- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA® driverek topikja
- ZIDOO médialejátszók
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyunyu
félisten
Ruhellem a 15 perces szerkesztesi korlatot
Multkor valami mediaszerver/videovago alaplapot mutattak be...
...aztan par hete valami hiperminiatur beagyazott cuccot demoztak, most meg a netbookot probaljak megint feltalalni a marketingeseik, ahelyett, hogy nekiallnanak valami tenyleg ertelmeset fejleszteni, ha eletben akarnak egyaltalan maradni.Ne ertsd felre, 5 eve, amikor eloszor fogtam a kezembe az Epiat, nekem nagyon tetszett, hogy kicsi, keveset fogyaszt, ara akkori alaplap+proci kombokhoz kepest nem is nagyon volt elszallva, 15+fat kertek 2004-ben az Epia V-ert (C3 533MHz+SDRAM)
Csak aztan jottek ki egyre masra a komolyabb Intel/Amd procik az asztali szegmensben, arak leestek a beka segge ala, Via meg cseszett csokkenteni az egyre jobban elavulo alaplapjai arat. (most is 16+fa az Epia 5000AG-re atkeresztelt C3-533-as lapjuk)
Ehelyett az ujabb, komolyabb valtozatok egyre tobbe kerultek.Aztan 2006-ban lejart a Pentium busz licensze, amit asszem meg a Cyrixtol orokoltek, igy kenytelenek voltak uj attervezni a C3-at+uj chipset kellett alaja.
C7 gyakorlatilag egy ujabb buszrendszerrel, hardveres titkositoval megfejelt C3, komolyabb valtozas nem tortent, ami a sebesseget illeti. (Na jo, ujabb gyartastechnologianak koszonhetoen 1 helyett 2GHz-ig skalazodik.)Meg a C7 ala valo elso chipsetek mar DDR-rel mentek, CX700/VX800/VX855 mar DDR2-ot eszik. Mivel eddig sem a memoria savszelesseg volt keves, hanem a proci teljesitmenye gyenge, sokat nem javitott az osszteljesitmenyen.
(Via VT133+Celeron ULV 650+SDRAM meg mindig gyorsabb, mint a Via CX700+C7 1GHz+DDR2-533
Igen, jol latod, 2000 korul piacradobott chipset 2002-es procival agyonveri a Via 2008-as megoldasat.)Nanot meg tologatjak mar egy ideje, csak aztan tavaly robbant az Atom, aztan vegkepp kirugta Via alol a samlit. Sajat focipalyajukon vettek el toluk a pottyost
Mindenesetre kivancsi leszek, Via most mit villant, ha lenyegesen tobbe fog fajni a VX855+Nano, mint a lassan piacrakerulo uj Atom szeria az i945GSE-t nyugdijazo uj chipsettel (ha mar toroltek a Poulsbo-t
), akkor a Via vevo hijan vegkepp lehuzhatja a rolot.
-
nyunyu
félisten
Nem a C7/Nano a problema, hanem a chipset bugos, nem ugy kezeli a memoriat, ahogy kene. (DOS alatt a himem.sys fagy ki a 'csaba, ha ez neked mond valamit)
Ezek szerint mondjak azt, hogy: fenebe, szar a cucc amit csinaltunk ne is dobjuk piacra?
Egyebkent ez kb. a harmadik otletuk, hova lehetne elsozni a VX855+C7-et
Multkor valami mediaszerver/videovago alaplapot mutattak be... -
dabadab
titán
"Ezek szerint mondjak azt, hogy: fenebe, szar a cucc amit csinaltunk ne is dobjuk piacra?"
Nem, inkabb mondjak azt, hogy "tok jo cuccot csinaltunk, akkor most irjunk hozza tisztesseges drivert is".
Mondjuk az pont jo pont, hogy a linuxos Chrome driverbe a nyaron kerult VDPAU tamogatas, de azt nem tudom,hogy a gyakorlatban ez mennyire jo vagy mennyire bugos. -
5h4rK
tag
Hiaba van sajat platformjuk, ha az bizonyos programokkal kompatibilis csak. Ezek szerint mondjak azt, hogy: fenebe, szar a cucc amit csinaltunk ne is dobjuk piacra? Nano -val is rendelheto, a kompatibilitasarol rosszat nem hallottam ( ez nem zarja ki, hogy nincs gond, de nagyon nagy nem lehet ) a sebessege pedig NEKEM boven eleg lenne ( asztali gep melle ).
-
nyunyu
félisten
Van sajat platformjuk, akkor mi a f**nak ne probalnak meg azt ertekesiteni?
Hiaba van sajat platformjuk, ha az bizonyos programokkal kompatibilis csak.
2 honapot szivtam tavaly azzal, hogyan lehet Via CX700+C7 1GHz-s ipariPC-n DOS-t futtatni, zero sikerrel.
Ahogy olvastam linux tamogatassal is komoly gondjaik vannak, egyedul XP alatt megy (ugy-ahogy).
De mivel a C7 harmatgyenge (1GHz-s C7-et egy Celeron 600 is lealazza), igy hiaba az ilyen videogyorsitas, olyan movie codec, szaggatni fog a Win
Ugyhogy kenytelenek voltunk atterni az i852+Celeron M 1GHz-re, az legalabb mukodik cimszoval...
-
nyunyu
félisten
Mivel VIA termek, biztos olcso is lesz
Meg mindig az ezereves C7-et akarjak elsutni, holott az Atom ellen csak a Nanonak lenne eselye. (ha lehetne kapni, de csak a szajuk jar, gyartosoruk kevesbe.)
Aztan csodalkoznak, hogy baromi nagyot esett az amugy sem tul acelos piaci reszesedesuk, miota megjelent az Atom. -
anulu
félisten
remélem, nem keltek flamet a köv kijelentésemmel: hulladék
-
nuke7
veterán
hát igen, csak a subnotebook kb. kétszer ennyibe kerül, és kétszer ilyen erős hardverileg...
amugy igen, én is elöbb kérnék egy nano+chrome 9 - et mint egy atom+gma950-et... csakhát ugye magyarországra ez jutott el.. ez van, ezt kell szeretni. (nano többet fogyaszt mint az atom, de az atom chipsetje BŐVEN többet fogyaszt mint a nanoé... és a nano-nak nagyobb is a teljesítménye.. ) -
tDr1v3r
veterán
NetNote? Ezt már rég feltalálták, SubNotebook néven...
-
Zso2
őstag
Ez már rémálom kategória, így elárasztani a piacot , már nincsenek határok ,teljesen elmosódtak.. Szerintem elég lenne egy nagy gyüjtőnév a jó öreg: hordozható szgp.
pici, kicsi, közepes , nagy ennyi ja és a nagyonnagy -
dabadab
titán
"Mert ugye a HDMI figyeli."
Jesszusom, dehogy. A HDCP kapcsan nem a HDMI port szol kozbe, hanem a lejatszoprogram - ha meg az kozbeszol, akkor nem segit a D-Sub se.
Persze nem teljesen vilagos, hogy miert akarna barki is olyan programot futtatni, ami masok erdekeit kepviseli az ovevel szemben. -
Hardzsi
tag
Szánalmas próbálkozás, hogy legalább a hírekbe bekerüljenek...
A VIA gyenge kis cég ahhoz, hogy új kategóriákat és fogalmakat teremtsen. Jobb lenne, ha a marketing részleg helyett a fejlesztőit erősítené, ha nem akar végleg eltűnni a süllyesztőben.
-
Gonz0
tag
Ha már HD akkor elfért volna rajta egy HDMI vagy displayport csatlakozó is, nem? El kéne már felejteni a D-SUB-ot végre...
-
Na ne má'!
A nano és a c7-m ulv legjobb tulajdonsága a nagyon alacson fogyasztás, és ebből eredően a hosszú üzemidő. Minkettő különösen gyenge proci. Hozzájuk a Chrome9 maga a gyötrelem. Nehogy már őket marketingeljék úgy, hogy erősek és alkalmasak egy HD kijelzőn videólejátszásra. Ez a pofátlanság csúcsa.
-
Devid_81
félisten
Eloszor azt hittem valami okosat leptek...de nem
-
kisninja
őstag
válasz
VaniliásRönk #10 üzenetére
Védesd le
-
angyalpc2
aktív tag
Remélem nem lesz gyenge, és itt főleg az aksi időre gondolok
-
VaniliásRönk
nagyúr
Most már csak egy Apple iNote hiányzik.
-
5h4rK
tag
-
-
Geönczy
aktív tag
válasz
attila9988 #2 üzenetére
Hát mondjuk igen. Egy-két apró paraméter megváltozik és ez már netnote.
-
attila9988
őstag
Én nem értem miért kell 10 féleképpen elnevezni ugyanazt, mikor óriási átfedések vannak a különböző szegmensek között. Mindenesetre nem árt a konkurencia. A kis gagyi atom -okból, meg vacak gma vezérlőkből eleget adtak el.
-
Konflikt
addikt
hat ez eleg harmatgyenge probalkozas.
Új hozzászólás Aktív témák
- Precision 5570 27% 15.6" 4K+ IPS érintő i7-12800H RTX A1000 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- HP 15s-eq2002sf 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5500U 16GB 256GB NVMe magyarított (lézerezett) bill gar
- Lenovo Legion 9 16IRX8 16 i9 13980HX RTX4090 2TB SSD
- ZBook Studio 15 G8 15.6" FHD IPS i9-11950H RTX A2000 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- L14 Gen4 14" FHD IPS Ryzen 7 PRO 7730U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak korrekt áron
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest