- A Solidigm elhagyja a végfelhasználókat célzó SSD-k piacát
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- A GravaStar egyedi megjelenésű fémegerei is beléptek az ultrakönnyű szegmensbe
- 520 Hz-es monitorok duója az ASRock védjegyével
- CL 30 alá mennek a G.Skill hamarosan debütáló RAM-jai
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen RAM-ot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Home server / házi szerver építése
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
válasz ZewaDeluxe #38 üzenetére
NBC szerint a Cerkában HD2000 van, míg a Pentiumban HD3000 (1, 2).
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
válasz ZewaDeluxe #35 üzenetére
Passz.
De szerintem semmi lényeges eltérés nem lehet köztük, amit egy átlag júzer észrevenne - az IGP-t kivéve."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz ZewaDeluxe #35 üzenetére
Nagyon elgondolkodtatóak ezek az eredmények. Lehet, hogy az e125-öm cserélve lesz?
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
ZewaDeluxe
tag
A CPUBenchmark.net-en található egy táblázat PassMark eredmények összehasonlításával. Az alábbi adatok egyértelműen jelzik a Brazos-szal szembeni előnyt az Intel processzorok javára. Van némi különbség a Celeron és a Pentium között is, de még mindig nem értem, hogy mitől...
Intel Pentium 967 @ 1.30GHz 1,246 +220%
Intel Celeron 867 @ 1.30GHz 1,174 +208%
AMD E-450 APU 743 +31%
AMD C-60 APU 564 0%
Valaki? Tipp?
[ Szerkesztve ]
-
ZewaDeluxe
tag
Írtam az Acer-nek, érdeklődvén, hogy mi a helyzet ezzel a 756-os csodával: mikor, mekkora akksival, Celeronnal vagy Pentiummal...
Válasz: július második felében érkeznek, úgy fest, hogy 6 cellás akksival, és első körben csak Celeronnal. Semmit nem írtak biztosra, de ez várható.
Valamit viszont nem értek: mi a lényegi különbség a Celeron 877 és a Pentium 967 között (az órajelen kívül):
Pentium vs. Celeron -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz kiskaktusz #30 üzenetére
"...De brazossal kellene jönnie..."
Ennek azért nézz utána: az Inteles gép VGA-része kicsit, a CPU-része meg sokkal erősebb, mint a legnagyobb Brazos. Kisebb TDP-vel, alig-alig magasabb áron. Ez nem netbook, hanem belépő üzleti szubnoti.[ Szerkesztve ]
-
-
félisten
válasz kiskaktusz #30 üzenetére
Arra ott az Asus 1225B.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
kiskaktusz
addikt
A feketét nagyon szépnek találom. De brazossal kellene jönnie...
"Don't try to understand women... ...women understand women and they hate each other."
-
ZewaDeluxe
tag
válasz AxBattler #26 üzenetére
Hú, ezt a linket nagyon köszi!
Abu mester korábban úgy nyilatkozott (igaz a Celeron kapcsán), hogy ezek az új Sandy Bridge-származékok egy speciális Intel-Acer-megállapodás keretében kerülhetnek csak netbookba, de úgy fest, hogy több gyártó is jelentkezik ilyen processzor köré épített "kisgépek"-kel. Ez a Lenovo is ígéretes. Kíváncsi vagyok, mi lesz még itt néhány hónapon belül.
-
lujó55
addikt
szép az a szín! valaki más gyártónál előfordult már ez?
-
félisten
válasz Bogyó bá' #22 üzenetére
A Win7-ről szívesen lemondanék, remélem jön belőle Linux-os változat is!
Az E125 meg szerintem nem gyenge, csak - ahogy már máshol kifejtetted - munkára neked lassúbb, mint az asztali géped.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz AxBattler #21 üzenetére
Azért nem ugyanannyiért: ehhez 117k-ért jogtiszta W7 HP is jár...
Egyébként ha 2-3 hónappal ezelőtt jelenik meg, szerintem ezt vettem volna a Lenovo E125 helyett, pedig az "Acer minőség" (meg a fényes kijelző) nem a műfajom. Mondjuk valószínűleg rosszul döntöttem volna, viszont a Brazos néha félelmetesen gyengusz tud lenni (munkára is használom), 8GB rammal, és SSD-vel is. Üzleti szubnotira meg nem tellik.
-
félisten
válasz ZewaDeluxe #16 üzenetére
Hát lássuk:
Lenovo E125 - ugyanennyiért matt kijelző, masszív felépítés, pöcökegér, király support.
Asus 1225B - ugyanennyiért usb3.0, 2 év garancia.
Mindkettőnél alap a 4GB ram, és a 6 cellás aksi, ezt mondanom sem kell.Az Acer ezzel szemben csak az erősebb nyers számítási teljesítményt tudja felmutatni, ami ebben a kategóriában szerintem nem igazán szempont - mondjuk lehet, hogy valakinek ez kell. A RAM, meg az akksi így is kérdéses.
De várjuk ki a végét, jól is elsülhet a dolog. A fentiek ellenére én még szorítok ennek a modellnek: egy kis árcsökkenéssel, és/vagy jobb konfiggal (RAM+aksi) még befutó is lehet belőle.
-
banhammer
veterán
Nekem tetszik a gép.
Kívül is, belül is és az ára se vészes.\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/
-
ZewaDeluxe
tag
Abu!
Erről a Pentium 987-esről nem találok sehol semmit. Gondolom órajelben magasabb lesz mint a 967-es... Más különbségről esetleg tudsz/tudtok valamit?
Köszi előre is...
AxBattler: várjuk ki a végét! Jogos a panaszod az USB3 hiánya miatt, de az akku lehet 6 cellás is, amivel azért egy 6-8 óra reális lehet átlagos felhasználás mellett. Az ár meg annyi, amennyi: ekkora méretben használható gép 120.000.- körül ez lesz, meg talán az ASUS 1225B marad. Ami kicsi is, erős is, szép is, jó is, az még mindig nem ez az árkategória, de javíts ki, ha tévednék...!
[ Szerkesztve ]
-
jan101
tag
hát most ezt is csaknetezésre és multimédiára tudom használni, így nem igazán látom értelmét, hogy ne egy sokkal olcsóbb brazos gépet vegyek... :S
-
félisten
Számomra nagyon ígéretes volt ez a koncepció (főleg, hogy a Pentium 967 HD Graphics 3000-rel érkezik), csak az Acer-nek sikerült megint elcsúsznia a banánhéjon...
...4 cellás aksi 17W TDP mellett,
...se usb3.0, se e-sata, se express card,
...1 év gyártói garival (+1 év EU-s szervízgarival, ami nem tudom, hogy mennyit érhet),
...mindezt 117.000-ért.Hát grats, de ez így szerintem fail.
Nem ártott volna összehasonlítani a Lenovo E125-tel, meg az Asus 1225B-vel.Egyébként szerintem nem rossz gép, csak ezen az áron van jobb alternatíva (lásd fennt). Itt bukik meg szerintem az Acer az Aspire 722-vel is - az ára majdnem annyi volt, mint a Lenovo S205-nek, ami pedig sokkal jobb gép összeszerelésre, és teljesítményre is, a 2 év gariról nem is szólva.
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz #22145024 #11 üzenetére
Pedig úgy a jó ezeket nézni. A processzor nem a legjobb ezekre a feladatokra, mert lassú és sok üzemidőt emészt fel. Persze a Dothan az régi, szóval a platform alap IGP-je nem is támogatja a gyorsítást.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
törölt tag
-
margithid
veterán
Nem olyan rossz ez, főleg ezzel a pentium processzorral.
Akinek a méret a lényeg és a (remélhetőleg) hosszú üzemidő azoknak tökéletes választás 120k-ért. -
Gusztáv
addikt
Ez mitől is netbook? Szerintem ez inkább subnotebook kategória, ezek a Intel Pentium procik azért nem annyira erőtlenek.
[ Szerkesztve ]
Laci
-
foxxmotor
tag
Hát ennyi pénzért van sokkal jobb választás is.
-
Ringman
nagyúr
harmatcsepp ezüst, katica piros, hamu fekete és toll kék
a koncepció alapvetően
jó is lehet- most látom, hogy a gigabit lan brutális költségnövekménye nem fért bele az árba.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz macilaci78 #1 üzenetére
Az üzemidőtől függ. Az még nincs megadva. De majd jön a gép tesztre.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
letepem
aktív tag
határottan hátralépés. Szerintem egy brazos alkalmasabb lenne a feladatra ...
látok, hallok, érzek és gondolkodom.
-
macilaci78
nagyúr
Ez most egy lépés, de előre, vagy hátra?
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Autós topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- További aktív témák...
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/512 FHD HUN
- Bontatlan! Lenovo ThinkPad X1 Nano G2 Profi ultrabook -50% 13,3" i7-1260P 12Mag 16/512 2K /0,97 Kg/
- BOMBA ÁR! Hp Envy 3K OLED garanciával! /2in1/Ultra 7-155U/32GB/1TB SSD/2880x1800/120Hz/Touch/Gari
- FANTASZTIKUS áron Asus Zenbook S 13 Flip OLED /I7-1260P/16GB/512 GB SSD/2880x1800/Gari/2in1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest