2019. április 25., csütörtök

Útvonal

Tesztek » Hazai Pálya rovat

Ajánlatok a vonakodva érkező tavaszban

Ezúttal akciós áron megvásárolható SSD-ket, perifériákat, PC-ket és notebookat gyűjtöttünk össze.

SSD meghajtók


A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képeztük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Hirdetés

Egy órával kevesebbet alhatunk vasárnap, de ez nem ok arra, hogy ne használjuk ki, ha valahol akciós áron lehet például SSD-t vásárolni! A PCX.hu online boltban most pont ez a helyzet, így aki egy olcsóbb SSD-vel készül feldobni notebookja sebességét, az választhat több Silicon Power termék közül is. Az S55-ös család kifejezetten azoknak készült, akik a noteszgépet lassító 2,5”-es HDD-t cserélnék le a lehető legegyszerűbb módon: a csomagban a 2,5”-es SATA SSD mellett egy USB 3.0-s külső ház is található, ami egyrészt a korábbi adatok átvitelét könnyíti meg, másrészt pedig lehetővé teszi, hogy a régi HDD-t mint hordozható külső merevlemezt foglalkoztassuk tovább. A készletben található SSD egyébként mindössze 7 mm vastag, tehát a legtöbb ultrabookban is elfér.


[+]

A három év garanciával kapható S55-ös szett 120 GB-os verziója 19 000 forintba, míg a 240 GB-os, már általánosabb felhasználásra is ajánlható változata 28 000 forintba kerül.


[+]

A Samsung nemrég jelentkezett az igen sikeres 850 Pro szériát leváltó 860 Pro SSD családdal, melyben 64 rétegű MLC NAND-ot találunk, némi LPDDR4 gyorsítótárral és frissített vezérlővel. A SATA csatlakozós, 5 év garanciával érkező meghajtósorozat 256 GB-os modellje 40 000 forint, míg a már komolyabb igények kielégítésére is elegendő 512 GB kapacitású verzió 70 000 forintba kerül.


[+]

Persze ha egy új gépet rakunk össze, akkor a SATA csatoló mindenképpen szűk keresztmetszet lesz, úgyhogy érdemes inkább az NVMe felé kacsintgatni. A Phison PS5007 vezérlővel és MLC NAND chipekkel készülő Kingston KC1000 például – bár nem új fejlesztés – elég jól szerepel a tesztekben, és öt év garanciával érkezik, ráadásul egy félmagas PCIe kártyával összekapcsolt készletként is megvásárolható, így olyan számítógépeknél is szóba jöhet, ahol az alaplapon nincs megfelelő M.2 csatlakozó. A kit 240 GB-os változata 40 000, míg a 960 GB-os változat 145 000 forintba kerül.


[+]

És még két ajánlat azoknak, akik elégedettek a számítógépen belül található tárolóval, viszont nagy kapacitású, gyors külső meghajtót szeretnének vásárolni: a Silicon Power Bolt B80 külső SSD olyan, mintha egy fémből készült söralátétet fognánk a kezünkbe, hiszen egy 75 mm átmérőjű, a csatlakozónál 12 mm vastag, alumíniumból készült korongról van szó, amely 53 gramm tömegű. Az IP68-as vízállóságú és ütésálló meghajtó egy USB 3.1 Gen2 sebességre képes csatlakozót kapott, amelyen keresztül a specifikációk szerint 500 MB/s maximális olvasási és 450 MB/s írási sebességre számíthatunk. A korong formájú tárolegység 240 GB-os változata 37 000 forintba kerül, míg a méretesebb, 480 GB-os modell 62 000 forintért vihető haza. Mindkét modellre három év garanciát kapunk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

 • Nyulas ajánlatok a húsvéti hétvégére

  A tavaszi szünetre többek között akciós monitorokat, merevlemezeket és notebookokat válogattunk össze.

 • Madárcsicsergés és hardverek

  Visszavonhatatlanul itt a tavasz, és mellé most különösen sok monitor érkezett heti ajánlókba.

 • Napsugaras ajánlatok

  Heti összeállításunkba ezúttal különböző monitorokat, notebookokat, számítógépházakat és perifériákat válogattunk be.

 • Rövidnadrágra fel!

  A napos időhöz illeszkedve egy sor vízhűtést, tóparton is használható notebookokat és perifériákat gyűjtöttünk össze.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.