Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Interceptor #83 üzenetére
Ha másokról írsz, azzal magadat jellemzed. Ezért mondom, hogy az mind te vagy.
-
kokobe
őstag
válasz
Interceptor #83 üzenetére
Jah sajna már nem kapni őket most fent van ph-n egy 65vt60 kellene is csak nincs 800k-m.
-
kokobe
őstag
válasz
Interceptor #79 üzenetére
Ez jogos sokat esett a tv-k színvonala,majd ha az oled tényleg annyira elterjedt lesz meg olcsó akkor reménykedhetünk...
-
kokobe
őstag
válasz
Interceptor #76 üzenetére
Az f8500-ös samu plazma igen jól sikerült kis tv az biztos el is fogadnék egyet 65"-ban.
No problem velem is előfordul , hogy benézek dolgokat.
-
törölt tag
válasz
Interceptor #79 üzenetére
Pont te teszed, megint, mert magadról írsz ilyenkor. Magadtól elnézést kérsz?
-
Interceptor
addikt
válasz
Interceptor #76 üzenetére
LoL most nézem ez plazma
sorry
(#78) Pumma : nem várom el hogy elhidd, csak ne trollkodj ennyit kérek. Abban igazad van, hogy nem kötelező megvenni, csak lassan már normális tv-t kapni sem lehet.
-
törölt tag
válasz
Interceptor #77 üzenetére
Miért? Ha nekik ez tetszik, csak hajtogassák nyugodtan. Felőlem még csavarhatnak is rajta egyet. Nem kötelező megvenni.
Amiket ismételgetsz, mert nem tudsz tovább nézni?! Ki hiszi el azokat? Ehh!
-
törölt tag
válasz
Interceptor #73 üzenetére
A JS9500-akról is jókat írnak (ezekben full LED háttérvilágítás van), bár azok veszett drága TV-k.
(A 88-asnak épp a múlt hónapban esett kétmilliót a hazai ára.)
-
törölt tag
válasz
Interceptor #69 üzenetére
Mondtam, hogy lapozzunk, ha még ezt az egy szót sem értetted meg akkor kérdezzük meg róla a 20 éve szőrös piros szerelődet. Ez mekkora!
Nyilván magadat jellemezted megint, csak rosszul fogalmaztál?
Na, még egyszer: Lapozzunk tovább! -
Interceptor
addikt
Amit írsz a gyakorlatban nem igazán jelent sokat, de abban igazad van ennyi pénzért lehetne 99%-os is a fekete homogenitás
Amúgy volt egy csúcs samu típus asszem két gen sorozatból korábbi ami a 100%-ot hozta, nem emlékszem a típusra, de ha megtalálom beírom. Elhiszem, hogy a 2011-től gyártott pio plazmák a mai napig bizonyos dolgokban jobbak mint egy mai csúcs lcd, pl homogenitás, mozgásmegjelenítés, fekete mélysége, de manapság ezek a cuccok nem kaphatóak, szóval így kár is ezekhez hasonlítgatni az lcd-t. Az input lag nem tudom milyen volt ezekben a plazmákban, de pc játékoknál nagyon fontos tényező, ebben a samuk elég jók 20-30ms-al.
-
kokobe
őstag
válasz
Interceptor #53 üzenetére
Figy ennyi pénzért ez is baromi ocsmány ennyi pénzért azért az ember kapjon már egy normális panelt nem ?
-
Interceptor
addikt
válasz
#94529552 #67 üzenetére
"Megint te általánosítasz, pont amit te mondtál kokobéra." Az nem általánosítás hanem puszta tény, ajánlom az értelmező szótár használatát. "A szerelőd régi tapasztalatai nem számítanak, mert nagyrészt régi, ma nem forgalmazott tévékről gyűjtötte." Ki mondta, hogy manapság nem javít tv-t? Funkcionális analfabéta vagy e, mondat értelmezés nehezedre esik e?
Ezeket írtam: "Már 20 éve szerelő muksó tapasztalata szerint" ÉS "Az egy létező élő szerelő aki napi szinten több tv-t is javít" Ha neked ezekből az jön le, hogy csak régen szerelt tv-ket...nem értem hogy lehet ezt félreértelmezni.
Viszont látom a többi mondatomat sem sikerült értelmezned, nem azt írtam, hogy túlszaturált, hanem a többi színhez képest bizonyos színek túlszaturáltak, akárhogy állítom be a tv-t.(ebből meg lekéne essen nyilván segítettem neki beállítani a tv-t). Ráadásúl azt is irtam , hogy több tv-ről is szó van. Szőrös piros alatt azt értettem, hogy a piros részek szélei enyhén de láthatóan szálasak és mosottak, van erre egy szakkifejezés is. De áruld el nekem miért kell leírnom kétszer ugyanazt? -
törölt tag
válasz
Interceptor #65 üzenetére
Megint te általánosítasz, pont amit te mondtál kokobéra. A szerelőd régi tapasztalatai nem számítanak, mert nagyrészt régi, ma nem forgalmazott tévékről gyűjtötte. Az is lehet, hogy félrevezet, ki tudja.
Túlszaturált? Na, ez a leggyakrabban használt kifejezés a samu tévékre, valamit újból elnézhettél. Szerintem nem a 100 ezres tévéjük a legnépszerűbb, vagy van róla statisztikád? Olvasnivaló:[link] Szőrös piros? Hát talán a rőt szakállú mikulást láttad egyszer, és ezért azt gondolod, hogy máris általánosíthatsz? Miért? Ok, legyen az a tévé túlszaturált, de akkor miért nem segítettél nekik beállítani?
Na, lapozzunk. -
kpal
nagyúr
Én max ha UHD vennék OLED .
-
Interceptor
addikt
válasz
#94529552 #64 üzenetére
Amit én írtam az egy létező élő szerelő aki napi szinten több tv-t is javít(amúgy nem ő az első akitől ezt hallottam), a 3 másik szerelő részedről csak feltételezés, hogy mást mondana, de értem mit akarsz ebből kihozni, csak így sok értelme nincsen. Bár úgy gondolom, az eléggé egyértelmű lehet egy szerelő számára,hogy milyen a kondik minősége egy samuban vagy egy sonyban, legalábbis én így gondolom.
Lg-kről: Nem hiszem, hogy bárkinek is tetszik a szőrös piros, vagy az undorítóan a többi színhez képest túlszaturált piros/mélybordó, és mindegy hogyan állítod a tv-t. Amúgy ezt a jelenséget egy korábbi 750K-s Phillips modellen is felfedeztem. Nem szándékozom ezen vitázni, az én tapasztalatom az, hogy összességében még mindig a samu lcd-k a legjobbak megjelenítésben(persze néha akad kivétel), nyilván nem a 100ezres ócska tv-ikről beszélek. A legtöbb persze ebből az árkategóriából megy el és általában hozzá nem értő vásárlók veszik mert Samsung van ráírva.
-
törölt tag
válasz
Interceptor #62 üzenetére
Hát kinek mi a valós, 3 másik szerelő meg más márkát mondana, ha erre gondolsz. A 15-20 évvel ezelőtti tévéket minőségben, tudásban, anyaghasználatban stb. sem vehetjük egy kalap alá az 1-2 éves darabokkal. De még a mini fapados modelleket sem a felső kategóriás óriás tévékkel. Mert minden változó. Szóval a summázás nem nyert.
Más: az ismerősök a saját maguknak tetsző beállítást használnak, nem a neked tetszőt. Vagy még az is lehet, hogy úgy használnak egy tévét, ahogy hazaviszik a boltból üzleti módban, felhúzott értékekkel. Semmi állítgatás, meg ilyesmi. Kalibrálásról még nem is hallottak. Szóval akkor ez így nálad sem tapasztalat csak egy általános vélemény. -
Interceptor
addikt
Személy szerint nem látom azt az átütő erőt az LG-nél amiért inkább őket választanám a következő alkalommal. Képminőségre amiket eddig láttam különféle kategóriájú lcd-ket(volt uhd-s is) ismerősöknél nem igazán győzött meg, főleg a színekkel voltak gondok, azon belül is a mélyebb piros/bordó színekkel. Az oled fullhd-jük amit láttam az viszont gyönyörű színeket produkált(demo anyag), egy dolgot nem értettem, hogy miért akadozik a képanyag rajta néhány másodpercenként
-
fordfairlane
veterán
Jó érzékkel mozdultak rá erre a piacra. Azt lehet tudni, hogy az UHD eladások az össz-eladás hány százalékát teszik ki?
-
tng
tag
Egy dolgot el kell ismerni: marketingben hihetetlen jók. Ezen kívül viszont ha egy kategóriában pl lg- vel hasonlítod össze, ugyan azért a pénzért sokkal kevesebbet kapsz a samsungtól. Rengeteg a birka ember akit megfog hogy csak samsungot lát a tv- ben meg mindenhol hirdetve. Az lgnek el kéne kezdenie komolyabban venni a marketinget...
-
törölt tag
válasz
Interceptor #57 üzenetére
Sonyk, Samsungok, stb, ez így túl általános.
-
AmunRa
senior tag
Nekem egy 10 éves samsung LCD-m is van. Gyerekek használják. De van 8 éves Samu monitorom, HDD-k is, jól működnek. LG hűtő az is vagy 8 éves. Valaki AEG-ot éltette, hogy konyhába micsoda remek termék. Na az is vagy 8 éves, de a sütő rozsdásodik, mert a kiszedhető rács amibe a tepsiket kell tolni a hőtágulás miatt ledörzsölte a zománcot. Amikor új volt zörgött a ventilátor a sütőben, mert nem húzták meg rendesen a csavart!
Prémium termékről van szó!
Ami én utálok, mint néhányan a Samut az a HP, na az ismeretségi körökben hullottak szép számmal. Nekem is volt egy üzleti. Pedig nagyon jó termék, de valahogy kifogtam.(#57) Interceptor Pana Plazma még nem tojt be eddig, de még tart azt hiszem az 5 év gari. Bár a hőszivattyújukkal nekem az a verzió jutott, ami egy darabig használja a fűtőbetétjét indulásnál. 1 évvel későbbinél már nem volt ilyen. Csak a software más benne és olyan hülyén csinálták meg, hogy nem lehet falshelni. 3 éves sincs a cucc!
-
törölt tag
válasz
"Azt irtad, hogy "ocsmány felhős" és én erre reagáltam, hogy ez hazugság. Feleslegesen túlozgatsz aztán beköpöd, hogy nem iszonyat durva.
Az ocsmány felhős és az iszonyat durva között nem érzem, hogy sok különbség lenne. Az sem korrekt, hogy bejársz minden lcd topicba okoskodni a plazmával, mintha muszáj lenne. Rühellem az ilyen embereket."
Ugyan! Ezért rühelled kokobe-t? Már megszokhattad volna igazán, hogy mi az állandó témája. Mert csak ez. Meg aztán te is tudsz úgy általánosítani, mint ő.
-
Jack@l
veterán
válasz
Azok nem a csúcskategóriába tartoznak? Vagy mit nem sikerült értelmeznem a két mondatodban?
-
Interceptor
addikt
Azt irtad, hogy "ocsmány felhős" és én erre reagáltam, hogy ez hazugság. Feleslegesen túlozgatsz aztán beköpöd, hogy nem iszonyat durva.
Az ocsmány felhős és az iszonyat durva között nem érzem, hogy sok különbség lenne. Az sem korrekt, hogy bejársz minden lcd topicba okoskodni a plazmával, mintha muszáj lenne. Rühellem az ilyen embereket.
"Pedig ez csak egy st60-as remélem érezhető a különbség..." Ezt nem tudhatom biztosra nekem csak egy "szar" lcd-m van.
(#48) Jack@l : Ki mondta, hogy azokkal nincs gond ilyen téren? Könyörgöm értelmezd már amit írok.
-
kokobe
őstag
válasz
Interceptor #47 üzenetére
-
Jack@l
veterán
válasz
Interceptor #47 üzenetére
Khhm, görbe tévék?
-
dualcore
őstag
Kár a plazmát az lcd-hez viszonyítani mert az már a múlt, akinek az van örüljön mert szép míg megy. De manapság nemigen lehet plazmát kapni, így marad az lcd annak minden kisebb-nagyobb hibájával. Ezzel meg kell barátkozni.
-
kokobe
őstag
válasz
johnywalker #39 üzenetére
Pedig jóval komolyabba ka sony lcd panelek csúcs kategóriában szinte zéró felhősödés elég jó feketeszint lcd-hez képest ellenben a samsung még csúcs kategóriában is ocsmány felhős paneleket kínál ami nagyon gáz szerintem...
-
kokobe
őstag
válasz
sandokan01 #32 üzenetére
Láttár már panasonic plazmát sötétített szobában? Ha igen nem mondanál ilyet de még lcd-k tekintetében is baromi messze van a samsung a legjobbtól...
-
törölt tag
Nekünk két Samsung LCD TV-nk, hülyült meg 4-5 év után, de javíthatóak voltak. A többi termékkel nincs gondunk, pedig van tőlük három mikró, nem tudom hány telefon, klíma, RAM, talán még alsógatya is.
Ja, a HDD-jük is elromlott pár hónap után, a cserepéldány már bírta.
-
pusszycat
nagyúr
LG tv-m van. Megy de hülyén. Nem látja a távirányítót már vagy 2 éve.
-
Engem megölt a Samsung TV-m, de már jól vagyok. Bizony.
-
johnywalker
őstag
Összehasonlítani a Samsungot és a Sonyt? Ezelőtt 20 évvel én akartam a családnak mindenféleképp képcsöves Trinitront.Nagyon jó döntés volt, kevés tv tudta überelni a képét!Amit az elmúlt években vettem Sony-t, mindent lecseréltem.5-6 éves alsó-közép kategóriás Full Hd Samsung (hátsó megvilágítású Lcd) azóta is hibálanul teszi a dolgát.Sonyt nagy ívben kerülöm minden kategóriában.
-
Interceptor
addikt
Már 20 éve szerelő muksó tapasztalata szerint egyik márka sem különb minőségben, nagyrészt ugyanazt a "sz@rt" kapod. Pl a Sonynál is ugyanaz a meghibásodási gyakoriság van mint az összes többi márkánál és még a szervíze is drágább mint egy samué. A samukat eleve úgy tervezik, hogy könnyen szerelhetőek legyenek és így olcsóbb a szervíz is, talán ez is hozzátesz a jobb eladásokhoz, bár ez már tudatosabb gondolkodást igényelne a vásárlóktól. Nekem nemrég halt meg a tápegység a 7 éves tv-ben, de csere helyett megjavíttattam így valamennyit nyertem rajta, minden ami nagy eséllyel tönkremehet a tápban az elkövetkező 2-3 évben az ki lett cserélve és gari is van rá, alapvetően filléres alkatrészekről van szó, vágom így is lehúzás de nincs jobb. Szerintem ami ennek a régi modellnek a gyengéje az a hűtés, kis lófing ventillátor van benne, néztem is nagyokat
Persze ez inkább rekkenő hőségben tud gond lenni, de ez akkor sem elfogadható. A megjelenítés minősége a mai napig jó, manapság legalább a dupláját kell költeni a legújabb szériás tv-kre ha minimum ezt a képminőség szintet akarja az ember egy lcd-től, ami nem túl jó hír.
-
dekan0v
tag
Unokatesóm pedig rám cáfol ahogy te is: HiFi, 2 különbőző dvd író, egy monitor, amivel megjárta, úgyhogy van bőven ellenvélemény is. De igazából a Samsung az a márka, aminek szinte a legnagyobb a portfóliója, termékpalettája. Szerintem még halott német katonát is lehet kapni Samsungot. Ilyen széles kínálattal nagyobb eséllyel fordul elő hibás darab vagy hibás széria megléte, na meg persze tucattermékek is előfordulnak bőven. De ugyanakkor tud innovatív lenni más gyártóval szemben.
-
dualcore
őstag
Minden rossz indulat nélkül, de nekem ami évekkel ezelőtt volt és Samsung márka, minden idő előtt tönkre ment. De az a szép hogy különböznek a vélemények. Kinek mi jön be.
-
Stanbacsi
tag
válasz
sandokan01 #32 üzenetére
Ezen a véleményen vagyok én is. Nagyon sok samsung cuccom van és eddig egyel sem volt problémám..
teljesen meg vagyok elégedve minden termékkel, továbbra is csak a samsung
-
sandokan01
csendes tag
Az előző hozzászólásomban csak a saját cuccaimat említettem, de a családban 9 Samu tv van és eddig egyiknek sem volt még baja. Mindenki nagyon elégedett velük.
-
dekan0v
tag
Igazából nekem sem lehet rossz szavam eddig a Samsungra. Van egy 6 éves HD Ready médiaplayeres TV-m, a 3 különböző generációs android telóm és lekopogom, nem volt gondom semmivel sem eddig. Jelenleg Note 4 user vagyok és per pill. nincs számomra alternatívája.
-
sandokan01
csendes tag
Én teljesen elégedett vagyok a Samu cucokkal, nekem mindenem Samu, még egyetlen egy sem romlott el, pedig van egy pár darab, tv 2, hűtő, mosógép, mikró, telefon, klíma, porszívó. Számomra a Samu tv-k képminősége a legjobb, pedig megnéztem már egy párat, de lcd-ben számomra ők a legjobbak. (betekintési szög, nem kékül mint az IPS panelesek, fényerő, képminőség, stb)
-
dualcore
őstag
Én is egyetértek abban, hogy a reklámra fordított energia nagy mértékben növeli az eladásokat. Ez a Samunak kedvez. E miatt vonult ki (ill eladta) a Philips-is és most már a Sony is a piacról. Minden márkának megvannak a hibái, Samuból is sok a hiba, de a szervizelése is jól megoldott.
-
törölt tag
válasz
GeryFlash #13 üzenetére
Az eddigi általam javított összes samsung készülék tápegysége alátámasztja ezt a kijelentést.
Olyan idiótán vannak elhelyezve a hőforrások és kondenzátorok, hogy kizárnám azt ,hogy véletlen műve legyen a dolog.Viszont volt pár hete egy monitor, ami a szakadt, néha ívet húzó Primer köri kondenzátor ellenére működött, kicsit sistergett, kicsit ózon szaga volt, de nem nem pusztult meg. Teljes kondipark csere 2,5K körül megvolt.
(#24) dekan0v: +1 Lehet ez is oka
-
dekan0v
tag
Igazából az óriási marketing a siker titka. Nem is nagyon lát az ember pl. a tévében mást csak samuTVreklámot. Meghát ugye az évelve van.
-
Goblin12
őstag
Én megvagyok elégedve a Samuval.
TV, Teló, SGS2, SGS3, SGS4, SGS6, Note 3, vinyók, stb stb.
-
kokobe
őstag
Ebből is látszik mennyire hülyék hozzá az emberek...
-
tothl
addikt
Nekem még nem romlott el semmi Samsung cuccom.
Sony ellenben több is.Akkor most mi van ?
-
Jack@l
veterán
Akkor ideje a samsungnak hogy kitegye a falra ezt a statisztikát, mert a karácsonyi szezonra már nem biztos hogy lesz utánpótlás. (futnak be az olcsó kínai-amerikai uhd tévék)
-
GeryFlash
veterán
+1
De még egy LG-t is, ott legalább a tervezett elavulás nincs olyan precízen kiszámítva, mint a Samunál. Életemben az összes Samsung készülék elromlott a garancia lejráta után nem sokkal, számomra már egy pendrive-ot nem tudnának eladni, úgy meggyűlöltem a márkát. A kelet-európai elektronikai boltok undorító megszállásáról a 2000-es évek elejéről nem is beszélve.
-
Adam_97
csendes tag
Ez még nem jelenti azt, hogy aki kicsit jobban ért a TV-hez az is Samu-t vesz, hisz az emberek többsége nem tud különbséget tenni két TV között... Mellesleg egy Panasonic-ot mindig is többre fogok tartani egy Samu-nál, de még egy Sony-t is.
-
TeeJay
félisten
hűtőből se vennék Samsungot csak Electrolux és AEG...
TV-ből meg azért adtak el ennyit mert minden birka bemegy az áruházba és csámcsung kell úgy mint telefonból aztán jön a szívás... én biztos hogy kitartok az LG mellett mert sokkal jobb
remélem az OLED gyártásba belehúznak csökkennek majd az árak és mindenkinek lesz pár év múlva nagyméretű príma OLED TV-je -
XtremLor
őstag
Arrol nincs valami statisztika hogy pl 2014/2015 elso feleben hogyan alakultak a FHD, es az UHD tv-k eladasa? Tehat mennyivel nott az idei evben az elozohoz kepest az UHD eladas arra lennek kivancsi...
-
-
Kékes525
félisten
Valószínűleg azért, mert jó televíziókat készítenek.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i7 9700KF 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 XT 16GB ZALMAN I3 NEO ADATA 600W
- Új Asus F16 TUF WQXGA 165Hz G-Sync i7-14650HX 16mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 5050 8GB Win11 Garancia
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G8 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!