Új hozzászólás Aktív témák
-
szabozsolt87
tag
Srácok lenne egy kérdésem valaki használ RX 5700XT 550W 80+ tápegységgel? Kinéztem egy Sapphire Nitro+ , de tápot nem szívesen cserélném le vagy akkor RX6600XT nem olyan nagy teljesítménybe a különbség bár a 6600 csak 128bites viszont kevesebbet eszik mint az 5700xt ami 256bites nem tudom mivel járok jobban. Mi a véleményetek?
-
nagynorbert
csendes tag
Én a mai napin jártam így, akkor kezdett gyanus lenni a dolog mikor a quick connect ventillátor az istenért sem akart kijönni mikor észrevettem, hogy ezt még valami kábel tartja nem látom sehol a connect pineket. Majd ennek a cikknek hála megtudtam, hogy a memóriát hűtő külön platet se kell keresnem.
Fontos: se a dobozon se a terméken a matricákon sehol nincs feltüntetve ez a BE jelzés, akár mennyire is csak utólag értesültem a létezéséről. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
Ugyan-ugyan. Minden vásárlásnál figyelni kell az SKU-t, és akkor nem lesz probléma. De amúgy igen, szerintem is max. ilyen 5-10 ezerrel lesz olcsóbb (ami nagyon nem biznisz, ennyit már a dual BIOS és a QC-s ventik önmagukban is simánlazán megérnek, nemhogy a jobb a bordázat), ha egyáltalán olcsóbb lesz – legalábbis itthon.
-
ricsip
addikt
Én a fillérBaszó Edition-t tippeltem
De komolyra fordítva a szót, ha ezek elkezdenek megjelenni Alzán/Emag-on 5 max. 10e Ft-al olcsóbban a normál 5700XT-től, cserébe sokkal szarabb a megbízhatóságuk, és 3 év helyett csak 1 év garit adnak rá, plussz a BE-t a név végén simán könnyű benézni (gondolom a gyártó is majd csak a hátoldal aljára, a copyright bullshit részre teszi rá 4-es font mérettel h. BE), lehetne szerepeltetni az összefoglalóban "kerüldd mint a pestist!" felhívással.
A 10 digites modell ID-ban 1 digit eltéréses Sapphire megoldásért is járna a faszkorbács!
https://www.sapphiretech.com/en/consumer/pulse-radeon-rx-5700-xt-8g-gddr6
11293-01-20Gvs.
https://www.sapphiretech.com/en/consumer/pulse-radeon-rx-5700-xt-be-8g-gddr6
11293-09-20G -
ricsip
addikt
Ez a "BE" jelölés Sapphire specifikus, vagy minden AMD RX 5000 szériánál a selejtet jelenti? Tényleg, mit jelent a BE? Néztem az AMD RX 5000 topikot, 1 szó sincs az összefoglalóban erről az új BE utótagú átverésről.
-
MeszesKPT
őstag
válasz
bolemanyia #20 üzenetére
Na igen, pont ezek a kétségeim. Ha tényleg csak pár ezres lesz az eltérés, akkor valószínűleg nem éri meg az általad vázolt szempontok miatt.
-
bolemanyia
újonc
Nekem is Sapphire Pulse 5700XT-m van. A mostani változat hűtése egész jó, igaz, kicsit feljebb kellett vennem a ventik fordulatszámát, hogy kényelmesebb hőmérséklet adatokat kapjak. Így is szép csendesen dorombol. Viszont ha ebből a hűtésből levesznek (műanyag backplate, -1 hűtőcső), azzal nagyon lerontják a hőmérséklet és zaj tulajdonságait, így egy remek kártyából csinálnak egy kacatot.
A quick connectes ventik elhagyása már csak hab a tortán.
Mondjuk aki azt a változatot megveszi, meg is érdemli majd. -
Cathulhu
addikt
válasz
Synthwave #15 üzenetére
1) Hibas hardver oke, tobb mint egy ev mulva megdoglo hardver nem oke. Nem veletlen nem mertek ra tobb garit adni, tisztaban voltak vele, hogy gyatrabb minoseg, mint a konkurenciae.
2) Nem, nem a bolt. ne felejtsd nem most volt, hanem tizenpar eve, es akkor a gyarto vallalt 1 evet. -
Yany
addikt
válasz
Synthwave #15 üzenetére
+1 Messze a legrobusztusabb brand Radeon vonalon, mindegy, hogy csúcs (Nitro+), vagy mid-tier (Pulse). Évekre visszamenőleg rendre bizonyítják, hogy amikor nem villantanak nagyot, akkor is megbízható a termékük, természetesen bakikkal bélelve, mint mindenhol. A bakiknál én sokkal fontosabbnak tartom a cég hozzáállását, mint a tényt, hogy tévesztettek. Apple, Asus és még sorolhatnám azokat a cégeket, amiket épp ilyen helyzetekben történő flegmaságuk miatt messzire kerülök (hiába tesznek le ezek is pl. jellemzően jó minőséget, bár utóbbi az elmúlt időszakban borzasztó sok panaszt szed össze a környezetemben - VGA, X570 lapok, Z490 lapok).
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Kb. mindig. Részemről soha semmi, de semmi nem volt Sapphire cuccokkal, pedig számtalan volt az évek során, voltak is nyúzva sokáig, és ahogy nézem, a topikban mások is osztják ezt.
Hibás hardver bármelyik céglogó alatt előfordulhat, és elő is szokott fordulni; te pont kifogtad. Arról nem beszélve, hogy a 3850-edre valószínűleg csak a bolt vállalt 1 év garit, nem a gyártó. Most is a legelső 5700 XT-re kattintva az árukeresőn három random üzlet listájában mindenhol 2 év van rá.
Radeonból csak ezt veszek.
-
exedoc
senior tag
Hűtés, illetve az ár kérdéses. Több Sapphire kártyám is volt. 3850, 6950, 7970, mindig elégedett voltam vele.
-
vazzav13
csendes tag
Ez változó, valamelyik széria jó valamelyik nem épp ahogy a cégek egyéni Dizájnja . 2013-ban vásároltam az első igazi Gamer kártyámat ami szintén(Sapphire HD 4890 Vapor X 1Gb 256Bit 870mhz es mag órajellel) Volt nyüstölve COD4 el rendesen. Mai napig működik. Ha nem DX 10.1 es és 1 Gigás lenne akkor megállná a helyét még most is Budget Gamer opciónak.
Ami meg a spórolást illeti a cikkben említett megoldásnál, gyárban dolgozok tudom mi következik abból ha spórolni akarnak valamin, pl ha az anyag összetételén, vagy a kialakítás méretén módosítanak azzal le lesz mindenki szivatva, a gyártó gyári munkásai illetve hát mi felhasználók is. Az elgondolás nem lenne rossz ha valaki ilyenben gondolkodik és új vas vásárlására teszi a fejét.De óvatosan!
-
Cathulhu
addikt
Pedig a Sapphire egykoron egyet jelentett a minőséggel.
Mikor is? Mikor a 3850-et vettem (12 eve?) akkor is gyanus volt, hogy miert ad a zafir csak 1 ev garit, mikozben a tobbi gyarto 2-t illetve neha 3-at is. Meg is doglott 1 ev 2 honap utan, ugyhogy megkaptam a valaszt. -
Kupszi
aktív tag
Hát igen, várható volt. Mondjuk olyan orbitális különbség nem volt az 5600XT BE közt se. Gondolom itt se lesz akkor, kérdéses az ár.
-
Yany
addikt
Ez alapján még mindig a jobbak közt van. Ezzel semmi baj, amíg gyártják a teljes értékű kivitelt is. A vásárló majd eldönti, hogy mennyire akar fillért szexualizálni. De ha ez helyettesítő termék, akkor van nekem egy középső ujjam.
-
Astroboy
őstag
Azt hiszem erre szokták mondani, hogy még a sz@rt is kóstolgatják. Pedig a Sapphire egykoron egyet jelentett a minőséggel.
PVC hőcső és a kartonpapír blackplate mikor jön?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Lefagyhat a Galaxy A56, így lehet feléleszteni
- Új firmware javítja a fekete képernyős problémát a friss GeForce VGA-kon
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Hálózati / IP kamera
- TCL LCD és LED TV-k
- Tőzsde és gazdaság
- Tíz éves lett a The Witcher 3: Wild Hunt
- Revolut
- Google Pixel topik