- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- SSD kibeszélő
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kijelzőre és tartozékokra gyúr a Huawei MatePad Pro 12.2
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Házimozi belépő szinten
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Proci85
senior tag
Ha nincs benn elem, nem indul, ha van benn, de lemerült, bukod a BIOS beállításokat, de attól még defaulton indul.
Itt off, de ha nagyon merült az elem, nem kapcsol be a gép. Mondom ezt azután, hogy többször hívtak ki olyan géphez szerelni ami nem indult, de egy új elemtől rögtön bekapcsolt.A hibajelenség alapján az említett BIOS betegsége lehet, bár mint mondtad, a bios frissítésre sem reagál, így passz.
-
Proci85
senior tag
Félreértesz. Ha a RAM nem érintkezik jól, akkor nem indul a gép. Lásd, régi gépek érzékenyek voltak a szerelés okozta RAM kimozdulásra és minden apró bontásnál nem indul a gép. Megoldás: RAM ki-be és indul. Erre utaltam.
Elem: próbáltad már beindítani az otthoni géped elem nélkül? A kezem alatt megforduló gépek 99% nem indult. Ebben az apróságban pedig szintén ott lapul egy nagyobb méretű 3V-os gombelem, ami ha lemerült, bukod az indulást.
Ha tápot adsz rá és bekapcsolod mi a jelenség? Venti felpörög? LCD fényerő bekapcsol?
-
Proci85
senior tag
Hibás kérdezés volt, a BIOS szócska nagyon kellett volna oda, mert így mindenki win recoveryre gondolt. A linked pedig nem jó.
Google Első néhány találatból:
http://acer--uk.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/6054/~/updating-the-bios-of-the-aspire-one-a110-or-a150Ennek működnie kell. Itt lehet esetleg buktató:
Press and hold down the Fn and the ESC keys together and press the power button.Ha már ez sem működik, akkor nézd meg az elemet. Kimerülés esetén kizáró ok lehet a bootolásra. Esetleg a memória kimozdult. Ha az sem, akkor kuka gyanús.
-
Proci85
senior tag
Ugyanaz a SATA csati van benne. 1:1-ben beletehető és bitang meglódul tőle.
-
Proci85
senior tag
Kis pöcök jobb lent offra van állítva biztos.
(A WLAN led alatti) -
Proci85
senior tag
Kattogás alatt mit értesz? x perc lemeztétlenség után kattan _1_-et és kész? Majd újboli művelet előtt felpörög?
Ha igen, akkor pont, hogy jót tettél a kikapcsolással. -
Proci85
senior tag
válasz
badman7612 #2695 üzenetére
Sajnáljunk vagy hogy?
-
Proci85
senior tag
Sziasztok
Gari alatt szervizzel bővítette már valaki a RAM-ot AAO150-ben?
Ilyen olcsó RAM árak mellett megérné [link], de van még rá 2 év gari. Nem buknám el. -
Proci85
senior tag
válasz
Jersey89x #2582 üzenetére
Merítsd le és az utolsó percekben indítsd újra (ne ki) és lépj boot menübe. Hagyd ott amíg ki nem kapcsol. Ha kikapcsolt, tedd töltőre kikacsolt állapotban. Hagyd is ott teljes töltésig. Remélhetőleg helyrerántja az akku kalibrációt. Ha nem, akkor az akkunak van baja.
-
Proci85
senior tag
Fényerőcsökkenés: többen jelezték, hogy alacsony fényerőn villog a kijelző. Az acer kiadott egy bios frissítést ahol letiltotta az alacsony fényerőt
Később kiadott egy olyat, ahol megnézi a bios update, hogy a tényleg bugos-e az a kijelző és ha nem a villogós fajtából van, akkor nem tiltja le. Ez a felismerő rész azonban nem mindig állapítja meg helyesen.Ez a BIOS még nem tartalmazza: v.3114.zip
A következő elérhető bios: v.3304.ZIP
Ebben van egy readme, ahol:
Date : 2008/08/21
BIOS Version : v0.3301
EC Version : 3.2
EC:
1. Fix AU panel brightness issue. brightness table change to 46%,47%,
48%,49%,50%,63%,72%,81%,90%,100%.
2. Add Sanyo and Simplo 6 cell battery in support list.Tehát a korábbi 20%-ot felcsavarták 48%-ra. Ettől kezdve nincs extra alacsony fényerő.
Nekem még a 20%-os van. Nagyon minimális intenzitás váltakozás megfigyelhető bizonyos színeknél, de egyáltalán nem zavaró. Ha olyan a környezet megvilágítása, akkor észre sem veszed. Emellett jól működik ez a bios. Úgyh maradok az alacsony fényerőnél, este jól tud jönni -
Proci85
senior tag
válasz
Hasaggymeg #2558 üzenetére
Ha benne van az akku, ilyen gond nem érhet. Sőt a mai biosokban több a hely. Addig nem törli a régit amíg az új beírása le nem zárult.
-
Proci85
senior tag
válasz
Hasaggymeg #2556 üzenetére
Pedig a szoftverhez hozzá sem nyúl, cserébe nem fognak lehúzni újabb 5000-rel egy fél perces műveletért.
-
Proci85
senior tag
Annyit tehetsz, hogy linuxot bebootolsz pendriveról/usb cd-ről és a dd paranccsal le tudod menteni a partíciót egy hálózaton lévő gépre/usb-s vinyóra. Amikor csak kell, vissza "dd-zed". Ez a dd parancs bit szinten átmásolja az adott vinyót/partíciót/boot szektort. Nagyon hasznos kis progi.
-
Proci85
senior tag
válasz
milyenugyben #2541 üzenetére
swapot/lapozófájlt; rendszervisszaállítót érdemes kikapcsolni. Más ötletem nincs hirtelen.
-
Proci85
senior tag
Sziasztok!
Acer gariba hány %-os elhasználódás esetén cserélik az akkut?
AAO-A150 netbooknál 2200mA-ből 1992mA. Néha lentebb is kalibrálódik.Van egy másik, az még gázabb. 2200-ből 1500-1600mA körül van
ui. itt a topikban valaki már említette anno, de perpill nem találom. Valami 20% körüli volt asszem, de nem tudom biztosan.
-
Proci85
senior tag
válasz
fastleslie #2466 üzenetére
+1 Linuxra.
A Párom & saját AAO-A150-es példányomon is Linux fut, jól pörög. S nem mellesleg bőven elvagyok default 1GB rammal. -
-
Proci85
senior tag
Igy van. Egy gyártó sem állitja ilyen kevésre ezt az időt. Az oprendszer ill. valamelyik utilities állithat be mást. Nálam Linuxon is igy van. Átnírni át tudom, de következő restartnál ismét be kell állítani ha ismét úgy akarom. Azonban a gyári érték sokszor teljesen megfelelő. Van most bent egy vinyó a gépben, amit nem csatolok fel a fájlrendszerbe. Mivel totál nincs használat alatt, kb 1 óra múlva lekapcsol magától.
-
Proci85
senior tag
Energiagazdálkodás körül lesz vmi gond. Beállítható, hogyha nincs lemezművelet akkor állítsa le a vinyót. Legkisebb egysége 1-5 perc körül van, max lehet több óra vagy végtelen. Akku üzemmódnál szoktak adni egy emberi értéket, 230V-os betápnál hülyeség, mert tényleg nem egészséges.
-
Proci85
senior tag
válasz
B-L-A-C-K #2113 üzenetére
Nem akarok szkeptikus lenni, de szerintem nincs ilyen. Linuxot használok, ott nem kell különféle kodek pakokkal bűvészkedni. Mplayerrel próbáltam, -magyar fejlesztés, nagyon takarékosan bánik az erőforrásokkal-, és ott szaggatott. Igaz nem próbálkoztam több filmmel, de szerintem ha ott nem birja, windowson se fogja.
Persze a kérdést nyitva hagyom, én is kiváncsi vagyok rá. Keresek több filmet, hátha egyik-másik kevésbé erős tömörítéssel van, aztán majd jelzem mire jutottam.
Emlékeim szerint itt a fórumon mindenki azt mondta, hogy szaggat a HD filmek alatt.Azért a szaggatás számomra meglepő, mert a procit csak 60%-on hajtotta 1.6GHz mellett.
Esetleg kipróbálom egy atom procira optimalizált mplayerrel.
-
Proci85
senior tag
válasz
Tibibaba #2101 üzenetére
Valamelyik ventiszabályzó progival lehet állítani 1024x768-as felbontást, de akkor a képernyő alja lecsúszik a kijelzőről. Ha határozottan viszed lefele az egeret, akkor elkezdi "scrollozni" az egész képernyőt és láthatóvá válik az alja (a teteje rovására). Nem hiszem, hogy hosszú távon használható lenne
Akkor már jobb külső monitorra kötni.
-
Proci85
senior tag
Ezeket a javaslatokat én is olvastam már korábban, de van akinek beváltak? Mert mikor ezeket betartottam, fullba nem tapasztaltam a jótékony hatásait. Szobatársaim szintén.
Van 1 ember is aki meg tudja erősíteni tapasztalatai alapján a cikkben írottakat?
Egyébként köszi a cikket. Már-már elbizonytalanodok, hogy a vadi új LI-ION akkuk igy működnének már? De nincs 2 egyforma akkum, hogy leteszteljem melyikkel birná tovább 1 év múlva. Pedig rögeszmém az akkuk hosszú üzemidejének megőrzése
-
Proci85
senior tag
Szériaszám alatta ezt érted? UM08B74
Mert szerintem ez nem a Dunio saját száma, hanem egy helyettesítési szám. Amolyan, adott gépre jellemző akku formátum, mely kapacitásonként (és szinenként?) más.
Az acer cikkszám helyett így könnyebben lehet utalni az akku fajtájára.Ebayen igy tüntetik fel:
Replacement Code: UM08A73 6600mAh9-Cell 7800 mAh Replacement Acer UM08B73 Battery
Persze lehet, hogy tévedek...de nekem ez jött le az akku böngészések során. Aztán lehet, hogy mindet a dunio gyártja
-
Proci85
senior tag
Nagyon jó árban van, sehol nem láttam még 20ezer alatt ekkorát. Viszont tartok az ilyen vásárlástól. Haver is vett a váci úton akkut a notijához, 2x kellett visszavinni, mert erősen csökkent a kapacitása. Na most, ha 2x vissza kell nekem küldeni külföldre,akkor már oda az árrés
-
Proci85
senior tag
Ősszel viszont nem gáz. Egyik este 20 fokos kinti levegő jött be az ablakon, proci se volt sokkal melegebb. Elég lassan érte el 60fokos maghömérsékletet. Venti bekapcsolt és pár perc alatt lehúzta 40-re. Szóval később lehet ennek létjogosultsága.
Viszont az elég gáz, hogy szabadban wifi keresés közben proci 40fokos maghőmérséklet mellett is nyomja a ventit. Minek? A cpu alatti dióda ~25 fokot jelzett. Teljesen jó ez a hőmérséklet. Nem tudom később terveznek-e a biosba vmi venti szabályzót, mert igy elég érdekes. Állítóm hűtőbe tenném, ott is tekernéDell Latitude D630-as notim 50°C-nál bekapcsolt, 35-nél ki (60 felett gyors venti). Ez a cpu alatti dióda hőmérséklete volt, tehát a maghő ettől ~15°C-kal melegebb lehetett. Teljesen jó volt igy, nem sült meg.
-
Proci85
senior tag
Akik acerfand és más ventilátor szabályzó progit használnak:
Ilyen melegben (meg úgy átalában) nem melegszik fel 50 fok közelébe a benne lévő HDD?
Mikor ki van kapcsolva a venti, semmi huzat nincs a házban ami hűtené szegény -
Proci85
senior tag
Nem válaszoltam, mert nem vagyok rutinos szétszedő
Én nem fogom bántani, sőt: garanciakiterjesztés is veszek hozzá. +1 év 7 ezer, +2 év 13-14 ezer. Majd ha kezd lejárni az 1 év gyárija, megcsinálom hozzá. Ennyi nyugit megér, bármi baja lesz vigyék aztán oldják meg.Bontásról csak annyit, hogy volt akinek nagyítóval nézte a szervizes a csavarokat és olyan, hogy rögtön meglátszik rajta, ha elkezded csavarni.Szervizben lehet csak memót cserélni. Általában fel is tüntetik a webshopokban.
-
Proci85
senior tag
Igen, de itt a konkrét hőkülönbség érdekelne (azért próbáltam kiemelni, aláhúzni
). Linuxon most sikerült belőni a magon kivül egy másik cpu hőmérsékletet, mely mindig 15°C-kal hűvösebb a magtól. Szeretném tudni winen is ennyi különbséget ir-e az everest. Tehát mennyire valós a kapott értékem
-
Proci85
senior tag
Más: Páran panaszkodtatok, hogy nem megy a hibernálás, készenléti üzemmód.
Aki egy kicsit szereti az újat, had javasoljam a standard eeebuntut vagy a netbook remixet.
Tegnap felraktam a Linpus mellé a standard eeebunbu-t, mely alapvetően eeepc-re készült, de aceren is remekül megállja a helyét, mi több, fel is készítették az aspire one-ra. 2.6.29-es kernelre frissítetem.Tökéletesen működik a hibernálás, készenléti üzemmód. Acerhdf modult hozzáadva a ventilátor szabályzás is kernel szinten. Segítségével kiolvasható a hőmérséklet is (Véglegesen a 2.6.30-as kernelbe már bekerül ez a modul).
Továbbá érdemes elolvasni az ide vonatkozó wiki oldalt, mert alapból csak csökkentett sebességgel megy a wif (bár igy is nagyon érzékeny!), de ha letiltjuk az acer_wmi modult, akkor 100% 54Mbit/s -ahogy gyári Linpus alatt volt.
Nagyon jól összerakták a fejlesztők
-
Proci85
senior tag
BIOS frissítéssel kapcsban:
Nekem gyári v0.3114 van rajta (2008-as). Ha nincs vele gondod ne frissíts, mert a fényerőt nem fogod tudni teljesen levenni.
Most 10 lépcsőben megy a fényerő állítás, érezhető minden lépcső. Frissítés után csak 5 lépcső lesz. Illetve 10 , de az alsó 5 csak 1-1%-t csökkent. A legalja 40% körül lesz, holott gyári bios-szal 20-25% lenne. Ezért érzik sokan túl világosnak a kijelzőt, pedig teljesen jó. Este leveszem 0 szintre, nem bántja a szemetMeggondolandó
-
Proci85
senior tag
Vallószínű működne, kérdés milyen áron?
Nem hiszem, hogy nagyot dobna a teljesítményén (javítsatok ki!).
Ebben a nyári melegben, mikor amúgy is forró a cucc, bátor húzás lenneMegemelt FBS-vel ő is jobban izzadna. Max télen próbálnám 15 fokos szobában
Én inkább az alulfeszelésen gondolkozom. Számtalan cpu alacsonyabb feszültséggel is teljesíti ugyanazt a sebességet, csak a gyártók tutira mennek és egy olyan magas szintre emelik, hogy biztosan menjenek még a gyengébb gyártási paraméterekkel rendelkezők is.
Asztali gépemen 0.1V-tal lentebb vettem a cpu feszültséged, ez kb. -10W-ot jelentett a gép össz.fogyasztásában és a sebességben nincs változás. Ja, és alig melegszik -
Proci85
senior tag
Lentről hallgatva nálatok is ilyen hülye hangja van ennek a nyavajásnak?
[link] -
-
Proci85
senior tag
Nos még múlt héten elvitte a futár az A150-A -t akku hibával és vinyóval. (Mivel 3 napban voltam, a számtech bolt intézte.)
Akivel beszéltem azt mondta, hogy több ilyet visszahoztak már. Erre most felhiv egy másik szervizes aki tesztelte és azt mondta, hogy használattól függetlenül 2óra 10 perc a gép üzemideje és ez nem csökken, tehát rendben van a gép. Amikor kérdeztem az elhasználódás mértékéről azt mondta nem tudja megnézni, de holmi windowsos szoftverek amúgy is honnan tudnák ezt?
Hiába mondtam neki h nem kell hozzá sw, linuxban is egy parancs kiolvassa az akkuból, mert ott van. A vinyóra nem mondott semmit, nem is nézték. Nem tapasztaltak rendellenességet.
Akkunál hivatkozott arra, hogy 2008-as gyártmány és már gyengült. Az hogy a sanyo akku -mely szintén 2008as- miért birja még mindig, nem mondott semmit.
Elvileg úgy volt, hogy több notit is lepróbálnak és egy jót küldenek vissza. Most kiderült csak az enyémet nyűstölték és küldenék vissza.Megbeszéltük végül, hogy inkább a vételárat küldjék vissza.
Vaterán egy számtech bolt 70-ért árul xp-set, megnézem inkább azt. Legalább egy fokkal jobb tapasztalatok van azzal a modellel (sanyo akku, hitachi vinyo). -
Proci85
senior tag
válasz
kriszta0428 #2024 üzenetére
Nem jár garivesztéssel.
kovasz: a HT miatt látod 2 cpu-nak. Valójában egymagos.
-
Proci85
senior tag
válasz
kriszta0428 #2022 üzenetére
Gyárilag linuxos v. xp-s modelled van?
Fentebb hasonló tüneteket tapasztaltak a többiek is, egy bios frissítés megoldotta. -
Proci85
senior tag
Valamelyikőtöknek van A150-A, tehát a linuxos változat?
Visszavitettem a notim, mert minden akku töltésre egyre csak csökkent a kapacitása. Ebben nem sanyo van, mint az XP-s változatban, hanem vmi simplo.
Ma felhivtak és mondták, hogy több problémás netbook is van náluk ebből a linuxos változatból, javasolja hogy más fajtát nézzek.
Kérdem erre, hogy az XP-s felárral lenne, ha arra cseréljük? Mondja igen, az aktuális kínálat szerint.
Jópofák, vettem áfaemelés előtt akciósan 73 ezerért, erre most vegyek növelt áfával akció nélkül az XP-set 97500-ért
Így mondtam inkább keressünk egy működő linuxosat vagy adják vissza a zsetontKérdésem: Más AA1 linuxos tulaj is tapasztalta az akku drasztikus kapacitás csökkenését + a vinyónál a smart adatok szerinti hibák számának folyamatos növekedését?
Ami tuti más:
Linuxos: simplo akku és seagate vinyó
XP-s: sanyo akku és hitachi vinyó (Kedvesemnek ilyen van 1 hónapja, semmi baja)Kétlem, hogy minden linuxos ilyen ratyi lenne..
-
Proci85
senior tag
ha az oprendszer DHCP-n kér IP-t, akkor dugj rá netkábelt, kapcsold be és egy másik gépről pingeld meg a routerben kiosztott ip-t.
Persze ehhez router kell.
Ha az oprendszerben nincs dhcp bekapcsolva, egy pendrive-ra egyél linuxot , f12-t nyomogasd, kicsit később lefele nyil és enter. Ekkor kválasztod látatlanba a pendrive-ot.
Ami boot közben majd kér IP-t.Bár ha beelgondolunk ez sem kell....mikor bekapcsolod a géped, jelszót beirod látatlanba, enter, elkezd villogni a HDD led jelezve, hogy tölti az oprendszert?
Külső monitor alapból engedélyezve van emlékeim szerint. Inkább gyorsbillt kell rá nyomni. FN+valami.
-
Proci85
senior tag
válasz
PongiBandi #1967 üzenetére
Próbáld ki a linuxból áthozott wines mplayerrel. Nagyságrendekkel kisebb erőforrással is beéri, plussz van framedrop funkciója (d bill: off->on>-hard)
[link] -
Proci85
senior tag
-
Proci85
senior tag
válasz
Tanbá-apó #1943 üzenetére
Memória teszt.
Ird be a google-be, hogy memtest86
Ez az egyik legelterjedtebb program. Leteszteli a memódat úgy, hogy minden egyes cellába beír egy értéket, majd visszaolvassa. Ha nem egyezik az érték, akkor hibás. Legalább 12 órát ajánlott futtatni, sokX csak később jönnek elő a hibák. Bár találkoztam már olyan rammal, hogy azonnal szórta a hibákat.
Szóval ezzel a progival kizárhatod a memó hiba esélyét. A memóhiba olyan az oprendszernek, mintha egy lyukas asztalra pakolnál. Lerakod a poharad, nyúlnál érte, de az nincs sehol. Szóval az oprendszer is megzakkan tőle, ha nem tudja visszaolvasni a dolgait. -
Proci85
senior tag
válasz
kovacszk #1941 üzenetére
Sajnos igen
Szerencsére pár napja vettem, igy a bolt ingyen hozza majd a csere gépet.
Közben nagyobb akkun gondolkozom...
-Egy 5200mAh mennyi ideig birja mondjuk üresjáratban/filmezéssel/wifivel?
-A 6600mAh-s akku már nagyon hülyén néz ki benne? Arról esetleg vkinek tapasztalatok?
-Tudja valaki, hogy mi különbség van a cellszámok között a használat során? Mert láttam pl. 8 cellás 4400mAh-s akkut is, holott a 6 cellás általában 5200mAh, a 9 cellás 6600mAh. Ugyanakkor 9 cellásat árulnak 7200mAh-s kapacitással is. Elírás vagy üzleti fogás v.? -
Proci85
senior tag
vmi nem ok az új gépemmel. 1. töltés: 2280mAh, 2. töltés 2019mAh, 3. töltés 1900mAh
-
Proci85
senior tag
Igen. eeebuntun van egy "eeepctray" alkalmazás az óra mellett (ha nincs, akkor vmelyik menüből inditsd el) és lesz olyan lehetőség, hogy lan/wifi/webcam on/off.
Ha sima ubuntut használsz, akkor az óra mellett futó hálózatkezelő alkalmazáson keresztül tudod kikapcsolni. Kubuntun olyan szöveg van, hogy vezeték nélküli net letíltása. -
Proci85
senior tag
válasz
Proci85 #1923 üzenetére
Letöltöttem a "SeaTools Enterprise"-t és lefuttam egy full tesztet: ./st -G /dev/sg0
Azt mondja PASSED.
Úgy tünik seagate-nél tényleg nem lehet a smart adatokra hagyatkozni. Közben olvastam több oldalon, hogy zsir új seagate vinyónál is szeretnek pörögni ezek a számok, holott semmi baja.
Remélem esetemben is ez lesz. -
Proci85
senior tag
Megnéznétek nekem a vinyótók smart adatait?
Barátnőmnek vettünk egy AA1-et, napokkal később is 0 hibát jelzett, nekem pedig 5 óra használat után ez van (első perctől kezdve nőnek az értékek)
[link]
Kiemelve a lényeget:ID# ATTRIBUTE_NAME FLAG VALUE WORST THRESH TYPE UPDATED WHEN_FAILED RAW_VALUE
7 Seek_Error_Rate 0x000f 100 253 030 Pre-fail Always - 606256
9 Power_On_Hours 0x0032 100 100 000 Old_age Always - 5
191 G-Sense_Error_Rate 0x0032 100 100 000 Old_age Always - 1
195 Hardware_ECC_Recovered 0x0012 066 064 000 Old_age Always - 127895881Ma reggel jött a noti
-
Proci85
senior tag
Bootolható pendrive-ot még nekem sem sikerült csinálnom dd-vel, csak a syslinuxos, rámásolós megoldással (bár ez bootolható linux volt).
Igy kicsit vakon tapogatózok e terülten, de sdX-re vagy sdX1-re másoltad? Aktivvá (bootolhatóvá) tetted a pendrive partícióját?
(Holnap jön az én kicsikém is, vadi új zafirkék aspire one A150-a
)
-
Proci85
senior tag
Egyik lehetőség:
Pendrive-ra linuxot teszel és a dd if=/dev/sdaX of=/kimentes.fajl bs=1M paranccsal kimásolod.Ezzel bitről-bitre át tudod másolni az adott partíciót (sda1, sda2, sda3 stb) egy megadott fájlba.
sda az elsődleges vinyód, az sdb a másodlagos vinyód. Azzal, hogy pendrive-ról indítod a gépet, azt hiszem az sda a pendrive lesz és a vinyó pedig sdb.
fdisk -l paranccsal meg tudod nézni, hogy melyik partíció mekkora. Ott egy kb egy 5GB-s partíciót kell keresni. Kipuskázod a nevéd (sdaX v. sdbX, az X lehet 1-2-3)
És a fenti paranccsal kimásolod. (dd if=/dev/sdaX of=/media/pendriveod/kimentes.fajl bs=1M)
Ha helyben pendrive-ra akarod tolni, akkor egy 8GB-ssel érdemes nekimenni. -
Proci85
senior tag
válasz
B-L-A-C-K #1866 üzenetére
Nem ismerem az akkud előéletét. Viszont nálam ilyen akkor volt, amikor hosszú ideig nem merítettem le, töltöttem fel az akkut, csak hálózatról ment a laptop. Majd a lemerítés-töltés ciklus alkalmával az akku újrakalibrálta magát és egy magasabb elhasználódási értéket mutatott. Úgy gondolom, hogy ez az új érték már korábban is jelen volt, csak nem volt alkalma "újra mérni a kapacitását".
A Te esetedben is szerintem ez volt. Már rég 16%-os volt azaz akku, csak nem tudtál róla
Ha párszor megcsinálod, talán javítasz rajta, de erre kevés esélyt látok.
Ha hozzám kerül egy "kezeletlen" akku, az első fullra lemerítés után már látszik, hogy hova fog beállni. Akkor ugrik egyet az általa mért kapacitás, aztán onnan már tovább nem nagyon.
Ezért is lepődtem meg a múltkori használt acer akkun, mert ott 33->19->3->1%-ra is lement. Ez nekem is új voltEddig csak 1 ugrást tapasztaltam.
Természetesen felelősséget nem vállalok, de ha helyedben lennék: használgatnám aztán a napokban még 1x lemeríteném a win hibernálást kihagyva. Mikor már 5-6% fele jár, reboot, boot menübe lépve, fedőt lehajtva szépen hagynám lemerülni.
Majd töltőt rá, semmi bekapcsolás, kikapcsolt állapotban reggelig rajta hagynám. -
Proci85
senior tag
Tudom, ez már nem nagy szám, de azért frankó
Az új AA1 fullra kimerítés eredménye:
Gyári kapacitás 2200mAh
Jelenlegi kapacitás 2248mAh102.18%
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- A kereskedőknek elege van a Visa és a Mastercard díjaiból
- Diablo IV
- Külpolitika
- Egyéni arckép 1. lépés: ARCKÉPHEZ VALÓ JOGOSULTSÁG
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- DOOM - The Dark Ages
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- További aktív témák...
- Latitude 5510 15.6" FHD IPS i7-10810U Radeon RX 640 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Lenovo Legion 5 Pro 16ARX8 - Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 140W, 2x16GB DDR5, 1TB SSD, laptop beszámítás
- Precision 5570 27% 15.6" 4K+ IPS érintő i7-12800H RTX A1000 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- HP 15s-eq2002sf 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5500U 16GB 256GB NVMe magyarított (lézerezett) bill gar
- Lenovo Legion 9 16IRX8 16 i9 13980HX RTX4090 2TB SSD
- iKing.Hu - Honor Magic 6 Pro - White - Használt, karcmentes
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Google Pixel 9 Pro Fold - Obsidian - Használt karcmentes
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest