A Pioneer az UHD Blu-ray-piac meghódítására készül

Az UDP-LX500 várhatóan már ősszel a boltokba kerül.

Idén tavasszal komoly meglepetést okozott, hogy az Oppo bejelentette, távozik az UHD Blu-ray eszközök piacáról. Viszont rögtön beindultak a pletykák arról, hogy a Pioneer kész átvenni a helyüket, és beszállni ebbe az üzletágba egy prémium kategóriás eszközzel.

Pioneer UDP-LX500
Pioneer UDP-LX500 [+]

Nos úgy tűnik, hogy a híresztelések igaznak bizonyultak, hiszen a vállalat honlapján feltűnt információk szerint a UDP-LX500 típusjelzésű fejlesztés lassan készen áll a bevetésre. Egyelőre még konkrét információkat nem lehet tudni a berendezésről, csak azt, hogy mindenképpen támogatja a 4K felbontású, HDR10 (akár a Dolby Atmos vagy DTS:x objektumalapú hangformátumban) tartalmakat kínáló lemezek kezelését. Emellett az sem lenne meglepő, ha a készülék boldogulna a Dolby Vision és/vagy HDR10+ szabványokkal is.

A Pioneer a tervek szerint a szeptemberi IFA kiállításon mutatja a terméket először a nagyközönség előtt, és remélhetőleg ott majd informálnak arról is, hogy milyen áron tervezik boltokba küldeni a masinát, amelyet egyébként ősszel kezdenének árusítani, hogy szépen be lehessen tenni a karácsonyfa alá.

Előzmények

Hirdetés