Új hozzászólás Aktív témák
-
opr
nagyúr
Most úgy leérveltél, hogy muszáj leszek lemenni zen-be és hasonló színvonalon válaszolni a brutális erejű érveid tömkelegére, szóval, íme:
De.Szerk: Ahhh, bocsánat, kiment a fejemből hogy megy ez a szintű vita. Mentségemre szóljon, utoljára kb 5 évesen vettem benne részt. Szóval, leírom megint:
De.Így már kétszer írtam, hogy "De", Te viszont csak egyszer, hogy "nem", szóval perpill én állok nyerésre. Izgi vita, kíváncsian várom hogy fog folytatódni!
[ Szerkesztve ]
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
arty
veterán
én sajnos ebben nem vagyok mérvadó, mert "nagyon" bírom a vr-t (kivéve, ha pl VR-ben egy jobbkormányos kocsiban bal kézzel kéne váltani, de a valóságban a jobbkezem a jobboldalon levő botot nyúlkálja... na ott baj lett nekem is )
talán a cockpit jelenléte, az űbéli ritka tereptárgyak, a temérdek beállítási lehetőség mindenre (vr-re is!) majd segít.... az ingyenes rogue one mission* hogy ment anno? vagy azzal tegyél egy próbát VAGY fizess elő EA-play-re, 1200ért egy hónapra (de ahogy nézem, a lemezes is akciós most, 6-7k sokhelyen)
ill. ha NAGYON nem jön be vr-ben, ott a flatscreenben játszhatóság, mint opcio
egyedül azt sajnálom, hogy előbb a flightsim majd most a covid miatt horroráron mentek/mennek a HOTAS-ok.... így maradt a dualshock4..........."ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
arty
veterán
legutóbb Rush of Blood alatt is elvéreztek haver(ok)
pedig korábban azzal nem volt negatív tapasztalat......... de mégse akartam holmi tengeri cápával ilyesztgetni, az annyira "kopott" máraztán máskor a cápás még ment, de a jobszimulátornál sisakletépés és félóra kanapén nyugvás
tottál emberfüggő. lányom(14) simán bírja, de nem igazán érdekli, fiam(10) imádná, bírja, de neki még nem szabad ~2 évig, feleségem nemérdekli, pedig ő is bírná.
haverok közt meg kb 5-ből 1 bírja...........SW squadronst nem próbáltad? ott aztán nyomhatja VR vs nem-VR, PC vs PS4, nem lehet kifogás, nagyon jó kis dogfightok tudnak kialakulni (és szingliben is a legjobb VR játékélményem, eddig)
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
arn
félisten
válasz Tigerclaw #39 üzenetére
Nem csak egy hibrid, onallo platform, mint a playstation maga - ez sok embernek le se nagyon esik. A psvr csak egy kiegeszito.
Ez egy uttoro dolog, nincs is alternativaja jelenleg.
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
opr
nagyúr
válasz Carlos Padre #41 üzenetére
Ok, jogos, emelem a tétet. Csak olyan ér, amitől nem fog az emberek 90%-a 3 perc után sugárban hányni.
[ Szerkesztve ]
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz Carlos Padre #40 üzenetére
Valoszinuleg tovabbra sem a PC-s jatekok toljak majd a szekeret. Eleg nehez lehet ott uj playereket elerni es ezert idealis hogy hibrid a Quest 2.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Carlos Padre
veterán
válasz Tigerclaw #39 üzenetére
Hat amit olvastam az Oculusrol az az, hogy gyorsabban fogy, mint a psvr azonos eletszakaszaban, nem az, hogy tobbet adtak el belole (hozzatatennem egyelore) de ez pont a psvr-nak koszonheto legfokepp. PC-n a vr elegge doglodott mar a fregmentacio es az exluzivitasok miatt, ami miatt nem lehetett siker belole, ezen segitette at a piacot a psvr a maga tobb millios homogen bazisaval.
Genyó vagyok, ha hülye vagy megmondom.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz Carlos Padre #36 üzenetére
Nehez osszehasonlitani, mert eltolva dobjak/dobtak piacra ezeket, de ami statisztikat lattam, tavaly magasan az Oculus adta el a legtobb VR headsetet, foleg Quest 2-t, tobbszoroset a PS VR-nek, de ugye a piacuk csak reszben van atfedesben, es PS VR-bol az indulasakor fogyott sok. Az Oculus Quest szeria nagy elonye, hogy onalloan hasznalhato eszkoz, a Quest 2 meg hibrid. Hosszabb tavon a PS-hez kotott VR headset valoszinuleg nem tud veluk versenyezni eladott unit szamban, de nem is az a celja, mint ahogy a PS-nel sem a hardver eladasa hozza a penzt.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
opr
nagyúr
válasz Carlos Padre #35 üzenetére
Kozel sem az az egyetlen. De mondjal mast, ami mukodhet abszolut multiplatform jatekkent mind VR, mint sima monitor/kijelzos nepeknek, PC-n es konzolon is, eger+billentyuvel is, kontrollerrel is, meg VR kontrollerekkel is. Bonusz, ha olyan jatek/mufaj, amit sokan szeretnek.
Legjobban amugy az Astrobot: Rescue Mission folytatasara varok, egyertelmu, csak jo lenne egy olyan jatek, amire igaz a fenti leirasom."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
válasz Carlos Padre #36 üzenetére
Pedig pont ez az, amit nagyon gagyinak tartok..
-
arn
félisten
Szvsz a repuloszimulator rosszabb. Amig lent gurulok, es felszall az ember ok, amikor megdol a horizont, nah az mar nem az. A dcs marha jol meg van amugy csinalva, az ember ul az aprocska kabinban, a kontrollerrel megfoghatod a botkormanyt, tenyleg beledob.
Nagy elmeny volt az xwing is, de csak fejkovetessel. Amig az ember az urben megy, semmi, de amikor bejon egy nagy urhajo, ami kitolti a teret, azonnal jon a fura erzes. Ket hetig probaltam megszokni, de nem volt pozitiv erzes sose.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Tigerclaw
nagyúr
Valoszinu, hogy tobb headsetet vesznek amiatt, mint jatek miatt. A problema az, hogy ezen kivul alig van minosegi tartalom. A minosegen kepminoseget ertek. Vannak joparan akik nagyon profin allnak hozza, de valamiert a vegeredmeny nem az igazi. Lehet hogy tul nagy felbontas kellene a 360 fokos videokhoz, meg egyszeru 2D-ben is, mikozben nincs is penz az egeszben, legalabbis a fogyasztasi oldalon.
-
opr
nagyúr
Nyitott kocsit kollega ugy tolja, hogy ventivel kozben fujatja a fejet mint az allat, allitolag az segit a dolgon sokat. En oszinten szolva azota az 1 kor ota nem mertem VR-ban autos jatekot probalni.
-
-
opr
nagyúr
Autos VR jatek az egyik legdurvabb ilyen teren. Szerintem az ilyen mindenfele mozgo hidraulikus csodaszek nelkul jatszhatatlan, En egy kort se birtam GT-ben, aztan majdnem jott vuk.
-
-
válasz t72killer #22 üzenetére
Régebben is mindent a porezs mozgatott, a fejlesztések is nagy részben - kb. minden téren - ennek köszönhetőek. A gond ott kezdődik, hogy ott jelen pillanatban a mostani "minőség" legtöbbeknek elég. A VR, mint élmény megvan, statikus jellegénél fogva nagyon komoly VGA-t nem is igényel az, hogy egy "filmet" nézzél vele. Az interaktív része már bonyibb, pont a magas ára miatt nem is terjedt el még annyira, de a fejlődés jönni fog. A VGA piac egy vicc, többszörös árak vannak még a gagyi kategóriában is. 1050 Ti még kapható boltokban, de 100k alatt nincs. Mondanám, hogy nevetséges, de inkább szánalmas. Ahogy már máshol is írtam, ha így folytatódik, én még évekig nem veszek VGA-t. Egyre jobb üzletnek tűnik a PS - így utólag meg főleg. .
-
opr
nagyúr
Hat, igy tippre valahogy ugy lenne, hogy eger>VR>kontroller. De ez tenyleg csak tipp. Es amugy igen, azt szeretnem, hogy VR-os es nem VR-os ember is tudjon egyutt jatszani. Tegyuk hozza, valoszinuleg valami ilyen, ha jol van megcsinalva, iszonyatosat tudna dobni a VR sikeren, plane ha lenne hozza PS AIM controllerhez hasonlo megoldas, amivel meg elethubbnek tunik.
-
arty
veterán
tehat jol ertem, h te vr ben akarsz a nem vr es barataiddal jatszani? oke, ez korrekt indok mondjuk.
egy egyszeri emberkiserlet amugy erdekel, kivancsi lennek, ki lenne hatranyban, mert mindketto mód mellett vannak érveim. de lehet nem orulnenek a flatscreenes barataid, ha miattad pl az ő élményüket csorbitanak, h "mindenkinek" jó legyen ;) (vagy forditva)
halistennek en nemigazan vagyok erintett, a mai kompetitiv jatekok egyaltalan nem erdekelnek :) a psvr2t is minden más miatt várom :D
[ Szerkesztve ]
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
t72killer
titán
Értem. A PC-ket viszont totál kinyírta. Korszerű VR-hez kellenének a modern csúcs-VGA-k, ugyanúgy, ahogy amikor megjelent a FullHD, majd később a QHD, 4k minden szintlépéshez a játékosnak kellett a dupla VGA vagy legalább egy aktuális csúcskari. Ez húzósabb bányászhónapokban nemcsak milliós költséget, de szimplán elérhetetlen kártyákat jelentett.
#20: abban van a pénz, az üzemelte be a (full)HD-t is, nem Hollywood. Nincs ezzel gond, csak végre lépjen át más kategóriákba is, legyenek (nem csak az ember szaporodási szokásairól szóló) természetfilmek, legyen amatőr szinten megfizethető eszköz, amivel pl erdőt járva komolyabb, nem 5évvvel ezelőtti mobil szintjén mozgó 3DVR videókat tud az ember csinálni, stb.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
-
-
Tigerclaw
nagyúr
Mikor nagy volt a hype, nagyon dragan startoltak es kiabranditora sikerult az egesz. Az emberek scifikben latott elmenyt vartak es nagyon nem azt kaptak.
Kellene egy restart egy anyagilag szeles korben elerheto minosegi, konnyu vezeteknelkuli headsettel es a tartalom oldalt is meg kellene tolni. Csak jatekokon keresztul nem lehet megfogni nagy piacot globalisam.
-
arn
félisten
Nekem is az volt a tapasztalatom, hogy igazi vr cim, test kovetese, vr kontroller, etc alig. Sok vr cim a fejkovetesben kimerul, hogy korbe tudsz nezni. Hasonlok miatt kuldtem vissza, szvsz a kozonseget mar annyira nem is erdekli. Folyamatosan jonnek a hirek, de egy helyben topogas van csak.
-
Engem speciel meglep, hogy mennyire hanyagolják a VR-es játékokat (is). Én nagy potenciált látok benne, ennek ellenére a legtöbb tartalom és technológiailag egy gagyi megvalósítása csak. Valamint azt nem mondom, hogy legyen 180-as FOV, de ez a 100-110 nekem valahogy kevésnek tűnik. A Rift S után azt hittem, hogy mostanra valami eszement fejlődésen megy keresztül ez az egész, de szinte semmi érdemi előrelépést nem látok az utóbbi (~2) év alatt.
Kicsit bíztam abban is, hogy konzol fronton előjönnek valami frankó cuccal, mert inkább költenék egy nagyobbat egy jó VR szemcsire konzolhoz, mint VR szemcsire PC-hez, plusz elverni egy használtautó árát PC-re+VGA-ra. Az is meglepett, hogy a PS5-el egy időben nem jött ki a Sony PS VR 2-je.[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
válasz Tigerclaw #10 üzenetére
En elfogadtam, hogy ennyiert ez ilyen. Maga a vr nem nyugozott le, van par nagyon jo dolog, a tobbseg viszont b kategoria. Nem volt a vrel tapasztalatom.
Ha vegre megjon a ps5, es marad (xbox szimpibb a gamepass miatt), akkor mindenkepp beprobalom. Konzolbol is elso elegem lett a pcs videokartyas fingreszelesbol.
[ Szerkesztve ]
-
Tigerclaw
nagyúr
Az en Go-mhoz kepest nagy lepes lenne felbontasban es foleg SoC teljesitmenyben, de tenyleg bosszanto hogy a Quest 1-hez kepest tobb teruleten visszabb leptek. Anno a Go eseten teljesen meglepett, hogy nulla kalibracios lehetoseg van, igy mar akkor is latszott, hogy az Oculus neha meg a legalapabb dolgokban se torekszik az elvarhato minimumra.
-
opr
nagyúr
válasz Tigerclaw #10 üzenetére
Plusz trackingen is javithatnanak, gyors mozgasoknal meg az amugy botranyos PSVR kameras szintet is alulmulja a Quest2, borzalmas. Konkretan beat saber-el probaltam, expert szinten meg elmegy, expert+ a legkonyebbeket kiveve kb jatszhatatlan vele, azt se tudja szegeny mi van merre.
Pedig amugy nagyon tetszene a koncepcio, gondolkoztam is rajta, hogy beszerzek egyet, de igy inkabb hagytam a francba.
-
Tigerclaw
nagyúr
A Quest 2 egy olyan model, aminel kettot leptek elore es kettot hatra. Remelem 1 even belul jon az utodja, ahol mar elfelejtik a fapados megoldasokat. Kell az OLED panel, a finoman allithato szemtavolsag, es persze az ujra updatelt felbontas es FoV, mindket dimenzioban. Ja meg ne gagyi rogzitessel szallitsak, hogy kulon kelljen venni hozza extra fejpantot.
Ez az eredemenye annak, hogy nincs konkurenciaja a standalone VR piacon.
-
arn
félisten
A quest 2 par napig volt erdekes, ennek majd adok meg egy eselyt.
-
opr
nagyúr
PS oldalrol platform szinten abszolut adott a tamogatas ilyen tartalomgyartoknak, olyan szinten, hogy gyakorlatilag ossze tudsz kattintgatni egy appot 2-3 nap alatt akkor is ha kozel nulla fejlesztoi tudassal rendelkezel, es ki tudod rakni a PS store-ba, aztan tolhatod a content-et.
Nem irhatok nagyon konkretat, de letezik olyan API, ami partnereknek elerheto es van benne PS4/PS4 pro VR tamogatas, illetve BC-vel mukodik PS5-on is, es ez jova is van hagyva kozpontilag, tehat egy gombnyomassal mindket generacion megjelenik es elerheto ~azonnal. Szoval, a lehetoseg adott. A problema a tartalomkeszitok oldalan van, egyszeruen nem keszul ilyen tartalom, vagy ha igen, akkor meg valamiert nem csinaljak tul jol a marketinget, mert nem jut el kb sehova."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
Tigerclaw
nagyúr
En is abba a taborba tartozok. Sajnos tenyleg nagyon alacsony az elerheto minosegi tartalmak szama. Remelhetoleg a vloggerek, yt tartalomgyartok egy resze rakap majd a dologra. En egy idore mar a 3D-s videokrol le is mondtam es annak orulnek ha minel hamarabb jonnenek a 16k-s 2D 360 fokos videok, de sajnos az jelenleg nem az amatoroknek elerheto szint. Mondjuk en meg csak egy Oculus Go-val rendelkezek, de nagyon keves 2D-360 tartalom van ami kostolgatna annak a hatarait. 3D-180-nal mar latom a fenyt az alagut vegen, es azt hogy vizualisan meg birna, de erovel mar nem. Jo lenne cserelni lassan Quest 2-re, de lehet hogy mire valtok mar lesz Quest 3 is.
Tartalomhiany van, egyertelmuen.
-
opr
nagyúr
Most nem mindegy, most is ossze van eresztve mindenki, a VR mar nem adna olyan sokat a kavarhoz.
Amugy azt adna hozza, hogy nem kene legyen egy csomo baratod, akinek szinten van VR szemuvege ahhoz, hogy egyutt tudjatok jatszani.[ Szerkesztve ]
-
Tigerclaw
nagyúr
Olyan vezerlot is keszithetnenek opcionalisan, amit mondjuk karkotokent a csuklora lehet rogziteni es optikailag trackeli az ujjak mozgasat, vagy valami kesztyu szeru kontrollel is johetne. Azt jo latni, hogy a Sony nem tett le a VR-tol. Az MS eseten erthetetlen ez, foleg ugy hogy a hololens technika az ovek.
-
arty
veterán
az emberkiserleten tul ennek mi ertelme volna?
ha flatscreeneskent erős hatranyban lennel, tovabbra is jatszanad? ;) (vagy forditva, vreskent)
kompetitiv jateknak szerintem akkor van ertelme, ha egyenloek az eselyek... (tehat ma ilyen jatek kvazi nincs)
t72killer: szerintem ezen a 4k sem segit eleget, a mai tomoritesek 2 centirol borzalom minoseget mutatnak :( legalabbis ami videot neztem, nem a felbontas zavart igazan....
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Mikor gondolnak esetleg a nem-játékos, hanem kép/videó-néző felhasználókra is? Nekik elég gyászos ez a full szféra@2k felbontás... Ha nem kell akciót számolni, akkor nincs szükség fél háznyi bányászfarmra a lejátszáshoz.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
opr
nagyúr
Nagyon kivancsi lennek valami multiplayer lovoldere, ahol a VR-os es a sima TV-s nep ossze van eresztve, plane ha ez multiplatform formaban tudna megjelenni.
Valami ilyesmit kb azonnal vennek szerintem, magamhoz kepest nagyon koran, akar par honappal megjelenes utan (de azert az elso komolyabb patch-et szokas szerint megvarnam valoszinuleg).PSVR2 ezen felul: Nagyon remelem, hogy ugy fog nyitni, hogy jon hozza az Astrobot kovetkezo resze.
-
félisten
elég ígéretesnek néz ki, remélem jönnek hozzá remek játékok.
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
Új hozzászólás Aktív témák
- Facebook és Messenger
- World of Tanks - MMO
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- CPU léghűtés kibeszélő
- Asszociációs játék. :)
- Synology NAS
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Videós, mozgóképes topik
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
- Konica Minolta Bizhub C227 fénymásoló
- Yamaha NS-555 hangfalpár + opcionális HiFi - házimozi cuccok
- Lenovo ThinkCentre M93p SFF PC, Quad Core i5-4570 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre M83 SFF PC, Quad Core i5-4590 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre E73 SFF PC, Quad Core i5-4460 CPU, 8 GB DDR3 RAM