Hirdetés
- Megjött a Cherry legfrissebb, taktilis karakterisztikájú kapcsolója
- 8 bővítőhelyes Jonsbo "akvárium", akár kábeleket rejtő alaplapokhoz is
- 4K felbontású, 240 Hz-es OLED monitorokkal köszönti az őszt a Lenovo
- Ismét egy teljesen friss egérrel gyarapította kínálatát a Pulsar
- Legalább 20 éves lemaradásban vannak a kínai litográfiai cégek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
"Ha valaki monopolhelyzetben van, az egyből azt jelenti, hogy törvénytelen eszközökkel jutott oda, valamint csak és kizárólag tisztességtelen lépéseket tesz?": ezt a kérdést akkor lehetne jogosan feltenni, ha úgy általában beszélnénk a monopóliumról. De mivel itt gyakorlatilag mindig ugyanaz az egy cég kapja a monopolista vádakat, ezért ez a kérdés nem megalapozott.
Nem, a háromdobás dolgot nem az ms lobbizta ki, viszont az nekem személy szerint nagyon nagyon sokkal jobban fáj, mint az, hogy fizetek-e a tabletemre artisjus adót vagy sem. És csak példa volt arra, hogy a politikusoktól józan észt utolsó sorban sem szabad elvárni, tehát azt lehet extrapolálni, hogy ha egyik hülyeségük terjesztése fontos nekik, akkor a másik terjesztése is az lesz.
-
bambano
titán
Azért, mert a franciáknál már kilobbiztak egy vérlázító szerzői jogi törvényt (három dobásod van), és a hírek arról szólnak, hogy keresztülverik ugyanazt az egész eu-ban.
akkor pedig a kollégáimmal oribitálisan véreset fogunk sz.pni. elnézést, ez nem tudom kevésbé offenzíven megfogalmazni.
-
rii
nagyúr
" ... Pl.? Vagy most kifejezetten erre a döntésre gondolsz? Holnap majd az jelenik meg az itcafe-n, hogy bambano leleplezte a májkroszoftos összeesküvést ... "
én már utálok postolgatni itt a fórumon-az összes internetes kommunikációval együtt-, erre azért mégis reagálnék, és elmondanám, hogy ez a téma nem vicces -számomra legalábbis-, másrészt még aki szereti az MS-t, annak sem érdeke, hogy monopolhelyzetbe jusson, mint ahogy az intelt szeretőknek is szükségük van az AMD-re, az ATI-soknak a nVidiara, mert a monopolhelyzet csak azt eredményezi, hogy az adott cég korlátlan módon vissza élhet vele, megszűnik a felhasználók kegyeiért folytatott verseny és ha szétnézel a személyi számítógépek piacán, az "emes" máris monopolhelyzetben van.
-
bambano
titán
született egy döntés, amelyik a piac egyetlen szereplőjét pozitívan diszkriminálja, a microsoftot, a többit meg jól fenékbe alázza. emögé elég nehéz lenne pl. a google lobbitevékenységét vizionálni... oké, lehet, hogy igazad van, brunya klári tevékenységét kellett volna mögé vizionálni...
#83: ha az emberek simán csak tájékozatlanok, az nem az ms bűne, ezt elfogadom. ha az emberek azért tájékozatlanok, mert az egyik oldal marketing költségvetésének méreteit kihasználva gyakorlatilag egyedül van jelen a tájékoztatás frontján, az már határeset, viszont ha valaki nem legális módszerekkel direkt arra hegyezi ki minden tevékenységét, hogy monopol helyzetbe jusson és abban is maradjon, az bizony az illető cég hibája.
-
Rickazoid
addikt
Közvetve vagy közvetlenül de felelőssé tehető. A Windows=számítógép elvet már általános iskolában tanítják, nem véletlenül. Tudom, mert én is tanultam, igaz akkor még csak a 98, illetve az XP létezett, de szó sem esett másról. Sőt gimnáziumban, túlzás nélkül mondhatom, már szinonimaként használták a Windows és az operációs rendszer szavakat a tanáraink (sajnáltam is, hogy nem lehet Linux alapú rendszerekről is tanulni.. egyébként említeni se lehetett ilyet informatika órán, de még fakultáción is Windows only volt minden, az én tanárom hozzá se tudott szólni, nem is kérdeztem egy idő után semmit már - és még engem néztek hülyének, hogy olyat kérdezek, amire a tanár nem tudja a választ, a saját területén).
Magyarul közvetve mindenképp felelőssé tehető, hogy beidegződött az emberekbe, hogy a számítógép az a nagy doboz a monitorral, amin Windows fut, illetve emiatt nem tudnak sokan eltekinteni attól az apróságtól, hogy ma már megismételhető a számítógép az ember kezénél kisebb nagyságban. És erre utaltam az első hsz-emben, hogy jókora hézagok vannak a szabályaikban (valószínűleg a mieinkben is), amiket ideje lenne befoltozni.És hogy szerintem beleszól-e a Microsoft a politikába? Annyi pénzel bőven meg tudja tenni, mért ne tenné meg? Kisebb cégek is beleszólnak.
-
Rickazoid
addikt
Olvastam, csak épp alapvetően hibás az okfejtés, miszerint egy OS telefonos annak ellenére is, hogy nem telefonra van telepítve. Nem mellesleg az Android 3.0-nak direkt tabletre optimalizált változata is készül, innentől fogva főleg nincs értelme telefonos OS-ekről beszélni. Rég túlhaladtak már ezen a beskatulyázáson, egy tablet Windows-zal semmivel se tud többet, mint egy tablet Androiddal (vagy iOS-szel, bár ott több megkötés van, de a lényeg, hogy képes lenne többre is). Ráadásul csak a Micrsoftnak származna belőle előnye, hisz az ő népszerűségüket erősíti, hogy kivételt képez az adók alól (a linuxos táblagépek aránya elhanyagolható, ha létezik egyáltalán ilyen). A tablet pedig egy számítógép, akárhogy is csavarják a dolgot. Sőt már egy okostelefon is számítógép, de azt még telefonként is használják, az az elsődleges funkció. Na, ha egy tablet nem számítógép, akkor mégis mi a jó franc?
Illetve akkor gondolom egy androidos netbook is telefon, legalábbis az ilyen érvek szerint az.Ha már adókat vetnek ki, ne legyen indokolatlan kivétel semmi, a diszkrimináció mindig is egyéni érdeke valakinek, de sosem a közösségnek.
Új hozzászólás Aktív témák
- OpenWRT topic
- Elektromos autók - motorok
- antikomcsi: Ázsia Expressz 5
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- További aktív témák...
- Eladó Betaflight Meteor75 teljes szett
- Bomba ár! HP ZBook 14 G8 - i7-1165G7 I 16GB I 512SSD I Nvidia 4GB I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP ProBook 640 G8 - i7-1165G7 I 32GB I 512GB SSD I 14" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 7 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 325CQRXF QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Ritkaság! Hibátlan Prémium felsőkategóriás LGA 1700 Alaplap! Asus Rog Strix Maximus Hero Z790 Wi-Fi
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 256GB 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2025, 100% akkumulátor
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest