- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- Projektor topic
- Asztrofotózás
Új hozzászólás Aktív témák
-
kolopele
nagyúr
válasz
#72042496 #26 üzenetére
Nejem előző notijában volt minden földi jó, viszont 4GB ram volt csak benne gyárilag, és normál használat mellett sosem evett meg többet mint 3. Ez nagyon függ attól ki mit csinál egy gépen. Ha a sajátomon megnyitom a Mozillát akkor 3,2 GB - ot mutat a feladatkezelő, de ebben benne van az SSD - k által elfoglalt (1GB) plusz memória is a turbó mód miatt.
-
MuldR
tag
Annak, aki 2018-ban 4 GB RAM-mal árul gépet eltörném a kezét.
-
figoa
tag
azt olvastam: vodkanova a tavaszban.....
-
thomasa
senior tag
Egy gamer gépen az usb 3.0 miért újdonság?
-
snecy20
nagyúr
Lenovo V520S-08IKL SFF 10NM003SHX -> Se egy pici SSD, se egy alap VGA, 4GB RAM... ez még jó is lenne úgy fele ennyiért talán, nem 130k-ért...
-
kromatika
veterán
Végre normalizálódnak az ssd árak.
-
törölt tag
Én 2,5 éve vettem 106 ezerért a terást (meg két 500-ast), mert biztos voltam benne, hogy nem lesz sokkal olcsóbb évek múlva sem.
Arra én se számítottam, hogy ennyire lelassul az árcsökkenés, az viszont mindenképpen látszott, hogy az árak már nem feleződtek évente, közel sem. Ezért teljesen irreális várakozásaid voltak, már bocs. (A fenti bekezdéssel nem a hozzászólásodat akartam cikizni, csak olyan erős analógiát láttam, hogy így írtam le.)
(#12) pusszycat: Nyilván érdemes védeni az eszközöket, de azt akkor is fontos szerintem hangsúlyozni, hogy a RAID és a biztonsági mentés más. Mégse a saját bőrén tapasztalja meg az ember, ha egy mód van rá.
-
törölt tag
A RAID sem feltétélenül segít, ha a meghajtók gyors egymásutániságban romlanak el. Ez pedig bennvan a pakliban, főleg ha azonos körülmények közt azonos terhelést kapnak, és mondjuk még a szériájuk is azonos. De teszem azt villámkár vagy táphiba miatt is előfordulhat, hogy az egész tömbnek vége.
Ezért fontos, és írják is a fórumon, hogy a RAID lényege a rendelkezésre állás, és nem az, hogy több példányban megvannak biztonságban az ember adatai. Utóbbi célra más megoldás való, például külső HDD, NAS, másik gép. Mindezekből lehet több és off-site is, vagy ott a felhő.
A 860 EVO egyébként nekem is tetszik a magas TBW vállalás és 5 év garancia miatt.
-
NandoXXL
senior tag
Attól még a vezérlő tönkre mehet. Kedvencem a led izzó, 3 év gari. 2 évet nem bírnak ki intenzív használat alatt. Gyűjthetem össze őket mindig hogy ne egyesével kelljen gariztatni
Persze a Samsung SSD más, de az hogy garantálnak valamit attól még elromolhat, a raid meg drága vagy nem megvalósítható.
-
válasz
SunMount3r #8 üzenetére
(Ez megy a feljebb hasonlót emlegetőknek is...)
Nem tökéletes az összehasonlítás; mert a Samsung terméke a Pro, vagyis vállalati vonalra lett készítve - tehát ezért 'emelt' árú modell. Az otthoni piacra szánt EVO már lényegesen olcsóbb. De jöjjön egy konkrét példa: a 256GB-os 860 Pro 40k (a hírben szerepel), de ugyanennyi az 500GB-os 850 EVO, és csak pár ezressel drágább (~45k) a 860 EVO - ugyanakkor a 256GB-os EVO-k árai pedig: 850: 27k, 860: 26k.
-
SunMount3r
nagyúr
Elég nagy a szórás, SP 240GB 28K (és ehhez még külső házat is adnak), Samsung 40K (tudom ez valami teszt bajnok, de akkor is), M.2 Kingston szintén 35K.
Én is úgy vélem, hogy legalább már az 500GB-osoknak kellene max 25K körül tartaniuk.
-
duke
aktív tag
Az zavar, hogy 2.5 eve vettem 25 ezerert a 250-est, es biztos voltam benne, hogy mostanra mar az 1 teras fog ennyibe kerulni, de ennyi ido alatt nem csokkent az ara. Akkor meg, mindenki azt gondolta, hogy nem szamit az elettartam, mert mire kifutunk belole, mar ugyis ertektelen lesz, a joval olcsobb nagyobb kapacitasu modelekhez kepest. Most meg ugy nezki lehet hogy elobb hasznalodnak el, minthogy egy fillerrel is csokkene az aruk.
Szoval nincs fejlodes ez a pofatlansag. Persze a kezdeti idokhoz kepest azert fejlodott a 32-64 Gb-osok korahoz kepest igen, de az utobbi 2-3 evben megallt a fejlodes, -
TIT
veterán
Van a pcx-nél 8-ért is,lehet pont silicon power.
-
duke
aktív tag
" A kit 240 GB-os változata 40 000, míg a 960 GB-os változat 145 000 forintba kerül."
Ezek az arak nem akciosak, hanem inkabb pofatlanok. Mostanra a harmada lenne elfogadhato. Persze tudom, hogy nem az uzleten mullik.
Azert ha nagyon akarnak jo peldaval eloljarhatnanak, es adhatnak harmad, negyed aron, ha mar a gyartok nem hajlandok. Na az igazi akcio lenne. -
kolopele
nagyúr
Én most megcsíptem egy Samsung 1TB 860 Evot 80 ezerért, az nagyon jó ár érte, előtte a két 850 Pro lényegesen többe került, pedig a 860 nem kicsit gyorsabb.
-
Kronos3000
senior tag
Az ssd árak kezdenek magukhoz térni.A memória ár csökkenés is jöhetne már.
Dell Inspiron 5567-WXGA?
Leszállnak az 1366 x 768-ról?
Na ez újdonság....
Azért nem tolják túl
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Ezúttal akciós áron megvásárolható SSD-ket, perifériákat, PC-ket és notebookat gyűjtöttünk össze.
- Telekom mobilszolgáltatások
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Legion 5 15ACH6H 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
- BONTATLAN! HP E24m G4 (40Z32AA) / 23,8 hüvelykes Full HD (1920x1080) IPS panellel rendelkező monitor
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 7 . generáció i7-8650U / 16GB RAM / 500GB SSD
- ÁFÁS SZÁMLÁVAL! Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 9 i7-1165G7 / 16GB / 500GB SSD / Intel Iris Xe
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 7. generáció i5-8365U / 8GB RAM / 256GB SSD
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Thinkpad P16s notebookot vennék
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- Csomagfeladás Foxpost automataba XS/S/M/L/XL - 2390 Ft egységesen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest