- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Tesoro Durandal gamer billentyűzetek
- Vezetékes FEJhallgatók
- OLED TV topic
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
FefeeX
veterán
Ott a streaming meredek növekedése. Az meredek na. Ehhez képest egyébként inkább csak enyhe korrekciónak tekinthető a fizikai adathordozók csökkenése.
Mondjuk kíváncsi lennék ennek a grafikonnak a háttéradataira, mert érzésem szerint túl ritkák benne a mintavételek, így elég nehéz is lenne levonni belőle bármi komolyabb következtetést... -
adalbert1
veterán
A saját környezetemben is úgy látom, hogy a fizikai adathordozók egyre jobban szorulnak vissza, a VHS és DVD sokkal elterjedtebb volt, mint a Blu-ray. Hiába lenne itthon eszközöm 4k lejátszásra (Xbox One S), ha nincs kedvem a lemezekkel szórakozni, tárolni őket, illetve egy normális megjelenítő, ahol már tényleg látnám értelmét, olyan 4-500k körül van. Emellett a különböző streaming szolgáltatások sokkal kényelmesebbek is, még ha ott esetleg szűkebb a választék is (ebben sem lennék biztos, itthon alig pár darab 4k blu-ray film jelent meg, abból talán 4-5 db olyan van, amiért pénzt is adnék, nem csak a megnézem egyszer kategória).
-
dabadab
titán
"ugy értem hogy ne fotelböl meg statisztikákbol indulj ki,mint ahogy teszed...hanem nézz körül a világban,"
Akkor jól értettem, téged nem a tények érdekelnek, hanem a saját kis buborékod keltette illuzió.
"jahh és nézz meg már statisztikákat is,jajj hogy van ahol ez nem igy néz ki?természetesen azt nem linkeled
"
Felhívnám a figyelmedet, hogy te sem linkelted. Itt a nagyszerű alkalom, tedd meg!
-
x_o_n
veterán
ugy értem hogy ne fotelböl meg statisztikákbol indulj ki,mint ahogy teszed...hanem nézz körül a világban,te jó ég most fotokat küldözgessek neked lemezbolti tömegekröl...jaj ne röhögtess már....ez a statiszika még mindig jobb mint ahogy te lefested,mivel te ezt ugy irtad mintha ez egy totál halott dolog lenne,igy ne csodálkozz hogy az ember rácsodálkoziuk a hülyeségre........szerintem felesleges kommunikálni
jahh és nézz meg már statisztikákat is,jajj hogy van ahol ez nem igy néz ki?természetesen azt nem linkeled -
dabadab
titán
"ne misztikáld már tul,attol hogy becsomagolod szépen még nem változik meg."
Úgy érted, az, hogy az ember valódi tényekre hivatkozik ahelyett, hogy mit lát pár ismerősénél, az túlmisztikálás meg szépenbecsomagolás?...
Tekintsd meg ezt, elég jól látszik, hogy a fizikai formátumok meredeken esnek és ezen nem segít az se, hogy konkrétan a bakelit-eladások emelkednek (a kazetták azok meg aztán végképp hiszter hülyeségek, amikből elhanyagolható mennyiség fogy):
Ja, és ezt a "ne Magyarországból indulj ki" szöveget nem biztos, hogy mindig erőltetni kell
-
x_o_n
veterán
Én abbol indulok ki amit itt tapasztalok és a többi nem Magyarországon élő ismerösömnél...ne misztikáld már tul,attol hogy becsomagolod szépen még nem változik meg.
Javaslom kicsit mozdulj ki akkor....persze nem ugy mint a 90es években de össze sem lehet hasonlitani a Magyar és a külföldi piacokat.....Ne abbol induulj ki hogy mindenhol olyan a cd osztály mint a plázákban a piros áruházban hogy van 100 féle cd...ugyanazon cég Német áruházaiban a lemez osztályok még mindig többszáz nm2 területen vannak,erre probáltam célozni...és hogy igen napi szinten tapasztalom hogy az emberek tömegesen vásárolják a fizikai hordozot...felhozhatnám Tokyot is ahol még a 90-es éveket is megszégyenitő zenei piac van,vagy az USAt de és ami meglepő az audiokazetták visszakerülése a piacra,ami azért elég meglepő....szóval én nem irogatnék olyan dolgokat amiket nem tapasztaltam,láttam -
dabadab
titán
"a gond talán az hogy nem mindig Magyarországbol kellene kiindulni..."
Az alapvető probléma persze az, hogy nem reprezentatív adatokból indulsz ki. Az, hogy az a pár ismerősöd mit csinál, sokat nem mond még csak az EU félmilliárdos népességéről sem.
"attol még hogy Magyarországon megölték a zenei piacot,mert ugye lelopni egyszerübb mint megvenni,attól még máshol van és burjánzik ugyanugy."
A zenei lemezek eladása máshol se "burjánzik ugyanúgy", mint mondjuk a kilencvenes években, az online terjesztés mindehol a domináns formává vált.
-
hardzsi2
aktív tag
Szerintem hiába várjuk a nagyobb kapacitású adathordozó lemezeket.
Itt van pl. ez az 5 éves cikk (1PB egy DVD-n) és hallottunk azóta róla bármit is? Semmit. És nem is fogunk...Próbálkoztak hologrammal és minden mással is, de semmi áttörés: egyszerűen itt elértünk egy olyan korlátot, amely viszonylag kis beruházással nem fejleszthető érdemben tovább, komolyabb pénzt pedig nem fognak belenyomni. Egyértelműen a chip-en tárolásé a jelen és a közeljövő is, amely számtalan egyéb előnnyel is rendelkezik a lemezes tároláshoz képest (méret, gyors visszaolvasás és újraírhatóság stb.).
Engem érdekelne amúgy egy versenyképes árú UHD Blu-ray lejátszóra történő beruházás (ill. egy szolidabb 4K-s filmgyűjtemény kialakítása), de mire pár év múlva aktuálissá válhat számomra (lesz 4K tévém pl.), addigra lehet, hogy már engem sem fog...
-
x_o_n
veterán
-
x_o_n
veterán
válasz
Sanchez638 #8 üzenetére
a gond talán az hogy nem mindig Magyarországbol kellene kiindulni...itt pld nincs olyan ismerösöm akinek ne lenne,kb ezért nevetséges mikor valaki az audiolemezekkel példálozik...na igen attol még hogy Magyarországon megölték a zenei piacot,mert ugye lelopni egyszerübb mint megvenni,attól még máshol van és burjánzik ugyanugy.
-
RockFonok
tag
Én CD-re írtam ki sok zenéket, most DVD lemezre és a képeket is. Filmeket is sokat írtam ki DVD-re. Lehet majd vesszek 500 db CD DVD lemezeket zene film tárolásnak 4 helyen.
1 lemezre ki írok filmet, de azt tárolom még 3 db HDD-n is, szintén zenével is.Én nem szeretem ha egyszer el tűnének, mert már van olyan filmem ami nincs fent nCore-n, de nekem meg van.
CD DVD lemez meg sokkal tovább bírja mint egy belső+külső HDD, SD kártya, Pendrive, belső+külső SSD.
Vannak 15-20 éves CD lemezeim, semmi bajuk.
Videók:
[link]Sok tárhely is megszűnt már, sokszor csökkentették a tárhelyet és törölték az adatokat pl: OneDrive csökkentése.
[link]Mi a véleményetek róla amit mondtam?
És a videós srácról amit mondott?
-
JordyG
tag
A lemezes egységeknek lényegében vége. Tényleg nagyon csak a gyűjtőknek van értelme, meg aki megköveteli a fizikai hordozó birtoklását, hogy kézbe érezze.
A UHD filmek többsége 50 és 100 GB méretűek és többségben inkább az 50-hez közelítenek. Ennél már tényleg elvárható lenne, hogy egy Európai korongon rajta legyen pl. a Magyar hangsáv is, még ha esetleg az országban nem is lenne forgalmazója, de külföldről érdemes lehessen vásárolni. A Blu-Ray is ennek köszönhetően valamint a Magyar vonatkozásban extra magas árával (mert kevés darabszámban kerül be, vagy kiadásra itthon) és adottan a szinkron hiányában nem csoda, hogy nehézkes eladni.
A Magyar igen szinkron függő nép, tehát ennek fényében kiadni valamit nélküle, erősen bukta, ahogy 200 példány eladásából próbálják kitekerni azt amit máshol sok ezres, akár milliós példányból, hisz van olyan korong ami a föld 60% vagy még több helyén forgalmaznak, tehát egyszer kell összerakni és csak gyártatni kell amíg van rá kereslet, és helyileg borítózni vagy még azt se, csak használni az angolt.Ma már érdemesebb és gazdaságosabb HDD-n tartani a filmeket, még úgy is ha veszünk 2-3 db tartalék merevlemezt, hogy ha az egyik tönkre megy, akkor se vesszenek el. Egy 4TB-os HDD 35 ezer... Ezért jó esetben 15-20 akciós, vagy 6-10 db normál árú filmet lehet venni... Eredeti arányában is, mivel sok lemez éppen még a 25GB-t se éri el, akár 100-150 db vagy tömörítve 12.5MB-el akár 400 film is felfér rá.
Aki meg megelégszik a 1280x??? vagy 720x??? felbontással, annak utóbbi révén akár 2000 film is elfér egy ilyen tárolón. Ki lehet számolni könnyen, hogy BD, DVD esetén milyen összegbe kerülne ezen filmek megvétele. Egy UHD koron esetén ha 100GB-val számolunk is 40 film
Én pont magamról nem jó példa vagyok, több ezres gyűjtemény figyel a polcon eredetiben, de évek óta ahogy megvan a lemez már lekapom HDD-re. A gyűjtemény nagy részét soha nem láttam magáról lemezről, csak amikor még a Blu-Ray megjelenések elején kerültek ki, és egyszerűbb volt az asztali lejátszó használa.
S akkor nem beszélünk az olyan alkotásokról, amiken nem a megfelelő szinkron van, és hasonlók. Erre én elég morcos vagyok, így már csak ennek következményeként is jobban érzem a HDD-re saját összerakott változatban is tartani.
Valamint ott vannak azok a filmek, amiken van Magyar hangsáv és itthon meg sem jelenik, ez is rengeteg, nem probléma külföldről beszerezni, és a legtöbb esetben még postával együtt is olcsóbb mint itthon kapható társai, de olyan is, hogy itthon is kapható áránál is jobb választás máshonnét beszerezni.S ezzel még éppen nem is írtam nagyon semmit.
Ennek lényegi része nálam csak akkor van értelme ilyen eszköznek, ha több értelme van mint egy panel lakásban. Akinél van saját szoba a mozizásra, és ki is lehet használni. Nálam ez meg van, mégis nagyon erősen gondolkodnék rajta, hogy kell e nekem egy ilyen vagy hasonló. De az már csak az áránál fogva is biztos, hogy nem az átlagembereknek készülnek ezek, hanem inkább a nyugati családi házakban, vagy a felvágós üzletemberekhez, hogy legyen mit mutogatni.
-
dabadab
titán
"szinte minden háztartásban van bd lejátszo"
Most így belegondoltam és rájöttem, hogy az ismerősi körömben nem is tudok senkiről, akinek lenne (igen, ebben benne lenne az X1 meg a PS4 is, arról se tudok - mondjuk összesen kb. 100 millió fogyott ezekből és csak az EU + USA az több, mint 350 millió háztartás).
-
Silεncε
őstag
válasz
Sanchez638 #8 üzenetére
Először én is ezt akartam mondani, aztán belegondoltam, hogy itthon is van egy, úgy hívják Xbox One...
-
Hát amennyi film kijön normális UHD minőségben, tényleg nincs sok értelme az egész lemezesdinek. Mellesleg jellemzően azokat a filmeket nem adják ki ilyen minőségben, amiket egynél többször is meg lehetne nézni, ergo még lenne értelme megvenni egy több ezer forintos lemezt (nem lepne meg, ha olcsóbb lenne egy 120-as HDD amire rámásolom a digitálisan megvásárolt filmet).
10-15 éve mondjuk még azért vettük, meg írtuk a DVD-ket, mert nem volt hely a merevlemezen
Persze érthető a gyűjtős álláspont is, csak szerintem a filmek pont nem azok, amiket van értelme gyűjteni ebben a formában. -
jedis
senior tag
Hát sokakkal ellentétben, én még látok benne fantáziát. A 4K új lökést adhat ennek a piacnak, hisz a streaming ahogy már fentebb is írták, nem lesz olyan minőségű, mint egy hardveres lejátszó, egy UHD lemezzel. Akinek van egy felső kategóriás 4K-s HDR-es TV-je ( netán OLED ), azon azért elég szépen kijön a minőségbeli különbség már. És persze a gyűjtők, őróluk sem szabad megfeledkezni.
Azért 100-120GB -ot streamelni, vagy letölteni, még nagy sávszélességgel sem egyszerű. Igaz, itt majd a lemez árak fognak dönteni, hisz egy film nem olyan mint egy játék, hogy hetekig, hónapokig el van vele az ember.
-
balgab84
aktív tag
Nem a magyaroknak keszul, ok mindent igyen szeretnek letolteni😀😀😀😀disney ugy tudom mar magyarorszagon nem is ad ki lemezt.
-
x_o_n
veterán
Az optikai lemezeknek míg vannak gyűjtők mindig lesz jövője,szinte minden háztartásban van bd lejátszo, a lemez árak meg DVD vagy az alatti szintén vannak.
Persze a streamingaz átlagnak jobb megoldás ez tény de sok. Ember meg jobb szereti a fizikai példányért fizetett megoldást mint egy virtuálisat.
Azt hogy a lejátszója így tulbonyolitjak mondjuk nem látom értelmét, mint ahogy az uhd minőségre elenyésző az igény -
mikej95
aktív tag
Blu-ray csak két sebből vérzik: sosem lett olyan olcsó, mint a DVD és a streaming szolgáltatások többet adnak, olcsóbban, most már akár 4K-ban is.
Ha a Sony 4K támogatást beletette volna PS4 Pro-ba, nem tudom mostanra lennének-e még túlélők ezen a szűk piacon. -
Az optikai lemez halott technológia. Okos
-
Bicsibocsi
tag
Vajon hányszor hódított meg bármit is a blu-ray?
Nem nagyon olvastam még olyan cikket amiben azt ecsetelik, hogy a Blu-ray letarolta a piacot, soha nem látott eladásokat produkáltak az elektronikai cégek a blu-ray lejátszókból, stb-stb.
Ellenben kb 2 havonta olvasni azt, hogy na most már aztán tényleg odacsap az asztalra valamelyik gyártó és világotmegváltó blu-ray lejátszót fog készíteni, mert igény lesz rá.... Nem lesz... Egy bizonyos réteg megveszi, mert burzsuj, de messze nem lesz hosszútávú kapcsolat egyik féltől sem. Aki megvette rájön, hogy kb felesleges számára, addigra meg már a gyártó is elfelejti, hogy valamikor kiadott valami cuccot amiből talán el is adott pár darabot. -
berVi
senior tag
Meghoditja, erted, meghoditja
nyugodtan, vihetitek az egeszet
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor Magic7 Lite / 8/ 512 GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garancia
- Xiaomi Mi 11 8/256GB HIBÁS!
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest