rá semmit, és mikor vette együtt bontottuk ki otthon.
Mivel az ő száma volt megadva, ő beszélt a szervizessel, ezért nem ugrált, én ezt a hülyeséget nem nyaltam volna be. Persze ha én szétszedem itthon a gépet, vagy egy független szerviz, ugrik a jótállás. Ha pedig fotót küldenek, akkor nem tudom, hogy az tényleg az enyémről készült. Az is lehet, ha valaki keménykedik, akkor egye-fene megcsinálják jófejségből, ha meg valaki nyuszi szólni, akkor örülnek hogy benyalta a próbálkozást.
Nokia szerviz eljátszotta, amikor 3x egymás után vittem be a gyári hibás szutykot, akkor 3. alkalommal már beázott telefon volt. Kértem, hogy mutassák meg hol, el is kezdtük nézegetni. Nem látszott semmi, akkor hívták a másik kollégát, hogy mutasd is meg Józsi, hol is van beázva? Együtt kerestük az állítólagos foltot, majd rájuk borítottam az asztalt (képletesen persze: független szakvélemény, jegyzőkönyv, újságcikk stb.), na akkor egyből megcsinálták. Semmi baja nem volt a telefonnak, csak az illesztésnél a ragasztott (!) előlap elvált és eltört mindig - nyilván az alaplapon lecsapódó párafolt miatt!
A garancia lejárta után szétszedhetném az Asust, gyanítom nem találnék semmit. De akkor már mit érek vele, hisz a jótállás lejárt, amúgy meg még egy írásos vélemény sincs a kezemben, amit támadhatnék, mert e-mail helyett telefonon szóltak vissza - gondolom ez sem véletlen. Amíg még tart a jótállás nem buherálom, mert lehet hogy elromlik még valami, akkor újra meg kell próbálni a szervizt, nincs mese.
-
economist
tag
"...ilyen nincs amit te leírsz, erre azonnal ugrana bármelyik hivatalos szerv."
Vajon melyik magyar hivatalos szerv tud Asus alaplap működéséről hivatalos szakvéleményt adni? Hogy bizonyítja be, hogy a hivatalos márkaszerviz által kiadott szakvélemény nem felel meg a valóságnak? stb.
Hidd el, hogy a garancia ugyanúgy be van kalkulálva az árba, mint a gép felszereltsége. Csak itt statisztikák és valószínűségszámítás adja az árazás alapját. Nyilván jobb minőségű gépre többet tudnak adni/árulni, rosszabb minőség esetén nem éri meg nekik 3-5 év garanciát még árulni sem hozzá, mert ebben az intervallumban a gyengébb gép már nagy valószínűséggel szétesik.
Nem véletlen, hogy a legtöbb gyártó ott trükközik a leginkább árérzékeny konzumer gépeknél, hogy az olcsóbb árba vagy windowst nem ad, vagy plusz garanciát, vagy egyiket sem. Persze opcióként általában lehet venni hozzá. A hosszabb garanciaidő ára az ez alatt az idő alatt előforduló javítási költségek várható értékét tartalmazza (statisztikák alapján javítás költsége súlyozva az előfordulás valószínűségével), lehet hogy nem is egy adott típusra, hanem egy egész termékvonalra vagy az egész márkára vetítve.
A vita tárgya legfeljebb az lehet, hogy ezt a statisztikai értéket átlépve vitatkozóbb lesz-e a szerviz a jótállási igény érvényesítésének jogosságát nézve. Én azt mondom igen, ilyenkor sűrűbben keresnek és találnak is vélt-valós hibákat, amibe mi egyszerű vásárlók nem tudunk belekötni. Ezt a gyanúmat saját tapasztalataim felerősítették, és volt szervizes is utalt már rá történetemet hallva, hogy "dolgoztam szervizben, tudom hogy megy ez!"
Nyilván ez a hozzáállás márkánként, de még inkább termékkategóriánként erősen eltérhet, egy üzleti gépnél sokkal fontosabb az elégedett vásárló megtartása (drágább gépeket, egységes vállalati beszerzések miatt), mint egy árérzékeny vevőket megcélzó konzumer gépnél - ahol a vevő nem a márkát, hanem a "best buy"-t nézi, és legközelebb is azt fogja venni, ami szerinte a legjobban megéri - ezért amúgy sem márkahű. -
economist
tag
Asus alapból két évet garanciát vállalt. A gépet Budapesten szervizelték. Előtte felhívtam őket megérdeklődni a menetét, nagyon korrekt tájékoztatást kaptam. Aztán megtettem a honlapos hibabejelentést, megkerestek időpontot egyeztetni, és másnap jött érte a futár. Mikor a szervizben volt a gép, hívtak és tájékoztattak a helyzetről (billentyűzet csere, LED marad, mert "beázott az alaplap"), majd küldték vissza. Az egész nem tartott egy hétig, pedig hétvége is volt közben. Ezzel a résszel nem volt gond.
-
rudi
nagyúr
Maradjunk meg abban, hogy X árban minden gyártó hasonló minőséget képes nyújtani, és az egyes gyártók terméktámogatási rendszerében nagy eltérések vannak, amit mi még tizes nagyságrendben ismert egyéni eseteink alapján sem igazán tudunk értékelni. Egyéni nagyon szarul járást a HP hazai szervizei alapján is lehet felhozni, egyéni kiváló idő alatt javítás megtörténik az Acer külföldi szervizében is, de hogy ezeknek az összes szereléshez képest milyen az aránya, azt mi innen a fórumból max legenda szinten tudjuk megítélni.
Alapvetően azt mondanám a magyar, eléggé márkahű emberről, hogy addig imád egy márkát, míg egyetlen egyszer nem csalódik benne, onnan viszont hajlamos keresztes gadjáratot folytatni ellene. Mi már csak ilyenek vagyunk, szeretünk egy nagyobb egységet látni a dolgok mögött. Pedig itt egyéni termékekekről, egyéni darabokról van szó.
-
economist
tag
Ha visszaolvasod a 85. hozzászólást tőlem, akkor láthatod, hogy tökmindegy, mennyi a garancia. Ez be van árazva a termék árába, és ha túllépik a konstrukcióban szereplő összeget, akkor nem javítják, nem cserélik, a fogyasztó meg nem tud mit tenni!
(lásd biztosítás: kitörik az ablak, kifizetik. csőtörés, kifizetik. vihar megrongálja a tetőt, nem jó, mert ez 2 év alatt a 3. káresemény, ezért kell helyszínin szemle, szakértői vélemény, de valószínűleg nem tudnak téríteni, mert az ő időjárás jelentésük szerint akkor nem volt akkora vihar a faluban - ugyanitt másoknak fizettek káreseményt, ez a szelektív viharkár.)
Nokia is eljátszotta ezt velem, korai szériás E52 a 3. garanciális szerviznél már kiderült, hogy be van ázva mert többször nem cserélhetik rajta az illesztési hibás panelt.
Legfeljebb abban lehet bízni, hogy drágább gépnél mondjuk a három év garancia miatt több problémás gépet javítanak meg, mert több pénzzel kalkulálnak a szervizalapba. -
Neurotoxin
őstag
Nem hiszem, hogy feltűnt, de pont a 300+ Mac Airre reagálva írtam, hogy az 1 év garancia kevés. Egy árva szóval nem említettem, hogy az lenne a célom, hogy 1 év garanciával vegyek terméket. Tanultam a dologból, ha most vennék, valami olyasmit választanék, ami 3 év garanciával rendelkezik, sőt mellé vennék garancia bővítést. A HPra nem csak az akkori 1 év garancia miatt haragszom, hanem a hivatalosan szerződtetett szervízük hozzáállásá és a "lesz**om" ügyintézésük miatt. Köszönöm, de belőlük elég volt.
-
-
M@trixfan
addikt
"IBM Yamato Facility located in the city of Yamato, Kanagawa Prefecture, Japan, is where IBM's research and development activities are done for IBM's worldwide and Asia-Pacific region market. Its buildings were designed by the architecture firm of Nikken Sekkei Ltd. and completed in 1985."
Eléggé IBM-nek tűnik a Wikipédia alapján. Egyébként annyira nem ez a lényeg, ezen teljesen megcsúsztatok fentebb. Arra világítottam rá, hogy néhány márka valótlanul mondja a készülékeit unibody-nak miközben látszik rajtuk, hogy nem az. Az Apple-féle megoldástól pedig nagyon messze van. A legközelebbi amit láttam az egy Sony Vaio Z modell volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged